tirsdag 6. desember 2011

Værvarsel for høyere strøk

Dette var veien utenfor her  tirsdag morgen. 

Utover dagen steg det enda mere og jeg var redd for at vi skulle få en gjentagelse av oversvømmelsen som ødela gulvet mitt.  

Jeg skulle på besøk til en venninne og la i vei nedover i dalen. Nederst sto vannet nesten opp til bildøra og jeg var stygt redd for at veien skulle rase ut. Det hadde  dannet seg elver nedover åssidene og de dro med seg stein og grus.  Skikkelig skummelt var det.  Men utrolig nok gikk det bra.  


  Sånn ser det ut i dag.   Det sner og sner og sner.  Stakkars postdamen kjemper seg oppover og er helt oppgitt over meg som syns at sne er kult. 

Det er ikke det minste rart at skottene alltid snakker om været egentlig.  Det er da i det minste varierende.

Jeg skapte stor furore den første vinteren jeg var her. Så snart den første sneen hadde lagt seg dro jeg ut gulvteppene og pledd og la dem i sneen.  Barnet og jeg danset runddans på gulvteppet og hadde det i det hele tatt storartet.   Vi lagde noen engler i sneen mens vi var i farta. 

Så oppdaget vi at det sto folk i dørsprekkene oppetter hele veien.  Storøyde og ganske så oppskaket.   En av nabodamen nærmet seg forsiktig og lurte på hva det var vi holdt på med.  Jeg forklarte om rensing av tepper og frisk luft og norske teppebankertradisjoner,   Det gikk sjokkbølger gjennom hele landsbyen.  

I en nasjon som har langfluffete vegtilvegg tepper overalt, til og med på badet, driver man ikke med å bære ut teppene i tide og utide.

I dag ble DH som har irske aner bedt om å danse litt Riverdance.  Han gjorde sitt beste og selv om hoppene ikke ble fullt så luftige ble teppet  mye renere. 

Den Nye Naboen kom forbi og sier at "Åh, dette har jeg hørt om - det er tradisjon dette altså?"

Det kan ikke være mange som har blitt  en lokal legende pga teppebanking vel?  Jeg burde vel være litt stolt av det.

Jeweled cowl.    Gratismønster på Ravelry.  Det er strikket  i lacegarnet til Drachenwolle.  Dette garnet var en helt overaskende presang fra Liv.   Som kjent så er damene i Blogglandia utolig snille og omtenksomme. 

Det gikk med godt over 700 perler som ble satt på med hjelp av en tynn heklekrok og faktisk gikk det mye raskere enn en skulle tro.   Jeg hadde perler til overs så jeg lagde en liten blomsternål også.   Selve sjalet er bare glattstrikk på rundpinne så det gikk raskt. 

 Jeg ble så imponert over nissen som Nikoline på landet hadde stæsja opp at da jeg fant en ganske så sørgelig cocacolanisse i en kurv i en bruktbutikk fikk jeg for meg at jeg kunne jeg også.  

Nå er denne ganske liten og jeg er ikke så tållmodig, for ikke å snakke om fingernem, som Nikoline,  men jeg syns han ble ganske fin jeg. Jeg har slitt litt med julestemningen i år, men jeg jobber med saken.  Og nå når all sneen kom så blir det vel bedre.

Holder den seg skal jeg ut å bygge snelykter i morgen. I fjor ble jeg spurt om å holde kurs så kanskje jeg burde gjøre det.  Eller kanskje jeg skal late som det er en sånn Scandi-hemmelighet. Alt skadinavisk er nå så populært her at det er nesten ikke til å tro.   Folk flyr rundt og sier "tak"   i steden for "thanks"  fordi det går en dansk krimsesrie på tv.  Man har side opp og side ned med Scandi x-mas i hvert et blad og oppskrifter på gravelaks i avisene. Klesbutikkene flyter formerlig over av lusekofteiske gensere, luer, vanter og til og med vesker.  Vi - har jeg skjønt - er så eksotiske.   Jeg har påpekt et par ganger at vi faktisk befinner oss kun en times flyvei herfra og er nærmeste nabo, men nei - vi er eksotiske dermed basta.  Helt greit for meg. Jeg kan godt være eksotisk jeg.


Husker dere Elf clobber?  Dette er en annen oppskrift fra samme damen.   Flashing rococo har hun kalt disse.   Kjappe å strikke og mønsteret er enkelt og pent.   Garnet jeg har brukt er Woolhunters BFL og er en del av stasjen min.  
 
Det går flott med stasjbustingen min.  Jeg har ikke kjøpt noe nytt garn heller. Vel, bortsett fra det jeg kjøpte i dag, men det var fordi jeg var nødt.  Oh dear...............

17 kommentarer:

LivM sa...

Jeg liker ikke snø, men jeg må jo likevel innrømme at det er lyst og pent når den bare har dalt fra seg:-)
Super Cowl du har strikket av garnet og så alle de perlene da, sukk og stønn, men lekkert ble det. Teppedansen kan vi her i huset også, men her vekker det ikke særlig oppmerksomhet He-he! Den nissen din ble da flott. og så helt annerledes enn den colanissen. Flink du :-)

Sylvia sa...

Jammen sa jeg SNØ! Det snør her også nå, og jeg skal ut på veien med min skadeskutte bil. jeg gruer meg. En ulykke kommer skjelden alene, hvet du!
Yes, gjør sånn jeg også, med tepper. Men riverdansing på de ute, vel, det er det kun din herlige mann som gjør. hepp hepp!

Tovepia sa...

Du hadde jo virkelig julestemning her med en hoppende mann og en nystrikket nisse..og attpåtil noen lekre kreasjoner i adventsfarge!
Godt vi er litt eksotiske, det liker jeg også:O)
Nyt snøen og jeg håper du får laget lykter til hele landsbyen!!
Klemmings;)

Sidselsidserk sa...

Du har variasjon i været du også, og det kan se ut som om du har tatt med deg det trønderske klimaet over;)
Teppedans skal det bli her også så snart snøen kommer, nå er det småkaldt uten noe særlig nedbør.
Som alltid har du laget mye lekkert, det der kan du.

Kos deg videre julestemningen kommer den når du har fått laget og tent alle snølyktene.

Klem herfra;)

Mille sa...

Å du verden så mye som skjer hos deg :D
Jeg må innrømme at snøen ser penere ut enn oversvømmelsen, selv om jeg slett ikke er så glad i vinter!
Sprekt å bli teppebankerlegende må jeg si!
Jeg likte virkelig det lilla sjalet, stilig! Du er jammen produktiv - og flotte pulsvarmere. Sånt er kjekt å ha.
Du verden for en underfundig nisse - jeg synes han så mye snillere ut etter at du hadde stasjet ham...Bra jobba!!

Ati. sa...

Jeg tror faktisk at vi far været av dere i Scottland. Dager med storm og regn fikk vi og nå har vi snø, vi og!
Lurt å lage ei pen nisse av en brukt Cola stakkar. Den ser mye bedre ut nå! Flott sjal og pulsvarmere, du er så flink med strikkepinner!
Flott at vi I norge er litt eksotisk. LOL

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Så mye snø. Vi har ingenting vi-enda i hvertfall. Men det er utrygt til natta....

At en cola-nisse kan bli så fin:) Dette var virkelig make-over altså :)

Fortsett med teppedansen din du og la vær langfluff på badegolvet. Det blir for farlig sammen med alt annet som skjer når du gjør hovedrengjøring på kroppen :D

Eksotisk hilsen fra bittelitt lengre øst.

Vibekes lille ullne sa...

Det ser ut som rene julelandsbyen hos dere etter snøfallet. Det sammen med den herlige nissen, som ble aldeles superflott med nye klær, må jo skape julestemning i bøtter og spann. Skal ikke si noe jeg, for jeg sitter nesten helt stille og venter på at julestemningen skal komme av seg selv.

Nydelig cowl! Har den i køen min jeg også, men over 700 perler da! Det er jo mer enn jeg både har av perler og tålmodighet. Hmpf.

Håper det blir både julestemning og mer riverdance på dere framover! :) og stemning blir det med snølykter i hele gata :)

Marion sa...

Hihihi, så søte dere er. Du er vel kjendis i bygda tenker jeg;)
Du strikker fortsatt masse fint. Håper julestemningen kommer på topp snart!
Stor trønderklem fra meg

Elsa sa...

Nissen ble kjempeflott den:-)
jeg pleier også å lufte teppene i snøen, en fin måte å rense de på det.

Her har vi også fått snø, mer enn nok. Og nå har det visst begynt å dale ned mer av sorten.
Jaja, det blir da julestemning om ikke annet.
Ha en fin uke :-)

Orlaug sa...

Fått snø de òg,ja..........her er iallfall julesnøen sikra, om det ikkje blir regn, då.
Synest nissen din vart riktig staseleg, eg......med strikka klè.
Ha ei fin adventstid!

Spinster Beth sa...

Brrrr! It looks terribly cold there! Keep warm with knitting! (love the wrist warmers)

KariL sa...

Du verden! Det skjer virkelig saker og ting rundt deg og så er du eksotisk også. Akkurat det hadde jeg ikke tenkt altså, men som du sier, helt greit :)Mange måter å markere seg på :)
Vi har også fått snø og kuldegrader. Kan nå styre meg, men lyst- og energigivende er den i alle fall. Lys trenger vi nå på vinteren. De svarte vinterdagene med regn er tunge. Det blir brent mange telys på kveldene for å gjøre det ekstra innekoselig.
Så mye fint du strikker og nissen ble riktig staselig.

Ha fine førjulsdager!

Klem:)

Spurven sa...

Nå hadde jeg tenkt å si at dere får snøen vi skulle hatt, men bank i bordet så skal jeg la være.. Best med det er så kommer det ned i metervis her.
Eg syntes du sa at du ikke hadde tålmodighet? Med 700 perler på den fine halsen, tror jeg du tar feil:)Og de flotte lange pulsvantene, enkelt og greit mønster - eg syntes de så innvikla ut, eg. Men så er eg jo ikke viderekommende i strikkekunsten som deg:-)

Morsomt med de naboene dine, du. Kanskje ethvert nabolag burde bli litt frisket opp iblant, om det gjelder teppebankekunst og dertil dans eller noe annet. Du blir ikke glemt med det første:-)

Nissetradisjoner er jo også gode å ha, den ble riktig fin og helnorsk, den amerikanske plastnissen. Eg sitter med noen fagstrikk-nisser som skulle fått klær på seg, men de er ikke vekket av dvalen sin ennå..

Kos deg med snøen sålenge du har den, klem fra Spurven

ANNEPÅLANDET sa...

Hei hei! For en flott Scandi-nisse!

Flink du, som banker teppene. Sånn måtte vi hjelpe til med da jeg var barn, husker jeg, men så ble det bråkaldt, og teppene frøys fast i hagen. Vi prøvde å rive dem løs, men det ble katastrofalt, så de måtte ligge og vente må varmere tider... Ja sånn kan det gå.
Ønsker deg en fortsatt fin advent! Naboene deres er heldige, som har noe så eksotisk i nærheten!

Viola sa...

Å hjelpe, dere har hatt flom også! =O Det er godt det har gitt seg, (og ikke ble så ille som i filmklippet over her..hehe)
Da har dere fått snø, og det blir en hvit jul, forhåpentligvis! :) Det var ganske mye snø også..
Må le av den teppeluftinga og engler i snøen og naboer som smugtitter i dørene! ;D

Et ordentlig staselig sjal du har laget! Og den herlige fargen! Men 700 perler....!!

Kos deg i adventshelgen! :)

Miss.Møllebo sa...

Julestemningen må da komme med sneen, oven på den storm som Danmark også blev ramt af, nu taler vejrprofeterne om ny storm i slutningen ag ugen. Skønt lilla strik med alle perlerne, sikken flid, jeg nørkler med 2 julegaver, men meget andet stjæler tiden fra mig. hav en rigtig vakker uge som eksotisk islæt i din lille by