fredag 25. februar 2011

Utmeldt

Denne siste uka har jeg vært skikkelig sur og sær.  Været har vært ubegripelig guffent, regn, vind og tåke.  Så jeg meldte meg like godt ut av samfunnet og har surret rundt i min egen lille verden - iført pysj og med ugredd hår.  Like godt at det bare er Pusifer som ser meg.

Men i dag har vi hatt SOL
og 13 varmegrader.  Så i dag har jeg til og med kledd på meg.  

Jeg har sydd litt.  En liten Tilda godnatt-engel.   For en gangs skyld fikk jeg sydd vingene også, men så fant jeg ut at det må da være skrekkelig ubehagelig å sove når man har vinger på ryggen?    Så han har vingene under armen.

Så skulle jeg strikke sjal.   
Damask  ligger i køen min og jeg la opp masse masker.  
Dette garnet er litt av et mysterium.  Jeg kjøpte det på E-bay.  Han som solgte det visste ingen ting om det bortsett fra navnet på fabrikken det kom fra.  Jeg googlet litt og fant ut at fabrikken var veldig fornem og fin og kjøpte garnet. Et helt kilo av det.  Tynt som sytråd.   En som har greie på sånt mente at garnet var en blanding av kasjmir og silke.
  
Fargen er nydelig, garnet er utrolig mykt og lett, men det var som å strikke med bevissløs silketråd (om dere skjønner hva jeg mener).   Jeg ga fort opp å strikke mønster.   Garnet bare gled rundt og mistet jeg en maske så raknet det nedover som på en nylonstrømpe.  Jeg strikket resten i glattstrikk og enda slet jeg virkelig.   Hele dette sjalet veier 23 gram.  Jeg kommer aldri til å strikke et til.  Huff!!!!

 Så for å trøste meg selv så strikket jeg et sjal av det filatura di Crosa garnet jeg hadde igjen. 
Jeg kjøpte 3 nøster da jeg var hjemme sist.  Et grått og to hvitt.   Hver på 25 gr.   Jeg strikket et langt og smalt skjerf/sjal med striper og dette var det garnet som var igjen.   Det er det mykeste, luneste garnet som finns.  Vel er det ganske dyrt, men når man får to sjal av tre små nøster så blir det jo ikke så mye alikevel.  Skjerfet bruker jeg støtt, både ute og inne.  Det er litt sutteklut egentlig, det skjerfet.Det er jammen meg bra at jeg har dere til å fortelle meg hva som er "in" .  For jeg har ingen peiling.  Hva som er in her og hva som er in hjemme i Norge er  vidt forskjellig.
Denne lua fant jeg inne hos Anne på Landet.

Jeg strikket i Sublime cashmir, merino, silk dk på pinner nr. 4, la opp 90 masker og strikket rett opp til den var 26 cm lang før jeg felte av.  
Anne hadde kjøpt dusken til sin, men jeg hadde en pelsbit og lagde den selv.   Jeg tråklet en tråd rundt, dyttet inn en vattkule og strammet tråden. Nå har tåka lagt seg utenfor igjen og det småregner.  Men nå er det jo helg og DH kommer hjem.  Jeg får vel ta meg sammen og gre håret hver dag. Huff a meg, for et ståk. 22 kommentarer:

Annepålandet sa...

Å, for et utrolig lekkert sjal!!! Ja, begge to, men det på 23 gram høres jo ut som en drøm.
Kjekk lue også, haha!

Det er ikke hver dag jeg står opp helt jeg heller. Men så fikk jeg jo hund, og man kan rett og slett ikke gå tur fem ganger om dagen i femten minus i bare pysjen, da fryser man i hjæl. Så nå er det på med stillongsen hver eneste dag - og lue på toppen, så slipper man å gre håret ;-) ja det er et slit. Håper dere får en fin helg - med sol!!

Helena sa...

Du strikker utroligt pene sjal, og med garnsomikkesamarbeider er det ikke lett.
Håller med Anne på landet, med en liten hund må man kle på seg og gå ut. Møtte naboen kl. 06 en morgen i pysjbukser og gubbens parkas. Hmm ingen pent syn for han!
Håper at du melder deg in i samfunnet igjen snart. Er det noe jeg kan sende deg fra Norge?

Randi sa...

Så flott av deg å ta hensyn til at engler også må få sove godt. Tror nok at det er den eneste engelen jeg har sett som har vingene under armen. Kanskje de kan brukes som ei myk pute når han sover..

Ha ei trivelig helg!

Marit -Tusenfryd sa...

Det må da være mye bedre å ha vingene under armen? Praktisk også for da kan man jo bare legge dem fra seg når man ikke føler seg som et englebarn?
Det høres fryktelig slitsomt ut å strikke det sjalet i den ukjente garnet - så tynt! men lekkert og sikkert,sikkert nydelig å ha på seg.
God ide til dusken din og lua er flott.
Uansett ugredd eller ikke så håper jeg dere får en riktig strålende helg med mye sol.

snakkemunn sa...

Det høres da helt nydelig ut med 13 grader og sol, jeg hadde fløyet jeg da. En uke i stillhet og ro er brafor sinn og skinn. Det er bra at mannen kommer hjem nå da vil du kjenne det er godt å være i bevegelse igjen. :))

Sidselsidserk sa...

Du skal nå ha det at fordi om været er grått og trist så får du gjort mye som er det motsatte:-) Sjalene er som vanlig flotte, men jeg skal holde meg langt unna den ene garntypen ser jeg.
Lua som Annepålandet viste er stilig og det ble din også. Dere to er blitt trendsettere her i bloggland skjønner jeg:-))
Gre håret og få på deg klærne og nyt helga:0 Klem fra mæ

Trollkåno sa...

Ser no skikkeleg fint ut det sjalet, so tynt og lekkert at du kan sjå gjennom det!!
Men når tråden er som sytråd, so.......
Skikkkeleg flittig med pinnane er du iallfall, om det er so som so med påkledninga.....
Ha ei riktig fin helg!

Ati. sa...

Hei, elsker din Tilda dukke!! Med pysj og blonder :)
Fine sjal og, liker den grå best og så en flott lue! Du er virkelig flink å lage ei pelsdusk selv! Ha en flott helg! med sol selvføgelig!

Tovepia sa...

Sannelig har du hatt litt av ei uke:O)
Tilda engelen var så fin og flott med vingen under arma!
Rålekker lue, og med skinndusk så er den jo rene "haute couture"!
Jeg likte det grå og hvite sjalet best, det var nydelig! Det andre var også flott, men fy for et arbeid!!
Nyt helga oppegående og påkledd:O) Klem fra meg som bare har hatt malingsklær på:)

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Du er jo produktiv som få, selv om du er sur. Vi burde forresten vært sure sammen;) Ikke fordi jeg er effektiv forresten, jeg bare suller rundt....

karin sa...

Vakre sjal(selvfølgelig!) igjen;)
Så er du flink og syr, der sliter jeg litt. Har aldri lært meg det der, jeg er uvenner med symaskina og har ikke anlegg på håndsøm..
Så bra at du endelig har fått litt vårvær, da føler man litt mindre for å være sur også, he he.
Ikke for det, det er sunt å være litt sur innimellom!
Ha ei fortreffelig helg iallefall.

Mormor sa...

Jeg må bare innrømme det, jeg forstår ikke hvordan det går an å lage så mye lekkert, mens en er utmeldt av samfunnet. Hadde det virket sånn på meg skulle jeg jammen meldt meg ut en god stund. Sjalene dine er et syn for guder. Ha en god helg !

Sylvia sa...

Oh, du herlige!!! Deilige sjal, i silke og cashmere. Jeg er der selv nå (igjen) men det passer kun med rettstrikking på sånnt garn. Ja, litt dødt, det kaller jeg det også. men det er verdens beste, mykeste garn mmmmmmm.....
Jeg ler når du nevner moten hos deg og her, for det er helt riktig! Når man er i et annet land, så ser noe så lekkert ut, og tøfft og sånnt, og man gleder seg til å komme hjem og bruke det man har fallt pladask for. Men, så er det bare helt "UTE", og man ser ut som en idiot!!! Ja, ja, litt dårlig smak må man da lov å ha av og til!!!
God helg til deg, kjære venn! klem

Viola sa...

Huff da.. det har ikke vært det beste været og de beste forholdene skjønner jeg.. :/ Men jeg må bare si at den Tildadukken ser veldig kos ut!! :) Det brunlige sjalet ser knøttsmått ut, altså maskene!! Du er et Geni som klarer strikke et slikt sjal!! Lurer på hvilke pinner du da brukte??! Jeg må ha minst pinne nr 5 i strikking (men jeg strikker jo nesten aldri..) og kan gå ned til pinne nr 4 i hekling..

Det lyset sjalet/skjerfet er utroolig vakkert synes jeg! Og den lua også!! Stilig! :)

Jeg vil ønske deg en god helg, og kos deg med mannen! :)

Klem fra meg! :)

Restegarn i Nord sa...

Hei og velkommen ut av tåka! Du har jammen ikke vært helt borte vekk så mye flott som du har laget disse dagene! Nydelige sjal, og engelen er bare så skjønn:)
Ei fin helg ønskes uansett vær og vindforhold:D
(her er det meldt storm)

marit sa...

Engel med vingene under armen= PRIMA! Hvem andre kunne finne på det:-)

Nydelige sjal, forresten.

God helg!

Monica sa...

Heia! Det ligg ei utfordring til deg her: http://blogg.gausen.net/2011/02/4x4-utfordring-fra-ab/
Håpar du blir med!

Stubbetufsa sa...

Du har fått meg til å begynne med et sjal, jeg som aldri skulle strikke det!
Men noe av det garnet du sendte meg... snille Ruth!
At du tør rusle rundt sånn! Enn om noen av naboene tilfeldigvis kommer i ett eller annet ærend?
Huuu! ;o]

Miss.Møllebo sa...

Jamen det er da også skønt bare at dalre rundt med sig selv og katten, pusifer elsker dig uanset hvor farlig du ser ud. Har mægtig lyst til at gøre ligeså, men manden min ligger i sengen på 6 dag, så må mor her jo bare stramme sig op og sørge for lidt godbidder til både ham og katten og holde gang i brændeovnen.Men næsen løber, halsen gør ondt, ørene ligeså og stemmen kunne bruges til tåge-horn.
Hav en fin uge med eller uden kam.

Anne N. sa...

Tenk at du syr også!! Den engelen din er helt skjønn, Ruth :o)
Samme er lua og sjalene dine er alltid nydelige, fatter ikke at du kan strikke med slik tråd!!
Den lua så jeg på hos Anne, den er superfin ja! Liker dusken din:)
Her gikk graderstokken fra -14 den ene dagen til +9,1 neste kveld!!! Hvordan er det muuulig? Nå har det vært +grader etpar dager og isholka ligger tykk overalt - best å sitte i sofa, hahaha!
Klem, Anne:)

mormonsen sa...

Jeg leser meg opp, som du skjønner. Jøss, så produkiv du er. Mine anfall av sy-trang er ikke hyppige, men slår til noen ganger om søndagsmorgenen. Så da blir det gjerne noen timer foran symaskinen. I pysjamas. Det er egentlig ganske koselig. Noen fordeler skal man da ha når man har huset for seg sjøl.:)

Muffin sa...

Nææææ for en nyyyydelig engel! Og så med vingan under armen, så søtt, ja jeg går da sjøl med både vingan og hodet under armen til stadighet.
Det er alltid like spennende å se hvilke sjal du har hengende på gjerdet, disse var fine og kunstferdige som vanlig! Pass bare godt på så ikke de onde naboene kommer og ramponerer dem. Det sytrådtynne sjalet var virkelig lekkert og veldig spennende. Mønster, hva skal man med det! Kos deg masse, gleder meg til å se hva du henger på gjerdet neste gang.