torsdag 27. november 2008

Tredje reinkarnasjon

av denne. Først ble den Faerytale tunika. Den fikk meg til å se ut som en potetsekk. Så ble den en litt anderledes utgave av Faerytale tunikaen, med kortere skjørt og kortere ermer, men jeg så fremdeles ut som en sekk - muligens en litt mindre utgave av sekk - havresekk kanskje, men sekk like fullt. Så nå har den blitt en helt enkel genser med skrådd nederdel, innstrikket fold og raglanermer. Og den har jeg jammen ikke turt å prøve enda. For ser jeg fremdeles ut som en sekk så får jeg vel bare innse at det ikke er klærne sin skyld. Og det skal jeg jammen meg ikke ha noe av.

Jeg strikker fremdeles Muffinvotter. Men jeg har bare fått ferdig en enda. Jeg ble så inderlig lei pinner nr. 2,5 at jeg måtte ha et avbrekk. Men er det ikke et flott mønster? Jeg må nesten strikke et par med rød bakgrunn og kalle dem "Elg i solnedgang".

Så er en julegave til ferdig. Denne er til en veldig ung mann og strikket i Twilleys Freedom of spirit. Det er så utrolig mykt. Jeg strikket løs hals sånn som vi ofte gjør på barnegensere, men de som så meg holde på, oppførte seg nesten som om jeg hadde oppfunnet kruttet. Det er visst ingen som har hørt om det før her. Så nå later jeg som om jeg er innmari lur en stund. Kanskje jeg aldri skal fortelle noen at det ikke er min egen ide?

Mere garn har det blitt også. 500 gr. Sublime cashmere, silk and merino. På en eller annen måte skal jeg greie å tyne en genser ut av det. Tror jeg. Det er et aldeles nydelig garn.

På søndag drar jeg en tur opp til Aberdeen igjen. Jeg må ut ibland folk. Jeg har fått cabinfever og blitt båsblind igjen. I dag morges sto jeg opp, tok av meg pysjen og tok på meg en annen pysj. Så nå må jeg UT sånn at jeg blir nødt til å kle på meg ordentlige klær, gre håret og sminke meg. Jeg blir virkelig helt sløv innimellom. Bilen min har vært på verksted i neste to uker og da har jeg ikke kommet meg ut i det hele tatt. Så det blir så enkelt å la Den Store Sløvheten få overtaket. Og det er fali det.15 kommentarer:

Røsslyng sa...

Hehe, den med pysjen var morsom. Fullt så ille er det ikke her selv om jeg må tilstå at det kan gå flere dager mellom hvergang jeg forlater huset...
Synes den tunikaen/genseren så bra ut jeg, flott farge! :)
Men det har jo mye å si hvordan man føler seg i klærne, selv har jeg ikke tall på hvor mange plagg som bare blir liggende fordi det blir for stort, for lite eller at kroppen rett og slett ikke ikke har rett fasong og jeg blir så lei av garnet at det går evigheter før jeg gidder å rekke det opp igjen. Det er mye lettere og bare kjøpe nytt garn og begynne på noe helt annet ;)

Stjerneglimt sa...

Hei, hei! Så trivelig med hilsen fra deg!
Nå har jeg vært ute med Ino, i kramsnø og glede, nesten så jeg fikk lyst til å lage snømann...
Sitteunderlagene er omtrent 45*45 etter toving, legger opp 60 m med fritidsgarn, strikker så langt som alt ettersom, tover på 60 med full sentrifuge, nåler på mønster, tover lett en gang til.
Har ikke noe tro på dette med sekk, foresten... du må ta den på, gå ut og la noen andre bedømme.. tji hi =0)

rigmor sa...

Så flott genser du har laget.Fint har du fått det på bloggen din også.Ønsker deg og dine ei flott adventshelg.

Sylvia sa...

Nå så den da fin ut!!!! Ellers er jo garnet supert til et sjal eller skjerf, bare for å si det......
Ja, kom deg ut, du, gjerne i pysjen. Det er jo sånn ungdommen går kledd nå, med pysjbukser, sånne rutete, vet du. Du blir jo bare hipp. Ja, så tar du på faerytale toppen din, og blir klar for catwalken!!!!hi hi

Beyla sa...

Nei sir du. Min verste versjon er når jeg står opp, og tar på joggedressen oppå pysjen. Tror du folk forstår at de hadde gjort akkurat det samme om de levde som oss?
Jeg tror den 3 inkarnasjonen blir flott, jeg! Nydelig å ha på mens du farter rundt og er sofistikert bydame!!
Jeg har henta boller ut av frysen og skal straks lage meg kakao - hadde sånn mareritt at jeg gråt når jeg våkna, da fortjener man kakao og bolletrøst, ikkesant? :D
Og så lurer jeg på om det blir Sortlandstur imorgen el lørdag - jeg har jo tross alt noen tanteunger som kommer til å mase jull i hodet mitt om Blåfjell ditt og blåfjell datt med en gang kalenderen begynner på TV.. så tenkte jeg kunne handle garnet snarest, så slapp jeg å være så veldig på etterskudd med de barna :)

Jeg holder også på med mønstervotter. Du så kanskje på Ravelry, eller forumene, de nydelig sjøhestvottene? Forelsker meg TOTALT! Og nekter jo pinne 2mm. Og er ikke av typen som har "en rest Kauni" liggende. Jiiz.

SÅH, jeg fant tomme charts, og tegnet inn min egen sjøhest, og er nettopp ferdig med den første. Tror det blir superfine votter, jeg :D på pinne 5!!

Mormor sa...

Uansett så ble tredje reinkarnasjon kjempestilig. Jeg ler like godt av dine fremstillinger hver gang. Hvorfor i alle verden skulle du fortelle at det ikke var du som "fant opp kruttet". La dem leve i troen, det de ikke vet har de ikke vondt av. Ha en fin helg !

mimouna sa...

Hehe, du skriver morsomt.
Genseren ble fin den, og hvis den ikke passer nå heller er det nok garnet det er noe feil med. Helt sikkert.

Farmors sa...

Åh, jeg forelsket meg i elg i solnedgang, det hadde bare vært helmax! Hvor i all verden fant du det mønsteret! Skulle ikke forundre meg om det er din oppfinnelse også, i likhet med løshalsen...

Beyla sa...

*humre* mitt hovedproblem med alle votter er at de haer en stygg tendens til å kun bli venstrevotter. Why, you say? Gudene vet. Og det er tross at gubben har minnet meg på det til det kjedsommelige....! Nettopp ferdig med vottene, som ble et PAR, skal ta bilder av dem imorgen. Veldig stolt av meg selv. Neste gang= neste skuddår.........!!

Gladiatorspillet er fali artig. Hovedsaklig fordi det er en type spill jeg faktisk forstår tror jeg.. ;) Og når folk trykker å linken raner jeg dem (ifølge spillet) for gull og ærepoeng :D perfect!

Beyla sa...

la meg seeee... eh.. hvis du nå bare googler Generic Norwegian chart from Hello Yarns, så skal den dukke opp altså! helt sant! den ligger på Ravelry også :D Jeg fant forresten ut at om jeg følger charten blir vottene en halv meter lang og så smal at de såvidt passer. derfor har jeg droppa.. 5-7 rader, og lagt til tils. 4 masker i bredden. Men så har jeg brede og korte bondetamp fingre og da :D

Beyla sa...

Og dessuten har du helt rett om Gladiator spillet - det ER avhengighetskapende sånn når man begynner å komme igang.. fali fali krigsmannnn

Berit sa...

Tunikaen din var flott, men du så mye arbeid!!!!
Utrolig mye flott garn du får tak i, har liksom aldri hørt om slikt en gang jeg....

Og elg i solnedgang, det har jeg lyst å se!!!!!

Du får ha en god tur til byen, kose deg masse, lade opp batteriene, utrolig hva det gjør med en å å komme seg ut litt, bruke penger, dille, stase seg opp, LYKKE TIL!

Ha en fin adventshelg.

Felisi sa...

Tunikagenseren ser flott ut, det mangler bare et bilde med deg inni ;o)

marit sa...

Tunikaen ble flott den!
Gleder meg til å se elg i solnedgang;-)
Her kan vi fremdeles få lam levert helt fra slakteriet, men alt over ett år er delt etter ryggen, de plukker ut ryggmargen pga en eller annen obskur sjuke som jeg selvfølgelig ikke husker hva er...
Flettene er nok ikke etter eget hode- har funnet litt her og litt der på nettet-tenkte jeg skulle sette meg ned og blogge litt om den. En gang til neste år... Men sammensetninga av flettene er min! Er bare spent på om den passer...prøvelapper og skisser med mål har jeg liksom ikke helt sansen for...hehe.
Ha en flott helg!

Stjerneglimt sa...

Humre..humre.. jeg ER seriøst avhengig av dine morsomme betrakninger av verden...!
Pute var et godt forslag, og det blir nok et snarlig prosjekt...