onsdag 4. juni 2008

Ferdig

Så, der ble den ferdig. Det tok jo ikke mange dagene. Faerytale garnet er bare nydelig å strikke med og på hele kjolen brukte jeg 300 gr. med garn. Jeg har sendt e-mail til "Du store Alpakka" og bedt de sende meg mer. Det har jeg.


Jeg dro inn til Lanark i dag. Det er det nærmeste stedet som har mer enn et par butikker. Jeg tenkte at jeg kunne kjøpe snor som passet til tunikaen.
Jeg spurte en del damer på matbutikken og til slutt fant jeg en som visste om en garnbutikk. Utrolig nok! Og visst hadde de garn. Jeg har aldrig sett så mye akryl-garn på ett og samme sted før. Jeg fikk kløe bare av å være der inne. Urgh og usj. Ikke hadde de snorer heller.
Jeg fikk den lyse ideen at kanskje jeg kunne bruke grønn strikk. Men mens jeg stod der forsvant ordet for "strikk" fullstendig for meg. Jeg har store hull i hjernebarken og ting og tang faller ut med jevne mellomrom. Så jeg dro i en imaginær strikk og lagde "spoing" lyder, men damen bare ristet på hodet og ville ikke forstå. Så da kan hun bare sitte der med akrylgarnet sitt og ha det så bra. Jeg gikk rakrygget ut av butikken. Det er helt lovlig å ha hull i hjernen. Ingen ting å skamme seg over. MySpace Graphics
MySpace Graphics

Noen som husker disse? Denne lagde min kjære svoger og sendte meg for noen år siden.
Jeg var ikke kar om å finne en tresnelle, men han hadde og sendte meg sporenstreks en med spiker i.

Så jeg satte meg i haven på benken min med en kaffekopp, snelle , strikkepinne og garn. Det gikk så det suste det.
En av naboene kom forbi mens jeg satt der og med øyenbrynet nesten opp i hårfestet spurte han meg; "Hva er det du holder på med nå?" mens han lo. "Jeg viderefører gamle håndarbeids-tradisjoner" svarte jeg og ga ham Bestemor Duck-blikket mitt. Nebbete fyr!Så sånn ble den, med bånd og det hele. Det skal være dusker nederst på båndene, men jeg er ikke helt sikker. Jeg tror ikke jeg liker dusker noe særlig. Vi får se.


Ellers er den store nyheten at vi skal bli berømte her oppe. BBC skal begynne å filme en ny serie om et par uker. Og den skal altså filmes her - eller rettere sagt i neste landsby, men den er bare et par kilometer unna så det går for det samme.
Jeg regner med at det blir det samme formatet som de som regel bruker. Byfolk finner seg selv av en eller annen grunn på bortgjemt sted og møter fargerike og eksentriske innbyggere iført gummistøvler. Men det kan jo bli mye morro av det.
Det er hengt opp en plakat på butikken vår som anmoder alle til å stille opp på mandag. De skal velge ut statister. Jeg tror jeg takker nei, jeg. Kan jeg ikke se på meg selv i speilet så kan jeg ihvertfall ikke se meg selv på TV. Huff og huff. Ikke orker jeg å ha på meg gummistøvler heller.

11 kommentarer:

Muffin sa...

Ble minnet om denne lille bånsullen:

Sulla meg litt, du mamma mi,
skal du få snor til trøya di.
Vil du ha gule?
Vil du ha blå?
Vil du ha blanke,
skal du det få på trøya di,
du mamma mi.

Et nydelig og bekvemt plagg, gratulerer! Synes dusker er litt puddelaktig? Ha det fint!

Tonje sa...

Det er godt å høre at det ikke bare er jeg som har hull i hjernen av og til... At det skal være så vanskelig å komme på sånne små, vanlige ord. Nå, etter å ha bodd her i "utlandet" i noen år, kan jeg til og med klare å glemme norske ord...

Tunikaen din ble kjempefin. Og så så fort den ble ferdig. Du kan jo ikke ha gjort stort annet enn å strikke de siste dagene... Skjønner jo også at de er veldig glad i akrylgarn her borte... Garnbutikken her har også ca 90% akrylgarn, mest lyseblått og lyserosa...

strikketaus sa...

Hei.
Å så fin den tunikaen var......
Har sett på den i laaaange tider, og har veldig lyst å strikke den.
Koseleg blogg du har.

strikketaus sa...

Hei. Kjempefin tunika. Og den fargen var nydeleg. Er einig at fairytale er eit flott garn.
Har sett på dette mønsteret laaaang tid, og har veldig lyst å strikke den.
Du har ein fin blogg.

marit sa...

Hull i hjernen,ja! Godt jeg ikke er alene:-)
Tunikaen ble flott, og de snorene du strikka ble mye bedre enn noe strikk ville blitt! Har strikka en vest med Fairytale, og garnet er jo helt nydelig!(selv om det kanskje ikke var helt egna til en trang vest...)
Ha ei flott helg!

mona sa...

Hihi, jeg ler så jeg nesten glemmer å beundre tunikaen. Akkurat denne bloggen kunne jeg nesten lest UTEN bilder, du beskriver ting så levende. Men tunikaenble nydelig den altså!

Du får ta med deg trådsnellen på audition, så blir du kanskje statist selv om du ikke har riktig fottøy? Ser for meg hele gjengen fra "Hearthbeat" trakkende rundt på hedene i gummistøvler, fnis!

Stjerneglimt sa...

Ferdig med både tunika og genser, du verden, flott ble det også! Her er det varmt, - da strikker jeg ikke.... =0)Tror jeg har samme sort blomster som du lurte på.. jeg vet ikke hva de heter, men det er gamle stauder som kan spre seg ganske mye... ,men jeg kaller det IKKE ugress, tji hi =0)

Kristin sa...

Kjempeflott farge! Den så også veldig lett og deilig ut! Blir inspirert av dette :-)

Nitus sa...

Både tunikaen og fargen ble helt topp.
Takk for trivelig hilsen på bloggen min.
Du får ta lobeliaen inn om natten en stund så skal jeg love deg at den kommer som et skudd. (du behøver ikke å ta den med opp i sengen og bre dynen over):-)
Ha en fin kveld. Nitus

sipusa sa...

Hehe!
sØREN TA MEG SÅ BRA DU SKRIVER!
Og den garnhurpedurpa fikk bare som fortjent!! Og klart det er lovlig å ha hull i hodet, i hvert fall mer lovlig enn å fylle en butikk med akrylgarn!!:-o

Hehe, heia heia du;-)

Frk.Badegakk sa...

Så deilig den der så ut!!! Riktig lekker ble den!!!! Gratulerer med vel utført jobb!
Hull i hjernen har vi alle...
Sikker på at du ikke skal stille opp som statist? For en mulighet til å vise frem trådsnella di!=D