tirsdag 26. august 2008

Gamle ting

Jeg sitter jo fortsatt og strikker på sjalet så jeg har ikke noe egenprodusert å vise frem. Men jeg tenkte jeg kunne ta bilder av noe andre har laget.

Min morfar var handelsmann og melsekkene fra butikken hans var det min mor og hennes søstre måtte lære seg å brodere på. Hun var syv år gammel da hun lagde disse.


Men kanskje det ble litt mye av det gode, for jeg tror ikke hun likte å brodere. Jeg så ihvertfall aldri at hun gjorde det. Hun sydde og strikket og heklet og hun kunne stoppe et hull så det var umulig å se hvor det var, men jeg kan ikke huske et eneste broderi.

Disse gardinene har min farmor sydd og heklet. Hun døde som en gammel dame i 1956, så disse må begynne å dra på årene nå. Jeg vet ikke hvor gammel hun var da gardinene ble sydd, men det må ha vært ganske så mange år siden . Jeg er livredd hver gang jeg må vaske dem.

Jeg får helt neller når jeg tenker på hvor lang tid det mellomverket må ha tatt å hekle. En kan jo lure - alt husarbeid var manuelt, de hadde flere barn, det var dårlig lys - hvordan i all verden fikk de TID til sånt? Jeg fatter ikke hvordan det var mulig. Men en kan jo ikke annet enn å ta av seg hatten.

4 kommentarer:

Beyla sa...

åhh for en herlig skatt!! Man må jo bare beundre dem ja.. men det er nok en grunn til at ingen av oss strikker så fort som bestemødrene våre - vi trenger ikke å gjøre det like fort rett og slett! men, i mangel av stuelamper her i leiehuset har jeg begynt litt sånn som gamlingene jeg og "Nei søren klype, nå må jeg forte meg å strikke ferdig denne omgangen mens det ennå er lyst!!" ;)

malla-b sa...

Kjempe nydelege ting du har arva.Eg har ein del ting etter mine bestemødre og. Eg er og redd kvar gong eg vasker dei.
Eg trur at dei før i tida utnytta dagen mykje betre enn kva vi gjer. bestemor mi fortalde at dei strikk strømper mens dei gjekk for å melke.

ammie sa...

Vad vackert hantverk! Jag beundrar dessa mödrar som hade tid/ork till att skapa så vackra hemtrevliga ting
Jag har också sparat en del från mitt föräldrahem och använder dem vid högtider då jag är väldigt rädd att de ska bli skadade.
Ammie med sol i sinnet och med vänlig hälsning!
http://www.ammie035.st

sipusa sa...

Å så fint at du har oppdatert masse, nå har jeg fått meg en hyggelig lesetund en ettermiddag der jeg er for sliten til å finne på noe men for rastløs til å ikke gjøre noe;-)

og ja, du skriver fremdeles bra:-D