tirsdag 23. november 2010

Nu går alt så meget bedre

Av og til så må man ta litt hardt i.  Når man har prøvd alt og ingenting fungerer - vel da er tiden inne til å ta av silkehanskene, kalle en spade en spade, gi ut et par skikkelig spark bak og gi beskjed om at "Nå er det nok!!"

Og det var nettopp det jeg gjorde, jeg tok meg selv kraftig i nakken og ga helt tydelig beskjed om å pelle meg opp fra sofaen og ta meg sammen. Det får jo være måte på og ligge og dra seg og klage på været. Hrmpf.

Men det ble altså for mye - jeg ble helt utrøstelig. Jeg er nok mye sartere enn jeg tror, så jeg måtte gå til helt desperate handlinger for å gjøre godt det igjen.   

Jeg måtte til og med gå så langt som å handle garn på nettet. Det er jo noe jeg selvfølgelig aldri gjør, men nå var det rett og slett  ingen vei utenom.  Jeg måtte trøstes og det fort. Jeg skulle jo aldri ha snakket så hardt til meg selv når jeg nå var i den tilstanden. 

I dag kom det flere pakker i posten.   Det kom faktisk flere enn jeg hadde regnet med.  


Det var en pent innpakket pakke med bånd rundt. Det var helt tydelig ikke noe jeg hadde bestilt.
 Det var en gave fra Stubbetufsa.  Hun hadde sent meg en hel eske med "kose seg-ting"  En liten engel til å sette lys i,  telys med nydelig duft, te fra Rooibos, tesil og til og med en  lite timeglass sånn at teen skal få trekke i mange nok minutt.  Og så sjokolade med chilli - det er faktisk en av mine favoritter det.  
Snakker om timing!!  Tusen takk Stubbetufsa, du snille og varmhjertete tusenkunster der oppe så høyt mot nord.  Mange tusen takk.  Du  får en kjempeklem fra meg.

 
 Så var det flere pakker, men de var til meg selv fra meg selv.   Trøstepakker.

Dette er fra Fyberspates.  Merino, silke og sølv.   Riktignok bare 2% sølv, men alikevel. Jeg syntes det hørtes passe spennende ut. 
Sokkegarntykkelse og 100 g.  Det burde da bli nok til et eller annet. 
Dette er et Norogarn jeg ikke har prøvd før.   Noro Sekku. 

Det er en blanding av bomull, ull, silke og 17% nylon og det står at det er et sokkegarn, men det er virkelig veldig tynt, sytrådtynt til dels  og ikke skjønner jeg hva slags sokker man skulle kunne strikke av dette. 

Sjal derimot - lette sommersjal eller vintersjal for damer uten termostat  - det burde bli bra.

Norogarn er et sånt like eller avsky-garn har jeg forstått, men jeg syns det er spennende.  Jeg syns den ujevne tråden lager spennende effekter og fargene er jo helt spesielle.   Jeg tror jeg har noen nøster Silk Garden liggende i en stasj også. Jeg burde kanskje finne dem frem. Det siste Vogue som altså heter "Designer Knitting" når det er her til lands (nei, jeg vet ikke hvorfor - det er et sånt mysterium) kom også i posten i dag. 


Her ligger det oppå alle pakkene med gulvplanker som ligger absolutt overalt - jeg må kravle rundt og over for å bevege meg rundt omkring. 

Jeg har ikke lest det enda.  Det har jeg tenkt å gjøre i kveld mens jeg koser meg med te og sjokolade og levende lys.  Da må jeg vel bli blid igjen, tror dere ikke?Jeg strikker også.  Jeg vet ikke helt hva dette skal bli når jeg skal være helt ærlig.  Jeg har en slags plan, men jeg er ikke sikker på hvor godt gjennomtenkt den er.  
 
Garnet er Rowan Kidsilk Haze og det er silkemykt, tynt og deilig selvfølgelig.  Helt umulig å rekke opp er det også, og dyrt.  Som sagt - ikke helt gjennomtenkt.  Men det kan jo gå bra.  Jeg kommer tilbake til saken. Kanskje.

Og virker ikke noe av alt dette her og jeg forblir betuttet - ja da har jeg lastet ned Emil og Griseknoen og har den som backup-plan.   Det kan vel ikke være et eneste menneske skapt som kan være sur og umulig mens de ser på den vel?  

Og det er enda flere pakker som kommer.  Jeg ble nødt til det så grinete som jeg var og for å gjøre det godt igjen etter at jeg hadde vært så streng.  

Nå stiger månen opp over åskammen.  Det blir skikkelig kaldt i natt tror jeg.  Jeg får legge litt i ovnen også.  Ha en koselig kveld, alle sammen.


17 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Ja, du har nok vært for streng!
Men da er det så godt med pakker! Artig at du likte sjokolade med chili, her fikk jeg beskjed i Tromsø at de var tatt ut av produksjon, og dette var en av de siste sjokoladene! Jeg liker den også godt, nemlig! Gubben rører den ikke! Chili i sjokoladen? Nei takk!
Men det var han... Kos deg nå! Du har vært flink - og litt for streng!

Randi sa...

Selvfølgelig må man trøste seg selv av og til. I dag har jeg trøstet meg med gode lefser. De skulle egentlig i fryseren, men noen fant veien til magen min og ikke fryseren. Skjønner ikke hvordan det kunne skje...

Ønsker deg ei fin uke med mange trøstegaver;)

Tovepia sa...

Du fikk sannelig utrettet mye i din "down-periode":D...så mye flott garn,da!
Og gaven fra nord var jo bare helt herlig, så hyggelig!!

Nu går vel alt så meget bedre, eller??...misunner deg ikke plankestablene;) Har vært der, gjort det...
Da er det på tide å finne senga her, så nattaklem fra meg;)

Mormor sa...

Neimen stakkars deg. Du kan da skjønne du ikke må ta så hardt i når du skal irettesette noen. Godt du fant noe som kunne trøste. Sånne plankestabler innendørs kan være en prøvelse, så du trenger nok mere trøst.

Vibekes lille grønne sa...

Dette understreker bare hvor viktig det er å være snill mot seg selv skjønner jeg. Kanskje best jeg bestiller litt garn jeg også for å bevise at jeg er det? :)

Kjempekoselig gave og perfekt timing. Jeg liker Norogarnet. Har ikke strikket så mye med det, men liker fargesammensetningene og fargeskiftene veldig godt. Sølvgarnet ser spennende ut.

Lykke til med strikkeprosjekt og ikke vær for steng! :)

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Jeg blir helt uvel når jeg ser en garnbutikk el noe fint på nettet, for jeg MÅ virkelig holde meg unna pga armene. Du kan vel tenke deg DET humøret jeg blir i da. Blir nesten sur når jeg ser fine strikketing i blogger også. Litt av en furie å ha i hus, med andre ord.
Men nå skal jeg se lyst på livet altså, iallefall forsøke...

mormonsen sa...

Gratulerer med alle gavene, både fra deg selv og fra andre. Jedg har nå lest meg opp på bloggen din etter noe fravær. Og degt er like givende som alltid. Litt søster i ånden er du nå opgså, det med de koppene kjente jeg meg absolutt igjen i. Og stakkar, har du hatt oversvømmelse? Det hadde jeg og i vår, og måtte også bytte golv i flere rom. Det var et mareritt! som en hel flytteprosess og litt til. Jeg rømte også huset mens golvet ble lagt, og det var sikkert lurt. Men herrejemini for en ryddejobb. Og hadde jeg enda hatt hjerte til å kaste, så kunne jeg gått inn i et nytt og ryddigere liv...
Ha en fin dag. PS. Sjalet er deilig og er "av-og-på" hele dagen :)

Moan sa...

Flotte gaver! Vel fortjent.
Kos deg med det nye garnet, uten et snev av dårlig samvittighet for trøsteshopping.
Ha en brillefin aften :-)

Nikoline sa...

Bra det ikkje skal så mykje til før alt går så meget bedre..hi.hi.. Du må ikkje vera så streng forstår du..
MEN; du må jo tru eg er totalt nedsnøa - PULSVANTAR!!!- var det første eg kom på då eg såg kom.frå deg.Huttetu... hadde ikkje tilgang på nett og så har heile greia gått i gløymeboka. Har du framleis lyst å laga pulsvantar til meg?? Kan du i så fall senda meg ein mail (ajviken@online.no)om pris og korleis du vil ha betalinga??
Vinterkald klem til deg:0)

Anne N. sa...

Hohohoho, etter SÅ masser med PAKKER og det tilogmed FØR jul, så må du være blitt kjempeblid igjen regner jeg med, men det skader ikke å skjemme seg selv bort litt ekstra når man har tatt så skrekkelig i på en gang :o)
Isende kaldt her i landet også, gruuuer - tror vinteren blir streng den også!
Ha en kos kveld.
Klem, Anne:)

KariL sa...

Viktig å stelle pent med seg selv ellers kan det ikke bare gå ut over en selv men også andre.
Så mye spennende garn du får tak i.
Kos deg i førjulstiden!

Sonja sa...

Au-da du må ikke være så streng.Du får nok gjort det du skal bare tidspresset kommer og banker på. Det er lenge igjen til jul så du kan bruke opp metervis med garn og plank før den tid.
Litt depping gjør bare godt, for det blir så deilig etterpå når det går over.
Kos deg med trøstegavene.

Petrine sa...

Hei igjen ! Det er godt at du kjenner deg bedre. Garn og pakker hjelper mot alt !!!!!

Og det lilla garnet var berre rååååttt og lekkert. Mange spennande Norogarn, fint dette også, men så tynt !!

Ønsker deg ei god tid framover !

Viola sa...

Ja det gjør du rett i, når det står til som versst! Spennende garn den Noro synes jeg, fine spennende farger (men tynt ja!).. Skal bli spennende å se hva du får utav det..!
Artig med pakker i posten, og så nydelig en pakke det fikk av Stubbetufsa, snill hun! :) Jeg driver å helkler jeg også for tiden, dgår ikke så fort, men litt etter litt, så blir det vel et resultat..?!
;)

Ha en fin kveld og klem til deg! :)

Anonym sa...

Hei.Kjenner meg igjen av noe du skriver.Ikke kjekt.Vi må lytte til kroppen.Kjempe nydelig gave og garn.Kjekt med håndarbeid.Ønsker deg en riktig fin helg videre.Masse klemmer fra Bodil.

Odins lille hjørne sa...

Næmen!! Huff.. hørtes ikke kjekt ut hos deg for tiden! Du har kanskje pakka sekken nå og er i Aberdeen..
Men så bra at du vet å trøste deg selv! flink jente! :0) Håper det nå går raskt å få gulvet fikset!!
Klem fra odin til deg og mannen!

Spurven sa...

Så rett du gjør, man skal ikke være for streng med seg selv. Tvertimot snakke pent til seg selv i speilet minst en gang om dagen!
Uansett er det jo godt å skrive om sine tanker.
Greit å huske dersom snille menneskers pakker i posten med vennlige ord eller myke garnskatter ikke trøster så lenge om gangen:)
Eg håper du snart får gulvet på plass, vannlekkasje er triste greier.
Ønsker deg ei fin førjulstid!
Klem fra Spurven