onsdag 5. oktober 2011

Fortsatt åndsforlatt

Her er det fortsatt fritt for ånder.  Vel, bortsett fra de som bor her til vanlig, men de har ikke gjort så mye av seg i det siste de heller. Så en får klare seg uten. Det er ikke noe å gjøre med det.    Men det var jo så utrolig mange hyggelig kommentarer under det forrige innlegget mitt at jeg prøver meg igjen jeg. 

Vi har hatt Indian Summer har jeg blitt meg fortalt.  Stakkars indere sier jeg, hvis det er sånne somre de har.  Det har vært varmt nok, godt over 20 grader noen dager - og silregn, vind og tett tåke.  Det var nesten som å bo i en bomullsdott - og jeg setter ikke pris på å pakkes inn i bomull - det vet jeg nå.

Jeg var til tannlegen i dag.   Jeg har greid  å bite i stykker fortennen mine. Det gikk en god bit ut av kantene på begge to. Jeg har en skrekkelig følelse av at det skjedde mens jeg spiste en bolle.  !!
Tannlegen så ut som han var 17 år.  Lang og tynn og kvisete og hyggelig nok, men han behandlet meg med en sånn litt vennlig nedladenhet noen bruker overfor unger og eldre. 

"Hvordan har du nå greid å gjøre dette da?" sier han og smiler søtt til meg.   Og jeg kan ikke noe for det - jeg blir besatt av smådjevler til tider.  "Det skjedde da jeg åpnet en ølflaske med tennene" svarte jeg.  Det ble ikke så mye prating etter det.  Men etterpå da jeg sto ute i resepsjonen for å betale kom han ut;  "Du må slutte med å åpne ølflasker med tenna" sa han, veldig høyt og tydelig.  Fanden til fyr!  Men jeg fikk skikkelig respektfulle blikk fra et par eldre karer som satt der og ventet.

Jeg sitter inne og strikker.   Han nye Petter Smart-naboen min fortalte meg at han ønsket så inderlig en sånn Jaques Cousteau-lue.

Når han ikke finner opp aldeles vanvittig ting som jetdrevne trampsykler så liker han å dykke har jeg forstått.   Siden han også er en utrolig hyggelig og hjelpsom nabo så strikket jeg en sånn lue til ham.  Mønsteret ligger på Ravelry og er gratis og naboen min ble veldig glad.  

Det er lite nytt når det gjelder naboene mine sånn ellers. Herr og fru Bokfinken Knut  driver hotellet, butikken og puben og jobber døgnet rundt.  Jeg ser dem kun når vi stikker innom puben.   Bokfinken Knut som alltid har sett så utrolig duknakket og sørgmodig ut har fått streng beskjed av fruen om å gi inntrykk av glede og godt humør.  Det kan jo skremme vannet av enhver det.  Det er skikkelig skummelt å bli smilt til av Bokfinken Knut.  

Forrige helg var vi der på en "Murder Mystery Dinner"   Det hadde jeg aldri vært med på før og det var jo faktisk litt morsomt.  Jeg var Lady McDougal og det var faktisk jeg som var morderen.  Jeg hadde drept Greven fordi han var utro.  Det skjønte jeg jo ganske raskt.

  Den Slemme Naboen fikk hjerteatakk tidlig i sommer så det har vært rolig der også. Han har vært mye inn og ut av sykehuset.  Det er jo egentlig helt håpløst. Han har gjort seg så uvenner med alle som bor her, han er nektet både på puben og butikken.  Han er til og med nektet å bruke bussen i denne kommunen.  Jeg syns synd på ham, det gjør jeg.

 
 Oslo  Walk heter dette sjalet.  Første gangen jeg så det syntes jeg det var utrolig vakkert og da mønsteret ble lagt ut for salg kjøpte jeg det men en eneste gang.  Ikke engang det faktum at det var over 600 perler på det kunne stoppe meg. 

 
Garnet er Schachenmayr Rheuma Thermal Wolle  og det er et helt ok garn å strikke sjal av.  Men det har ingen glans og har en tendens til å splitte seg.

Men - men da sjalet var ferdig så skjønte jeg jo at dette kommer jeg aldri til å bruke.  Det er rett og slett ikke et sjal som kan slenges rundt halsen - eller slenges noe som helst sted egentlig.  Det er altfor sart og altfor spinkelt til den slags bruk.  Så om noen er interessert så send meg et ord.  

Perlene er blankt glass med sølvkjerne og befinner seg nederst på sjalet.  Dette var et forsøk på å muntre meg selv opp.  Det virket faktisk litt syns jeg. 
Ruffled and ruched scarf.  Jeg strikket i Debbie Bliss Cashmerino DK. Det garnet egner seg ypperlig til skjerf og sånt. Veldig mykt og kløfritt.  

Rosen strikkes for seg og settes på en nål som brukes til å feste halsen sammen med.   Jeg kunne tenke meg noen flere av disse.Epiphany No. 6.   Mønsteret ligger på Rav og er helt gratis.   
Men det er noen men her også.   For det første så ligger den ganske tett mot halsen og jeg har fullstendig halsklaustrofobi.  (Joda, det ER noe som heter det). Og for det andre så er den strikket i Drops Silke Alpakka som ikke er så glatt og mykt som jeg ville at det skulle være.

Så altså, om det er noen som vil ha den så kan de få den. Den første som sier i fra får den tilsendt fra meg. Jeg har brodert litt.  Jeg fikk så mange fine Tilda-broderier av Karin 
da jeg var på besøk der.  Dette tror jeg må bli en pute etterhvert. 

Det er en stund siden jeg puslet med broderier, men jammen er det hyggelig også. 


Votter.  Chevalier Mittens.   De er designet av Mari Muinonen (hun som designet Sylvi-kåpen) og ligger ute som gratismønster.  Det er sokker som passer til også.

Jeg har strikket samme vottene tidligere også og de er slettes ikke så vanskelige å strikke. Det går raskt på pinner 4.Jeg vært på dypdykk i stasjen min.  En kan lure - hva i himmelens navn tenkte jeg på da jeg kjøpte dette garnet? 
Det har ligget der i flere år og en kunne nesten ønske seg en svak grad av fargeblindhet når man ser det.  Men nå skal det strikkes av det om det så går på helsa løs.  Det har jeg bestemt.

20 kommentarer:

Elisabeth sa...

Hei!

Jeg har lest bloggen din lenge nå og hatt mange fantastiskte stunder med å dels lese om ditt liv i Scotland (katten som tok inn kanin og badet som "skled" ut tok nesten livet av meg slik lo jeg), dels beundre de fantastiske strikkeriene dine! Vi var i Scotland sist år i bryllup og det var så vakkert der. Nå burde jeg värt tilbake neste uke av en annen årsak men det går ikke. Så om den halsen havnet hos meg skulle jeg så gjerne fått kjenne at noe skotsk-norsk havnet hos meg (selv om vi bor i landflyktighet i Sverige)! Kanskje jeg eventuelt kan sende noe i bytte?

Sidselsidserk sa...

Go morran! Jeg blir nesten litt andpusten - ja åndeløs av den farten du produserer de lekreste krasjoner. Halsklaustrofobi er helt klart en lidelse, jeg har den selv, men ført nå vet jeg at den har et navn:-)
Sånn til slutt kjære du - gå over til boksøl det er så mye snillere mot tennene.....:-))))

Takk Ruth for en munter start på dagen.

Marit -Tusenfryd sa...

Du strikker så utrolig mye og fint, jeg er imponert over alt det du tryller frem.
Det skal bli spennende å se hva du kan få ut av de to fargeglade nøstene:)
Jeg har også noen slike umulige kjøp liggende, det er helt utrolig hva man kan få seg til å kjøpe noen ganger:)

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Herlige Ruth! Her er så mye å kommentere at jeg glemmer alt innen jeg setter meg til å skrive. Men mange latterkuler har jeg fått, takket være deg i dag.

Jeg gjør som du, biter meg fast og strikker. Her går det i kjappe ting med tykt garn og bare rette masker. Armen er i tilvenningsfasen og nå skal jeg heller strikke kjedelig enn ikke strikke i det hele tatt.

Muffin sa...

Hehe. Veldig underholdende dette :) Jeg er enig i at sjalet er for sart til en som åpner ølen med tennene, men vakkert er det likevel! Som alt det andre du har strikket. Og naboen ble riktig kjekk i lua. Skulle ønske mine naboer arrangerte murdery dinner, kanskje jeg må gi dem et lite hint.

Sonja sa...

Du kan få sagt det.He he. Lurer på om sånne behandlere har humoristisk sans....eller er de tutet ørene fulle med syt og klaging hele dagen sånn at de ikke skjønner forskjellen.
Jeg har gått til fysioterrapaut i to mndr nå. Prøver å muntre opp stemningen av og til når jeg får spørsmål om hva jeg har gjort siden jeg ikke blir bedre, men da svarer han bare: har jeg gitt deg lov til å gjøre det.

Flotte ting du har strikket. Det blir sikkert noe fint av det fargerike garnet også.

karna sa...

WOW! For en produksjon og SÅ mye fint. Likte veldig godt rosehalsen. Og tusen takk for herlig lesning ,-)

Fru Keilegavlen sa...

Herleg innlegg og for ein produksjon! Mykje flott du har strikka.

LivM sa...

Ja du Ruth du vet å få sagt det( eller skrevet det da!) Sjalet ble jo nydelig det, er du sikker på du ikke skal på fest med det første, et aldri så lite ball eller noe slikt! Så må du jo slutte med øldrikkingen da vet du, det er greit med noen tenner igjen i munnen. Ønsker deg en strålende dag !

Marion sa...

Hihihi ler så godt av den tannlegehistorien din! Du er god altså! <3 Så mye fint du strikker! Imponerende! Gleder meg til å se hva du tryller fram av garnet nederst her:)
STOR trønderklem

Viola sa...

Hahaha!! En skal jo ikke le når noen har mistet biter av en tann eller to, men jeg måtte bare.. og spesielt det du sa til tannlegen!! ;D Ja jeg ser for meg de blikkene fra de to herrene som satt på vent da... *gliiiis*

Og her var det oppdatering av landsbyens sjarmerende mennensker.. :) Det slår meg at du skulle vært forfatter.. du har jo manus og stoff til en hel bok sikkert.. :))

Nydelige ting du har laget! Jeg har også halsklaustrofobi faktisk! :) Har til og med klippet av en hals av en jumper jeg en gang kjøpte.. fordi jeg ellers likte jumperen..

Det var litt av en skummel rolle du hadde i det spillet! =) Skulle vært artig og vært publikum- hehe

Klem! :)

Spinster Beth sa...

Wow, beautiful lace!

Spinster Beth sa...

Hi Ruth! I just wanted to let you know the man's cabled jumper I'm knitting, from my website, is from the Paton's website, www.patonsyarns.com. The sweater is called KW-Cabled Crew Neck (knit) and it's a free pattern, rated intermediate. I'm using Paton's yarn to make it. Thanks for the visit!

wigdis sa...

For en herlig start på en tidlig morgenstund og logge seg inn på nettet og finne en ny oppdatering hos deg. Jeg sier som Viola, du burde absolutt lage en bok om landsbylivet i Scotland. Det verste er at du skriver på en slik måte at jeg får lyst til å flytte dit.

For et fantastisk flott sjal du har laget, alldeles praktfullt. Masse nydelige ting ellers også. De vottene så veldg spennende ut, så de må jeg se litt nærmere på.
Håper du får en flott helg og at tåka letter.

mimouna sa...

Da har jeg fått meg en god latter, det gjorde godt på en sur blåsbortdag. Og så har jeg beundret de lekre strikkesakene dine.Ble ikke MER inspirert til å strikke raggsokker nå akkurat, det finnes jo så mye annet fint, sukk. Får bite tennene sammen og fullføre dette paret først tenker jeg.

Artig at du har garn i samme "lekre" fargekombinasjon som meg. Lurer på hvem som kom på å lage den mixen? En mann sikkert, hihi.

Ønsker deg en god helg. :)

Farmor Gørill sa...

Flotte ting du har produsert siden sist. Du er nok ikke åndsforlatt i det hele tatt, for hvordan du da er med ånden på plass, det skulle jeg gjerne vite! Jeg ilte til og kjøpe hals/skjerf-oppskriften, det er ikke måte på hva man tror at man får laget!

Vibekes lille ullne sa...

Bra du fortsetter å skrive Ruth! Jeg vet jo at humøret alltid stiger etter å ha lest innlegg hos deg, du har en herlig stil!

Ser så tydelig for meg de annerkjennende nikkene du fikk på venterommet hos tannlegen, hi-hi.

Masse nydelig strikk som vanlig og det Oslosjalet må da være fint å ha til finere anledninger? Jeg liker litt trange halser, men jeg har i grunnen produsert sjal i bøtter og spann og mangler ingenting egentlig. Strikker selvfølgelig flere likevel.

Ha en flott helg! :)

Stubbetufsa sa...

Takk for koselig kommentar fra deg!
Og jeg er spent på om denne kommentaren lar seg feste på din blogg...
Du har fått strikket en uhorvelig mengde saker og ting, jeg er sååå imponert! Men så var det armen, da...
Nei, nei, jeg skal ikke feste meg i bagateller.
Fint at dere har hatt litt sommer i år, den siste hørtes noe våt og ullen ut, men dog. Et streif!

Her skulle jeg blogge sommeren i går, men Blogger ville ikke. I dag har vi regn, og det kom snø på fjelltoppene.
Ha det bra, du!

Hannesol sa...

Hei:) Åndsforlatt eller ei, ser ut som du har ånden over deg på strikkefronten ihvertfall! :0) Syns du tryller fram det ene flottere enn det andre, og på løpende bånd. Kjedelig med tenna dine da, men jeg måtte le litt høyt da jeg leste historien din - herlig humor!
Ha en riktig god helg og pass på tenna! :)

Anonym sa...

Du har klart det utrolige! Du har fått meg til å smile av en fortelling som er tannleggerelatert!!!!=0
Gratulerer=D

Lekre strikkerier btw!!!!<3