søndag 26. oktober 2008

Skyte katta -

før bjørneskinnet har hoppet over bekken?
Eller var det ikke sånn det var?

Jeg har ikke vært ute av huset hele uka. Så i dag bare måtte jeg. Det regnet og blåste noe helt forferdelig, men må man så må man. Vi kjørte ned til New Lanark, de gamle spinneriene langt nede i dalen. Det er museum i dag, men - MEN - de spinner fremdeles garn som blir solgt der.

Dear Husband og jeg hadde en lengre diskusjon angående det. Jeg har nemlig ikke garn.
OK, jeg har masse garn, men jeg har ikke det garnet jeg tenker på akkurat nå. Og, som jeg sa til ham, det hjelper vel ikke om kjøleskapet er fullt av ost og skinke hvis det er bacon han har lyst på. Da kjøper han bacon, ikke sant? Så derfor må jeg ha mere garn. Det må da være samme regler for Jørgen Hattemaker og bakerens barn.Dobbeltspunnet, silke og ull. Problemet er bare at jeg ikke helt skjønner hvordan det skal bli det det skal bli. Jeg er ikke stand til å finne mønster enda jeg har sittet på ravelry i mange timer. Jeg har helt klart for meg hvordan den (jakken) skal være, men det ser ut som jeg må lage mønsteret selv. Eller jeg kan muligens forandre på et mønster jeg har. Jeg skal ihvertfall ha mange fletter og ermer og overstykke strikket i ett

Jeg kjøpte et par gamle vindere mens jeg var der også. De må jo kunne brukes til nøstepinner, vel, i og med at det er vel egentig det de er.

Jeg kjøpte en hel haug med ull til toving også. Jeg har ikke akkurat planlagt å tove noe akkurat nå, men de lå nå der, rett foran meg og jeg ville ha snublet over dem hvis jeg ikke hadde plukket dem opp. Enn å la sånt ligge på gulvet - rett foran garnhyllene? Og Dear Husband var glad jeg var så snarrådig og avverget en ulykke.

Men først må jeg bli ferdig med vottene til Muffin. Vel, de er jo mine nå selvsagt. Jeg strikker dem i Kauni og jeg tror de blir fine.

Nå må jeg gå og legge meg før jeg blir kastet ut med badevannet.
9 kommentarer:

Muffin sa...

Det er en styrelse når ting legger seg foran føttene på en i butikkene. Eller ramler ned fra øverste hylle og lander nesten i hodet på kunden, slik det skjedde med meg på Husfliden forleden. Denne siste styrelsen ligger i den hemmelige kassen under senga sammen med andre styrelser, og venter på det rette tidspunktet.
Jeg blir så stolt når jeg ser at mønsterbarna mine kommer seg ut i den store verden og blir til noe! Og disse ordtakene, jeg tror ikke på dem, bare det om at som man roper i skogen får man kjeften full av kongler.

Beyla sa...

Så nydelige votter!!! Og dessuten, sånn er det noen ganger - ørti kilo garn på boden har ingenting å si for behovet for et nytt kilo. Om jeg vil strikke en jakke NUH f.eks, MÅ jeg faktisk kjøpe garn. Jeg nok begynne på nevnte jakke, men ikke sjans i havet at jeg har nok garn av én type og 1 farge til at det hadde blitt noe av det! *sukk* Sitter og sikler i en kopp igjen jeg da. Skulle strikke Brigid sokkene, men fant ut at jeg ikke likte flettene. I det hele tatt. Så egentlig burde jeg bare skrive ned slike fletter jeg VIL ha på sokken, ja?
Dessuten har jeg drømti natt: at jeg var hjemme i finnmark igjen, og snørekjørte med 1 hund og 1 reinsdyr - Kjeeempeplan! Våknet idet jeg (i drømmen) for utfor fjellet ;) Og så har jge bare 4 paralginer igjen. Dette kan jo umulig gå bra!!

Tonje sa...

For et flott garn du har kjøpt. Dette er sikkert et dumt spørsmål, men har du prøvd å finne oppskrift på jakke på garnstudio sine sider?? De har jo en del oppskrifter der.

Sylvia sa...

Du skulle hatt "Maskeball"boka til Tine Solheim.......bare nevner den i forbifarten, ligsom.
Garn, ja, har mye av det jeg også, men aldri det "rette" til det jeg skal lage, og da må jeg kjøpe nytt. Dessuten må jeg kjøpe garn som roper på meg, men kjøper alltid for lite av gangen.....det er også et problem.
Har strikket sokker i helgen med spælsauforsterker-garn......må jo få brukt det opp på en eller annen måte....

Berit sa...

Nydelig garn, og de vottene og fargene... kjempefint!!
Garndille det har jeg også, må ha, må bare ha!!! Ikke alltid mål og meining, men kjekt å ha, i tilfelle!
Du strikker så mye fint og lekkert at det kan friste noen og en hver.

Ha en fin ny uke der borte!

MirreVirre sa...

Takk for koselig kommentar! Det gjelder å holde seg positiv ja, og med strikking og hekling i nærheten så går det faktisk veldig bra!
Jeg er helt enig i at man må kjøpe det garnet man har lyst på asså! Jeg å har jo flere kilo med garn, men det er ikke alltid at noe av det passe for det!!!
Ha en fin uke!

sipusa sa...

Åh...åååååå jeg blir så inspirert her jeg at jeg nesten blir nødt til å kjøpe garn i dag, og jeg synes ærlig du skal lage oppskrift selv det går så fint atte:-D

...men jeg har kjøpt meg rokk og har boden til min kjære full av ull, så kanskje jeg skal spinne i stedet for å kjøpe? Hmm.....eneste er at rokken min fremdeles er på butikken, selv om den er moderne og hendig er den ikke lett å få bært med hjem uten bil, dessuten er jeg som jeg pleier og bare sa til han på butikken at jeg måtte ha og betalte men rokken?

Nei, den ble igjen *fnise* jaja, er litt sprø, men det går fint.

Takk for besøk forresten, nå er jeg ganske riktig blitt i bedre humør en sist gang jeg besøkte deg og fikk utbrudd av deppislengsel, jeg må ha skremt deg godt men ta det med ro, jeg er ikke langvarig negativ-gæærn, for det meste er jeg optimsitgæærn og det er jo mye morsommere sant?

Hehe, jepp
klart du må ha med deg ull og garn, jeg ble litt siklete så klart når du begynte snakke om det gammeldags-spunnede garnet og de vottene i kauni blir bare nydelige *sukke*

Hepp!^
Hopp og heis, skal til suoergrei tannlege i dag med råttenskap som han skal fjerne fra munnen min etter jeg har fjernet visdomstann og fått noe så flott som "dry socket 3-8" *lol*

Og ja, han virket kjempegrei, fikk til og med oversikt over mine litt snublende og vill-tilstand-forklaringer etter hvert: prestasjon;-D

Ellers hilser jeg over fjorden og nå skal jeg lese de andre innleggene du har skrevet siden sist jeg var innom:-)

lene/lykketrollet sa...

Ja, godt argument, og egentlig så har en aldri nok garn.. hihi

Skikkelig deilig kosehandel du hadde fått gjort også...

Takk for hyggelig kommentar i bloggen, og ja , du burde strikke luen, den er bare så morsom og koselig å strikke... blir garantert en til på meg. hii men ikke ennå, må få unna noen andre prosjekter først..

Ønsker deg en fortsatt herlig mandag med masse kos og strikk.

Synnøve sa...

Så nydelig garn du har kjøpt deg da, og masse toveull. Skal nok bli litt "sliten" i armer og skuldre innen det er brukt opp tenker jeg.

Og Muffins votter blir lekre. Gleder meg til å se de ferdige.