onsdag 16. februar 2011

Fuglebrettsjalusi og gærne naboer

Vi har jo fuglebrett selvfølgelig, det er bare ingen fugler på det.  Vi fikk skriv for ganske så lenge siden med anmodning om å slutte å legge ut mat til fuglene.  Det ble så mange rotter av det - det var forklaringen.

Men det er jo selvfølgelig ikke hele historien.  Det er Den Slemme Naboen sin skyld alt sammen - han  og Dama Over Veien som har hagen full av høner og en forbaska hane som kykkelikyer på de mest upassende tidspunkt. Hun legger ut mat til dem og da kommer det selvfølgelig rotter på besøk. 


DSN skulle ergre Herbalisten, han knertet noen rotter over hos Hønedama og stablet dem opp på trappa til Herbalisten som er veganer og temmelig så sart av seg.  Så ble det sendt masse klager til kommunen og politi og blablabla.  Slutten på visa ble altså at vi ble bedt om å ikke mate fuglene.  Som er fullstendig uskyldige selvfølgelig og som har hatt en mager vinter. Og det var DSN som hadde det største fuglebrettet og som hadde mest glede av det, tror jeg. Snakk om å skyte seg selv i foten.


Jeg ser jo stadig fantastiske bilder av folks fuglebrett - befolket befuglet med de nydeligste pippipper.  Det er derfor jeg er sjalu.

Men i dag hadde jeg jammen meg hønebesøk i kjøkkenhagen.   Jeg var ikke helt sikker om jeg skulle le eller gråte.  Om jeg skulle kverke høna, Hønedama Over Veien, Den Slemme Naboen eller bare sukke tung.  


Jeg har ikke skrevet så mye om naboene i det siste.  Herr og fru Bokfinken har tatt over driften av puben og butikken og jobber døgnet rundt.   Den Slemme Naboen har omtrent ikke vist seg hele vinteren.  Herbalisten har vært bitter og innesluttet og det har igrunnen jeg også vært.


Men nå har det tatt helt av igjen.  Og jeg begynner  sannelig å bli lei hele gjengen.  Makan til tullinger. 


Hr. Bokfink hadde sett DSN på en pub i en nabolandsby og syntes selvfølgelig at han burde stå der og sende ham stygge blikk.   DSN hadde tatt bussen hjem, men kommet i klammeri med noen ungdommer herfra, han hadde blitt kastet av bussen og gitt beskjed om at han ikke var velkommen tilbake.    Det ble han jo ikke noe blidere av så den natten lister han seg ut i nattens mulm og mørke og stikker en kniv i dekket på  fru Bokfinks bil.


Så bestemte ungdommene seg for at de skulle ta hevn for kjeftbruken på bussen og  listet  seg ut i nattens mulm og mørke de med og sprayet grafitti på døra til DSN.    Landsbyens aller første grafitti faktisk.   I GULL. 
Da ble jo han enda surere selvfølgelig, men han trodde det var hr. Bokfinken som hadde gjort det så han stakk likegodt kniven i de resterende 3 dekkene til fru Bokfink.  


Så nå har jeg hatt politiet på døra flere ganger, de vil vite om jeg har sett noe.  Jeg har persienner foran alle vinduene. Jeg vil ikke blandes borti galskapen deres.  Faderullan for en gjeng!
Jeg har fått strikket litt. Sjal bl.a.  Jeg har jo nesten ingen fra før, men Noro har kommet ut med Lacegarn.  Noro Sekku.  Det er en blanding av 50% bomull, 17% ull, 16% silke og 17% nylon.  Garnet er tynt og litt hardt og ujevnt spunnet på Norovis.


Jeg brukte et nøste på 50 g på dette sjalet og det er en versjon av K. Kapurs Lavalette


Jeg har hatt et nøste med Tofutsies liggende en hel evighet.  Jeg har aldri vissst hva jeg skulle strikke av det, men da jeg fant dette mønsteret så sa det seg jo selv.  Kaibashira  
heter det og det betyr "Kamskjell" på japansk.
Dette garnet er en blanding av ull, soyasilke, bomull og chitin.   Og Chitin er ikke et nydelig lite dyr som bor øverst i de tibetanske fjell og som blir barbert på maven hvert 4. år.  Nei, chitin er rekeskall det.  Så det så.

Sokkene er faktisk utrolig behagelige å gå med, men den frynsekanten  er jo ikke akkurat egnet til å holde sokkene oppe.  En vrangbord hadde muligens vært lurere ja.  Men pytt.  Jeg kan bruke dem på de litt nedsigende dagene. Det er mange av dem.


På lørdag hadde vi fint vær.   Vi hadde besøk av Lille nevø som har vært i Glasgow sammen med Barnet og pusset opp leilighet.    Så da fikk vi kjørt litt rundt og vist åsene fra deres beste side.   I går og dag sner det som bare fy.   Jeg vil ha VÅR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

35 kommentarer:

Mille sa...

Jeg skriver meg på lista: jeg vil også ha vår. Hvis vi lager en liste på noen kilometer så kan det jo være at vi får smisket nok med værgudene så de gir oss tidlig vår?
Skjønner godt du blir litt lei av naboene, voksne folk! huff..
Fine strikkerier!
Ha en fin dag!

Mourie sa...

De som sier at det er kjedelig i små bygder, vet ikke hva de snakker om! Høres ut som du har nok av action i livet ditt ihvertfall. Våren her ser ut for at den blir utsatt til neste år, 10 minus, og stiv kuling. Jaja, vi er jo bare i februar ennå, men nå begynner jeg å bli litt lei av kulda, selv om sola er til stor trøst.

Sidselsidserk sa...

Takk for en morsom start på dagen! For et nabolag sier nå jeg:-) Hold persiennene nede og ikke bland deg - det er nok rett taktikk. Det du produserer er flotte saker, jeg er jo spesielt glad i sokker så de falt jeg for.
Ha en flott dag og våren kommer nok selv om det ser litt håpløst ut akkurat nå.

Odins lille hjørne sa...

For en gjeng du har rundt deg!! Skønnner godt du ikke vet om du skal le eller gråte!!
Men strikke kan du! Nyydelig sjal og sokker! Det virker så lett når du gjør det, for det går så raskt! Nydelige farger forresten!!
Jeg putler nå fortsatt med min kjole.. ser litt på den hver dag.. jepp..ser..
Ha en flott dag i sneværet! Her er frost og kaldt her og!
klem odin!

Vibekes lille grønne sa...

Jeg gir meg helt over av disse naboene dine! Er det virkelig mulig å samle så mange underlige folk på ett så lite område? Persienne-skjerming høres fornuftig ut.

Mye sjal du fikk ut av lite garn, det må være på grensen til sytråd? Lekkert var det hvertfall. De rekeskall-sokkene kan kanskje brukes som nattsokker? Utrolig hva man kan lage garn av forresten.

Ha en fin dag bak persiennene! :)

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Kjære vene! Så mye galskap. Nå skjønner jeg hvorfor det kan være så mange mord i Midsommer;) Samma ulla der sikkert, hehe.
Du får leie Barnets leilighet og flykte dit når det tar av igjen.

Til trøst, her snør det kjempedigre kjærringfiller :(

Linda sa...

Spennande med litt action i nabolaget skjønar eg. Jammen godt du har persienen ned så du slepp å ha noko med dei å gjere. Håpar ting ordnar seg. Flotte bilder av heiane rundt deg. Her er det lenge til våren endå, med 1,5 m snø på bakkane.

Moan sa...

Jeg trodde ikke det var mulig for voksne mennesker å oppføre seg slik!
Du gjør rett i å ha for persiennene!
Har litt av det samme sokkegarnet, jeg også.. Vet ikke hva jeg skal strikke av det.. Hm.. sokker, kanskje :-)?

Været glimter til tidvis; snart, snart... :-) kommer solen!

Håper resten av uken blir rolig og uten for mange besøk av politiet.

Tovepia sa...

Hei på deg, Ruth!
Godt å høre at det er liv i landsbyen:O)...og ikke så rent lite heller; kan ikke annet enn le:O)
Nydelig sjal, og sokkene blir kjempeflotte når du bare kan ta småskoene på;)
Her er det 6 kalde grader, og jeg lengter mot vår!! Vinterferie neste uke, så da skal jeg være murmeldyr på hytta;)
Kos deg videre, klemmer fra meg;)

Trollkåno sa...

Oioi.....utruleg gode historiar frå ditt nabolag, aldri ein kjedeleg dag der, eller?
Og so er det måten du får sagt det på, den er god!
Alltid fine strikketing.....sokkar med rysjekant, det vert eg imponert av.
Ha det so bra!

MirreVirre sa...

Jeg ler meg nesten skakk her jeg sitter jeg! Du forteller så knakende bra at jeg virkelig ser det for meg! Er jammen mye drama i små landsbyer =)

Helena sa...

Stakkers deg og stakkers alle naboene. Sikkert slitsomt for alle. Vår? ja den kommer nok i år også. Men barnen elsker jo snø. og lek så vi får være generøse vi voksne.
Nydelig sjal du har lagd. Jeg har brukt mitt i hele vinter, blir glad bare av at se det.

Mammadragen sa...

For et fabelaktig nabolag du bor i Ruth - tror nesten æ må komme på besøk - hehe - mitt nabolag e gørre kjedelig - her skjer ingentingi sørlige østfolden :)

LivM sa...

Du har det i hvert fall ikke kjedelig. Jeg hadde hodepine i dag, men nå tror jeg at jeg har ledd så mye at den er borte:-)

Mette sa...

Jeg fikk meg jammen en god latter av all galskapen oppe hos dere. Vel, jeg skal vel ikke si sa mye for vi har var del av galskap gaende innimellom - saerlig med den ene naboen var som til stadighet driver og saksoker oss andre for alle mulige rare ting... Og sa synes de sa synd pa seg selv fordi ingen av oss vil ha noe med dem a gjore... kanskje ikke sa rart for ingen av oss liker spesielt godt a bli saksokt og det kan fort skje om vi prater med dem, nemlig. Ja, kunne skrevet BOK om dem og alle vidreverdighetene... ;-)

Til helgen skal jeg til Edinburgh! Gleder meg!!!

klem mette

Marion sa...

Må si til at du bor på en så liten plass at dere har mye action...hihihihi Men skjønner det blir slitsomt i lengden...
Tror jeg må prøve det der Noro garnet! Har forresten fått pinnene jeg bestilte og er super fornøyd! Takk for tipset ;)
Ha en fortsatt fiiiin UKE!
Klem

wigdis sa...

Takk for nok en god latter. Det er helt utrolig hvor godt du beskriver det hele, men jeg skjønner at det kanskje ikke er så greit å bo der bestandig selv om du gir et bra skråblikk på tilværelsen. Det er da ganske utrolig hvordan folk kan oppføre seg.
Jeg er enig med deg i at nå kan våren snart komme. Lengter etter å pusle litt i hagen og gå å se de små tuttene stikke opp av bakken.
Nydelig sjal du har strikket. lekre farger.

Trultemor sa...

Haha, skjønner Loa har action å glede seg til når ho kommer:))
Eller blir det dåke to som sitter bak stengte persienner og gal-strikker?? ;)

Melissnø her inatt...trur ikkje våren e heilt klar til å komma endå. E skikkelig surkaldt ute.

Ha ei fortsatt begivenhetsrik veke:)

Sylvia sa...

Ja, ja, sånn må det vel være å bo i bakvendtland, he he....
For en gal gjeng du har i nabolaget ditt. Hold deg bak persiennene du, så lar de deg være i fred. Du kan jo holde på med strikkepinnene dine.
Enda et sjal!!!!! vel, jeg holder på med et jeg også, og har kjøpt garn til enda et. begge er i rødt, som jeg kun har 1 av fra før og ja, vi må jo ha dem i alle varianter, men i samme farge. he he....
Jeg vil også ha VÅR!!!! Her har det snødd i hele dag! Usj...

karin sa...

Det er som en skikkelig god såpe på TV'n det der, he he. At det går ann! Men artig for oss andre å lese dine humoristiske betrakninger da! Jeg er så bedr...
lei av vinteren og gleder meg til varmere strøk!
Ha ei fin fin uke i Wild wild West!!

Annepålandet sa...

Skal si detg er action i gata di - jeg er nesten litt misunnelig, for her jeg bor er det ikke mye liv. Eneste er at naboene skuler stygt på hverandre hver gang det snør, fordi alle skuffer snøen sin over til naboen eller ut i veien, noe de mener de har rett til, bare ikke naboen tar seg til rette på samme vis. Så det har blitt mye skuling i vinter.

Petrine sa...

Hei Ruth !

Må berre innom så snarast og humre litt. Kunne tenkt meg ein tv-serie av desse nabohistoriene. Elsker forresten Last of the summer wine. Men dei er då snille med kvarandre:)

Petrine ønsker deg og dine naboer med eller uten frittvoksende høner en god dag vidare :)

No må eg sveie litt meir på maskina mi her...... Gleder meg til den andre er tilbake frå hospitalet.

Anne N. sa...

Hei, endelig der er du igjen Ruth ;o)
Tenkte idag at nå må jeg sende deg en mail for å høre om det står til liv! Men så er du jo her idag! hahaha, trodde naboene dine var begynt å trekke ut igjen nå når snøen var gått av marka, ser så vårlig ut hos dere, men så ser jeg at du skriver om snøvær igjen:) Skal det ingenende ta...
Supert at du er i strikketøyet igjen, selv om du har sjaler fra før - hva gjør vel det? Og med alle dine sexige trappetrinn inne så er det like greit at persienna er trekt for så du slipper se galskapen der ute!!
Klem, Anne:)

Sonja sa...

Hjelpe meg vel for en gjeng du holder nabolag med. Det mangler ikke på underholdnig skjønner jeg.
Og..jeg som rister på hodet av den ene naboen vår...mann på 60 pluss..som eier hele veien her. Fløyter og herjer for den minste ting.
Ja,ja en kan ikke annet enn å forundre seg.
Nydelig sjal til fine vårdager. Den kommer snart vet du.

Restegarn i Nord sa...

Ha, ha, fikk meg no en god latter over nabohistorien din. Sprøtt ja, men det skjer no i alle fall noe i nabolaget ditt:)
Flott sjal og sokker!

bodil sa...

Hei.Nå går det fort mot vår.Deilig.Kjempe nydelig sjal og sokker.Nydelige bilder.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil.

Kristoffa sa...

Oi, det høres ut som litt av et nabolag... Med et helt sjal bak øret vil de vel kanskje betegne deg som litt gal også ;) Jeg skulle likt å sett deg... Ja, "å gjemme det bak øret" er i grunnen et pussig uttrykk... Er forresten mye rart vi sier når vi tenker etter... Du har vel kanskje "en høne å plukke" med naboen også du? ;)

Jeg ønsker deg ei riktig god helg!

lise sa...

Hehe, de naboene dine hadde det blitt morsom tv av..

marit sa...

Jeg tror det er bra de naboene dine ikke leser norsk...;-)...men for en gjeng!!!

Jeg vil også ha vår...her har nå sola vrt frame flere dager på rad, men det er fortsatt kaldt. På sørlandet snødde det:-(, søsteren var ikke det granne fornøyd, hun måtte ut og brøyte!

Miss.Møllebo sa...

Sitter og glædes ved at vi bor lidt ensomt,har kun besøg af naboens kat og sommetider hund. Den hedder Freja og tager ALT spiseligt også fuglenes mad. Nå men forår er her ikke, det fryser over 10 grader om natten, til gengæld skinner solen om dagen, som havde den fået penge for det. Vi Længes efter fuglesang og grønne spirer. Hav en rigtig bra uge.

randi K design sa...

Ja du har jammen fullt drama rett utfor dørene! Må bare le...
Nydelig natur har du også...

AnitaK sa...

Jeg skjønner at du ikke vil ha noe med galskapen å gjøre, men det er jo veeldig morsomt for oss andre da. Tror jeg flirer meg skakk :) Ha en flott dag, og hold avstand til naboene!

Marit -Tusenfryd sa...

Jeg vil også ha vår!!!
Nå har vinteren vart lenger enn nok.
Utrolig for noen naboer du har - skjønner godt du stenger for utsynet.

Viola sa...

Herlighet for et nabomiljø da!! Det der kan jo utarte seg til det aller verste!! (jeg blir alltid usikker på om verste er med en eller to r'er??)

Det trengs visst en psykologisk opprydning i ditt nabolag, ser det ut til.. Men du har din egen humoristiske måte å fortelle det på, det er derfor jeg blir lattermild også.. ja, egentlig er jo det hele helt Latterlig, spør du meg!! =O

Flott heading du har fått deg forresten! Og et nydelig landskapsbilde i dette innlegget! Sola hos dere må være den magiske kraften, sol gjør så mye, gir så mye positivt, når den først er der!

mormonsen sa...

Så fantastisk mange kommentarer du får, og det er jo ikke det minste rart. Det er alltid en glede å lese dine fargerike blogg. Jeg synes de sokkene dine er søte, med den løse kanten! Og kan nesten ikike skjønne at DSN bor i et sånt koselig hus. :)