torsdag 26. mai 2011

Regn og rokk


Det har regnet siden jeg kom hjem fra Aberdeen. Den siste uken har vi hatt storm også.   Skikkelig godt gammeldags uvær.  Trær har blåst overende, strømmen har vært borte og  regnet har bøttet ned.

Jeg holdt meg innendørs helt til i går.  Da var kjøleskapet tomt og jeg hadde hatt tunfisksalat til middag i tre dager i strekk.


Det er lang vei til nærmeste supermarked, men jeg la trøstig i vei. Mat må man jo ha.  Etter å ha kjørt en god halvtime så var plutselig veien stengt.  Trær i kjørebanen.  Hm. 

Jeg kunne ikke annet enn å snu.  Det er mulig å komme seg dit via en annen vei også,  den er kronglete, går mye høyere oppe og er mye lengre, men som sagt - mat må man ha. Jeg tviholdt i rattet for å holde bilen på veien, jeg skjønte faktisk hva "storm i kastene" egentlig betyr. 

Etter over en times bilkjøring kom jeg frem - til stengt port.   Butikken var stengt!!   De hadde  hatt strømbrudd, fått vannskader og hva det nå var.  

Heldigvis er det en annen, men mye mindre butikk der sånn at jeg fikk handlet litt i hverrtfall.  Jeg kom hjem med flere bokser med tunfisk, egg og noen poser med grønt.  Tunfisksalat er jo sunt.  Men altså, jeg vet ikke helt om jeg liker tunfisk lengre.  Dessuten, tunfisk og egg  kunne jeg jo ha kjøpt på butikken i landsbyen.Jeg er endelig blitt ferdig med Rock Island
Det er et av Jared Floods design og jeg syns sjalet er nydelig, men så kjedelig som det var å strikke!

Slettes ikke vanskelig, bare kjedelig.  Først en lang, lang stripe med blonde. Så plukker man opp masker langs siden på den og strikker et veldig enkelt blondemønster for så å gå over til å strikke rillemønster. 

Garnet er fra The Natural Studio og heter Angel. Blanding av baby alpakka, cashmere og silke. Det minner litt om Manos del Urugay sim lace, men er enda litt mykere.


For å lette litt på all rillestrikken strikket jeg et par fingerløse med masse mønster.

Jeg har gått ut i fra DETTE mønsteret, men gjort ganske mange forandringer.

Jeg la opp 38 masker til vrangbord på pinner 3,75. Økte en maske for å få mønsteret til å passe og strikket 3 omganger av det.  Økte ut til tommel på vanlig måte til jeg hadde 15 masker som ble satt på tråd.  Plukket opp 5 masker for å strikke tommel, altså 20 masker til sammen. 
Garnet er en rest jeg fant i en kurv.  Det var 45 g og jeg hadde 5 meter til overs etter å ha strikket ferdig. 

 Nå er det på tide å spise litt lunch.  Gjett hva jeg skal ha?  Hmm.  Tunfisksalat. 19 kommentarer:

karin sa...

Det sjalet er som du sier veeldig kjedelig å strikke, jeg har mitt liggende i kurven, jeg gidder ikke mer! Men fint er det.
Det skal ligge i kurven til en kveld jeg kjeder meg så veldig, at jeg tar det fram bare for enda mere selvpining.
Får du kjøpt det Arcudiagarnet der du bor? Eller har du kjøpt det i Norge? kanskje jeg skulle prøve det..?

Helena sa...

Du får handle mye på en gang så du har mye mat hjemme. Vær forsiktig når du kjører i regnuværet, tunfisksallaten kan vente.
Hva du får strikket mye fint. Hekler du også, eller broderer? Min hvalp tok min strikking som var nesten ferdig og begynte leke med den, men jeg fikk reddet den i siste liten.

Sonja sa...

Den butikk-turen hørtes litt krunglete ut. Jeg har bare 5 min. å gå til min butikk. Til alt overmål så jobber jeg der, uten at det er noen fordel. Bortsett fra når jeg skal på jobb. Ellers er det ei plage. Alle kunder tror at jeg alltid er på jobb, og de andre ansatte skal bare fortelle noe. Så en skal ikke se bort i fra at en butikktur for meg tar bortimot like lang tid som det din gjorde.
Nydelig sjal du har strikket.

Petrine sa...

Det var då eit nydelig sjal, sjølv om du synest det var kjedelig å strikke :) Pulvantene var rå ! Var så heldig å vinne meg eit par Elf Clobber hos mimouna. Gjett om eg har dei på meg? Brukar slike heile året. Er flink å ta dei av meg når eg bader:)

Det været ditt er fryktelig. Godt du kom deg heim til tunfisken din. Om det fortsetter å bøtte slik ned , kan du snart starte tun-fiske i hagen din :) og lage din egen salat :))

klem frå meg som vil seie at eg virkelig setter pris på den hyggelige kommentaren din. Du er ei god dame du, Ruth !!!!

Stubbetufsa sa...

Tunfisk, er ikke det ekstra sunt, det? Kan du ikke lage en saus til den og spise den med poteter eller ris?
Håper uværet gir seg!
Her hadde vi en nydelig vær i går, men nå er det regn/sludd og vind med sterke kast...

Vibekes lille grønne sa...

Tunfisksalat er godt i små mengder, så skjønner godt at du blir lei! Godt å blande meg creme fraiche og litt sitron også, men spørs om du har det :)

Ikke si at Rock Island er kjedelig da, jeg har akkurat bestemt meg for å strikke det i gave - i den festlige fargen koksgrått/svart! Nydelig ble ditt hvertfall, så da må jeg prøve å holde ut jeg også.

Snart kommer sommeren tilbake igjen! :)

Sidselsidserk sa...

Uvær har det vært her også - det er visst overalt:-) Vi håper på at høststormene har gitt seg og at sommervarmen kommer.
Jeg synes også at sjalet var flott - det er strikken i litt motsatt rekkefølge enn de jeg har strikket.
Lekker farge på pulsene - ser ut til å matche neglene:-)
Håper du har fått tak i litt mer variert kost og ønsker deg ei fortatt fin uke / helg

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Hmmm, har du blitt like ensidig i kosten som gråtrosten i innelgget mitt herforleden?? ;) Forresten, vi hadde lasagne til middag i går, ikke meitemark.Hvordan kunne du vite det? hehe.

Nå skal jeg prøve å trylle bort uværet ditt.

Tovepia sa...

Nydelig sjal, uansett om det var kjedelig å strikke.
Skal si du spiser sunt, dette skulle jeg spist mer av selv, og det er jo godt!...men kanskje ikke flere dager på rad:O)))
Regn og "kulde" her, kanskje juni gir litt sommer?
Nyt måltidet, klem fra meg;)

Anne N. sa...

Hihihi, er sikker på at tunfisksalaten er knalldeilig :O)
Guuu,for en nydelig regnbue, høres nesten ut som at du bor i nordnorge når jeg leser om uværet du har der borte!
Nydelige strikkearbeider, du er så suveren med pinnene, Ruth!
Har vært så plaget med nettleseren, får ikke skrevet kommentarer, bytta nettleser og det går som smurt - ser litt anderledes ut men man venner seg til alt.
Stor klem fra Anne:)

LivM sa...

Jeg så akkurat på sjalet ditt inne på Ravelry. Lekkert!! Er spent på hva du synes om garnet.Jeg lurer på å kjøpe det til mitt neste prosjekt!

Elsa sa...

Skjønner godt du er lei tunfisksalat:)
Her har det også regnet i bøtter og spann. Jeg trøster meg med at det blir vann i kraftmagasina og billigere strøm.
De sydstatsromanene du skriver om i tidligere innlegg høres da fryktelig traurige ut.
Jeg har falt fullstendig for bøkene til Patricia Scanlan og Kate Morton. Holder på med hennes siste nå," The Distant Hours".
Ha en fin helg:)

wigdis sa...

For et flott regnbuebilde. Det må da virkelig være en bøtte med gull i enden av den.
Så nydelig sjalet ditt ble. Jeg har også lyst til å strikke et slikt, men har ikke turt å begynne da jeg er en skikkelig sjalkløne. Lekre pulsvanter også.
Håper du har fått handlet inn nå da, slik at du slipper å spise bare tunfisksalat i helga, selv om det er både godt og sundt.
Ha en fin helg.

Sylvia sa...

....så skrev jeg et laaaangt innlegg her, som bare forsvant!
Skal vi slå oss sammen, kanskje?
Klem

Margrethe sa...

Rock Island ser veldig imponerende ut, før dette innlegget tenkte jeg at det var veldig vanskelig. Nå tenker jeg at jeg gjerne kan strikke det som hjernenedtrapping når masteroppgaven er levert ;) Fint var det iallefall uansett!

Villblomsten sa...

Synes det ser ut som et koselig sted å bo :-)

Villblomsten sa...

Hei igjen :-)
Bare ett lite tips :

Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
Ny sjangse - Hver måned
ALLE som har link til www.barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
eller på Facebook

Vil du være med ?
de har litt klær til dame også :-)

mormonsen sa...

Regn og uvær eer egentlig herlig, synes jeg. Sånt med bulder og brak, og som går fort over. Men ikke sånt surt som vare og varer. Det var nå bra du fant fødevarer, men jeg føler med deg med all den tunfisken. Salat er det eneste jeg har laget av tunfiks. Men så i et intervju at Mette Marit hadde laget tunfiskpasta da hun hadde kongeparet på besøk første gang. Bare som et tips...::)

Hannesol sa...

Som gammel postdame var dette ekstra artig lesing. Ikke for å strø salt i såret altså, men vi lærte at det var en engelskmann som "oppfant" frimerke men at det var flere som hadde hatt idéen tidligere. Siden verdens eldste pktr er i Skottland var det sikkert en skotte som tenkte idéen først tenker jeg da *nikker overbevisende* :0)) -Vi venter stadig på været vi også, det kommer og går i ett sett, fra steikvarmt til striregn. God helg!