tirsdag 27. september 2011

Åndeløs


Altså, jeg har ikke hatt ånden over meg - som en av Tantene pleide si.  Hadde jeg vært forfatter så hadde jeg sagt at jeg lider av skrivevegring og  skrivesperre.   Men  siden jeg nå ikke er det så er jeg bare helt ånsdforlatt.  Så sånn er det.

Det er en et par uker eller så siden jeg kom tilbake fra Norge.   Her har det vårt rokk og regn og storm og kuling og jeg vet ikke hva, men i dag slo jammen meg sommeren til.  I morgen er det meldt over 20 grader og sol og jeg er ikke sikker på om verden står til påske.  Men bedre sent enn aldri.

Jeg møtte bloggevenner mens jeg var i Norge. Det er rett og slett forunderlig at noen man aldri har møtt før kan føles som gamle, gode venninner.  Og så utrolig hyggelig. 

Karin  - som har bloggen DragonDesign inviterte meg hjem til seg.   Karin kan ta et par planker, et gammelt understell fra en ovn,  tapetrester og litt maling og lage de eleganteste møbler.  Jeg er rett og slett helt fasinert og ikke så lite misunnelig.

Vi hadde en kjempehyggelig lunch hjemme hos henne og jeg ble overøst med gaver.

Jeg fikk garn og Tildabroderier og broderigarn og bok. Hun fikk det til og med til å høres ut som om jeg gjorde henne en tjeneste ved å ta i mot. 


Jeg dro en tur til Oslo også for å besøke en god venn. Og det sto to blide damer og ventet på meg da jeg kom av toget fra Trondheim. 
Ingen av oss hadde møtt hverandre før og enda bød det ikke på noe problem å kjenne hverandre igjen - og det på Oslo Sentralstasjon i menneskemylderet.  Det er da virkelig helt underlig, er det ikke?

Sidselsidserk og Farmor hadde møtt opp og vi fikk oss en skikkelig lang lunch ute i solen.  Det gjorde en koselig Oslotur enda  koseligere.   Tusen takk jenter for at dere tok dere tid, det ble satt veldig pris på.

Jeg har strikket en god del da.    Jeg har fortsatt ganske vondt i armen, men jeg blir så stressa av å ikke strikke at jeg tror jeg blir verre av det.


Rivendell heter disse.  Det er enda et mønster av Janel Laidman.  Jeg har veldig sansen for sokkene hennes.  De er morsomme å strikke, er litt anderledes og så lærer jeg noe nytt hver gang.

Neste prosjekt er sokker som er strikket sidelengs.   Jeg har kjøpt boken hennes; The enchanted sole og anbefaler den for de som liker en utfordring. Mye morsomt i den.Dette sjalet ble strikket etter et mønster jeg kjøpte mens jeg var hjemme i Norge.  Heftet var for oppskrifter av garnet Rheuma Thermal Wolle.

Garnet er mykt og varmt og deler seg når man strikker av det.  Sjalet var egentlig ganske innviklet å strikke og jeg vet sannerlig ikke om jeg syns det var verdt alt bryet.   Akkurat nå ligger det bakerst i en skuff fordi jeg ble så inderlig lei av det.
Enda et sjal, men dette ble strikket uten mønster.  På en av garnraidene min i Trondheim fant jeg Drops sitt nye Alpaca Boucle og det var kjærlighet ved første blikk. Mykt og deilig og varmt.

Jeg brukte 3 nøster på dette.  Det er strikket ovenfra og ned på pinne nr. 5.  La opp 3 masker, strikket 9 omganger og plukket opp 6 masker til rundt remsen. 9 masker i alt.
Så økes det en maske på  begynnelsen av pinnen, en maske på hver side av midtmasken og en maske på slutten av pinnen på annenhver omg..  Altså 4 masker tilsammen.
Det er strikket i rillestrikk og i to farger.   For å få volangen nederst strikket jeg to masker i hver maske og det ble veldig mange masker av det - men det var så godt å strikke av at det ikke gjorde noe.
Sjalet heter "Stines sjal"  fordi jeg strikket det til henne. Jeg er hennes Gammeltante og gammeltanter de strikker, det er noe alle vet.

Og snille gammeltantebarn gror ikke alltid på trær, man får passe på dem man har.Jeg er glad i rødt og i år er jeg så heldig at det er motefarge og jeg kan boltre meg så mye jeg vil.

Jeg kjøpte flere nøster av knallrødt garn da vi var i Spania i sommer.  Det har blitt til både sjal, lue og vanter.
Sjalet heter Magrathea.  Det er litt asymetrisk og var både morsomt og raskt å strikke.

Lua heter Cascade og er et gratismønster.  Jeg gjorde en del forandringer på den for å få den stor nok, men det gikk også greit å blokke den litt mye.

Her er Ravelrykommentarene mine., 

Eve av Julia Mueller.

Jeg strikket dem som halv-vanter fordi jeg syns de er enklere å bruke.   Og det er sjeldent det er så veldig kaldt her.   Jeg syns jo at de ble gruelig fine da.  Masse, masse glassperler, jeg har fått litt dilla på det også nå.  De er faktisk ikke vanskelig å strikke, de bare ser sånn ut.


Og sist, men absolutt ikke minst,  Bittas Mittens.
Mønsteret er gratis og på norsk.  De var en fornøyelse å strikke. Det gikk raskt og greit og resultatet ble lekkert. 

Ta en titt innom bloggen Bittamis Design å se hva annet denne veldig kreative damen har på pinnene.

Nå lover jeg å bli litt mere kreativ jeg også.  Jeg liker jo egentlig å blogge og jeg mer enn liker alt det fører med seg av inspirasjon og vennskap.  Jeg har bare vært så skrekkelig - vel - åndesløs og åndsforlatt og helt utenfor all forstand TREIG!  Jeg skal ta meg sammen.26 kommentarer:

Restegarn i Nord sa...

Oi så mye fint du har strikket i sommer!! Hærlig rødfarge, jeg elsker rødt!
Så koselig med Norgesbesøk og bloggvennetreff da:)
Da får vi håpe at skrivesperra er over og at vi får høre fra deg oftere ut over høsten!
-og at sommerværet varer en stund!!
Klem:)

Sidselsidserk sa...

Der var du jo - begynte nesten å bli litt bekymret..:-), men jeg ser at du er kommet deg vel hjem
Takk for sist, ja det er rart hvor godt vi egentlig blir kjent gjennom dette internettet:-) Du har iallefall ikke ligget på latsiden selv om du har følt deg litt åndsforlatt - for en produksjon!Det er vel helt greit å føle at ånden har forlatt en iblant - kanskje litt sunt å. Nyt siste rest av "sommeren" det er meldt over 20 her også.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Hmmm, syns virkelig du har hatt ånden, jeg. Så mye vakker strikking. Min mor bruker også det uttrykket til stadighet ;)

Er enda irritert for at jeg lå i feber den dagen dere møttes i Oslo. Det var langt fra planen min :( Men det var hyggelig å høre at flere finner tonen lett med andre bloggdamer. Det er helt rart det der :)

Ha en god dag. Sol her og endelig mulig å ta opp poteter :D

KariL sa...

Kjekt å ha det tilbake, men du verden så du har strikket. Jeg gir meg ende over for en produksjon og så mye fint.

Ønsker deg en fortsatt god uke!

Klem:)

Orlaug sa...

Uansett, du er iallfall ikkje åndsforlatt når det gjeld strikking.
Hjelpe meg kor masse flott du klarar å få til med garn og pinnar!
Dei lekraste sjal.....og dei halvvantane er aldeles vedunderleg vakre. Høyrer du seier at dei ikkje er vanskelege...jaja, veit ikkje heilt om eg trur på det...
Ha det so bra!

Mette sa...

Jeg er helt mallos over alt du klarer a fa produsert! Likte ogsa veldig godt de rode hanskene med glassperlene. Det ga meg en ide til a sprite opp noen gamle votter/hansker fra ifjor. Perler har jeg nok av sa det er jo bare a sy pa! Blogglandia er et farlig sted, sier jeg - altfor mye inspirasjon!
Hyggelig a se deg tilbake her!
klem mette

Farmors sa...

Hei på deg! Og takk for sist! Begynte å bli litt engstelig for deg nå, så det var godt å se et innlegg! Mere kreativ sa du? du har i hvertfall vært veldig produktiv! Nå må du nyte sommeren mens den er der! Det er lovet mere sommer i gamlelandet også. Tror jomen jeg må kjøpe det skjeve sjalsmønsteret, det var noe av det tøffeste jeg har sett i sjalsveien! Ser for meg at jeg kaster den lange enden rundt meg... Ha en strålende "høst" videre Ruth! Hadde akkurat maken til katten din en gang, den ble nesten borte på en grå benk!

Trultemor sa...

Har savna deg!!!!!!!!!!! Har vært innom og sett etter deg mange gonger:)
Masse fine strikkerier har du trylla fram te tross for dårlig arm.
No kan du jo ha litt avveksling med Tilda då... ;)
Godt å "sjå" deg:)
Håpar hausten drar fram dei bloggevennene som gjekk i hi i sommar:)
Klem

Petrine sa...

Å så godt, no er alt som det skal vere. Kjekt å ha deg tilbake på bloggen med alt det flotte du lager !
Stikker innom seinare også for dette er verdt mange besøk :))

klem frå meg

Maj sa...

Så mye flott du har strikket!

Anne N. sa...

Du store kineser, som du handarbeider Ruth :O)
Hihihi, jeg er overbevist om at du har rett, du blir nok garantert verre av å ikke gjøre noe strikking :))
Så skøy å møte bloggevenner, dere heldige fruer. Alltid morro med nye bekjentskaper, som man tilogmed "kjenner" fra før!
Nyt høsten før vinteren setter inn, fint du fikk litt godvær også!
Klem, Anne:)

Rigmor sa...

For meg ser det ut som du har hatt ånden over deg hele tiden, så mye som du har fått gjort ! Er egentlig målløs over alt det fine du har strikket. Det røde sjalet er bare helt topp, synes også rødt er flott. Jeg holder også på å strikke vottene til Bitta. Jeg, som ikke kan strikke votter, synes den oppskriften er helt topp. Ha ei superfin uke !

Sonja sa...

Du sier det så bra....skrivesperre. Det er netopp det jeg også lider av. Lurer på hvor den sykdommen kommer fra..er den smittsom...
Du har i alle fall ikke ligget på latsiden på din norgesturne. Mange flotte strikkerier.Skjønt med rødt.Hvis det er motefargen nå, så skal jeg finne fram alle de røde skjerfene og sjalene mine. Det er til og med kledelig med rødt.
Takk for tipset.

karin sa...

Hei, og takk for sist:)
Såå trivelig var det!
Ser du har vært en recer med pinnene selv om du har litt skrivesperre. Det er det samme her. Det lages, men ikke blogges. Jeg har også strikket votter, skal blogge senere, men ikkje i dag, i dag skal eg ikkje gjere det slag!
Takk for fine ord også, snille deg:) Likte rødfargen godt jeg også.

wigdis sa...

Så koselig å ha deg tilbake i bloggverdenen. Du har virkelig vært produktiv i sommer, så mye flott du har laget. Det røde sjalet var nydelig.

Fikk dessverre ikke anledning til å komme inn til Oslo, men håper på en ny anledning en annen gang. Ser du har kost deg skikkelig her da, og det er flott.

Ha en fin uke videre og kos deg i deilig solskinn så lenge det varer.

Sissel sa...

Du skriver så godt og det er fint å se at alle kan vi miste inspirasjon og vegre oss litt for å komme igang igjen også. Det er vel bare slik det er å være menneske...
Er kjempeimponert over alt du fikk strikket mens du var på tur. Jeg er også glad i rødt og syns settet ditt med sjal, lue og pulsvanter var rålekkert :)

LivM sa...

Så fint at du er tilbake, jeg har savnet deg! Synd jeg ikke fikk møte deg denne gangen heller, men husk tilbudet mitt til neste Norgestur:-)
Du har jo ikke ligget på latsiden ihvertfall. Her var det mange nydelige ting.Lekre sjal og flotte sokker. Takk for tipset om å strikke sjal av Rheuma Thermal Wolle, jeg har 2 nøster liggende som jeg ikke helt visste hva jeg skulle bruke til!

Vibekes lille ullne sa...

Så koselig å se at du er tilbake i bloggland Ruth, du har vært savnet!

Jeg er fortsatt ergerlig for at jeg ikke fikk møtt opp da du var i Oslo, men problemer på hjemmebane var mer presserende. Det virker hvertfall som du koste deg storveies med alle du traff.

Sier som de andre at du virkelig har ånden over deg når det gjelder strikking. Masse fint som vanlig, også gammeltantebarnet i treet.

Ha en fin ukeslutt! :)

Sylvia sa...

Hallo snuppa.
Jeg skulle gjerne vært der og møtt deg, men siden jeg måtte jobbe, så.......vi tar det igjen en annen gang. Du fikk iallefall møtt Farmor, og hun har jeg også truffet, 2 ganger!
Flotte ting du rekker å strikke. Ja, er det ikke herlig at det endelig er moderne med rødt igjen!!! Jeg kom hjem fra DK med kun rødt og orange farger på garnet. Sånn kan det gå når man er på Festival.
Klemmer

Spurven sa...

Hyggelig å se deg tilbake igjen:-) At du har funnet skriveånden igjen. Ha ånden over seg, ikke sant.
Strikkeånden din har da ikke vært fraværende, du har som alltid laget mye og mye fint, jeg må ta en titt til på det røde sjalet. Men foreløbig blir det med å se og beundre. Strikke sjal har jeg ennå ikke våget meg på - men alt til sin tid.
Nå må du nyte helga og sommerværet, håper du er plutselig tilbake igjen:-)

Klem fra Spurven

Fru Keilegavlen sa...

WOW!!! Så mykje flott du har strikka! Ønskjer deg ei fin og kreativ helg.

mormonsen sa...

Så koselig at du er tilbake, og takk for morsom komentar. Skal si du har hatt fart på strikkepinnene i sommer! Og fint har det blitt, som vanlig.
Jeg har jo også hatt en dropp på antall innlegg på bloggen min i sommer. Og man skal ikke ha det aller minste dårlig samvittighet for det! Blogging skal kun være av lyst, og ikke av plikt. Har jeg besluttet!
Ha en strålende fin og koselig lørdagskveld.

Elsa sa...

Så koselig at du er tilbake i blogglandia. Har savnet deg i bloggen. Du har nå ikke ligget på latsiden mens du har hatt bloggpause. Hjelpes meg så mye fint du har strikket.
Ønsker deg en fin helg:)

Nikoline sa...

Ånden kjem og går som det passar den - me får berre finna oss i og dilta etter....
Masse fint har du i alle fall strikka!!!
Riktig god søndagskveld:0)

Viola sa...

Det første som slår ned i meg.. er at jeg håper sola vedvarte! For det er visst ikke dagligdags med sol hos dere, har jeg forstått.. :)

Høres ut som du har hatt en koselig tur. Jeg var ikke i Oslo på den tiden.

Og så masse fine ting du har strikket! Jeg er full av beundring jeg! :)

mormonsen sa...

Takk for kommentarern! Neida, ingen brudd denne gangen. Så jeg er i full vigør. Har kjøpt MASSE heimspunnet ullgarn. Nå sitter jeg med skarpt blikk på bloggen din, og ser etter sokker jeg kan kopiere. :)