tirsdag 20. mai 2008

Huff av meg

Jeg ser aldri på meg selv i speilet, eller - rettere sagt, jeg ser bare på det jeg se på. Håret, når jeg grer meg, tennene, når jeg pusser dem osv. Jeg ser aldri på alt sammen samtidig. Men i dag skjedde det ved et uhell. Og himmel og hav. Jeg har hud nok på halsen til flere halser. Det er mange ting jeg liker å ha mer av, men hud på halsen er ikke en av dem.
Jeg lurte litt på om jeg skulle ta med meg hundre pakker med Hob Nob kjeks og gå tilbake til sengen for å bli der til evig tid eller til huden har krympet igjen.
Men jeg hadde ikke hundre pakker med kjeks og jeg stoler ikke helt på den huden. Har jeg ikke leste et eller annet sted at man vokser mest mens man sover? Kanskje det er hele greia, jeg har sluttet å vokse, men ikke huden min?

Og mens jeg stod der og glante skrekkslagent på meg selv gikk det opp for meg at da Dear Husband kalte meg "Cruella de Ville" forleden dag var det ikke fordi hans syns jeg har en eksotisk og dramatisk personlighet, men fordi jeg har fått en bred, hvit stripe i håret. Det er jo til å gråte av.

Jeg ringte Maren fra Orkanger på salongen og fikk time med en gang. Hun forstod at det hastet. Så nå har jeg farget håret i mangefargede striper. Ikke at det gjør huden min mindre selvsagt, men kanskje det kan distrahere litt?

Og så fikk vi skravlet litt på norsk også. Vi er begge enige om at Fish and Chips er hæslig og at fiskeboller i hvit saus er kjempegodt. Er man norsk så er man norsk.

56 er en teit alder. Omtrent som å være 15. For ung til masse og for gammel til like mye. For no herk.


When I am Old I Will Wear Purple
Jenny Joseph's 'Famous Poem'

Warning!

When I am Old
I will wear Purple!

When I am an old woman,
I shall wear purple - -
With a red hat which doesn't go,
and doesn't suit me.
And I shall spend my pension
on brandy and summer gloves and satin sandals,
And say we've no money for butter.
I shall sit down on the pavement when I'm tired
and gobble up samples in shops
and press alarm bells
and run with my stick along public railings,
and make up for the sobriety of my youth.
I shall go out in my slippers in the rain
and pick flowers in other people's gardens
and learn to spit!
You can wear terrible shirts and grow more fat
and eat three pounds of sausages at ago,
or only bread and pickles for a week,
and hoard pens and pencils
and beermats and things in boxes.
But now we must have clothes that keep us dry,
and pay our rent
and not swear in the street,
and set a good example for the children.
We must have friends to dinner
and read the papers.
But maybe I ought to practice a little now?
So people who know me
are not too shocked and surprised
when suddenly I am old,
And start to wear purple!

--Jenny Joseph
Så er jakken min ferdig. Jeg skulle nok ha ønsket at fargen hadde blitt litt roligere. Det er ikke så greit å vite hvordan garnet egentlig er når man handler på e-bay. Men pytt, den blir fin sammen med sort. I oppskriften stod det at man ville trenge 1100 gr. garn. Så jeg kjøpte 1500 gr for å være sikker. Jeg brukte 600 gr. Jeg har garn nok igjen til å strikke sovepose. Minst!
Jeg har fått begynt på genseren til DH også. Det garnet er virkelig nydelig. "Freedom Spirit" heter det, og kommer fra Twilleys of Stamford. 100% ull , nydelig og mykt. Jeg får nesten litt kasjmir-følelse av det.

Jeg får gå på butikken i morgen og kjøpe noen kjekspakker. En vet jo aldrig.

8 kommentarer:

Frk.Badegakk sa...

Ufff... (beklager, jeg måtte humre litt..)
Jakka ble fin da! Deilig å være ferdig? Synes mønsteret ble fint jeg, sånn godt humør jakke=)
Jeg strikker på meg senebetennelse med jakkeprosjektet mitt. Nå er det en arm igjen og stolpen, og så!

LivM sa...

Jeg må innom deg en tur for da blir jeg i godt humør. Tror du det er flere som kjenner seg igjen! he-he!! Jakken din ble flott, og garn er det jo alltids greit å ha lager av. Men at fish and chips ikke er godt er jeg ganske så uenig i. Når vi er i Ålesund må jeg alltid innom og kjøpe en porsjon. Det er vist eneste stedet i landet der de lager riktig engelsk f and c.Så da spiser jeg det og du får fiskeboller!!! ha en fortsatt munter uke!

Lillefix sa...

He, he... *flirer* OK, det er stygt å flire av sånt, men jeg synes du taklet dete hele på en utmerket måte. Når ikke et lass med kjeks i sengen var et alternativ, så var frisøren en god nummer to. Og du; jeg har også en sånn hvit stripe i håret. Ordentlig hvit. Og jeg er ganske mørk, så den synes GODT. Når det er lenge siden frisøren min "malte" den sist, så pleier jeg å skylde på han jeg bor sammen med når noen spør om jeg er klar over at jeg har noen veeeeldig grå hår ;-)

PS: 1000takk for awarden. Har ikke fått somlet meg til å legge inn en skikkelig takk i bloggen ennå, men det kommer. :-)

Stjerneglimt sa...

Tji hi =0) Du skriver godt!
Ja, gamle ting er bra for sjela, men det må sitte en historie i dem for meg. Slik har jeg det med nye ting også, jeg må kjenne at det kan bli historie av dem...etterhvert=0)
Sykkelen skulle jeg også ønske at jeg kunne sykle mer på, har jo tråkka litt på den i barndommen, men nå er den for "rakklin" =0)

Maj sa...

Takk for en god latter :-)
Kjenner meg veldig godt igjen.

marit sa...

Måtte flire litt her jeg sitter:-)
Ellers håper jeg jo at jeg (snart)blir så gammel at jeg tør å bruke fiolett med rød hatt til...
Flott jakke!

mona sa...

Hihi,du skriver så morsomt. Alle damene i mammas familie får "kalkunhals" når de passerer 50, så jeg har nok noe å glede meg til jeg også. Men det finnes jo absolutt verre ting enn litt ekstra hud da.

Likte jakken din jeg, og genseren du strikker på blir flott! Høres ut som et nydelig garn.

Ha en fin helg!

Sylvia sa...

Heisan. Hi hi.....flere halser....Hob Nobs...de er jo sååå gode!!! jeg har heldigvis fått dilla på knekkebrød nå, og bra er det, for noen kg har begynt å snike seg tilbake igjen...grrr....
To forskjellige ermer gjør vel ingenting. Da ser man "kreativ" og "festlig" ut, ikke sant?
Min frisør har sluttet, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre nå. det er bare han som får til mitt hår. Kan jeg også kalle meg Cruella nå ?
Ha en flott helg!