torsdag 2. oktober 2008

Sokkemani

For ganske lenge siden nå så kjøpte jeg en hel haug med Rowan merino 4ply på salg. Halv pris, hvem kan vel motstå sånt? Men det er så sinnsykt beige. Jeg har prøvd å strikke noe av det flere ganger, men det ender alltid med at jeg rekker opp. Jeg har rett og slett ikke lyst på noe som helst i beige. Men så kom jeg over nettstedet til Cookie A og der var løsenet på alle mine problemer.Man trenger jo sokker og siden beige er så kjedelig kan man jo strikke spennende. Takk og pris og lov for Flytende Plaster-spray. Pekefingeren hadde endt opp i gips ellers.

De øverste er Twisted Flower og de nederste er Ornette Sock. Stricken sokk ligger for tur.
Jeg vet ikke om det er jeg som er spesielt skranglete i bena, men jeg måtte strikke størrelse Small. De ble for vide i leggen ellers og jeg måtte lage kortere tå. Stoppet på 28 masker og sydde sammen.

Jeg nevnte på bloggen min her om dagen at siden jeg strikker sokker i ren ull blir det så fort hull på hælen. Sylvia ga meg rådet om å bruke spælsaugarn til forsterkning og nesten før jeg rakk å spørre henne om hvor jeg kunne få fatt i det- får jeg beskjed fra henne om at det er i posten. Jeg blir helt målløs, jeg. Hva kan man si til sånt? Jeg tror strikkere må være et spesielt folkeslag. Det er så fantastisk at noen faktisk gjør sånt og jeg ble kjempeglad. At man tar seg tid til å gi gode råde er hyggelig nok, men når man faktisk finner frem garnet, pakker det inn og sender det avgårde som gave til noen man bare har truffet i bloglandia, er det så utrolig snilt og omtenktsomt at jeg ikke finner ord.

I dag formiddag banket det på døren. Postdamen hadde med pakke til meg fra Sverige. Hun var helt i ekstase pga frimerkene. Før jeg visste ordet av det hadde hun ropt på Sean som var ute og luftet hunden sin, snekkern som jobber på taket til naboen, Penny som ruslet seg en tur og Pete som var på vei med lunch til faren sin som bor oppi her og som ikke er frisk - om at de måtte komme å se. Det ble en hel liten flokk som stod der og forlangte at jeg pakket opp med en gang. Snekkern hadde kniv og Sean holdt i pakken og sammen fikk de åpnet den.Gjett på om de klødde seg i hodet da de fikk se hva det var. Hele gjengen måtte bli med inn, jeg måtte montere den opp, hente garn og gi en liten demonstrasjon. Snekkern sa det var det lureste han hadde sett noen gang og en sånn skulle han jammen lage til kona.

Jeg fant den på E-bay og betalte 50 kroner for den. Pluss 150 i frimerker. Fabelaktig. jeg har ønsket meg en sånn lenge.

Det er snart tid for nytt lam i fryseren og jeg må få brukt opp det som er der. Så i dag ble lammerullene lagt i press. Og når man ikke har presse - vel, da bruker man det man har.
Havedekorasjoner kan brukes til så mangt. Det er en dame nedi veien som lager disse. Hun har de utstilt i veikanten og hele landsbyen var i harnisk da en eller annen hadde stjålet et fuglebad en natt. Alle var enige om at det måtte ha vært en byfant - for ingen skikkelige folk gjør sånt. For noen år siden ble det stjålet en støvsuger fra bowlingklubbhuset og det var så ille at det stod på førstesiden i den lille lokale avisen. Det ble poengtert at det var en nesten ny støvsuger. Vi lever litt i vår egen boble her oppe.

Det regner fortsatt og høsten er på god vei. Men faktisk. Lusifer-liljene mine blomstrer som bare det.

De lyser godt opp.

14 kommentarer:

MirreVirre sa...

Utrolig fine sokker asså! Spørs om ikke jeg også må gå til innkjøp av noen av de mønstrene også!

Berit sa...

Herre min for et arbeid på et par sokker!!!! Men flotte... JA DET VAR DE!!!!

Hesptetre er vel det beste hjelpemiddel som finnes når en er strikkegal og kjøper store hespler.
Hespletre er også et skjellsord om kvinnfolk... som ikke er så greie å ha med å gjøre, vanskelige,sure!!

Så flott du har gjort det med bloggen din! Lurer på hvordan det blir gjort jeg...?

Snart helg igjen, så kos deg!

marit sa...

Jeg likte den "syltepressa" di:-D

Fornuftig med beige garn, ikke sant- når man strikker sånne nydelige sokker, er det jo moro at mønsteret syns! De var utrolig flotte!

rigaard sa...

De sokkene dine var da helt vidunderlig. Beige er da en flott farge, har mye av den her hjemme. ;)
Jeg likte godt den pressen din, ei slik skulle jeg hatt selv *hi hi*

Ha en fin dag.

Farmors sa...

For noen fantastiske sokker! Irriterer meg over at slike mønstre aldri er å fine på norsk!
vi er vel for trauste her på berget hvor det helst bare skal være standard vrangbord og glattstrikket fot, megakjedelig! Har lært meg å strikke fra tåen og opp, det synes jeg er genialt. Ha en strålende helg!

Sylvia sa...

Hallo! Hespetre, ja. Jeg prøver å spøke med det, jeg. At har man ikke et hespetre, så har men vel en svigermor. Og får bare til svar at "Min svigermor eier ikke et sånnt!!!" Skjønner de ikke hva en spøk er, eller?
Postman Pat i din landsby! Så koselig, da!!!Håper pakken din kommer før helgen, så kan du strikke flere av disse FLOTTE sokkene i beige. Men jeg må advare deg om at fargene du får er "odd". Så trenger du flere, si bare ifra.
God helg, klem.

Wenche sa...

Så flotte sokkene dine var.

Frk.Badegakk sa...

De sokkene var lekre! Jeg hadde aldri holdt ut lenge nok til å få ferdig én engang! All ære til deg! *bøye seg i støvet*
Hespetre er helt genialt, tapetsert i frimerker eller ei...=P
Har du fiksa bloggen din? Det er jo blommer og alt mulig her jo! Fin fint!=D

Stjerneglimt sa...

Trøste mæ...! Æ bli så imponert over strekkinga di!! Så fine lugga tru æ itj de e mang som har!
Eit hæsptre hi æ å ønska mæ, - men de spørs om vi hi bruk fer to i huse... tji hi =0)
"Syltpræssa"di va sainneli fin, tænk å kain lag nå sånt...
Go`hælg te dæ å!

Mormor sa...

Dette tror jeg er de mest kunstferdige sokkene jeg har sett. Jeg er til og med en av de som synes beige er en fin farve, så disse skulle jeg gjerne hatt. Men jeg tviler på om jeg hadde hatt råd til å bruke dem. :-)

Muffin sa...

Trenger ikke hespetre, jeg som er gift. Ha ha bongovinger, den lo jeg lenge av! Flotte sokker det der! Sånne man kan kamuflere åreknutene med. Ha en fin helg!

Torunn sa...

Knallstilige sokkar!!! Men mykje arbeid vil eg tru! Ønskjer deg og dine ei flott helg!

Skautrollet sa...

Disse sokkene var noen kunstverk. Imponerende!!

sipusa sa...

Å Ruth, jeg bare elsker bloggen din, jeg har sagt det før og kommer til å si det igjen, ikke bli lei pliiiiiis!

jeg bare leser og så kommer det morsomme rare fine bilder popp popp opp i hodet mitt og jeg smiler og til og med ler høyt og så blir dagen litt lysere og jeg får bare løst å komme og gjemme meg i kjelleren din for til og med kjellere må vel være koselige der hos deg;-) hehe, og sånne kjellermennesker som meg passer best der de hører hjemme vettuuuuu;-P