torsdag 24. mars 2011

Vår og nye naboer

De tittet plutselig opp i den gamle badestampen som står ute i bakhagen.  Og da er det snart vår enten det er sånn eller slik.   Det var 15 grader i dag, men fuktig og tett overskyet - og mens jeg sto der og beundret blomstene så kjente jeg at det stakk og brente i huden  rundt øynene.  MIDGE!!!

Så ja, det er nok vår. Jeg gikk meg en liten tur.   Denne  sitteplassen ble bygget for noen år siden. Merkelig nok er det aldri noen som sitter der. Ikke nå lengre ihvertfall.  Det var en, men han var bare ute om natten av en eller annen grunn og en vinter ble han syk og forsvant fra landsbyen.


Hønene var på tur de også.   De har vandret overalt de siste par ukene.
Jeg finner stadig en høne eller to ute  i hagen eller vandrende oppetter veien.

Pusifer later som hun ikke ser dem.  Jeg lurer på om hun har fått seg en nesestyver - hun overser dem totalt med en nesten påtatt arroganse. Høner kan bite fra seg de.  Eller - bite og bite, fru Blom. De har jo ikke tenner.Afshari.   Jeg strikker fortsatt sokker fra Silkeveien.

Afshari er nomadiske stammer som vandret gjennom Iran, Afganistan, Syria og Anatolia.

Jeg hadde et nøste Drops Fabel i  rødt/orange/purpur og et nøste Cygnet i rent rødt så jeg strikket en omgang fra hvert nøste.

Det var ikke så enkelt å få tatt bilde. Jeg hadde et alvorlig angrep av Linsepus.Jeg har fått ny nabo.  Et av husene i gata har stått tomt et par år, men nå er det altså solgt og inn flyttet det en kjekk, ung mann.,

Han er nærmeste nabo til Herbalisten og de har kommet innom  her på kaffe begge to et par ganger.
Han er bereist og belest.  Han er hyggelig og pratsom.   Ikke røyker og avholdsmann.  Han har sans for humor og er interessert i det meste virker det som. Utdannelse og fast jobb.   Så dere skjønner at jeg ble skikkelig bekymret?  Simpelthen for godt til å være sant det der.  

Så  da jeg kom tuslende forbi og så at han drev på med et eller annet utenfor i gata så stoppet jeg opp.   Det var gamle hårfønere, batterier, digre rør og til og med en sånn sak som man blåser løv med om høsten.

Hva driver du med da, spurte jeg og var litt sånn nysgjerrig nabo.

Jo, han lagde en jetmotor, svarte han.   Hmmm?  Jasså, sier jeg og prøver å skjønne hva han snakker om.  Hva skal du bruke den til?
Jeg kunne ikke komme på noe som helst som man trengte en jetmotor til  sånn i farten.  Er ikke det sånt som fly har?

Jo, altså - han skulle feste den fast på sykkelen sin og han mente at han skulle få den til å gå i en sånn ca., 120 km.i timen.   Han ville demonstrere den for meg der og da.
Og det gjorde han.   Han startet den med bensin, batteri og hårføneren og sa at han kunne bruke løvblåseren, men det ville sannsynligvis bli for mye futt.   Den gikk av med et avsindig smell og flammene sto ut av røret.

 Wee Joe ble skrekkslagen og gjemte seg under kjøkkenbenken sin.  Jeg fikk roet ham ned og han lo nok, men jeg tror han fikk seg en skikkelig støkk.   Det gjorde for så vidt jeg også - enda jeg sto der og visste hva det var. 

Jeg visste at det var for godt til å være sant. Normale naboer er mot normalen her oppe.Jeg ble så forflippet at jeg gikk inn og bakte brød.  Det er mot normalen det også. 

33 kommentarer:

Helena sa...

Normale naboer må være kjedeligt. Bedre med din Petter Smart nabo, bare han ikke styrer for mye. Tenk at vårblomstene ha kommit til deg. Så fint du har strikket, och fin farve.
Ha en fin torsdag och håper at våren er her for at stanne.

Beate sa...

Tak for turen igennem din lille by. Hygligt.

Odins lille hjørne sa...

hehe! Gratulere med ny nabo! Kan bli spennende dette fremover!!
Du får se om hønene har lagt egg rundt om kring! Det er jo snart påske, og da sanker man egg...Kjekt hvis de gjør noe nytte for seg, som feks gir deg gratis egg..
Flotte sokker som alltid! Hærlige farger!
Er det ikke hææærlig at det begynner å gro! Våren er den beste tiden med all forventning om en fin sommer..
Ha en flott dag!
klem fra odin!!

Moan sa...

Så koselig å se krokus!
Ny nabo gir mulighet for andre artige historier. Lurer på hva DSN mener om denne kjekke unge mannen.. :-)
Likte både sokkene og linsepus, jeg!
Her er det 10 grader og det fossdrypper (ifølge mannen) fra taket. Deilig!
Kos deg med gode temperaturer; håper det varer.

Marit -Tusenfryd sa...

Godt at naboen din ikke var helt A4 synes nå jeg. Det skal bli moro å høre om nye sprell og oppfinnelser, for de kommer sikkert:)
Her har også krokusene begynt å poppe opp og det er herlig!!!

Ati. sa...

Hei godmorg'n. Du gave meg en bred smil idag også!
Her skjer ingenting men du oplever alltid noe nytt. Hyggelig. Pene sokker forøverig.Og at du har krokusser :) de kommer nettop ut av jorda her!!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Hehe, det der nabolaget altså :) Misunner deg vel ikke det akkurat, men krokus: Ja takk!

AnitaK sa...

Fantastisk! Hva skal man med normale naboer?? Det hadde jo blitt skikkelig kjedelig for oss andre :)

Sylvia sa...

Å, du herlige, Ruth!! For en gjeng herlige naboer dere er, alle sammen! Og den nye "normale" kommer nok til å lage mye liv i leiren, kan jeg tenke meg, hi hi
Det ser ut som en koselig landsby, med små hus nedover, så jeg på det ene bildet. kan vi få flere slike titt?
Sokkene dine var helt i min gate!!!

MirreVirre sa...

Jeg flirer godt igjen jeg! Faktisk tror jeg at jeg gjerne skulle bodd hos deg for å faktisk se det med egne øyne =) Her går det bare masse mennesker forbi, ikke så spennende det egentlig... Kjempefine sokker også, du har jo fart på pinnene selv om det skjer mye rundt deg!

Heidi-Kristin sa...

Blir nesten litt misunnelig på deg, hos meg er det INGENTING som så mye som antyder at våren nærmer seg.
Flotte sokker du strikker.

Rigmor sa...

He,he skikkelig morsomt å lese om de merkelige typene i nabolaget ditt. Synes egentlig det er fint at det finnes noen som tør å være seg selv nå fortiden...

Ha ei fin helg:)

snakkemunn sa...

Deilig å høre om det koselige lansbylivet ditt.
sokkene er flotte og nydelig i fargen. :))

Hannesol sa...

Hei Ruth :) har ikke fått vært innom her på kjempelenge, men har kost meg og lest meg opp litt nå. Alltid koselig å komme innom her! Nå fikk jeg en god glis; tilsynelatende normalt kommer gjerne med et catch skjønner jeg. Men det er da futt & fart rundt mannen, det skal han ha :0)) Flott bilde av den smilende mannen i vinduet også, han ser jo riktig så blid og glad ut. Riktig god helg til deg og linsepus (artig betegnelse!)

Vibekes lille grønne sa...

Er du sikker på at det ikke er en slags audition for å bo i nabolaget deres? Et minimum av pussighet og originalitet må innehas? Han hørtes jo hyggelig ut i det minste :)

Fine sokker og linsepus. Det må å få trang til å strikke sokker hørtes skummelt ut, og jeg håper det ikke rammer meg. Ellers er jeg vel med på 52 par sokker på ett år før jeg får sukk for meg. Skal prøve å holde det i sjakk ;)

Ha en fin helg! :)

Stubbetufsa sa...

Du bor i et helt normalt miljø! Alle er seg sjøl, og du er norsk! Unormalt, men normalt i ei bygd hvor ALT er unormalt!
Håper det fyker godt av gårde!
Haha!
Men du har jo vår. Jeg krysser fingre for at du får sommer også!

Tovepia sa...

Sannelig er det smell og futt i gata di, og attpå til krokus!!!
Jeg er havnet på Østlandet og her er det jo 7 + og sol; snnelig er det forskjeller mellom nord og sør:O)
Ha en fin kveld, klem fra meg;)

Strikkebesta sa...

Med ditt blikk og din humor blir alle naboar interessante:) Er der fleire ledige hus? Eg har ein oppfinnarmann som sikkert hadde gått fint inn i miljøet, og så hadde det vore kjekt å kunne ta seg ein tur i ny og ne og sjå om eg har like god observajonsevne som deg. Brødet såg herleg ut, og desse silkevei-oppskriftene trur eg at eg må ta å kjøpe på Ravelry, dei er kjempefine!

Merete sa...

Du leverer som vanlig, et HERLIG innlegg med kos og humor i skjønn forening. :-) De naboene dine er utrolige! Kan du ikke skrive et innlegg her på bloggen der du skriver hva de ville ha sagt om deg.... ? :-D (Lokker deg utpå slik at du snart har hele bokmanuset). Ha en flott dag og natt, helg og uke!

Viola sa...

Jeg sitter her og gapskratter jeg, kjære deg! ;D Måtte lese det hele to ganger!! Det er noe med måten du skriver på, din gale humor (jeg blir ikke sikker på om det er naboene eller humoren din) - ;) For ER de SÅ gale alle sammen?!, tenker jeg mens jeg leser.. ;D

Jeg lurer på om han VIRKELIG har tenkt å feste den til sykkelen sin?? DA må du knipse et bilde da, om du kan FRYSE bilde!! haha!

Takk for en herlig fortelling! Jeg elsker den humoren din! :)

God natt og klem fra meg! :)

Sidselsidserk sa...

Herlig:-) Synes den nye naboen din så bra ut, men nå er jo jeg godt gift og alt det der, men hvis ikke kunne jeg godt å bodd i en sånn landsby og funnet på mange sprell jeg også:-))
Flotte sokker - jeg er litt på vottestrikk for tiden, men fikk lyst til å strikke sokker igjen.

God helg til deg Ruth og nyt våren.

Marion sa...

Hihihihi...elsker disse historienen dine om nabolaget! :) Tuuusen hjertelig takk for hyggelig kommentar på bloggen min :-D Var redd du nesten hadde glemt meg ;)
God helg! Klem

LivM sa...

Skal si du har det fint der ute på landet, der er det i hvert fall ikke stille. Det må være helt topp å være omgitt av så forskjellige personligheter! Her synes jeg alle er like A4, men det kommer vel an på øyet som ser :-)
Ha en super helg!
Holdt nesten på å glemme sokkene dine, flotte som vanlig og herlig farge!

Miss.Møllebo sa...

Ny nabo med fut i må man sige, mon de mange vejsving vil være gode for en sådan knallert. rigtig god weekend med høns, krokus og hjemmebagt brød.

Guro sa...

førr et oppkomme av fantastiske skapninga d nabolaget ditt består av.... d blir jo aldri kjedelig i hvert fall ;)

Torunn sa...

Hehe...herleg!! For ein koseleg blogg du har. Mange flotte bilete og flotte sokkar. Ønskjer deg ein fin søndag.

wigdis sa...

Den historien trengte jeg nå. Takk for nok en god latter. Har akkurat klipt for store ermhull i en Fanagenser og hadde det ikke vært for at barnebarnet venter veldig på genseren, så hadde den gått i søpla. Ikke liker jeg Fana heller, men det er så moderne da til disse småjentene.
Venter spent på neste historie.

randi K design sa...

For en fantastisk fortellerevne! Du kan få alle sure og de triste til å le...! Han i vinduet...helt herlig! Glimrende ny nabo, her er duket for masse nytt og artig lesestoff fremover! Takk for deg, du sprer glede!
Hilsen Randi

Moan sa...

PST... Jeg her noe til deg... :-)

mormonsen sa...

Haha! Jeg håper virkelig at det ikke er alvorligere ting i veien med naboen din, enn at han er litt leken og barnslig! Og tenk at du var der med fotoapparatet! Du fikk i allefall litt av en billedserie :)
Brødene dine ser deilig ut, og jeg synes jeg skimter en bolleoppskrift på (pynte)handkleet? Fiffig!
Og du produserer lekre sokker, som alltid. Klem

Anne N. sa...

Å herlige våååår, du er heldig du, Ruth :o)
Vårblomster og småsprø naboer som holder liv rundt dørene, hoho!
Her i Tromsø er vi begravd av snø, og naboene ser vi bare ryggen på mens de måkker, kjedelige greier :)
ha ei super helg, Ruth!
Klem fra Anne:)

Annepålandet sa...

Festlig nabo du har fått! Her er alle naboene så kjedelige og normale, de bare går på jobben og måker snø og klipper hekken og bygger aldri jetmotorer.

Fine sokker, som alltid! Ha en finfin søndag!

mette sa...

Så herlige bilder!

Og såååå herlig et nabolag! :)

og jeg er så glad for at du blogger!