tirsdag 19. juli 2011

Hjemme igjen

Sånn, da var ferien over og man er hjemme igjen.

Det finnes alltid flere enn en versjon av ting og dere kan jo få den korte versjonen først i tilfelle noen ikke gidder å lese så mye.

Vi ankom Santander med båten fra Plymouth i strålende vær og kjørte til Laredo som lå en 40 min. vei unna.

Dagen etter, som var en mandag, var det litt overskyet, men vi leide sykler og så oss litt rundt.

Laredo er en liten by og litt sliten egentlig.  Lang strand, men den var nesten folketom.  Stor marina uten en eneste båt. Det var igrunnen ikke særlig spennende.


Dagen etter var det kaldt og overskyet.  Dagene etter der regnet det og det fortsatt det med.  Så ble DH syk og havnet på sykehuset med bukhinnebetennelse og så dro vi hjem med båten.  I strålende vær.  Så sånn var det.

Cantabria heter denne delen av Spania.   Den er naboen til Baskerland og består for det meste av fjell.

Vi bestemte oss for å kjøre litt rundt, det var ikke så mye annet å foreta når været var så dårlig.

Vi kjørte avgårde i retning av Ason som ifølge turistbrosjyrene er en  nasjonalpark, men så, sånn helt plutselig og uten varsel var veien stengt.
For å slippe å kjøre tilbake samme veien vi kom bestemte vi oss for  ta en annen vei som så ut til å gå langs med åsen.Men det ble brattere og brattere og veien ble smalere og smalere, svingene ble krappere og krappere.
Den var så smal at det ikke var noen mulighet til å snu og og jeg begynte så smått å få panikk.

Vi traff ei ku som sto og så melankolsk ned i stupet, det var det hele. Og takk for det, det var rett og slett ingen mulighet for to biler å passere hverandre.

Etter godt over en time med dette befant vi oss på toppen av et fjell og ved foten av en vindmølle. Det var et lite skilt der som sa at vi var 1350 m. over havet.

På den andre siden gikk veien nedover like bratt og smal og krapp  som den vi kom opp så det var ikke mange valgene vi hadde.

Men ett kan jeg fortelle, det er vanskelig å fotografere med øyne knepet sammen mens man biter i sikkerhetsselen for å dempe skrikene. Fyttirakkern sier jeg.  Jeg kan ikke huske sist jeg var så redd.

Det ble ikke så veldig mye kjøring på oss etter dette, men vi tok bussen til Bilbao.  Bilbao er hovedstaden i Baskerland. Utrolig flott by og det var virkelig synd at vi hadde beregnet så liten tid der.   

Flotte brede gater og store parker midt i byen.  Vakre bygninger og broer.  Og så er selvfølgelig  Guggenheimmuseet der.  Vi var for sent ute til å gå inn, men jeg fikk da i hvertfall tatt et bilde av blomsterkatten som sitter utenfor. 
De har sitt eget språk, baskerne.  Det så ut som det besto hovedsakelig av x'er og z'er.Vi fikk også med oss hulemaleriene i Covalanas-hulene.   Jeg har sett hulemalerier på bilder selvfølgelig, det har vel alle.  Men jeg hadde aldri sett det på "ordentlig" noengang.   Og det er noe ganske annet, det kan jeg love. 

Det var ikke lov til å ta bilder der, så disse har jeg lånt fra nettet, Url her,

22.000 år gamle er de.  Og de er faktisk så mye mer enn litt enkle fingertegninger på stein.
Formasjonen på selve fjellet var brukt slik at de fikk en nesten tredimensjonal effekt.  Noen steder var sprekker i steinen brukt og når lyset flakket så det ut som om de rørte på seg.   Helt magisk var det, det hele.Men så ble altså DH syk.  Det lokale sykehuset sendte oss med ambulanse til Santander og både leger og sykepleiere var utrolig hjelpsomme, men feriestemningen ble i grunnen litt borte.   Han ble lagt på intravenøs antibiotica og vi fikk med oss en bærepose med medisiner mot at vi lovte å dra rett på sykehuset så snart vi kom hjem.   Og sånn ble det.

Båten til Portsmouth  og bilen nordover til Oxford hvor vi overnattet før vi kjørte resten av veien hjem.

Det regnet, hele veien og det gjør det fortsatt bare ispedd litt torden og lyn.  Sa jeg USJ?  Jeg sier USJ jeg. 
18 kommentarer:

Muffin sa...

Usj da. Håper gutten er frisk og rask igjen snart! kjedelig å bli syk i ferien. Nå ønsker jeg meg blomsterkatt utenfor døra. Bratte og svingete veier har vi allerede, lot meg ikke imponere særlig av den biten :) Ha det godt!

snakkemunn sa...

Synes egentlig det var trist at været var slik. enda verre ble det da DH ble syk. Håper det går bedre med han. Tror dere får det bedre hjemme hvis solen skinner der. Vireiser til Tyrkia på torsdag, jeg gadd ikke å vnete på solen mer. Er det rart man ikke har D vitaminer i kroppen. :))

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Nei og nei. Både vær og helse på vranga. Så leit. God bedring til han som trenger det og så håper jeg sola snart tørker opp rundt dere :)

ANNEPÅLANDET sa...

Du godeste, dere har i hvert fall ikke hatt noen k j e d e l i g ferie... Her var det mye dramatikk. Best å komme hjem igjen da. God bedring til DH - håper det går bra og at du har det bra. Og katta. Og så må dere få litt fint vær! Det er på tide!

Miss.Møllebo sa...

Hvad skal man sige til sådan en ferieberetning, åhh nej. Kan kun ønske god bedring og masser af sol og sommer.

Rigmor sa...

Synd at manne din ble syk på ferie.Håper han er kviknet til nå.Høres ut som du har like mye høydeskrekk som meg, jeg ligger omtrent over sjåføren for å slippe å se ned i dypet....

Ja,ja du har iallefall tatt mange flotte bilder,og god til å skrive er du fortsatt, så jeg koste meg iallefall med å lese ferieberetningen din.

Ha en fortsatt god sommer !

Helena sa...

God bedring till mannen. Dere fikk sett litt på ferien, og den katten var fin. Lykke til nå fremover, og håper at været bedrer seg!

Tove sa...

Huff, så uheldig dere er! Men måtte le litt da jeg leste det, for du forteller så fantastisk bra.... Bildet av kuen som stirrer ned i avgrunnen var forresten knallstilig! Snakk om blinkskudd.
Håper formen til DH er bedre og at det går bra med deg og Pusifer også.

karna sa...

Å nei, det var ikke noe moro når en er på ferie. Fortsatt god bedring.
Spennende tur dere var på.

Guro sa...

Huffda! Det var litt av ei historie, men æ e sikker på at alle læseran dine ikkje bare nøyde sæ m kortversjonen, du har en utrulig formidlingsevne, enten d e humor, glede eller sorg.

Marion sa...

Så trist at mannen din ble syk :( Sender masse varme tanker til dere og ønsker mannen god bedring!
Klem

Elsa sa...

Synd at mannen din ble syk da. Men likevel ser det ut til at dere har hatt en innholdsrik ferie.
Her er det også regn opp og regn i mente...
God bedring til mannen og klem til deg:)

wigdis sa...

Håper DH har blitt bedre nå. Trist når en blir syk slik i ferien.
Ellers så ser det jo ut til at dere har opplevd en del i ferien da. Jeg elsker å kjøre ut på slike veier som bærer ut i det ukjente, det er da en får opplevd det helt ekstraordinære. Det var sikkert en utrolig utsikt på toppen der dere havnet.
Så heldig du er som har opplevd hulemalerier. Det skulle jeg også ha likt å sett. Vi kjørte også en gang på måfå i tror det var Frankrike og rundt en sving havnet vi på et lite sted med store grotter og bilder av Ayla (hulebjørnens klan) overalt. Selvfølgelig var de vi reiste med ikke interessert i å tilbringe dagen der, så det ble ingen malerier, men jeg har da sett hulene nedenfra. Helt fantastisk.
Håper været snart endrer seg hos deg og at du får en bedre og varmere sommer etterhvert.

Anne N. sa...

Så mange spennende og flotte steder du har sett i ferien, Ruth :O)
Håper du har bedre vær nå enn regnet på hjemturen!
Og så ønsker jeg DH en rask tilfriskning!!
Jeg har endelig våknet etter feriedvalen, kjøpt inn to nye bikinier, har planer om å overvintre i varmere land når julen er overstått!
Orker ikke fryse mer, hihi.
Ha ei superfin helg, Ruth!
Klem, Anne:)

Ati. sa...

Åh Ruth, da var lit av en ferietur! Sykdom og regn, huf da.Håper at du far lit sommer i Scotland nå. God bedring til DH!

LivM sa...

Nei men det var jo sol og sommer du skulle ha. Og så ble DH syk i tillegg til et dårlige været. Håper inderlig at alt er bra nå og at dere får noen soldager også!

Fru Tunheim sa...

Hei. Jeg har jo ikke vært på de veiene, men på bildene ser det ut for meg som det ligner på en vanlig norsk vestlandsvei.... Det legger definitivt en demper på feriegleden når været ikke slår til, men det ser da ut som dere har fått med litt forskjellig likevel. Det siste bildet kunne like godt ha vært fra Rogaland i sommer. Sykdom på ferie er trasig og jeg håper pasienten er på bedringens vei. Jeg har San Sebastian og Bilbao på min ønskeliste.

Ha en fin kveld

Viola sa...

Koselig å få være med deg på reisen (her på bloggen) :) Men usjh så uheldig du er med været hele tiden!! Har fått inntrykk gjennom dine innlegg at i Skottland regner det dag ut og da inn- nær sagt..! Og så fikk dere dritvær på turen også! Men jammen har dere vært og sett mye interessant- en skummel smal vei og hulemalerier! :) Synd din mann ble syk! Håper han er bedre nå!? Og at du blir bedre i arma di!

Klem fra meg! :)

Fikk også med meg de vakre sjalene du strikket over her.. :)