tirsdag 4. januar 2011

Gizmos og gadgets

Før i verden, i gamle dager - da DHs og mitt forhold var ganske nytt ga jeg beskjed om at gaver med stikk-kontakter var en uting og ville medføre furtne miner.  

Denne har en USB sier DH og det er helt noe annet. Det er en Blackberry.
Den har en stikk-kontakt også, men den trenger jeg ikke bruke hvis jeg ikke vil.  Så da så.  Så nå kan jeg skjekke e-mailer og lese avisene overalt - bortsett fra her da, for her oppe har vi ikke signaler til mobiltelefoner.  Vi bor for avsides til.  Men når jeg ikke er her - da kan jeg lese aviser og motta e-mailer og ringe.  Hvis jeg vil.




Denne har en USB den også, og ingen stikk-kontakt overhodet.   En Kindle.  Den mottar signaler her oppe den faktisk, så den kan jeg også motta e-mailer og lese aviser på.

Men først og fremst så kan jeg kjøpe bøker og lese bøker uten å tenke på at jeg må ha flere hyllemeter med bokhyller.   Den er skikkelig lur den,.  Jeg får litt sånn science fiction-følelse av den. Jeg er sikker på at jeg så noe sånt på gamle Star Trek en gang.



Denne er det stikk-kontakter på, men ikke så veldig mange. Det er nesten ikke USBer heller.  Den er for det meste wireless.  (ledningeløs - kan man si det?)  Man trenger nesten ikke tastatur en gang.   Man kan bare bruke fingeren på selve skjermen og dra ting frem og tilbake med den. 

Det eneste problemet er at skjemen er så stor at man må sitte et stykke fra for å se det som står og da må man ha veldig lange armer for å rekke bort til skjermen.  

Dette er altså min julegavefangst, og alt sammen er fra DH som sier bestemt at det er forskjell på stikk-kontakter og USBer.   Stor forskjell.




Ellers har julen her oppe stått i vannmennenes tegn - kan jeg jo si - på en måte.  Det har vært stor ståhei og vi er nå berømte. Både Bokfinken Knut og Herbalisten har vært interjuvet av BBC og flere av landets større aviser.  Helt siden begynnelsen av kuldeperioden har det vært nesten 40 hus uten vann her oppe.  3 uker uten vann er slitsomt.   Vannverket har sagt at det er folks egne vannrør som har frosset og det har de ingen ting med.   

Det har vært møter og sammenkomster og enda flere møter, men da Herbalisten til slutt ringte BBC ble det faktisk fart i sakene.   Det viste seg at de rørene som går fra selve hovedrørene og inn til husene ikke var gravd dypt nok ned.  Så det er det de har gjort den siste uken. Gravd opp alle vannrørene og så gravd dem ned igjen.   Det har vært et sabla lurveleven fra tidlig morgen til sent på kveld.  Hver dag.  Vi har hatt vann hele tiden, men husene på begge sider av vårt har vært vannløse. 

Den Slemme Naboen har feiret julen med å være enda slemmere enn vanlig.  Han har nå blitt nektet å ta bussen etterat  andre passasjerer har beklaget seg og da kommer han seg ikke ut av landsbyen. Han skjelte ut stesønnen  til Bokfinken Knut,( fru Bokfink er engelsk),  og ba ham dra seg tilbake dit han kom fra på en særdeles ufin måte så politiet har vært her og krigen fortsetter.   Same old same old.


Jeg har strikket hansker.  Meisi heter disse og mønsteret er av Julia Mueller.   Hun har designet mange skikkelige nydelige hansker.  Det er mulig jeg må strikke flere. 

Jeg har strikket i Wollmeise merino superwash på pinner nr. 2,25 og jeg strikket den minste størrelsen.   Jeg begynte med str. M, men måtte rekke opp fordi de ble altfor store.  




La Joie du Printemps  heter disse.  Vårens gleder m.a.o.   Jeg tror jeg falt for navnet.   
Mellom jul og Nyttår har det vært varmegrader, pøsregn og tåke. Vinteren har vi jo allerede hatt., 
Jeg syns våren kunne komme nå jeg.  


20 kommentarer:

Tovepia sa...

Ikke rart nabolaget ditt kommer på BBC, det fortjener det virkelig:O)
Flotte gadgets du har med eller uten ledning;)
Nydelige hansker! Strikker selv av wollmeise for tiden, en tunika, og det er et mareritt å se om størrelsen er passe..time will show;)
Nyt tåka, våren kommer!
Klem fra meg;)

Trollkåno sa...

Du hendelse......aldri ein kjedeleg dag i ditt nabolag, forstår eg........men skjønar godt det kan bli ampert, når ein er vasslause i fleire veker.
Og so flotte presanger du har fått, då........
Nydelege hanskar og vottar!

Mormor sa...

Det var da litt av en julegavefangst :-). Hadde ikke vært meg i mot å få den fangsten der nei. Men så er da også jeg stor sett for ting som kan puttes i stikk kontakter og usb. De hansken var usannsynlig lekre. Eller var det morsomt med en liten oppdatering fra nabolaget ditt, berømte eller bare slemme, så har jeg sans for dine presentasjoner.

Linda sa...

Flotte gåver du har fått. So fine hanskar du har strikka.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Her går det unna gitt. Ikke rart det med så masse online-bubedingser;) Og så slike naboer da. Ikke skjønner jeg at du får tid til å strikke midt i alt dette virrvarret ;)

Petrine sa...

Hei !

Nydelige votter og aldeles herlige hansker !!! Fargen er topp, garnet sikkert vidunderlig og mønsteret rett vakkert. No har eg snart brukt opp alle fine orda eg ka :) Så eg får starte på nytt igjen. Du er så utrolig flink til å strikke vanskelige ting, Ruth !

Det er slett ikkje kjekt at vatnet frys og naboer krangler og kommunen ikkje gjer sitt. Det du fortel her kunne like godt ha vore frå ein kvardag i ei Sunnmørsbygd:)

Så heldig du er som har fått all denne elektronikken. Og så kjekt for oss bloggevennane dine. Du skal vite at det er noke som mangler når du er borte fra nettet :))

Petrineklem

MirreVirre sa...

Høres ut som det har vært mye action hos deg! Også så nydelige hansker og votter! Skjønner ikke de som har tålmodighet til å strikke så mange fingre!

Marion sa...

Wow...litt av noen gaver du har fått :) Nydelige hansker og votter!
Godt og høre du ikke har kjedet deg i julen ;) Godt nytt år!
Klem

Sidselsidserk sa...

Jeg blir litt andpusten jeg, Ruth:-) Leser på både inn og utpust... Misunner deg alle dingsene og ikke minst hanskene. Riktig så elegante hansker.
Det er livlig oppe / i rundt deg - det må da bli en skikkelig BBCserie fra området ditt:-)

Fortsatt god uke - uansett vær

Moan sa...

Å, du må tro jeg har kost meg med alle blogginnleggene dine! Det kjennes ut som om jeg ikke har vært i Blogglandia på mange måneder! (selv om det bare strekker seg til noen uker...).
Jeg smiler og ler om hverandre av historiene dine. Jeg skulle likt å tatt en tur gjennom byen ;-)

Jeg ønsker deg et riktig godt nytt år, med alt du ønsker deg!

Elsa sa...

Du verden for en julegavefangst.
Skal si det er livlig i nabolaget ditt.
Håper alle har fått igjen vannet nå, å være uten vann er pyton.

Godt nytt år forresten. Gleder meg til å følge bloggen din i 2011 også.

Annepålandet sa...

Endelig litt landsbysladder igjen, det har jeg savnet!
Sannelig noen flotte julegaver du har fått, stikkontakt eller ikke - du må jo være fornøyd med disse!
Og skikkelig flotte vanter - jeg har flere ting av henne på strikkelista mi - men det må visst bli et annet år, ser det ut til.
Ha en riktig fin uke!

karin sa...

Igjen blir jeg imponert! Ikke bare av strikkinga(de vantene var helt råe!!) men av duppedingsene dine! Jeg liker ingentingen der det følger en bruksanvisning med ;)
Her ligger jeg med betennelse i hofta mi og ikke kan sitte...det betyr null strikkings og null niks av noe artig:(
Da er det heldigvis oppløftende morsomt når føljetongen fra det skotske høyland kommer, hihi!

Anne N. sa...

Hahahaha, med et slikt unikt nabolag undres jeg over at dere ikke er blitt berømt for lenge siden :o)
Herremindag for noen helt alldeles nydelige hansker og votter du har *mekka* sammen!! Har aldri i mitt liv sett noe så fint som de der hanskene! "Dream on Anne - dette er ikke noe som hvem-som-helst kan strikke"!!
Du er suveren, Ruth:)
Ha ei herlig uke!
Klem, Anne:)

LivM sa...

Det gjør jo ingen ting at du bor langt utenfor allfarvei når du har all morroa utenfor døra! ja nå er det jo ikke morro å være uten vann, det skjønner jeg jo :-)
Lekre hansker og votter. Jeg har aldri strikket hansker, det ser så intrikat ut. har mer enn nok med en finger på vottene!

bodil sa...

Hei.Kjempe fine votter.Nydelige.Ønsker deg en riktig fin uke videre i det nye året.Klem fra Bodil.

Rigmor sa...

Herlige typer du har i nabolaget-liker litt orginale folk, så lenge en ikke blir utskjelt da.De Meisi hanskene er så lekre-skjønner ikke hvordan noen kan ha tålmodighet til å strikke fingrene...ha ei fin helg!

AnitaK sa...

Wow for noen flotte hansker!!! jeg har til gode å prøve meg på hansker, men kanskje en vakker vakker dag våkner jeg og har lyst til å strikke 10 fingre???!

mormonsen sa...

Det er holka her også, og jeg leter fortvilt etter broddene mine. Lurer på om jeg har hatt de med når jeg har vært i besøk, og glemt de igjen. De er litt store og tunbge. Ser mest ut som et par sandaler som jeg klær utpå skoene. Men med de på går jeg støtt på allslags holkeføre! Du må se å skaffe deg slike du også! Jøss, så stilige julegaver du fikk. Det ble jo ikke mye julegavestyr med oss i syden, men jeg fikk noe som visstnok skal fungere som en elektronisk fotoramme. Den føler jeg egentlig ikke at jeg har mye bruk for, så jeg får se om jeg får byttet den i en scanner, det trenger jeg virkelig.
Ja, nyttårsfortsetter. De har nå mye rett, de som sier at alt som er godt, er enten syndig, eller så er det fetende! Støtter deg 100%. I vår alder bør nyttårsfortsettene være det helt motsatte av å være prektig. Nei, da heller sløsete og nytelsessyk! Kanskje derfor jeg ikke har følt behov for å lage meg noen fortsetter? :)

Johannes Støle sa...

Du burde tatt deg en tur til www.usbgadgets.no;-)