onsdag 3. august 2011

Bare et livstegn

Det ble heller dårlig med bloggingen.  Det er bare å beklage.  Jeg var grinete pga været i ferien og enda litt mere grinete pga været her og det er jo i grunnen ikke noe særlig å skrive om.   Ikke mye inspirasjon å finne i uavbrutt øsregn.

Og det som jeg trodde var en tendens til lubne armer (jeg har jo lagt på meg en god del etter røykeslutten) var senebetennelse.   Det høres merkelig ut, jeg vet, men hjernen min har problemer med å oppfatte smerter og det er ikke alltid enkelt å skjønne hva ting er.
Dermed fikk jeg forklart hvorfor det var kliss umulig å skrive riktig.  Alle ord fikk enten altfor få bokstaver eller altfor mange og akkurat det gjorde også bloggingen en smule problematisk.  Jeg trodde et øyeblikk at jeg hadde fått en helt spesiell form for dyslexi.

Så skjedde tragedien hjemme i Norge.  Jeg har bodd to tredjedeler av livet mitt utenlands og Norge er ankeret mitt på en måte. At noe så fryktelig kunne skje der har vært utenkelig.  Da det skjedde alikevel følte jeg meg fullstendig lammet.  Jeg klarte ikke å komme på en eneste ting å si eller skrive. Det gjør jeg fortsatt ikke.  En kan ikke beskrive det ubeskrivelige.


Disse ble strikket før jeg dro på ferie til Spania.
"Heart to heart" heter de og oppskriften fant jeg i et strikkeblad jeg hadde liggende. 

Garnet er Drachenwolle sokkegarn.  Det er litt tykkere og litt stivere enn det jeg er vant til, men fargene er praktfulle. 

Jeg følte for orange sokker - jeg har hatt en fargeomskiftning tror jeg.  Det går mye i rødt og orange for tiden.


Dette er Morlynn.   Det ble påbegynt like før jeg dro på ferie og strikket mens jeg var der.   Garnet er Wollmeise og rester fra andre prosjekt.  Mitt sjal ble ganske stort, men oppskriften har også en mindre versjon.  

Kjempeenkelt og morsomt å strikke .

Jeg har stikket et sjal siden jeg kom hjem også.  
"Summer flies" Oppskriften er gratis og ligger på Ravelry.
Garnet er Aracuania Pehuen.   Det er et tykt, knortete bomullsgarn.  Jeg strikket et sjal i det for en god stund siden bare fordi jeg ikke helt visste hva jeg skulle bruke garnet til.  (Jeg har hatt en god del av det liggende).   Men det sjalet ble en favoritt. Det er sjal, pledd, sitteunderlag og hodepute - alt etter som.

Jeg brukte pinner 6,5, men kunne sikker ha gått opp enda en størrelse.

Men  nå har jeg altså fått beskjed om å holde armene i ro en stund.  Damen mente til og med at jeg måtte bruke noen sånne plastikk-skinner og greier, men det høres forfryktelig syns jeg.  Jeg lovte å ikke strikke så veldig mye, det får greie seg.

Det jeg gjør er å reise hjem til Norge på ferie.   Jeg drar til Aberdeen på søndag  for å bli der noen dager og så reiser jeg til Trondheim.  Jeg blir der en stund og så tar jeg en tur til Oslo for noen dager før jeg reiser tilbake til Trondheim.    Og det sier jeg!!!!! Sørg for at det ikke regner!!!!!!

11 kommentarer:

Elisabeth MD sa...

Hei, jeg vil bare sende deg en stor klem, og si at det er sol i Trondheim akkurat nhuh. Det har faktisk vært ganske pent de siste dagene, akkurat som bestilt. "Noen" tok nemlig ferie sist helg, og skal bare være her i byen.... ;)

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Kom til Norge du, men oppholdsvær er det vanskelig å love :) Går det ann å få et hint når du er i Oslo???? Vel, jeg skal på vestlandet noen dager selv, men kanskje kunne det passet :D

Hvil nå armene dine godt. Jeg var for trassig i fjor høst og klarer enda ikke strikke igjen. Det er på det nærmeste en katastrofe, så jeg skal ikke skrive mere om det. Bloggene våre er nok ikke for så sterke ytringer :/

God Norges-tur!!!!!!! (Kanskje du reiser hjem med en valp herfra, hehe)

Tovepia sa...

Sola skinner som sagt, men vi på Mørekanten har gått glipp av de fleste soldager som Trondheim har hatt, så nå nyter vi 2.dagen på rad..tror ikke vi har sett sola på 4 uker!!
Nydelige strikkeprosjekt; her har nesten pinnene ligget brakk.
Pass på hånda di!!
lemmings;)

Anne N. sa...

Heisann Ruth, så godt å høre livstegn fra deg igjen :O)
Ja den terrorhandlinga her til lands, var noe av det verste som har rammet siden krigen, og unger fra hele landet ble tatt av dage, det er så ekkelt, tårene rant i over en uke og fortsatt er det ikke til å bære!
Det er godt å føle nå at tanker og ideer løsner litt mer og mer igjen.
Så himla trist at du har fått senebetennelse, man kan jo ikke gjøre en skit - hadde det i ukesvis og fysørn for nån smerter!
Synes de hjertesokkene er nydelig og en herlig farge. Jeg hekler gardinkapper, har heklet to ulike typer, eller holder på med den andre typen fortsatt - kirken kom imellom vet du, og nå noe gjenbruksprosjekter.
Været er skrekkelig her og nå, men har jo vært en glede her hele sommeren! Ta du å hiv deg med meg på vinteremigreringen jeg skal foreta i januar, hihi - har planer om å være borte jan.feb.og muligens litt eller hele mars også, i varme støk. Er for gammel til å sitte her å fryse forderva om vinteren, sitte under en parasoll og hekle/strikke det er tingen, og trimmtur hver morgen før sola blir for varm!!
Stor klem til deg!
Anne:)

ANNEPÅLANDET sa...

Hei Ruth! Sola skinner som bare det her og det er 28 grader i Oslo, så kjapp deg! Kan du ikke melde fra når du er i Oslo, kanskje vi kunne fått til et treff?? Tror det må være et par år (!??) siden sist. (Er det mulig? Tida flyr så fort).

Så synd med senebetennelsen. Får håpe det går fort over...

Det er aldeles grusomt med hendelsene i Oslo og påUtøya. Det er ikke til å fatte. Jeg tror de fleste av oss er i sjokk fremdeles.

Klem herfra

Stubbetufsa sa...

Jada, nå er det blitt kaldere i nord, så da er det håp for midt- og sør- og vest-Norge!
Og ta det nå litt med ro med strikkinga, prat heller!
Klem!

Linda sa...

God betring til deg, med håp om at armane vert gode att. Her på vestelandet har veret vore dårleg, men me har hatt nokre fine dagar denne veka. Men no kjem regnet att. Kos deg i Norge.

Trultemor sa...

Kjekt å sjå livstegn frå deg!!
Trasig å høyre at du har fått senebetennelse, men ikkje så rart egentlig...dei hendene dine strikkar jo støtt! Masse god bedring!!!

Den lammelsen du snakkar om er vi mange som har kjent på....
Tryggheten fekk seg ein alvorlig knekk.

Her nyter vi dei få fine dagane som er. Idag har det vore både sol og regn, men temperaturen e fin:)

God tur te Trondheim og Oslo:)
*klem*

lise sa...

Senebetennelse er ikke noe særlig for en strikker, nei. Forhåpentligvis hjelper det å lye legen, sånn nesten helt, i alle fall.

Det har ikke akkurat vært det ultimate sommerværet i år, men det har kommet seg.

Burde forresten ikke Bergen også ha vært et punkt på reiselisten din..? ;-)

ANNEPÅLANDET sa...

Snurre meg, Ruth, den 30. er jeg i New York. Snakk om dårlig timing! Det var uflaks, gitt.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Hehe, nå kan du trygt komme. Alle hundene har funnet gode hjem, så nå kan vi bare angre oss, vi som ikke slo til når vi hadde muligheten :)

Jeg skal se hva jeg kan få til 31.aug. Det kommer litt ann på formen etter vestlandsturen min:)

God Norges-tur!