onsdag 29. juni 2011

Snart ferie

06.29Nå har jeg kranglet med Blogger i minst en time. Den oppfører seg verre og verre for tiden. Den vil ikke gjøre noe av det jeg vil gjøre så nå får jeg prøve Windows Live Writer igjen.  
Sist jeg brukte den la bildene seg oppå teksten, dere får si i fra om det skjer igjen.
I går hadde vi sol og sommer.  En hel dag. 


Ikke så langt herfra ligger Moffat.   Det er ikke store byen, men den er nesten sånn konfekteske-vakker.   Nettopp pga det så er den ikke så interessant for oss som bor her.   Butikkene selger skotske pledd, skotske karameller og postkort med skotter i kilt og/eller sauer på.  En butikk selger maskinvaskbare cardigansett i kasjmirull.  Hadde de kunne snakket, cardiganene altså – så ville det vært kinesisk med en tilnærmet amerikansk aksent i et forsøk på å innynde seg.

06.29.11 045555


Men det finnes en jervarehandel der av den riktig gamledagse sorten. Hele butikken er stappfull av greier fra gulv til tak og jeg er sikker på at de har doble fustasjopphengsforkoblinger også. Han som jobber der vet alltid akkurat hvor ting befinner seg og det er en opplevelse å gå inn der.

Og så er det et sted hvor man kan legge seg på en benk og bli knadd, strukket og vrikket på og nakken gjort forstått med at dens oppgave er å holde hodet fast til  kroppen og ikke leve et eget liv som terrorist.


06.29.11 052
Et par sokker har det blitt denne uken. 
Baudelaire av Cookie A.  

Disse var de første tåoppsokkene jeg strikket.  Jeg tror de var en av de første blondesokkene jeg strikket også.  
Jeg har strikket en del av dem etterhvert.  De er superenkle, selve mønsteret er bare 8 omg. hvorav kun 4 har mønster.  Helen er utrolig enkel og mønsteret er gratis. 

I morgen trekker jeg Giborten min. Så morsomt at så mange ville være med.
Og etter det – vel, tildig lørdag morgen setter vi nesen mot syd,  først til Gloucester hvor vi skal overnatte på en sted der pilgrimmene brukte å overnatte på 1500-tallet.
Deretter drar vi til Plymouth hvor vi tar båten til Santander i Spania og derfra kjører vi til Laredo – som er en liten by på kysten og hvor det skal stå en leilighet og vente på oss.

Ha en herlig sommer.

11 kommentarer:

Elsa sa...

Det var en superkoselig liten by:)
Fine sokker har du strikket også.
Ha en superduper koselig ferie:)

Odins lille hjørne sa...

Så flott at dere har hatt pause med regnet!! Her ause det ned med tilhørende lyn og torden i går.. Du strikker de hærligste sokker! måtte ha vor så kjapp å strikk!
Dere må ha en hærlig ,varm og solfylte ferie! Gi pus en kos fra sj , hun forelska seg helt i ham:0)
Klem fra Odin

snakkemunn sa...

Så flotte sokker du strikker. Jeg synes ja, byen så koselig ut. Heldig du som skal dra til sol og sommer. Jeg ønsker deg en riktig god ferie. :))

Anne N. sa...

Dine nydelige sokker, Ruth :O)
Vanvittig herlig liten by du viser bilde fra!! Morsomt med slike gammeldagse butikker hvor de har ALT, ikke mange av dem igjen i verden!
Trodde dere brukte å ha mye SOMMER der om sommeren, er det bare i år det er elendig eller???
Stor klem, Anne:)

Helena sa...

Enig i at byen ser kjempekoselig ut. Liker butikker som har alt, og vet hvor alt ligger. Ha en fin ferie i Spania, der er det helt sikkert sol!

marit sa...

Den butikken hørtes morsom ut! Skulle ønske det fantes flere av sorten...

Ha en aldeles strålende ferie!

Nikoline sa...

Forstår eg skulle vore inne i den jernhandelen..! ELSKAR slike butikkar,berre så synd det høyrer til sjeldenheitene at det dukkar opp noko slikt..
Ynskjer deg også ein herleg sommar, og sommar ser det jo ut for at du får du som havnar i Spania:0)
Her har det vore evig haust med regn,storm og kulde sidan april!!
God sommar:0)
PS: pass deg på nattestid i Gloucester - kven veit kva som kan dukka opp der ...? 500 år kan romma litt av nokre historiar,du..

karna sa...

Så koselig by, tenker tilbake på Scotlandsturen vår. Nå blir det London. Spennende reiserute, den nå sjekkes. God tur og kos dere, klem

Ati. sa...

Ønsker deg en superferie. Nytt det varmeværet i Spania :)
Nydelige sokker også, takk for linken.

Vibekes lille grønne sa...

Flust med perler i det skotske høyland! (Nå vet jo ikke jeg om det er høyland, men det hørtes fint ut.) Selv om det kan bli litt turistifisert. Takk for tips om enkle sokker, har ikke prøvd tå opp før. Kanskje på tide?

Aldeles nydelig sjal i innlegget under! Krysser fingrene for gi-borten i dag også håper jeg dere får en super ferie med masse sol og mye kos! :)

LivM sa...

Jeg elsker å se serier fra BBC, og da fra Storbritannia. Hver gang så sier jeg at der skal jeg bo i mitt neste liv. Jeg er nok klar over at det ikke er så romantisk som det ser ut, men det er jo lov å drømme.
Håper du får en super ferie i Spania med mye sol og varme! God tur!