søndag 7. september 2008

Gadgets

Dear Husband liker gadgets og vi har flere dingsbomser rundt omkring i huset enn jeg kan telle. Blandt annet en som liksom skal fortelle oss hva slags vær vi har (i tilfelle en ikke greier å se ut av vinduet). Uansett, den har stått på strålende sol i hele dag og ute raser det storm og rokk. Men hvis jeg trakk for alle gardiner og holdt for ørene - kanskje jeg kunne overbevise meg selv om at vi faktisk HAR sol. Næh!

Jeg har sittet inne og strikket, det har jeg. "Wrap me up shawl". Jeg hadde masse einstaka nøster og la i vei uten å tenke for mye på hvordan de passet sammen. Og det er skikkelig morro å strikke fordi det strikkes i blokker og hver blokk strikkes på forskjellige måter og i forskjellige mønstre. Når jeg blir ferdig engang, - HVIS jeg blir ferdig - kunne jeg godt tenke meg å strikke det en gang til, i bare to fargetoner. Det ville bli lekkert, tror jeg. Dette gir meg følelsen av gode gamledagse lappetepper. Denne ( cross stitch) fikk meg til å tenke på Beyla. Snodig. Flere av mønstrene ga meg assosiasjoner til jenter jeg har blitt kjent med i bloggverden. Er det "rart" å tenke på folk som strikkemønstre? Hellanfred - har jeg blitt "rar"? ------Vel, i så fall så var det vel på tide.

Jeg har kjøpt garn igjen - det bare skjedde, helt på sant. Men jeg leste så mye om Kidsilk og sånt, jeg bare måtte. Jeg er ikke istand til å motstå blått. Ikke i den nyansen ihverfall.

Og mens jeg vandret rundt på nettet kom jeg over dette; Fyberspates Lef Lace. Honey and Caramel. Blanding av alpakka, kasjmir og silke. Håndfarget. Og, ærlig talt, man er da ikke lagd av stein.
Det er så tynt, så tynt. Og vel, - jeg har ikke strikket med så tynt garn før , så da må det bare prøves. Livet dreier seg om utfordringer, ikke sant? Og selv om jeg ikke brukte det til noe som helst så kunne jeg bare sitte å ta på det og være lykkelig.

Jeg lurer på om jeg skal strikke meg et par av Mrs Beaton
Jeg har jo Kidsilk - og hm vel - jeg kjøpte disse også, men det er "bare" mohair Men jeg har fått så vondt i håndleddene. Jeg fatter ikke hvorfor. Men da hjelper det med litt varme, gjør det ikke? Så der ser dere. jeg måtte kjøpe det garnet. Det har med helsen min å gjøre.

Til slutt - Pusifer lurte litt på hva jeg holdt på med da jeg tok bilder av garnet - så da tok jeg et bilde av henne også.

4 kommentarer:

Beyla sa...

haha du er bare rå!! snakk om mind reader! :D Jeg satt og prøvde å søke opp cross stitch mønstret igår, ville så gjerne lage en halsvarmer i cross stitch mønster og Malabrigo garn ;) men alt jeg får opp på nett er div broderimønstre :p
Fy søren.. er jo rene husmorpornoen det her - silke og cashmir og andre unevnelige deiligheter!! Imponerende at pusia ikke har prøvd å lallesove midt i garnhaugen din!! Når jeg våknet idag sto gangdøra på vidt gap og inni klesskapet hørte jeg jevn, jevn snorking :p Gammlt hus det her, med sånne klesskap som er bygget inn i veggen. Rummel var dødelig fornøyd med seg selv om ville slett ikke stå opp :)

Beyla sa...

Det skal jeg prøve med en gang jeg får tvunget meg ferdig med det (/%(%( fidget skjerfet :p Enda godt det er til ei lita tøtte på 10 år, og ikke blir noe skjerf, men en halsvarmer. fy søren så kjedelig å strikke i lengden...!! blir deilig å hive i ferdigkurven. og da!! kan jeg jo bruke cross stitch mønstret på halsvarmeren jeg har lovet niesa vår som har fått halsbetennelse stakkar..! så spør jeg bare om jeg IKKE får det til, selv om du skrev det på en veldig forståelig måte!

Sylvia sa...

Halloysen!!
Har svart deg på "posten" du sendte meg. beklager at oppskriften ennå ikke har kommet til deg.......har vært lenge vekk fra pc\n de siste 2 ukene. har rett og slett ikke hatt tid.....
MEN den kommer snart...tror jeg he he...
Morgendagen er fyllt opp til randen, så det må kanskje bli tirsdag da?
Nyyydelig det påfuglsjalet, selv om fargen er blå. jeg går jo ikke i blått, men så er det heller ikke til meg, he he
Og garn har du jo...i bøtter og spann så og si! også så mye herlig garn, da!!!
Vi snakkes! Stor klem.

Stjerneglimt sa...

Åh!så nyydelig påfuglsjalet ble!
-og så ferdig med et til allerede...! Tror jeg må skjerpe meg mellom malingsstrøka... det blir noen masker om senn, men kan ikke måle seg med dine... !!