tirsdag 21. juni 2011

regn og regn og regn

Denne er det Tovepia som har strikket.  Jeg fikk den i presang av henne da vi traff hverandre i Trondheim i fjor.

Den blir  med meg overalt.  Den blir brukt til absolutt alt som er - jeg har medisiner i den når jeg reiser, noen ganger er det  husnøklene og mobilen. 
Hjemme ligger den på bordet med ting som jeg må vite hvor er - utrolig nyttig er den.  Så nyttig at jeg fikk for meg at jeg måtte ha en til. 

Jeg har hatt noe BFL garn liggende. Nydelig garn, men for lite til å bli til noe egentlig.  Perfekt til å strikke en liten sånn mappe av.   

Selve strikkingen gikk jo greit, tovingen også.  Men så skulle jeg sette i glidelås.   At det går an!!
Jeg plundret og mekket og klarte til slutt å få sydd det fast.  Opp ned.   Altså, med hempa på innsiden.   Så var det bare å sprett det ut igjen og prøve igjen.   Denne gangen ble det riktig vei, men helt skjevt     Jeg fikk det til til slutt, men jeg tror ikke jeg skal begynne med noen stor produksjon nei.   Tovepia på den andre siden - har ikke glidelåsproblemer og selger sånne i bloggbutikken sin. 
 
 
Jeg har strikket sjal.   Jeg hadde en hespe med "Old Maiden Aunt" sokkegarn liggende i stasjen.   Merino og kasmir.  Det er virkelig nydelig garn og blir laget her i Skottland.
 
Kouyou heter mønsteret og er veldig enkelt å strikke. Det er en litt annen vri på feather and fan.,  

Pus føler seg bedre og skulle ble med på bildene også.  Veterinæren trodde hun muligens hadde hatt et lite slag. Hun begynner å dra på årene nå, Pusifer.  
 
Hun er fortsatt litt matt og sover mye og jeg tror at tiden som musejeger er over.   Denne våren og sommeren har jeg ikke fått en eneste mus.  Ikke at jeg savner dem heller.  Jeg tror hun er lei regnet også.   Det pøser ned, time etter time, dag etter dag.   I går var det noen små opphold, men i dag ligger skydekket nesten nede på bakken og det har regnet uavbrutt.

 

Jeg fikk for meg at jeg trenge orange sokker.   Jeg blir helt grå på innsiden også jeg, av dette været.  Jeg hadde garn - en hespe Drachenwolle i skikkelig orange.  Lekkert mønster også.  Hang-ten.   Gøyal og anderledes og gratis på Ravelry.
Jeg strikket i vei under en dobbelt episode av Midsomer Murders og en barnefilm om Mr.Fox.

I morges satt jeg å så  på Hurtigruta på Nett-tv og strikket og strikket.  Helt til jeg prøvde dem på meg.   Var det noen som sa slarkete sokker?

64 masker, pinner 2,5 - kabler?    Den eneste muligheten er at jeg må ha krympet noe helt borteinatta i leggene over natta.   I forrige uke ble det ene beinet lengere enn det andre - nå krymper jeg. Hva er det som foregår?  

Det tar 2 minutter å rekke opp en sokk som det har tatt to dager å strikke.    URETTFERDIG!!

12 kommentarer:

LivM sa...

Må nok medgi at jeg syntes de sokkene så digre ut. Ja men da har du jo arbeid en stund. Det er som å hugge ved, den varmer minst 3 ganger :-)
Nydelig sjal og lekkert garn. Jeg har strikket et par sokker som du ser her http://www.ravelry.com/projects/LivM/having-hope og det er favoritt sokkene til mannen i huset. Jeg strever fortsatt med det stoore sjalet mitt og gleder-gruer meg til å begynne på jakken min! Ha en super dag.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Det er enklere med størrelsen når man strikker sjal og ikke sokker ;) Mulig at Midsummer Murder ble litt for spennende denne gangen...
Men det der regnet altså, det skulle det vært en trylleformel for å bli kvitt.

karin sa...

Så bra at Pusifer bor hos deg, og får nyte sitt otium som pensjonert musejeger! Vet du..jeg kjøpte orange garn i dag..jeg skal strikke meg en liten krave som står til min nye jakkes orange knapper;)) Tror aldri jeg har strikket i orange før!
Sjalet ditt er bare vakkert:)
Her er det elleve grader og trøstesløst regnvær, akkurat som om det er høst.. Jeg trekker for gardinene på hemsen og later som ingenting. Ha det godt så lenge:o)

Tovepia sa...

Enda godt det ikke tok 2 dager å rekke opp; her må man bare se det positive:O))
Godt å se at pungen holder seg ennå; den du laget ble jo riktig lekker med den flotte pynten!! ...men det er faktisk litt arbeid med disse, og glidelåset er den store bøygen...lønner seg å bruke et glidelås som er litt lenger enn pungen..i lengste fall klippe av det etterpå.
Skjønt sjal!!
Her fryser jeg ihjel hvis ikke varmegradene skrus opp igjen;)
Klemmings fra meg;)

wigdis sa...

Så flott at vakkerpusen begynner å bli bedre. Ikke noe bedre enn det. Så får vi håpe på litt bedre vær, den ene katten min blir også veldig slapp og lei når det er slikt vær.
Så nydelig sjal du har strikket, og så lekker farge det var. Den sokken så jo litt snodig ut, så trist med så mye arbeid til fånytte.

Restegarn i Nord sa...

Den lille pungen ble jo kjempesøt, tross noe plunder med glidelåsen. Men øvelse gjør mester vet du, så hvis du står på og lager noen flere så går det nok bedre med glidelåsen etter hvert:)
Sjalet ble helt nydelig, flott mønster og hærlig farge!
Sitter og humrer for meg sjøl over de orange sokkene dine:)) Kanskje alt regnet har ført til at føttene dine har krympet??? I alle fall, orange sokkker er kjempeflott og muntrer nok opp i en regntung hverdag.
Ei fin uke videre og lykke til med alle strikkeprosjektene dine:D

Miss.Møllebo sa...

Trist,trist at dit område ikke kan få lidt godt vejr,det tror jeg både pus og du ville have godt af. Godt du kan strikke solskins-sokker også selv om du må gøre det 2 gange. mange gode tanker til dig og missen.

Sylvia sa...

Orange sokker må være digg! Gjør det noe om de er litt store da? jeg fikk noen "litt store" av ei venninne, men de er snart brukt opp. De varmer like mye, skal jeg si deg!
Godt å høre at pus er på bedringens vei. Vi har ei gammel damepus, vi også, som sover ganske mye. Men hun er en racer i å jage alle nabokattene vekk fra hagen vår, for her regjerer hun. Selv en ukastrert hannkatt får skikkelig juling av henne!
Bruk BORRELÅS!!!! Så slipper du å sy i glidelås. Jeg har en pung jeg har laget på samme måten, og der har jeg sydd i knapper, og bruker et tynnt strikk, som jeg tar rund knappene på andre siden, og det fungerer. Lykke til!!

Anne N. sa...

Regner det fortsatt?? Ruth du er en superstrikker :O)
Så nydelige saker du lager, hva gjør vel litt plunder iblant!!
Om du så på Hurtigruta når den lå i Tromsø, så har du sett meg MYE i TV-ruten, for der sto jeg med to små barnebarn og en svær plakat, vi ble zoomet flere ganger.
Fin natur i Norges land langs kysten!
Stor klem, Anne:)

ANNEPÅLANDET sa...

Flotte sokker, men litt i største laget ja... Skal se du har krympet i regnværet.
Jeg har også hatt planer om å tove sånne punger, men foreløpig har det ikke skjedd. Glidelåsen må vel sys i for hånd? Høres uansett vanskelig ut, men den ble veldig fin! Flott sjal også - du er virkelig en racerstrikker!

Håper det går bra med pusen, og at det snart slutter å regne. Ha en fin helg!

Sissel sa...

Sjalet var nydelig:) Skjønner godt at det er praktisk med slike små punger, da vet man hvor man har ting. Synes sokkene ble fine, men skjønner at det er kjipt at de blir slarkete og store. Lykke til med å strikke dem på nytt:)

Muffin sa...

Glidelås er litt av en utfordring, ikke rart at det kommer opp ned av og til. Håper dere får sol snart! Høres veldig vått ut det der. Her er det verken sol eller regn, bare kjedelig gråvær. Ha det fint!