lørdag 4. juni 2011

Venter på været

Etter å ha hatt kaldt silregn i 3 samfulle uker slo det plutselig om, på tordag ettermiddag forsvant hele det mørke skydekke, solen skinte og det ble varmt - og så ble det enda varmere og i går var det 28 grader i skyggen. 

Og jeg gjorde det jeg har gått og ventet på å få gjort lenge - jeg skrapte gammel maling av garasjen.  I fjor regnet det hele sommeren og ingenting ble gjort av noe som helst og nå begynte det å se temmelig så urkent ut der.  Så i stedenfor å slange meg i en liggestol som et fornuftig menneske, sto jeg og slet maling av veggen med stålbørste.  Jeg fikk til og med tid til et strøk med maling.

I dag er skyene tilbake på plass og fuglene flyr lavt,  jeg trenger å få malt et strøk til, men det går jo ikke hvis det begynner å regne  Så nå sitter jeg her på ank og prøver å influere været til å gjøre som jeg vil.  Mens jeg influerer så kan jeg jo blogge litt.Ikke så veldig langt herfra, en halvannen mil sånn ca, ligger en knøttliten by som heter  Sanquhar , der ligger også verdens eldste postkontor.  Helt siden 1713 har de båret ut post derfra.

Det er også derfra Sanquhar strikkemønstrene
kommer fra.

Skottene hevder også at det var de som oppfant frimerket,  det krangles en del om det faktisk.  Skottene har oppfunnet utrolig mange ting - rundkjøringer bl.a.,  men jeg mener nå å ha lest at det var en engelskmann som kom med frimerket.

Uansett, jeg er veldig glad i posten.    Denne uken  har hatt potensialet i seg til å bli skikkelig sur og sær og kjedelig, det kunne den  ha vært.  Men nesten hver eneste dag så har det ligget en pakke til meg i postkassen. 

(En pakke som ikke fikk plass i postkassen hadde blitt "gjemt" i søplekassen.  !!  De bør være veldig glade for at jeg fant den før søpletømmerne kom og tømte, det var mange hundre kroners verdt av blekk til printern i den pakken. )

Liv  med bloggen Livs Hobbyblogg hadde bestilt garn fra Drachenwolle og hespen med lacegarn sender hun til meg.    Tusen takk Liv, du er en knupp . jeg sier det stadig vekk.

Garnet er nydelig og mykt og med en farge som nesten lyser i mørke.  Jeg må finne et mønster som virkelig passer - siden fargen er såpass sterk kanskje blonder blir best?   Eller å brekke fargen med en annen?  Halve moroa er jo å  lete etter mønster, det syns jeg.


Tove ble jeg kjent med gjennom bloggene.  Jeg har besøkt henne i Norge og hun har vært her i Skottland hos meg.  Det er bare noe av alt det fantastiske bloggingen har ført med seg.

Tove hekler og lager smykker og selger det i Epla-butikken sin.
Nå  tover hun  også og se hva jeg fikk i posten i dag?  Er den ikke flott?  Stor og god og med plass til det meste. Denne kommer jeg til å bruke masse.

I pakken lå det noen norske ukeblader også, jeg vet egentlig ikke om jeg vil vente lenger på været, kanskje jeg skal gi blaffen i hele malingen. Bruke dagen til å sitte i sofaen, spise sjokolade og lese ukeblader i stedenfor? Det frister mye mer.
Det har blitt dårlig med strikking i det siste.  Eller, rettere sagt, dårlig strikking.  Jeg har begynt på ting, gått lei og rukket opp.  Sokker, vanter, luer og skjerf.  Bare blitt tull av alt.

Ett par sokker er det eneste jeg har greid og blitt ferdig med.

"Aphrodite" er navnet og mønter ligger på Ravelry som gratismønster.   De er strikket på pinner, 2.25, men de tok alikevel ikke lang tid å få ferdige og selv om mønsteret ser inviklet ut så er det det ikke.  Jeg ble ganske fornøyd om jeg så skal si det selv.  
 
 Jeg kjøper en del strikkeblader.  Alt for mange egentlig, men jeg liker å sitte og bla i sånt.  Ofte er det med spesialhefter for et eller annet.   
Det blir som regel til at jeg kaster dem, men jeg tenkte at det kanskje er noen som kunne tenke seg dette her?   
Strikke et helt sjakkspill, brett og det hele ? Hvis noen har lyst på det så send meg noen ord så sender jeg det.


Det regner fortsatt ikke, jeg tror jeg får hive meg ut i det og prøve å få det siste malingsstrøket på veggen. 


24 kommentarer:

Tovepia sa...

Jeg tror vi alle venter på sommeren, her er det stiv kuling innimellom, men akkurat nå skinner sola;)
Flott veske du har fått, så fint med mønsteret på!
Herlig lillafarge på det garnet, så du finner nok noe spennende å bruke det til.
Skaraping av maling er jo hardt arbeid, så ta deg godt med pauser..kanskje godt det kommer ei skur innimellom:O)
Nyt helga med dine gjøremål, klem fra meg;)

Stubbetufsa sa...

Håper du fikk på det andre strøket!
På den andre siden, hvis du ikke fikk malt, får vi nok snart et nytt og festlig innlegg om hvorfor ikke!
Kos deg!

Helena sa...

Så heldig du er som får så fine pakker, og så fine ting bloggvennene lager. Strikke sjakkbrett, ja det er noe for Liv som kan trylle med strikkepinnene. Her i Oslo er det +27 grader, og hunden ligger bare i skyggen og peser. Liker ikke så varmt, men tørr ikke klage...Håper at du får malt ferdigt, og at godværet kommer for at stanne.

Beate sa...

her er sjønt med sommer. Håper du fikk malt garagen ferdig.Litt irriterende å skulle vente med det når man nu har satt sig det for.Har også altfor mange strikkeblader, men smått så finder jeg noe i dem ellers går de til gjenbruken.Min post kan også finne på å gjemme pakker, men da legger de en lapp i postkasse om hvor!!
fortsat go helg

Maj sa...

7 grader og høljeregn i Tromsø i dag.
Du finner så fine mønster- sokkene er herved køet og lagret.
Ha ei fin helg videre- håper du får malt ferdig.

Marion sa...

Så nydelig garn du har fått. Må gå an med så gode bloggvenner som sender så fine pakker til deg! :)
De sokkene var rå flotte, men ser litt for avansert ut for meg..:)
Ha en fortsatt flott helg!

Birgitta sa...

Hej! Här har vi haft det väldigt varmt de senaste dagarna. Jag har gått på Medeltidsmarknaden i dagarna tre. Måste ju passa på när det kommer något trevligt hit till bygden. Hoppas det återkommer nästa år. Jag önskar lite svalare väder nu och så hoppas jag att du får varmt och skönt och blir klar med målningen.
Önskar den en fortsatt skön helg.
Kram Birgitta

ANNEPÅLANDET sa...

Så flink du er!!! Jeg blir helt imponert av folk som driver og maler garasjer og sånt.
Her er sommern kommet med et brak - det har faktisk vært varmere her de siste par dagene enn det var der jeg var i Hellas i forrige uke.
Flotte sokker også! Håper du får finvær så du får malt andre strøket også - og god søndag!

Elsa sa...

Venter på sommeren gjør vi her også. Det var da noen kjempeflotte sokker du har strikket.
Håper du fikk malt ferdig.
Ha en kjempefin helg, og kos deg med ukeblader og sjokolade:)

sipusa sa...

Ja! De sokkene ja, synes du har et av de desidert beste fargevalgene for det mønsteret. Av en eller annen grunn synes jeg ikke de fungerte med annet enn lys blålilla. Nydelige.

Sjakksettet ser superkult ut, men jeg ser ikke for meg at jeg har tålmod til å strikke så mange små figurer, da måtte jeg ha en mann i mitt liv som elsket sjakk over alt og det har jeg ikke gitt;-D

Været er sannelig innflytelsesrikt. Her er det altså sol og jeg må vel bare innrømme at jeg er fornøyd for nå er det ikke kaldt inne mer: sentralvarmen er nemlig av og sta sipuser slår ikke på elektrisiteten hvis de ikke MÅ! Haha.

Veska! Nydelig, bra at du får noe fint i posten, det unner jeg deg max altså! *juble* Koooos deg med maling da hehe;-)

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Post i søpledunken, den var jammen kreativ. Men de postfolka vet nok godt når søplefolka er ute og kjører :D

Så flink du er som maler. Det er det flere som skulle gjort. Men jeg har fått sjokk av tre dager på rad med sol, så jeg sitter her ved dataen istedet ;)

Ha en flott søndag.

Elisabeth sa...

Så flink du er til å sette i gang med malearbeidet. Her har jeg 2 rom som venter på å få ny farge, men jeg får ikke somlet meg i gang :(

De sokkene ser helt nydelig ut, jeg får nesten lyst til å lære meg å strikke sokker. Kanskje det kan bli et sommerprosjekt sammen med maling av rom?

Håper du har en flott søndag.

Anne N. sa...

Hahaha strikke sjakkbrett, det må være bare du som får til Ruth :O)
Skal ha skikkelig "skills" (som ungan si) for å få til noe slikt.
Holder på å beise her, men værgudene hoppet bukk over sommeren og rett på høstværet, 6 grader igårkveld - måtte flytte inn hagen min igjen!!
Nydelig tovet veske, og så pakken i søppla - det er jo skummelt!!
Stor klem, Anne:)

LivM sa...

Flott at pakken kom ve frem og at du likte garnet. Nå venter jeg spent på hvilket mønster du velger. Male garasjen sier du! Da er du flink for det er helt urenfor mitt område, heldigvis! Ha en super dag og jeg håper du har varme der fortsatt!

Petrine sa...

Ja, det er virkelig deilig når været snur etter ei lang periode med kaldt og vått. Og virkelig unner eg deg det fine været.

Eg har rukke å mala ein gamal korgstol og vaska nokre gardiner før regndråpane kom. Blir meir sveitt og gåen av å passe på regndråpane enn å gjere fysisk arbeid. Men i dag har det vore fint igjen.

Kjempe stilige sokker, sikkert artige å strikke. Får titte litt på desse. Nei, det skal eg ikkje, no har eg altformaaaange strikkeprosjekt som ligg og tar opp plass både i sofaen og i hodet.

Sjakkbrett, tøft !

klem frå meg

Odins lille hjørne sa...

så flink du er som male garasjen!! Ikke bare bare!!
godt du har litt tid til å sette deg ned! Nydelig farge på garent du har fått i posten, og de sokkene... Nyyyydelige!! Du e virkelig go med mønster!!
sommer klem fra odin!

Skautrollet sa...

Oj, så flottte sokker. Det mønsteret ser jo utrolig vanskelig ut da. Men siden du sier det er greit å strikke så frister det å prøve.

wigdis sa...

Så heldig du er som allerede har begynt å male, regner forresten med at du er ferdig nå. Har selv et uthus som må skrapes og selv om det ser ut til at malingflakene faller av av seg selv, så sitter de stenhardt når jeg prøver å skrape de bort. Et helt ufyselig arbeid spør du meg.
Så lekre de sokkene dine ble. Nydelig mønster og den veska du har fått var flott. Den blir nok god å ha.
Håper du får en trivelig uke med masse hyggelige opplevelser.

salige lavendel sa...

Ble mektig imponert over de sokkene, de var helt nydelige!! Spennende med verdens eldste postkontor også, er det i bruk fremdeles??

Muffin sa...

Postvesnet har kanskje et godt øye til deg? Heldige du! Og den sjakkmønstra ser stilig ut, jeg hadde antagelig strikket en bonde og så gått lei. Men det skulle vært interessant å spille sjakk med myke brikker.. Håper du får masse fint vær i sommer så garasjen blir fin. I dag har det nesten ikke regnet her og jeg var på tur uten jakke, ikke verst!

Marit -Tusenfryd sa...

Sommeren kom her også, men i dag forsvant den i styrtregn og torden. Kanskje og forhåpentligvis er den tilbake i morgen.
Sokkene var kjempeflotte. De ser vanskelige - eller kompliserte ut, men stilige.
det er så koselig å få pakker i posten, men å få pakke i søpla har jeg ikke opplevd. Godt du oppdaget det i tide.
Kos deg på sofaen med ukeblad og sjokolade:) - hvis ikke godværet er kommet tilbake da!

Sidselsidserk sa...

Været er det umulig å styre over Ruth:-) Da sommeren kom til Østlandet var jeg i Trøndelag og "koste" meg i 7gr, stiv kuling og bortoverregn....
Hadde enda postmannen kommet med slike pakker til meg - å nei her dumper det bare regninger i postkassen. Skal vi bytte tror du? :-))
Flotte sokker - ser utrolig vanskelig ut, men sier som over når du sier de var greie å strikke skal jeg legge dem til "todo-lista"

Håper du har fått malt et strøk til og kan nyte dagene framover.

karin sa...

Så vakre de sokkene dine ble! Her er det strikketørke!
Maling av hus er kjedelig. Rart det ikke finnes en lov mot maling av hus!Kikket inn på linken til de mønstrene...veldig mye fine vanter da gitt! Håper du har mange fine dager, med lite midge og mye fint vær:o)

Sissel sa...

Du skriver så koselig, moro å lese. Sokkene var kjempefine:)Kos deg med ukebladlesing eller maling:)