mandag 17. mars 2008

SokkerJeg strikker masse sokker, men har aldri drevet det lengre enn "gammeldagse" raggsokker som toves og så gis bort. Jeg bruker nesten aldri sokker selv. Jeg har klaustrofobiske føtter og går barbent året rundt. Men av og til jeg jo kle på føttene. Når jeg skal inn til sivilisasjonen f.eks. og det er midt på vinteren.

I forrige uke eller deromkring var jeg på en hobbymesse i Glasgow. Like innenfor døren sto en mann og solgte kashmir garn. 300g for 130 Nkr. !!!! Mange ville ha og da det ble min tur var det en pose igjen. EN! Og den var beige. Jeg måtte jo bare kjøpe den, men hva er det med meg og beige garn? Hver eneste gang jeg kommer over et eller annet lekkert garn på tilbud så er det beige. Er det et tegn? Jeg har følelsen av at t.o.m. håret mitt er i ferd med å bli beige. Jeg blir vel ratt ikke grå sånn som andre. Jeg blir beige. En kan jo få angst av sånt. "Se, der går hun beige dama."

Jeg har sett så mange lekre sokker på blogger rundt omkring at jeg tenkte jeg fikk forsøke jeg også. Når jeg nå først må ta på meg sokker, kan det jo godt være kashmir-sokker, ikke sant?

Jeg søkte litt rundt omkring på nettet og fant denne fabelaktige oppskriften på Tåoppsokk, som selv jeg forsto. Så Tusen takk til Fru Dart.

Oppskrift

På pinner nummer 3,5 ble det akkurat40 masker og sokken sitter supert på foten.

Selve mønsterborden er superenkel. Den går over 20 masker og passet akkurat.

1. omg. 5 rett, 1 kast, en maske løs av pinnen, strikk neste og løft den første over, 2 rett, 2 vrang, 2 rett, 2 rett sammen, 1 kast, 5 rett
2. omg. Rett
3. omg. 6 rett, 1 kast, en maske løs av - strikk neste, løft over, 1 rett, 2 vrang, 1 rett, 2 sammen, 1 kast, 6 rett
4. omg. Rett
5. omg. 7 rett, 1 kast, en maske løs av -strikk neste, løft over, 2 vrang, 2 sammen, kast, 7 rett
6. omg. Rett

Det holdt med litt under 100 gr. garn. Så jeg har nok til 2 par til. 3 par sokker alt i alt. Beige sokker vel og merke.

1 kommentar:

sipusa sa...

Hehe, hehe, ja du altså, din beige dame;-)

Men sokkene er nydelige!! Og klart du måtte kjøpe den posen!!