fredag 26. september 2008

Husmorstolthet

Det har vært en elendig sommer. Det har striregnet, uke etter uke uten opphold. Kaldt og surt og fuktig.
I dag morges var det skikkelig guffent. Disse husene har en meter tykke steinvegger og når det først blir kaldt så er det vanskelig å få det varmt igjen.
Jeg så så vidt ut av vinduet og ute var det grått, jeg hentet meg en jakke og bestemte meg for å fyre i ovnen. Satte meg godt til rette i sofaen med et strikketøy, en kopp kaffe og "Murder she wrote" på TVn. Og der ble jeg sittende.
Men så gikk jeg opp for melk og jeg måtte driste meg ut og opp til den lille butikken vår.

Og ute? Ute var det sommer. Sol, blå himmel og varmt. Penny nedi veien puslet rundt ute i hagen sin, Wee Joe satt på trappen og leste avisen og gata var full av folk. Ungene var ute og lekte og det var nesten sydenstemning. Og der står jeg og myser som en muldvarp iført strikkajakke og skjerf. Det var slettes ikke grått ute, men vinduene mine var så møkkete at jeg ikke så at det var finvær.

Jeg kan kanskje unnskylde meg selv med at det er ingen vits i å vaske vinduer i pøsregn og at naboen fortsatt fyrer med kull og da blir det sot på alt, men alikevel -- . Jeg fikk litt panikk et øyeblikk. Kanskje det egentlig har vært finvær lenge og jeg ikke hadde fått det med meg? Men Lorna på butikken trøstet meg med at det bare hadde vært i dag. Takk og pris for det, sier jeg. Men nå skal jeg vaske vinduene uansett vær. Det lover jeg. En eneste liten dag med sol og så går jeg glipp av den fordi jeg ikke har vasket vinduene? DET er ille.

Jeg har handlet garn igjen. Bare litt. Men det så så spennende ut. Jeg fikk pakken fra Frankriket for et par dager siden. Sokkegarn og boucle-garn. Og det er så aldeles praktfullt.Det kommer fra en angora-geit bedrift i Frankriket, garnet er egenprodusert og håndfarget. Sokkegarnet er 70%mohair og 30% ull. Loutrais Mohair heter den. Hun selger på E-bay også og her er adressen. Jeg skal ihvertfall kjøpe mere sokkegarn. Jeg strikker sokker i vanlig ull, men de er så utrolig lite slitesterke og jeg liker ikke syntetisk garn, så dette er kanskje løsningen.
Bouclegarnet blir til en sånn som jeg ikke vet hva heter på norsk - cowl. Sånn skjerf som kan brukes til hette, dere vet. Det lukter litt svakt av det. Jeg regner med det må være kjemikaliene de har brukt til farging og at den vil forsvinne når jeg vasker det. Sokkegarnet luktet det ingen ting av. Det er litt tykkere enn sånn vanlig sokkegarn, jeg strikket på nr. 2,5 og 48 masker på pinnen og det gikk med litt under ett 100 gr. nøste.

7 kommentarer:

Muffin sa...

Jeg tror sannelig styggeværet ditt har flyttet seg hit til Bodø, her har det vært kjempefint vær i månedsvis, men i dag er det storm og regn. Ønsker deg en god helg, og lykke til med vindusvask og håndarbeid.

Mormor sa...

Når en vandrer rundt i bloggverden og klikker litt her og der, dukker det plutselig opp noe som gir en god latter. Dette innlegget var definitivt ett av dem. Heldigvis at de er det flere av oss.

Frk.Badegakk sa...

Jeg må jo flire når jeg leser innlegget ditt. Samtidig så skotter jeg bort på våre ruter og ser jo at enkelte av dem sikkert kunne trengt et tak de også...
Men vi går ikke glipp av finværet her altså!!!!!
Nei i finværet står man pakket inn i ulltøy og lue og maler låven sin... Med restene av forkjølelsen som raller i brystet. Men låven blir flott og rød altså!!!!

LivM sa...

Jeg blir i godt humør når jeg leser historiene dine, selv om jeg heller skulle hatt medfølelse med deg og de skitne vinduene dine!!Det er herlig med en dose selvironi. Vinduer kan du jo vaske en annen gang. Nyt godværet, snart er vinteren her ( og der).Håper du har en kjempefin helg !

sipusa sa...

Nydelig garn du har fått! Må visst sjekke ut det sokkegarnet der.....

og du *ler* det er helt i orden at du synes tøflene mine er støgge for det er de *ler masse*;-D

Har forresten opplevd det der jeg også, det med å sitte inne og fryse og så komme ut i sola og myse, like snålt hver gang....;-)

Nunne sa...

Haha, jeg sitter og tenker på hvor bra at du gikk fri for melk!!! :)

Det var nydelige sokker! Skal hive meg rundt å strikke noen sokker jeg også, det er lenge siden sist. Men når mannen min får til å lage sokker, så kan ikke jeg være dårligere....
Du har en koselig blogg! Artig med en "skotte" i blogglandia!
Mange gode ønsker fra Nunne.

Sylvia sa...

hallåååå......gjett om jeg også trenger å vaske vinduer! Kanskje ikke så ille som dine, da, men.....det ser ut som om noe har rent nedover mine, så.....
Jeg fikk også en mus til frokost av pus, i dag morres, men den var død. Verre var det når hun kom med en diger rotte, død den også, heldigvis!!!
Kjøp Spælsaugarn (som også brukes til veving) og strikk med en tynn tråd på hælen og tuppen på sokken, da varer de lenger, selv om du bruker ren ull!
Ønsker deg en fin dag. Her skinner nemlig sola i dag(og jeg går inne med fleece...he he)