mandag 28. november 2011

Bortreist på dagen

Steingjerdene våre er i ferd med å gå i frø.   De ramler sammen det ene etter det andre.

Det er sånne gjerder overalt her.   Langs veiene og oppetter åssidene.    Mil på mil med steingjerder som har stått der i mange, mange år. Men ikke en gang steingjerder varer evig.

De bygges helt uten "lim".  Ingen sement eller sand eller noe som helst. Kun stein.

Nå bygges det nye gjerder.

 
 Det tar nesten lengre tid å finne steiner som passer  hverandre enn det tar å bygge selve gjerdet.   Det hele er et kjempedigert puslespill.

Jeg gleder meg til å se hvordan de blir når de er ferdige for jeg syns disse gjerdene er vakre.  Og så er det spennende å få følge med i hvordan de blir bygget.  Og disse skal jo stå i hundre år de også. Mamma hadde en tante som ble veldig gammel.  Tante Julia ble 104 år.
På hundreårsdagen hennes var det stor fest. Familie kom helt fra Amerika og Australia.

Etter at festlighetene var vel overstått og alle hadde reist hjem spurte sønnen hennes om hun ikke syntes det var fantastisk at det hadde kommet så mange.
 "Har det vært folk her?"  sa tante Julia.  "Ja" svarer jo han, "det har vært mange her fra hele verden"

"Det var da endelig godt at jeg ikke var hjemme da, det ville ha blitt alt for slitsomt" sa tante Julia.

Nå er ikke jeg hundre år enda, men jeg befinner meg omtrent på samme sted i hjernetåka.  Nå håper jeg at det letner snart.  

Nå begynner dere vel snart å bli leie av  høre om mine badevaner, men av en eller annen grunn så er det da ting skjer.  I morges var jeg slettes ikke i god form,  stiv og støl og langt inne i skoddeheimen.
I sånne situasjoner er det alltid et bad  jeg ønsker meg mest.  Når jeg tenker meg om så er det store muligheter for at jeg var en and i mitt forrige liv.

Når jeg skal bade så må jeg først ha en dusj.  Selve badet er bare for å ligge og dra seg i, ikke for å bli ren.  Jeg dro frem alt jeg trengte, lydbok og musikk og håndklær og badeoljer. Tente små lys overalt og gledet meg stort.   Sto der og ventet på at dusjvannet skulle få riktig temp og så hoppet jeg inn i dusjen.

Jeg skjønte med en gang at noe ikke var som det skulle, men det gikk ganskes mange sekunder før det gikk opp for meg at jeg hadde glemt å kle av meg!.  Det eneste jeg hadde tatt av meg var skoene.  Men det er ikke dårlig bare det.  At det GÅR an.   Men nå  må det da vel snart gi seg,   Hører dere der ute der oppe? Jeg vil ha tilbake hjernen min,  Men EN gang!


Jeg har strikket lue.  Det ligger fjortenogøtte versjoner av sånne luer rundt om på Rav så jeg strikket like godt min egen versjon.  Garnet er Drops Alpakka Silke og jeg brukte hele 5 nøster.

Jeg strikket den med shortrows for å få den litt skjeiv.

La opp 88 masker og strikket 10 omg glattstrikk på 3,5mm pinne,  Så enomgang med hullbord.  (2sammen, 1 kast)    og 10 nye omg i glattstrikk.

Økte til 110 m. på 4.0mm pinne.  Mønsteret er bare "trekkspill"  5 omg. vrangside og 4 omg glattstrikk. Snor i siden og man har lue for Bad Hair Days.
 Dette skjerfet finnes i mange varianter også.  Akkurat dette heter; Eternity og er å få kjøpt.   Jeg hadde ikke nok garn så mitt ble litt mindre enn det skulle.   Litt over et nøste med Debbie Bliss cashmerino i lysgrått og litt under et nøste i mørk grå.  Jeg la opp 160 masker og brukte 5.5mm.

Det er jo superenkelt å strikke og er en flott stashbuster.   Dette er et superdårlig bilde, men det er skrekkelig vanskelig å få noe fornuftig bilde av sånne skjerf.  Dette går godt to ganger rundt halsen og har en mulighet for a bli en av mine favoritter.  

Jeg føler meg litt som en sånn tyrkisk sultan i de riktig gode gamle dagene.  En med et kjempedigert harem på 899 koner dere vet.  Og som følte at de måtte ha noen spesiell favoritter.

Bare det at jeg ikke har koner selvfølgelig. Hva skulle jeg nå med dem?  Jeg har 899 skjerf og sjal.

Nei, nå prater jeg vrøvl igjen.   Jeg skal gå og ta meg en kopp te tror jeg.

25 kommentarer:

Tovepia sa...

Gikk du i dusjen med klærne på:O)))..da er det alvor!!...men skitt au, det kan ikke være det verste, tenker jeg:O))
Nydelig hodeplagg!!,,og slike halser er deilige!
Steingjerder er flotte, så der ville jeg fulgt med selv, sikkert noe å lære av dem som kan dette.
Kos deg masse i denne uka, og hold på hodet:O))
Klem fra meg;)

ANNEPÅLANDET sa...

Det kaller jeg effektivitet - da fikk du jo vasket klærne i samme slengen! Og jeg blir aldri lei av å høre dine badehistorier, så bare fortsett med det! Det kunne godt vært mer badeblogging rundt omkring.

Sånne steingjerder hadde de jo på Postmann Pat - utrolig sjarmerende og koselig. Så bra at de blir tatt godt vare på.

Den halsen har jeg tenkt å strikke også - var en tur i Oslo i dag og holdt på å fryse i hjel, enda det er flere varmegrader, så en stor hals er akkurat det jeg trenger nå.

Håper tåka letter fra toppetasjen og at du har fått deg et bad (uten klær) nå. Ønsker deg en fin uke!

Anonym sa...

Det minnner meg om en gang jeg mistet hodet,jeg handlet matvarer betalte og gikk uten å pakke eller ta med meg varene.Meget tvilsomt. susann

Mette sa...

Takk for en god latter på morgenkvisten :-) tror jeg skal hoppe i badekaret, men uten klær!

Likte godt skjerfet. Skal se jeg finner frem strikkepinnene...

Vibekes lille ullne sa...

En god badehistorie kan det ikke bli for mange av, men skjønner at denne tok kaka, hihi.

Kjempebra at de bygger opp steingjerdene igjen, de er jo så vakre. Men litt av et puslespill i 3D og med tunge brikker.

Heldigvis ser det ikke ut til å være noe i veien med strikkehodet ditt, for du fortsetter å produsere fine kreasjoner. Tenkte forresten akkurat på hvor mange sjal/skjerf jeg kunne strikke, når jeg alt har så mange. Godt jeg ikke er alene, og en sånn lang hals har jeg faktisk ikke fra før. :)

Muffin sa...

Så fine gjerder, sånne kunne vi også ha hatt, her er iallfall stein nok! Men ikke et eneste gjerde. Nordlendinger er vel ikke kjent som de flittigste... liker den flotte lua med snorene, og skjerfet også! Ha en fin adventstid!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Hmmm, må være noe med deg og vann som gir hjernetåke altså. For jeg er da helt i ørka selv, men klærne har hitentil ligget igjen utenfor dusjen. Strikking derimot er mere mørkelagt, iallefall mønsterstrikk. Der senker tåka seg over alt jeg kunne før. Du derimot viser fram den ene kunstnerieke kreasjonen etter den andre og jeg er dødsimponert.

Ble forresten anbefalt masse ginko-biloba for hjernetåke av en lege, men vet ikke om den gjør hjernen din mere "holdbar mot fuktskader", hehe. Du gir iallefall oss andre lengre liv, for det blir mang en god latter.

Helena sa...

Det er smart at dusje med klær på, da fryser du ikke når du er ferdig. Men litt vanskelig at vaske seg kanskje? Halsen du strikket var nydelig, det er forkjølelsevær nå, så det er viktig at holde seg varm.

wigdis sa...

For et syn du skaper nå med den badehistorien din og for et sjokk for deg når du innså at du hadde klærne på. Herlighet, jeg lo høyt her jeg sitter og ser deg for meg.

Så spennende med disse vakre stengjerdene, å se hvordan de blir lagt, jeg trodde også de varte evig. Det er jo de som skaper de engelske veiene, så smale at en sitter med hjerte i halsen i påvente av møtende biler.
Så lekker den lua di ble, du har lagd mange flotte luer nå, og halser og vanter og pulsvanter, så du har nok et litt slikt luksuslager der.
Ha en fin uke videre.

Desiree sa...

Haha du skriver altså så godt! Må le hver gang jeg er innom deg :) Så du gikk i dusjen med klærne på! Skulle likt å sett uttrykket ditt da du merket at de var på ;)) Moro med den gamle tanten også :)

Ha en riktig fin adventstid!

Hilsen Desirée

Sissel sa...

Fantastisk å hoppe i badekaret med klær, en god latter her jeg sitter :) Lua og skjerfet så kjempedeilig ut. Flink strikker du er :)

Sidselsidserk sa...

Ha ha så godt å lese om at hjernen ikke er helt med deg, det er ikke min heller alltid;-)) Når det er sagt så har jeg aldri dusjet med klærne på - ennå, men jeg tror faktisk det kan skje en dag.....
Skjerfet så lekkert ut - slike liker jeg.
Ha en flott kveld - jeg regner med du er vasket og tørket....knis

Restegarn i Nord sa...

Å jeg må virkelig le godt av alle disse gode historiene dine!! Håper du kommer tilbake fra tåkeheimen før julestria setter inn for fullt:))

Ati. sa...

Det er jo lurt å dusje med klærne på! Så slipper du settte på vaskemaskin
;-) Alt arbeit gjort i et!
Jeg liker den lue,man har jo aldi nok av dem, valg farge etter humør når du skal ute.
Interesant med murene langs veien, Det er typisk Scottland. Har vært der i 1981. Tre uker med man, barna og campingvogn.

Odins lille hjørne sa...

Du e go!! Su skulle bare hatt med litt omo så hadde du kunnet vasket klærne i samme slengen som du dusjet.. hehe..
Håper hodet kommer på plass snar!! Her har vi fått litt advent i huset og gleder oss til å få besøk fra nord i helgen!! Håper bar at det kan slutte å blåse og regne snart...
Hils mannen!
Klem fra odin

Nikoline sa...

Du vart vel ikkje så rein då du dusja fullt påkledd,men godt du tok av skoene så det ikkje vart ei drukningsulykke på toppen av det heile! (for det er helst dei MED sko som druknar!) Kva skulle me andre ha gjort då...? Kva skulle me ha kost oss gløgg i hel med å lesa eller ledd oss skakke av... kva naboar skulle me forundra oss over (forresten ei stund sidan eg har høyrt noko om dei kjem eg på) og kva flott strikk skulle me akka og vea oss over i rein beundring?
Puh... jadden meg bra du tok av skoa!!!
Ventar i spenning på neste innlegg, samme kva det enn dreiar seg om.
Stor klem frå ei som gjekk i dusjen med briller og ikkje forsto eit kvekk av kvifor ho ikkje såg sjampoflaska i tåkeheimen:0)

PS: Steingjerder er supre greier også forresten...

Spurven sa...

Du Ruth, du får det sagt - som du pleier:-)
ellers har noen før meg sagt det som sies bør om badesaken og den vakre lua. For det går litt tregt oppi mitt hode også, litt mer enn vanlig er. Og det er verre å finne på så mye vettugt å si da. Men du får det til uansett, du:-)

Ang glemsomheten - du får lage en sånn plakat på døra som de har i dusjen på svømmeanleggene;-)

Kos deg i adventstida - klem fra Spurven

Elsa sa...

Veldig praktisk å vaske klærne samtidig som en dusjer:))
Er det sant som det sies at en god latter forlenger livet, ja da har du forlenget livet mitt med mange år med historiene dine. Du er knallgod:)

shygirl sa...

Åå, nå er er lenge siden jeg har vært på blogglesning rundt omkring, men det var koselig å stikke innom her igjen. :-))

Hehe, det var jo enda godt du husket å ta av deg skoene da du gikk i dusjen, slettes ikke verst bare det. Hehe :-))
Du skriver nå så morsomt at man kan jo ikke unngå å le. :-)

Så masse fint du har strikket, måtte kikke litt ekstra på de englevottene dine.. Kjempefine.. Og jeg skjønner hva du mener med store votter, klarer ikke det jeg heller, trange halser likeså.. Man er underlig satt sammen. ;-)))

Den halsen i dette innlegget tror jeg at jeg må kikke litt på på ravelry, trenger noen stashbustprosjekter etterhvert og disse må jo være fine gaver. :-))

Ha en koselig helg. :-))

Mille sa...

Hehe, du er nå bare så god. Jeg ler så godt herinne, og det varmer i førjulstida. Her i Trondheim snør det masse nå, pent og rent og julestemingen senker seg! Du har strikket superflotte ting igjen!
Ha en fin 2.søndag i advent.

mormonsen sa...

Dine gode badehistoprier får vi aldri for mange av! Vi gjør nok sånne tulleting, de fleste av oss. Det er bare ikke alle som er så flink som deg til å lage morsomme historier av det! Seriøst! - som ungdommen sier.
Og jeg er helt enig - sånne steingjerder er bare kjempestilige.

LivM sa...

Ja slik er det med gamle tanter. Men du er jo bare ungdommen så dette er virkelig alvorlig He-he! Tror du trenger deg en lang tur ut i verden. Hadde det ikke vært så nære julen så skulle du jammen det fått kommet en tur til gamlelandet.
De steingjerdene er fantastik flotte. Det finnes en del av dem på vestlandet. Vi må få bilde når de er gjennoppbygde. Ha en super dag i badet!

Sylvia sa...

Ho ho....du er helt vill, altså. I dusjen med klærna på!!!
Jeg er like vimsete som deg i dag, og har gjor dumme ting, bla med bilen min, men det får jeg spare til et blogginnlegg.....(følg bare med, du) Men jeg har flere ganger såpet meg inn i dusjen, skyllet av, og såpet meg inn påny igjen, for jeg glemte at jeg nettopp hadde gjort det. Sånn er det å bli litt eldre, men ikke 104 år, det er lenge til...... men en morsom historie du fortalte der.
Ang de heklede pulsene, så finner du uansett ikke oppskriften hos Sissel, du må ha heftet hennes. men du gjør såher: Hekle først en runde med staver. Neste runde: 3 lm (=en stav)stikk nålen inn under staven i forrige omg med en ny stav, og fortsett slik. Da får du stavene under hverandre, og ikke anennhver "mønster" Comprende? Det blir seesnde ut som om det er strikket vrangbord istedet. Tykt, fast og flott! Lykke til. KLEM

Randi K Design sa...

I dusjen med klaerne paa...ha ha ha..det er verre nn meg som hadde lagt avisen i kjoleskapet! Ha ha ha... Du faar meg til aa le!
Herlige steingjerder... mannen tenker forresten at vi kan havne i Scotland om et par aar.. Er ikke helt sikker paa om jeg skal glede eller grue meg til det...Kanskje dukker jeg opp bak steingjerdet...

Viola sa...

Igjen!!!! du min godeste bloggvenn! ?=) her fikk jeg meg nok en hjertelig latter! Ikke juleforberedelses-stress vel?? Jeg har ikke stresset med førjula --ennå.. tror ikke jeg skal stresse heller, har bestemt meg for det.. :)