torsdag 16. desember 2010

Ting tar tid

Jeg futter rundt omkring her.  Det står ting på loftet, på kjøkkenet, på vaskerommet - det står til og med ting ute i garasjen.  Og alt så skal det bæres ned og inn og settes på plass.

Skjønt, en god del av det burde kanskje kastes.  Alt man samler på!!  Jeg  finner stadig ting jeg hadde glemt jeg hadde og det er jo spennende.   Da kan jeg bruke timer på å surre med det istedenfor å gjøre det jeg skal.

Men julegavene mine, de fant jeg ikke. Altså de gavene jeg skal gi bort.  Jeg lette overalt og på hvert eneste "Lurt Sted" jeg kan huske at jeg har.  Overalt.  Men borte var de.  

Jeg fant dem jo til slutt. De lå ikke på noe Lurt Sted, de lå under en hel masse andre greier.  Der lå også det som skal bli julegaven til DH.  Helt og fullstendig ustrikket.  Det er jo ikke tjangs i havet for at jeg skal bli ferdig med noen genser til jul.   Enda bra at jeg har noen ekstragaver liggende.  Han får få en hel haug med bilder av gensere og så velge seg en modell. Da kan jeg jo bare late som det er akkurat som det skal være.  

Jeg strikket et sjal mens jeg var oppe i Aberdeen, men jeg har ikke fått blokket det før nå.

Det heter Lacy Katy og fåes kjøpt på Ravelry.

Dette  er strikket av sokkegarn og det ble  mindre enn jeg hadde regnet med, men jeg liker jo de mindre sjalene best.

Det er de som er finest å dandere rundt halsen syns jeg.  Dette har jo en litt spesiell fasong også og det kan danderes på forskjellige måter. 

Dette blir ett av sjalene som loddes ut på Giborten min så ikke glem å melde deg på om du ikke alt har gjort det.
Det er et sjal til som skal loddes ut, men man skal jo være litt hemmelighetsfull i disse tider og hvilket et det er kommer jeg kanskje til å si litt senere..I dag har jeg egentlig ikke gjort noe fornuftig.  Jeg har strikket et par pulsvanter. Jeg tror fingrene mine er mye eldre enn meg.  De er stive og støle og jeg har nå strikket vanter i Schachenmayr nomotta rheuma thermal wolle.  Bare så dere vet det.   
Kan man lese og uttale hele det navnet så er man fortsatt åndsfrisk.  Tror jeg da. 

Vi har hatt mildvær i et par dager, men fra i morgen tidlig er det meldt sne og is og vind og full rulle igjen.  Transportministeren fikk sparken etter forrige ukers katastofer og den nye sto på nyhetene i kveld og lovte at det skulle ikke bli noen problemer denne gangen.   HAbloodyHA! 
Jeg har skjønt at "The Snowman" er kjent hjemme i  Norge også,   Her kan dere få se den skotske versjonen.    Irn Bru er  en type brus og den er nesten like skotsk som kilten,  denne versjonen av The Snowman er egentlig en reklame for nettopp den og så er den SLEM.   hihihhii

Ha en super dag  - alle dere.  


18 kommentarer:

Tove sa...

Åh, i den videoen var det mange kjente landemerker gitt! For ikke å snakke om Irn Bru. Vel har det kommet i butikkene her, men smaker virkelig ikke like godt som når det inntas i sitt hjemland! *lenger litt til Skottland*

Vibekes lille grønne sa...

Flotte gulv dere har fått dere! Det tar alltid tid å komme på plass igjen.

Genser etter jul blir nok bra det også, vinteren både fortsetter og kommer igjen til neste år med behov for varme plagg så vidt jeg har skjønt.

Nydelig sjal, jamme glad jeg har meldt meg på gi-borten. Thermal-ullen er veldig god i bruk. Jeg har en genser/trøye i garnet som jeg helst ikke vil ta av meg. Ha en fortsatt fin førjulstid! :)

Moan sa...

Stakkars transportminister. Det er ikke hans skyld at det er uvær.
Lurt med å gi bort garn og valg mellom modeller. Skal gjøre det selv... :-)
Ha en god dag; håper vindu og dør kommer fort på plass!
Førjulshilsner fra Moan

Annepålandet sa...

Gratulerer med ny header - det ser så idyllisk ut der du bor. Og så har du sånne vinduer som i Donald, som jeg husker fra jeg var liten.

For et flott sjal - jeg vil gjerne vinne det!!! Tittet på det på Ravelry, og der hadde jeg allerede lagt det i Faves, så jeg.

Det Thermal-navnet minner meg om et sånt navn i hviskeleken, a la ibsens ripsbusker og andre buskvekster... Fine pulsvanter!

Ha en super dag du også!

Helena sa...

Fy for en slem snowman! Men gutten så ut at klare seg bra. For en nydelig sjal, du har lagd. Jeg bruker min hver dag, er så lun runt halsen, og særlig i en kall bil. Er det ikke litt spennende at pakke opp, og kanskje møblere på en annen måte? Ta deg en pause iblant og ladde batterierne.

Petrine sa...

Ha ha, den videosnutten var god og slem:)))

Gratulerer med nye flotte golv. Skikkelig lekkert vart det og så stilig du har det i stova di !!! Og arbeidsrom ! Det står øverst på ønskelista mi. Har eit heilt stort loftsrom, men det er så mykje å varme opp og eg ønsker å kunne dele av ein krok til meg sjølv så kan Petrinemannen ha musikkinstrumenta sine i ein annan avdelt krok. Då har eg det varmt og godt og musikk til arbeidet. Apropos, musikk den mp3 anda di var da GENIAL ! Kjøpte du den på Ikea ?

Når en pusser opp og forandrer på huset er en berre nødt til å finne alternative plasser til alt mulig. Men det er klart det er lurt å finne fram igjen tinga og legge dei på nye rette plassar. Her i huset har vi gløymt det og støtt og stadig leiter vi etter eit kvar. Mine to søstre kan ikkje forstå at dette skal vere nødvendig, men så er bor dei samman med to petimetre menn. Det gjer ikkje eg :))) Min er berre verdens snillaste, godaste og mest intelligente på jord ! Men rydde det overlet han til meg som slett ikkje kan det !

Ja,ja du fant då gavene til slutt og mange blir heilt sikkert glad for det ;))

Lacy Katy er skikkelig nydelig og du strikkar det også så flott ! Riktig lekkert ! Dei såg deilige ut pulvantene også, artig med desse flate perleknappane på !!

Nei, her var litt kaldt med meg, så eg må tenne opp i omnen. I dag er det den rolige dagen, i går baka eg litt :))

Ha ei fortreffelig førjul og kos deg :))

Anne N. sa...

hohoho, stilig video :o)
Nydelig sjal - DET vil jeg vinne såklart!! Pulsene er også herlige, godt for slike fingrer som du beskriver - skulle tro de var mine!
hehe, kan bli mange som får seg ministerjobb der i landet iløpet av denne vinteren....
Huset ditt ser så herlig ut på bildet i headeren, med all den "fine" snøen (som jo er finest å ha på bilder, synes jeg da)
Du får raske på å finne et genser-bilde til gaven!
Klem, Anne:)

LivM sa...

ja men det var jo fint at du fant alt til slutt da. Jeg synes sjalet ditt var nydelig og flotte pulsvanter også. men det første jeg så var jo huset ditt i all sin snøprakt. Det ser veldig koselig ut! Ønsker deg en fortsatt fin førsjulstid!

karin sa...

Det sjalet var kjempefint (som de andre du har strikket!!!)
Kanskje jeg kunne strikke et sånt i det tynne garnet mitt? Med pinne nr 4-5? Ka du trur?
Jeg er glad jeg har meldt meg på Gibort'n din, da har jeg iallefall en sjans til å vinne noe av det vakre du lager :)))

Miss.Møllebo sa...

Det lyder som din tid går rigtig godt, med det jeg kalder kistefornøjelser( finde ting man har glemt)og lidt strikkeri, skønne hjerteknapper du har sat på dine pulsvarmere. Hav det rigtig, rigtig godt i al den sne, vi får også stadig lidt sne her i Danmark.Knus til dig og ham som ingen Sweaters får.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Du er nå deg selv lik da;) Men noen sur gammel kjærring tror jeg ALDRI du klarer å bli. Ikke med din humor og selvironi.

Pockethexan sa...

Vill gärna pröva lyckan här i din "ge-bort" för jag blev nämligen väldigt kär i din sjal, jag tycker den är jätte läcker med den annorlunda formen!

Jag lägger ut din tävling hos mig i min blogg för jag tror att det är så du vill ha det.

Kramis från Pockethexan själv som har en bokblogg som kanske kan vara intresant för dig också om du tycker om att läsa...
<;D

Stubbetufsa sa...

Det sjalet var artig! Håper jeg vinner det!
Det å lete etter noe - huff, får frysninger... gjorde det i går også, gjennom tre rom, det tok hele dagen!
Ha ei god helg!

bodil sa...

Hei.Så mye fint.Du er kjempe flink.Ønsker deg en riktig fin førjulshelg.Klem fra Bodil.

Mormor sa...

Åååå det sjalet var lekkert. Men det er jo det meste av det du lager. Det blir nok jul i år også skal du se. "Det ordner seg for snille jenter" vet du. Ha en fin førjulshelg

sipusa sa...

Hihi, den var jo litt fin da;-)
Har vært litt på halv åtte med meg i desember men nå er jeg noenlunde i rute, har til og med vasket og ryddet til jul (kattene var redselslagne)

Nydelig sjal du har laget, spesiell form, hadde vært artig å se det på men jepp jeg vet; det er vanskelig å ta bilde av seg selv. Du får græbbe tak i kæillen når han er hjemme!

Nå skal jeg lese og oppdatere meg mer.

Tonje sa...

Åh, den Irn bru videoen er jo helt fantastisk! Nesten så jeg lengter tilbake til Scotland...

Sjalet var utrolig lekkert! Artig fasong... er sikker på at det er nydelig på. Og de pulsvantene var kjempesøte med de knappene på.

Og så må jeg gratulere med nye gulv. Det ble veldig pent. Skjønner godt at du er fornøyd med dem.

Ha en fin uke!

Marte sa...

Haha, fantastisk video :D Jeg tilbrakte nyttårshelgen hos venner i Callander, Skottland, og smakte på Iron Bru. Vet ikke helt om jeg ble overbevist...? :)