onsdag 19. november 2008

Min første KAL

For dere som ikke kan terminologien
så er det altså en Knit Along. Man bestemmer seg for et mønster og strikker i gruppe. I dette tilfelle via internettet og Ravelry.

Muffins vottemønster er det som strikkes og disse er min versjon av Kattevottene. Jeg brukte opp garn fra "lageret" mitt. Noe Mor Aase Baby som jeg kjøpte ved en feiltagelse og en rest av et sokkegarn. De ble veldig tynne og det passer meg bra. Det er egentlig sjeldent det blir kaldt nok her til å bruke skikkelige votter og disse er tynne nok til at jeg kan kalle dem byvotter.

Dear Husband ble ganske forskrekket over at jeg halte garn ut av kurvene mine. Han trodde de bare var til pynt og ikke til å strikkes av.Men jeg har kjøpt mere garn jeg, kunne jeg trøste ham med. Ingen grunn til panikk.
18 nøster Kidsilk i knall grønt. Jeg tror det skulle bli nok til en genser til lille, snille meg (vel jeg er da snill av og til ihvertfall og jeg var ganske liten engang) - og 400 gr. nydelig og tynn ull/alpakka. Jeg har ganske mye tynn grå mohair igjen fra et annet prosjekt og det eneste jeg trenger nå er inspirasjon.

Denne helgen får vi besøk av Barnet. Han har burstag snart og skal feire litt sammen med oss Gamle.

omar i badet

Han blir 30 år! Hva har skjedd med tiden? Det er jo ikke så lenge siden jeg raste avgårde med stor mage til sykehuset. Noen få år bare. Når sant skal sies så kunne det ha vært i går - vel nesten da.

15 kommentarer:

Farmors sa...

Så vinterlig og koslig det hadde blitt her hos deg da! Ja den tiden du, hvor ble den av, men det er nå godt med voksne barn også. Lykke til med nye prosjekter! Votten var kjempefine!

malla-b sa...

eg sitter å fester tråder i samme votter som du har strikka. Samme farge også. Men det er ikkje slutt på sammenfallet. Eg har ein son som blir 30 også.

sipusa sa...

Å......nydelige de vottene, jeg har også kjøpt mønster men resultatet lar vente på seg, det er denne hersens tommelangsten som herjer meg...

...og inspirasjon, hmm......hva med en tynn genser helt inntil kroppen, det er i hvert fall noe jeg har veldig lyst på og da må jo du helt klart lage det *lol* og så ha litt sånn søt heklet blonde ven ermene og halsen *sukke*

Beyla sa...

åh herregud så nydelige unge du laga! kan ikke klage på den produksjonen gitt :D Så koselig at dere får besøk - kos dere masse med god mat og godt selskap!! Vottene ble superlekre, for en tålmodighetsprøve...!

Jeg sitter og gruuuuer, skal på kjøretime greier, og siden gubben+bilen er på jobb betyr det at rummel og jeg må GÅ 5km i snestorm. Frister ikke på noe plan i det hele tatt...!!

mono sa...

Vottene ble fantastisk flotte!! =)

sipusa sa...

Å! Men du misforstår, jeg mente ikke sånn "helt tettsittende", men "helt inntil fordi det er den underste genseren og alle andre klær er utenpå":-P

herlig fin forklaring ja? Men altså, den innerste koser'n kan være mer eller mindre trang den, og så kan man jo putte på en vest utenpå eller noe sånn lurt vettu, så blir det så pent atte:-D

Problemet er vel heller at ikke alle er så begeistret som meg for å ha ull og sånn rett mot huden *sukke nytelsesfullt ved tanken*

Beyla sa...

vi trenger alltid mere garn. Alltid.

Og vettu hva? Jeg mer eller mindre bræølte til en femtenåring "JEG DRITER I OM FAREN DIN DØR, HAN KJØRER STYGT, HAN DØR, HANS FEIL." fortsatte med å si atte "det jeg bekymrer meg for er de som kommer mot eller bak ham i tunnellen som blir fanget i brannen, men merkelig nok hadde vel mitt "publikum" bestående av vettskremte 15åringer omtrent svimt av etter første del. men jeg blir SÅÅ provosert av bedritne foreldre som finner på idioti ala å kjøre i 230km/t i en tunnel med unger i bilen!! herrefred! *sukk*

jeg har laga mønster. helt selv! vil du se? http://beyladesigns.blogspot.com

Muffin sa...

Åida her var det sannelig enda et par av de kattene :) Jeg lister meg rødmende rundt på nettet for tiden, og et visst forum på et visst strikkested blir nesten for sterkt for meg. (Ikke nesten.) Men litt stolt også da.
Ang tiden som flyr: Her har jeg tre mennesker som er mye større enn meg, men for litt siden badet jeg dem i servanten. En etter en. Selv er jeg akkurat like ung.

Stjerneglimt sa...

Åh! Så fine votter! Slike skulle alle kattegale ha! Kan man spørre om hvor man finner oppskrift på slike?

mimouna sa...

Flotte kattevotter. :o)

Ungene vokser jammen fort ja! Rart at vi selv ikke blir eldre, ikke sant? ;o)

Sylvia sa...

Næmmen så skjønn en lillegutt da!!!
Tiden bare flyr....det er vel slik vi ser hvor gamle vi er blitt. Jeg føler meg som noenogtjue enda jeg, altså!!!
Nyyyyydelige votter! De var skikkelig fine, og jeg er litt svak for den sennepsgule/oker fargen. Det blit motefarge til våren, bare for å opplyse om det!!! (inside information)
Nå skal jeg nyse meg avsted til jobb. Formen er skrekkelig, og nå går det kun på viljen.....men så er det helg, og den skal visst tilbringes under et pledd....!

LivM sa...

Vottene dine ble fine, selv med katter på (blæh, jeg liker ikke katter, men det gjør vist alle som har håndarbeidsblogg!) Klart du må ha nytt garn og så i en herlig grønnfarge også!! Ha en flott helg.

Sonja sa...

De vottene hadde så mange flotte detaljer at jeg måtte riktig studere dem .
Jeg syntes jakken ble riktig fin den også. Orginalt eller helst genialt med de knappene.

Barna,ja, de vil nok alltid være barna selv om de er godt voksne folk. Vi får også besøk av den "minste" i neste uke. Det blir liksom ikke hver uke når avstanden er 200 mil.
Så har vi i alle fall noe å glede oss til.
God helg.

Desiree sa...

Så nydelige votter! I dag ramlet jeg da over bloggen din, og har koset meg lenge lenge her og lest i den! Du virker så herlig, lager så mye flott, skriver så godt, fasinerende at du bor langt ute på landet i Skottland!

Her kommer jeg nok til å stikke innom gjevnlig!

Ha en fin helg!

Hilsen Desiree

Tonje sa...

Oj, for noen fine votter!! Skikkelig artige! Jeg er ikke noe votteperson, bruker helst hansker, men i dag måtte selbuvottene mine frem... det er jo så forb... hersens kaldt her i dette landet. Vi var en tur i Skottland i helga og der var det jo varmt i forhold til her... og etter nesten 9 år der borte hadde jeg nesten glemt at her i det kalde nord må man ha skikkelige votter for å holde seg varm.