fredag 14. januar 2011

Attgløymer

Det er mange underlige ord i det norske språket. Attgløyme er et annet ord for en kvinne som ikke har giftet seg.  Som ikke ble gift het det vel før.  Peppermø, gammel jomfru og altså attgløyme.  Noen som ble avglemt.  Noen ord er vondere enn andre.

Men jeg har attgløymer i stasjen min.  Det er et faktum.   Garn som blir liggende fordi -  vel - bare fordi for  det meste.   Så jeg bestemte meg for  bruke en del av dem. Det kan jo tenkes at garn også tar seg nær av å være attgløymer.

Et Clockworksjal.   Dette er det enkleste sjalet som finnes.  Kun rillestrikk i to farger.  Men det er så finurlig laget at det er slettes ikke kjedelig å strikke.

Det er Stephen West som er designeren og hans sjal er virkelig spesielle - syns nå jeg. 

Dette siste  er linken til bloggen hans og ikke til Ravelry. Selv om jeg selvfølgelig finner det helt uforståelig at ikke hele verden er medlemmer der - så finnes de.  Muggles.  Folk Som Ikke Strikker.  Skummelt.

Esporofit heter dette mønsteret.  Det er sporofytter på spansk det.
Sporofytt er en sporeproduserende diploid fase (generasjon) i livssyklusen hos alger i tillefelle noen lurte.   Det gjorde jeg så jeg måtte slå det opp. 

Garnet er Rowan 4ply wool og en skvett med Kidsilk.   Flette nederst og øverst er ikke i mønsteret, men jeg hadde bare så lyst til strikke noen.

Forklaringen på hvordan de strikkes fant jeg på Livs Hobbyblogg.


Garter Stripe Bag  er navnet på denne.   Mønsteret er på japansk, men man trenger i grunnen ikke noe mønster.  Den er strikket av ruter som er strikket og sydd sammen på en finurlig måte.

Det legges opp et ulikt antall masker på pinnen og så strikkes det et tilsvarende antall riller.   Jeg la opp 15 masker og strikket 15 riller.  Man begynner og slutter i samme farge. 

Jeg brukte veldig tykt garn og pinner nr. 8 og nå syns jeg veska ble for stor.  Det er godt mulig jeg prøver meg på en mindre en.   Og som vanlig får jeg vel aldri rotet meg til å sette i for. Jeg har fullstendig  vegring når det gjelder for.

Dette er måten lappene ble sydd sammen på.  Jeg plukket opp masker i kanten der det var mulig for å slippe å sy. 

Jeg strikket i Dala Fasan og  Twilleys bazouki. Jeg tror begge deler ute av produksjon.  Skikkelig Attgløyme med andre ord.


Denne ble tovet to ganger. Lue a la Oleana av Wenche Roald.   Oppskriften er gratis og ligger på Ravelry HER.    Den ligger også på bloggen hennes, Wenche's hobbyblogg.

Oleana design har jeg jo hørt mye om, men jeg har ikke sett så mye av den.  Denne lua er altså inspirert av Oleana-strikken og dermed så måtte jeg ut på nettet for å finne mer.
Jeg fant  katalogene.   Det er jo så lekkert at det er nesten vondt.  Så vidt jeg har hørt så er prisene ganske så mannevonde de også.  Men man kan jo selvfølgelig la seg inspirere.  

Jeg har strikket i Regia Silk. Det gikk med to nøster.

Så det var strikkingen min.  Om jeg har gjort noe annet i det siste?.  Næh.   Vi har så guffent vær.


Dette er veien utenfor her.  5 cm hard is med 5 cm med vann oppå.  Og ikke en eneste lite sandkorn noe sted.  Postadamen falt og skadet armen, søppelmennene nekter å komme ned her for å tømme og katta nekter å gå ut.  Jeg og.  Det er ikke menneskelig mulig å gå på det der.  Så derfor sitter jeg inne og strikker ............. og strikker.Men snekker Mike har vært her. Dere kan jo få et bilde av trappa opp til kjøkkenet.  Sliten er vel bare fornavnet stakkar.
Den har vært gjennom flere reinkarnasjoner den trappa der.  Da jeg flyttet inn her var det limt langhårete brune og gule gulvteppe-rester på den.  Etter veldig mye styr klarte jeg å få de av, men det var et skikkelig slit å bli kvitt limet.

Den gangen hadde vi en nabo som var ganske så spesiell.  (Til en forandring)  Hun var en baronesse som hadde giftet seg langt under sin stand - med en poet og blitt utvist fra sin adelige familie. "Kjærligheten overvinner alt" fortalte hun oss stadig - for så å fortelle oss hvordan hun hadde lært sin ektemann å spise med kniv og gaffel.   Hun var en meget fornem dame og vel - temmelig stor sånn rent fysisk. 
Hun kom inn her og la i vei opp trappa fordi jeg befant meg på kjøkkenet.  Og der ble hun sittende fast.  Det var skikkelig superlim det limet.  Hun kom seg hverken opp eller ned og jeg    mistet  fatningen.  Jeg lo så jeg ble fullstendig hjelpesløs.

Bak henne så jeg det forskrekkede fjeset til DH.  Han måtte jo hjelpe, men uansett om han dyttet eller dro så var det bare en kroppsdel som det gikk an å holde i og den var som sagt temmelig stor.
Det tok temmelig lang tid før hun snakket med meg igjen og DH var blek lenge etterpå.

Men ble ikke trappa fin?  "Sexy" sa snekker Mike.

I morgen kommer han med ny front til badekaret mitt. Den ble visst sexy det med.31 kommentarer:

Helena sa...

Det var ikke greit for baronessen, huff hun kom vel ikke flere ganger.
Nydelige srikketing du har lagd, och bra du skriver var mønstret finnes.
Har kjøpt nye piggdekk till min bil, og så fant de lite andre feil som måtte byttes...
Har dere piggdekk i Scotland?

Marion sa...

Helt utrola hva du produserer! MAsse fint som vanlig men den veska di var jo helt rå da...ser vanskelig ut og strikke.
Så fin trappa ble! Ikke verst med sexy gulv og trapp! ;)
God helg!:)

Mille sa...

God morgen :)
Enig med deg, noen ord, som attgløme, er vondere enn andre, de la jammen ikke fingrene imellom i gamle dager.
Men jeg må si at attgløymene dine har blitt forvandlet til de lekreste saker. Nydelig sjal, og ja..virkelig spesielt design!
At sporofytter kunne være så flotte, det ante jeg ikke :D
Og i så herlige farger..
Du er virkeig flink å strikke, vesken er bare imponerende. Og jeg kjenner meg igjen når det gjelder for, jeg har to strikkevesker liggende uten for. Synd, men sant.
Superduper lue, den varmer nok godt rundt ørene.
Skikkelig artig å høre om baronessen, jeg lo godt på morgenkvisten. Må ha vært litt av et syn da hun satt fast i limet!
Trappa ble bærre lekker, dyktig kar han snekker Mike!
Ønsker deg en flott dag, og måtte isen forsvinne fortere enn svint!

Moan sa...

Ja, nå fikk du overbevist meg til å strikke Clockwork! Kjøpt og printet ut alt :-)
Både du og Snkker Mike har hatt hendene fulle, ser jeg. Trappa ble betraktelig lekkrere, om ikke sexy..
Baronessen må ha vært stor.
Og du har tryllet fram de flotteste saker :-)

Ønsker deg en riktig god helg!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Enda et herlig innlegg fra deg. Det blir vanskelig å kommentere alt fra attgløyme til holke og ny trapp ;) Men trappa ble kjempefin og slik fart som du har på strikkepinnene da, jeg blir helt svimmel.

Tovepia sa...

Her var det sannelig mye lekkert! Den veska har jeg sett på, skikkelig fin, m,en jeg har samme fórproblemer som deg:)Nydeliog lue og pulser!
Trappa ble flott, om jeg vil kalle den sexy, vet jeg ikke:O) Katta så litt usikker ut der hun sto:O)
Skjønner godt du holder deg inne, for det føret der er skummelt!
Kos deg med strikkepinnene, klem fra meg;)

innfall sa...

Nydelig katt du har :)

Jeg likte godt Oleana-luen, må se litt nærmere på den oppskriften. Jeg hører til dem som blar gjennom Oleana-katalogen og beundrer modellene til øyet blir stort og vått, men jeg eier ikke et eneste plagg derfra. Da vi skulle gifte oss hadde jeg en tanke om å kjøpe brokadeskjørt og silketopp med belte fra Oleana, men etter en tur i prøverommet kan jeg konkludere med én ting: jeg ser ikke ut som de slanke, nydelige Oleanamodellene, og brokadeskjørtet får meg mest til å likne på en budeie som har pyntet seg for å gå i fjøset. Så det får bli med drømmingen ;-) Bedre for lommeboken er det også.

Mette sa...

For en herlig historie! Jeg lo sa jeg grat og kunne sa levende se det for meg!!!

Trappa var virkelig 'sexy'! Herlig med for og etter bilde. Gleder meg bare sa til jeg er kommet til 'etter-stadiet' i vart pagaende husprosjekt. Husker na hvorfor det er sa lenge siden vi gjorde noe sist - det er jo sa mye KAOS overalt!!!

Du, den strikkeproduksjonene din er utrolig imponerende! Hva du tryller frem! Sitter forovrig med skjerfet mitt rundt halsen mens jeg skriver dette ;-)

ha en fin helg!

Anne N. sa...

Hei Ruth!
Trappa ble virkelig SEXY :o)
Du er bare HELT utrulig med den strikkinga, jeg blir like imponert hver gang!!
Så mye du rekker med! Mange spennende ord å fange opp her, attgløyma hadde jeg ikke hørt før:)
De vantene er kjempeflotte, lik vinner-pulsene i nedkanten!
Ønsker deg en super helg,Ruth!
Klem, Anne:)

karin sa...

Hei Ruth:)
Attgløyma har jeg også, bare derfor atte jeg ikke har lyst til å bruke det akkurat nå, men plutselig kommer det til nytte!
Det er viktig å ha litt å velge mellom vet du.
Lua di ble skikkelig fin(som alt du strikker det da)
Synes litt synd på deg med den vegen utenfor!!
Pass på lårhalsen, og ha ei strålende helg:)))

Snuskebassa sa...

Så flotte ting du lager! Sjalet så herlig ut :-)
Jeg besøker deg for første gang i dag, og ble litt betatt av den lille gruvebyen du beskriver i profilen din :-) Høres magisk ut!
Jeg følger deg jeg :-)
Klem fra Liv

snakkemunn sa...

Du har laget utrolig mye lekkert.
Synes det blir veldig fint inne i huset ditt også. Hadde ikke gått utenfor for betaling. Det er utrolig at veien er slik. Det hadde jo aldri vært mulig på en annen plass. Bra at ikke alle skal opp, ut og på jobb. Ha en superhelg. :))

Marit -Tusenfryd sa...

Så mye fint du strikker!
Og takk for alle linkene - de skal studeres!
Jeg er så glad for alle bloggerne som gir så mye inspirasjon:) og DU er en av dem!
Hele verden av strikkere og designere og kreative sjeler som finnes der ute et sted og kommer ved noen enkle tastetrykk hjem til meg her i min egen stue. Fantastisk:))

Trappa blE FLOTT! og badet blir sikkert sexy det også.

Birgitta sa...

Stackars Baronessan. Vad duktig du är med stickorna. Du trollar fram allt möjligt fint.
Det är bra att du är inne och stickar så du inte halkar omkull.
Kram birgitta

Nikoline sa...

Var veldig redd for å havna som attgløyma i si tid,derfor gifta eg meg då eg var 18... ha.ha! (men det har jo gått bra det - har ikkje bytt mann endå,og er svært nøgd med den eg har)
Artige historiar og lesa hjå deg (som vanleg) så eg får meg ein god latter,og ser VERKELEG for meg den fornemme "grevinna" som står fast, og "hovmesteren" med det forskrekka ansiktsuttrykket bak!
Og SOMMM du strikkar!! Heilt racar er du med pinnar og garn!
Ynskjer deg riktig god helg, og eg skal gje beskjed når det er innflyttingsklart på gjesterommet! Velkommen skal du vera:0)

marit sa...

Ler godt her! Du får finne fram skøytene og gjøre som døtrene mine: Det er blankisen ute, og de går på skøyter på tunet...Da slipper jeg ihvertfall å være redd for at de skal gå igjennom isen...

Flott strikk- tror jeg må prøve den veska!

Ha ei flott helg!

Ja, nydelig pus på toppen av flott trapp!

IngerLise sa...

Flott blogg, mye inspirasjon å finne her. :)

wigdis sa...

Synes jeg ser baronessen i trappa. Noe ala Mrs. Bucket kanskje. Får meg alltid en god latter når jeg leser bloggen din.
Trappa ble flott og pusen er også nydelig.
Den vegen din ser helt forferdelig ut. Bra du har noen attgløymer du kan bruke til tøværet setter inn. Lua di ble kjempelekker.
Ha en fin helg.

Randi sa...

Utrolig! Døgnet ditt må ha tre ganger så mange timer som mitt har!!!! Du har virkelig vært produktiv:)

Som vanlig får jeg meg en god latter når jeg leser bloggen din. Ser for meg baronessen som står fast i trappa di:)))))

Ha en trivelig kveld!

Odins lille hjørne sa...

Masse nydelig strikk der!!! Du e god!! Sitter her og tørker tårer!! Det er av latter og ikke av sorg! E ser så for meg DH og baronessen, har og hatt høytlesning for mannen og minsta (de hilse og godt nyttår).....Ler meg skakk!! Men trappa ble nesten litt sexy enig der!!!! Ser ut som om at pus liker den god og :0)
Klem fra odin

Tonje sa...

Stakkar baronessen... tenk å bli sittende fast i trappa og attpåtil bli ledd av.... men jeg er ganske så sikker på at jeg hadde ledd jeg og. Jeg er sånn... ler når andre detter eller gjør noe dumt... ikke alltid like populært.

Skal si du har vært flittig på strikkefronten igjen. Men med sånt føre er det jo farlig å gå ut, så da er det mer fornuftig å sitte inne og strikke.

Sexy trapp har jeg ikke hørt om før, men lekker, det ble den hvertfall.

Ha en fin uke!

Viola sa...

Hei, her var det mye fint og artig å lese! ;) Du får meg i et så godt humør, og det gjør godt å le litt. Men den råkjøreren under her kunne blitt fratatt førerkortet! Slike råkjørere skulle vi ha vært foruten, rett ut sagt, det er det verrste jeg vet! Grøss..!

Lim i trappa.. ikke greit nei, hehe.. Men det ble pent hos deg ser jeg.. :)

Håper du fikk mailen min..

Klem fra meg! :)

LivM sa...

Da fikk jeg meg en god latter i dag også! Flott at du fant noe nyttig i bloggen min da! Den veska skulle jeg gjerne ha prøvd meg på , men så er det dette med toving da :-) Det er jammen bra du har strikkingen når du er så "innestengt"! Så får du finne frem alle attgløymene dine og sette i gang. Lekkert blir det i alle fall!

Muffin sa...

Ha ha. Attgløyme. Ja det er bra det ordet er helt ut. Det er veldig som du produserer, forstår ikke hvordan du holder ut med snekkerier inne og glassholke ute, håper du har gode hodetelefoner! Når isen er smeltet kan du åpne butikk :) Bare en liten forretningside fra min side.
Nå skal jeg gå og se på noen Attgløyme jeg har gjemt i en kasse under senga. Kanskje det kan bli til flere vesker!

Stubbetufsa sa...

Sexy trapp! Og hvorfor ikke, det er jo så mye som skal være sexy for tiden, til og med mat! Har du hørt noe så fjollete?
Du lager mye rart jeg aldri har sett for tiden! Det sjalet!
Og den lua! Ig pulsvantene! Og veska tar prisen!
Du, for er ikke så ille. Legg veska flatt og tegn omrisset på et papir. Da har du et slags mønster. Klipp dobbelt, sy sammen og fall ned oppe. Så er det bare å neste det fast! Og lommer kan du jo sy på først, hvis du vil!

Nå er klokka over to på nata her, jeg må vel få gubben med meg og køye! Men først få inn Pusemann!
God natt!

Restegarn i Nord sa...

For ei artig historie og så flott trappa ble! (sexy) Han der snekker Mike skulle jeg likt å bli kjent med:O
Så mye flott du har laget, den veska var superfin!!
Klem og fin uke videre fra meg:D

mormonsen sa...

Jeg ler fortsatt! Den nye trappa ble lekker, selv om jeg synes den gamle hadde sjel, den også. Og en særdeles morsom historie.
Litt lokale varianter på det der med de ugifte. Gammeljente og gammelongkar sier vi her hos oss. Drengkaill har jeg hørt i Trøndelag. Men attergløyme var nytt for meg. :)
Har levd en stund med lite tilgang til breibånd. Ser at jeg må bruke litt tid til å lese meg opp her hos deg.
Godt nyttår, forrestten. Klem

Viola sa...

Å kjære Ruth, tusen hjertelig takk for det herlige sjalet!! Jeg likte det kjempegodt, gjett om jeg blir å bruke det da!! =) Og de herlige karamellene, de er fortært nå allerede, kan du tro! =) Jeg ble skikkelig glad for det sjalet, både farge og mønstret var supert!!

Og jeg tror det er første gang jeg har vunnet noe i noe jeg har meldt meg på, så dette var riktig morro!!

Klem fra Viola inntullet i et deilig og varmt sjal! :)

Anne N. sa...

Heisann Ruth, er du også et nattmenneske :o) Trodde jeg var nesten alene om det, herlig med natta - da jobber hodet mitt best innbiller jeg meg iallefall!
Fikk pakke fra deg også, herlige pulser, de er nydelige, og engelske karameller er det beste jeg vet! Tusen hjertelig takk Ruth, har spist karameller så det nesten tyter ut øra, hahaha!
Kan ikke blogge alle pakkene sammen, må lage egne innlegg for dem vet du:)
Ønsker deg også ei fantastisk helg Ruth! Og ei god natt!!
Klem, Anne:)

Trultemor sa...

Igår låg det og venta pakke då eg kom heim frå seminar.)
Herligt varmt sjal og kjempestilige pulsvarmere! Du er en strikkekunstner!!
Og karamellane.....*mmmm* Tusen hjertelig takk!! Kjempekoselig:))

Baroni har vi her i nærheten (Norges einaste), men ingen baronar eller baronesser;)

Her går det i maling idag!Endelig ei natt med god søvn...og nok pågangsmot til å åpne malingsspannet.
Ha ei kjempefin helg!
Klem

randi K design sa...

Fantastisk historie!