lørdag 19. mars 2011

Værmelding

Det er nesten det eneste jeg har å melde.  Været altså.  Her har ikke skjedd det aller minste hele uken.

Men været har oppført seg merkelig.  For fire dager siden snedde det - snefiller så store som - vel store.  Dagen etter var det full vår og jeg hengte ut årets første uteklestørk. Det er få ting som er så herlig som sengetøy som har hengt på snora og tørket i sol og vind.

Så ble det regnvær og storm og i dag har vi sol og frost.  Det eneste som mangler nå er sommer.  Kan vi få det også, vær så snill?  Men en eneste gang om det ikke er for mye bry. Hører dere etter der oppe?


Jeg har strikket selvfølgelig.  Men bare småpussel.  Jeg må få brukt opp noe av stasjen min. Jeg har fortsatt utrolig mange enslige nøster.  De fleste av dem er dyrt og lekkert garn som jeg har kjøpt for "å prøve" og så har det bare blitt liggende der.  Og så er det en god del fra perioden da jeg kjøpte flerfarget garn fordi det så så lekkert ut i hespen, men det ble aldri like fint når det ble strikket av.


Det ble en liten hals til vantene jeg strikket.  Jeg la opp noen masker og strikket en remse i Plaited basket weave.  Plukket opp masker langs den ene siden og strikket en bølgekant.  Enklere blir det vel knapt.


Helt siden jeg var liten og leste om Marco Polo har et av mine største ønsker vært å reise Silkeveien.   Det er vel et av de ønskene som aldri kommer til å gå i oppfyllelse, men jeg kjøpte mønsterboken "Silk Road Socks" av Hunter Hammersen.
Nydelige mønstre som har tatt opp mønstrene fra teppene i landene langs Silkeveien. 
Dette er Gördes, inspirert av Tyrkiske tepper. 

Og så ble jeg kvitt litt av sokkevegringen min også.
Garnet er Zetl Valbella. Sokegarn som jeg kjøpte mengder av på Lidl (av alle steder).  Helt greit sokkegarn.Wraparound gloves.   Jeg syntes disse var ustyrtelig lure.  En trenger bare strikke  yttervanter i forskjellige farger og så har man alltid  hansker som passer antrekket. 

Garnet kjøpte jeg på e-bay fra Kina.  Det var så helt utrolig billig og jeg kjøpte mengder.  Tynt, tynt ullgarn i alt for mange og korte fargeskift. Jeg kommer til å ha sånt garn liggende resten av mitt liv.


Vi var på puben for å spise i kveld.   Puben har som før sagt blitt tatt over av Hr. Bokfink og frue.  Så lenge som Hr. Bokfink har vært naboen min har han sett akkurat maken ut.  Tynn, duknakket og hengslete med et meget bedrøvet  oppsyn.  Det har liksom vært kjennetegnet hans det.

Nå har han lagt seg til et stivt og stor smil som han påstår alle pubverter må ha.  Det er rett og slett skremmende.  Jeg har aldri visst at å bli møtt med et stort smil kunne være så inderlig nifts. Jeg vet sannelig ikke om jeg kommer til å få sove i natt, men jeg får vel prøve.

21 kommentarer:

Helena sa...

Ja våren hopper mellom vinter-vår-vinter. Fina strikkede saker du laget. Herr Bofink føler seg vel litt myndig bak disken, og vil ha oversikt over gjestene. Ha en fin helg!

Berit sa...

Du verden for en produksjon. Og greitt å få brukt opp noe av lageret, for det har jeg inntrykk av er stort.
Så mye fine mønstre du lager , må være spennende det men vet ikke om jeg hadde giddet og lært så mange sorter ;o)
Håper våren er på vei til deg nå. Vihar snø på bakken, for i går var det full vinter igjen. Sola tiner det bort i løpet av dagen håper jeg.
Ha en fin helg.

snakkemunn sa...

Spennende ting du har laget ikke noe småtteri her. De hanskene var super. Flott at pubverten smiler det hadde vært litt trist om han var sur.Jeg er imponert av de fine sokkene dine. Jeg ønsker deg en god helg. klem :))

Sidselsidserk sa...

Hei Ruth, lengsel mot vår er sterkt tilstede her også, men vi har iallefall en meter til som skal smeltes bort. Helst skal den smeltes på saktemetoden så vi ikke flyter vekk:-)I dag skinner imidlertid sola så det er "håp i hængan snøre".
Synes du har vært produktiv - de sokkene var råfine - alt det andre også, men jeg er jo litt sokkefrelst. Egentlig rart for jeg bruker sjelden sokker;)

God helg, klem fra meg

Moan sa...

Ååå! Gosj! For noen sokker! Nyyyydelige!! Og så tøft med de "uttapå"-vante-dingsene!

Håper solen snart skinner på ditt vindu :-)

God helg!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Syns det var mye mer enn bare vær her jeg da:) Nydelis strkking, som vanlig, og litt fra nabolaget. Bedre blir det ikke. Her er det bare vinter her, ingenting som ligner på noe annet heller.

God helg!

Tovepia sa...

Huff den bokfinken/pubverten hørtes litt skummel ut, ser han for meg:O)
Ja,det er bare sommeren som mangler fra værgudene, så de sender vel noen måneder sammenhengende sol og varme snart!!
Nydelige småplagg du har hatt på pinnene. Likte alle, og så smart de siste hanskene! Til å ha sokkevegring, så har du greid deg godt her, synes jeg, flotte sokker!!
Nyt helga videre, jeg er på hytta, for øyeblikket i litt sol med snø på bakken;)
Klem fra meg;)

karin sa...

Hei Ruth:)
Du er ikke den eneste som opplever alle årstider på ei uke...
Her har det vært nesten snøfritt,
før det igjen kom 30cm..
Huff, jeg trodde løkblomstene skulle stikke opp av jorda da jeg kom hjem fra tur-men nei!
Men du har strikket vidunderlige tinger igjen da! Du er så god på å lete opp flotte mønster- jeg har ikke tålmodighet til det..
Ha ei finfin helg:))

karna sa...

Så mye lekkere småplagg du lager, tøffe hansker. Og ja en kan bli skremt ved høglys dag, jeg så varaordfører i kjole&hvitt + floss og kjede ved åpning av nyskole. Det skremmende synet har jeg med meg. Ha ei fortsatt fin helg!

Odins lille hjørne sa...

hehe for å ta det siste førs.. Syns jeg ser Hr.Bokfink... enda jeg ikke vet hvordan han ser ut, så tenker jeg litt på the joker i batman filmen... humm..
Sokkene som du har strikka va nyyydelig, samme med halsen og vantene! Ikke noe enkelt der nei!!
Her har det og vært div vær di siste dagene. I går snedde det slik at jeg måtte koste bilen flere ganger i løpe av dagen, og i dag er all sne borte (joho) og vi fikk vaska bilen.. så nå håper jeg det IKKE blir mer snø!
Ha ei flott helg over der!
klem fra odin

Røsslyng sa...

Utrolig flott mønster på de strømpene :)
Skal si du har produsert endel siden sist jeg var her inne. Har lovet meg selv å ferdes oftere i bloggverden, det er så mange innlegg jeg ikke har fått med meg...
Naboene dine høres fortsatt merkelige ut, du burde skrivd bok om dem. Kanskje ikke er fullt så festlig for deg å ha dem som naboer, så morer jeg meg stort over raportene du formidler til oss om dem.
Ha en trivelig helg! Våren kommer nok snart skal du se ;)
Stor klemmm herfra

mormonsen sa...

Du er heldig som kan utetørke. Sånn skikkelig, sånn at klærne flagrer i vinden. Jeg må tørke på verandaen, på sånt lavt stativ, som ikke sees over rekkverket. Men det lukter godt og utetørket likevel, og det er jo det viktigste!
De blå sokkene var usedvanlig lekre!
God søndag til deg! Klem

Sylvia sa...

Du får ta deg litt å drikke på når du er på pubrunden hos Bokfinken, så glemmer du lett det skumle smilet.....he he, skål!
Flotte sokker, da gitt, med nydelig mønster på.
Jeg fant frem noen gamle sokker i dag, så slapp jeg å strikke meg noen nye.......phu!
bare for å nevne det: jeg venter også på våren OG sommeren. ikke langt unna, men du verden hvor lang tid det tar!!!!!

LivM sa...

Disse sokkene var bare helt lekre. Nå er det lenge siden jeg strikket sokker, men det har blitt noen votter. Hansker derimot har jeg ikke motet til; alle de fingrene! Jeg har nok med tommelen på vottene.
Jeg vil også ha vår nå, men vi har fremdeles veldig mye snø!

randi K design sa...

Så masse du har strikket! Sokkene er et kunstverk...
Er så enig med deg i at sengtøyet blir så deilig når det har hengt ute litt! Jeg har en veranda i andre etasje (litt uvanlig her), og ville ha hengt ut sengtøyet mitt hver dag om det ikke var for alle de krypende insektene ute... Savner den friske norske vårluften!

Tingelingeling sa...

Morsomme betraktninger, høres ut som om nabolaget holder alle i gang.. Det er ikke fritt for at det er en del "morsomme" innslag i mitt også, men ettersom noen har funnet meg på nettet, får jeg avstå!
Sokkene du har strikket er et kunstverk, det andre likeså!
Impnonert! Ganske enkelt imponert!!
Ha ei fin uke!

Monicas sa...

hei og hei....du verden du verden...så mange fine sjal og sokker...og tilda for ikke å snakke om.....jeg misunner alle som du som kan gjøre ting ferdig i rekordfart....jeg sliter men pusker med mitt når jeg har tid...fikk symaskin til ju,og jeg tror jeg skal prøve meg på tilda....ha en fin fin dag.....

Beate sa...

Så har du da opplevet litt alikevel ;)
Sokkene er flotte. Må ha været meget arbejde.Jeg beundrer dine hansker og pink sæt.

Petrine sa...

Hei, eg fekk ein slik rar følelse av at eg ikkje hadde lagt igjen ei helsing sist eg var her inne, og det stemte. For det hadde eg nemmelig tenkt å gjere.

Silk Road Sokkane er berre heilt fanstastiske. Du er så flink !Såg vanskelig ut det mønsteret.

Hanskane dine, herlig og morsomme !

Eg har strikka kurvstrikk eg også. Strikka ei lue. Blei litt sliten i fingrane, men artig med forandring. Det vart fint det settet ditt.

Eg forstår meir og meir kvifor været er eit samtaletema. Det skifter like raskt som svigermor skifter tema. Ikkje for å snakke stygt om svigermor, for ho er ei alletiders dame, men skiftar så fort samtaletema at eg klarer ikkje å følge henne.

Stakkars Hr Bokfink, å gå å smile heile dagen, tar på. Han slutter snart med det, skal du sjå.

Klem frå Petrine som skal gå å lage brun saus til sosakjøttet.

Miss.Møllebo sa...

åh, ja alle taler om vejret, men hvem gør noget ved det? Længes efter at kunne tage andet en sort, gråt og blåt tøj om morgenen. Men Danmark har heller ikke forår endnu. fine små ting du får lavet også jeg hører gerne mere om hr, bogfinke den kameleon. have en god uge.

Viola sa...

Haha! Du skriver så godt! Det er nesten som å lese en krimbok (enda jeg leser ikke slike bøker) når jeg leser om de naboene og stedet.. ;) Men Agathe Christie har jeg jo sett.. (ja ikke henne da, men filmene) Hva har skjedd der nå da tro.. med Bokfinken, mener jeg.. Håper du fikk og får sove! :)

Det var et prakteksemplar av hansker og skjerf. Rosa er ikke min favorittfarge, men dette falt jeg for!! Selv i rosa!! :)
Nydelig!

Og så smart med de "doble" hanskene! Du er utrolig flink!

Ha en god natt! :)