onsdag 17. desember 2008

Klare det umulige

For det gjør jeg nå. Jeg stresser - og jeg har, når sant skal sies, ingen verdens ting å stresse for. Det blir bare tre av oss (vel, muligens fire) i julen, julegavene er sånn omtrent ferdige, maten er innkjøpt og alt er egentlig klart. Vel, jeg kan vel gå et par omganger med vaskebøtta, men det gjør jeg da vanligvis også. Så - ingen verdens ting å stresse for. Men jeg stresser på harde livet alikevel. Kanskje det er noe som hører med?I år har jeg strikket nesten alle gavene. Og nå har jeg fått for meg at de sikkert ikke er bra nok. Jeg har virkelig kjeftet meg selv opp i dag. Makan til tull. Hvor tar jenter sånt ifra?

Jeg legger skylden på eventyrene. Der må jenter la seg utnytte på det groveste og gjøre idiotiske ting som å hente vann i bøtter med hull, spinne rom fulle av garn lagd av ingenting, gifte seg med troll og ta sin fars plass som gissel hos ufyselige monstre uten å mukke. De må danse på ben som gjør vondt og la mannfolk klatre i håret sitt. (Ja, ærlig talt, her kommer det en fyr som liksom skal redde en prinsesse ut av et tårn og så har han ikke tatt med seg stige!! Makan til tufs).
De som nekter blir øyeblikkelige utnevnt til slemme søstre som får munnen full av padder og annen styggedom. Ikke blir de gift heller.
Og når vi blir gamle så må vi stå til evig tid med nesa i en trestokk og tigge om mat av tilfeldig forbipasserende. Er det rart vi blir som vi blir?

Hva syns dere? Er den lekker eller er den lekker?
Jeg har 20 nøster av Jaeger Matchmaker garn liggende og tenkte at - da kjøper jeg det mønsteret. For jeg bare ha den jakken. Så satt jeg halve natten og strikket prøvelapper. Greit å ha noe å gjøre når man ikke får sove alikevel. Men det gikk bare ikke. Garnet passet ikke i det hele tatt. Men etter lang og intens tenking fant jeg ut at Alufoss Lopi ville passe, så jeg sendte sporenstreks en email til Island. Jeg skal vel klare å vente såpass lenge. Så nå har jeg fortsatt 20 nøster Jaeger liggende.

Ta en titt på bloggen til Mari Muinonen som er designeren. Hun har noen gratisoppskrifter i bloggen sin. Deriblant et par votter og sokker som står i stil. Jeg har nettopp strikket dem og de er nydelige. (Jeg kan ikke legge ut bilde fordi visse personer som ikke snakker norsk snoker på bloggen min for å se på bildene - sier han ihvertfall.)

De ser veldig avanserte ut, men var forbausende enkle å strikke. Fort gikk det også - på pinner nr. 3,5. Hele votten er lagt ut som diagram og jeg brukte et par kvelder på dem.

Denne kom fra USA idag. Det aller, aller beste DH vet er sommerkotteletter. Jeg pleier å ha noen i kofferten når jeg har vært hjemme i Norge på besøk, men det er jo begrenset hvor mye kjøtt man kan ta med seg. Her finns de ikke. Og ikke greide vi å finne en sånn røyker heller. Så etter mange uker med intens forskning ble den altså innkjøpt i USA. Vi måtte betale mer enn det den kostet i porto og nå må vi kjøpe sånn transformator for å få den til å virke her. Så det blir dyre koteletter. Men DH er lykkelig som en lerke - og det er jo flott. Jeg bare lurer på hva som kan røykes sånn bortsett fra koteletter? Jeg må nok sette meg ned å forske videre.


15 kommentarer:

Beyla sa...

ahh, du er _der_......! Jeg ble så forbainna at jeg pensjonerte strikkingen. Ikke rørt på over ei uke. pinner og garn er pakket vekk. jeg kjenner jo jeg savner det, men ikke nok til at jeg føler jeg kan ta det frem...!
Jeg skulle lagt meg for lenge siden, begynte å bake brød rundt midnatt, drikker kaffe og begynte å følge med på en fæl 2verdenskrig film som går på tv - og jaaadaaa, bæsinga er et faktum. rummel liker ikke at jeg surker, han tror jo verden faller sammen om jeg sipper :p
Jeg synes du skal hvile, jeg. Og så kan vi tenke på hva vi tror vil skje hvis vi slapper av lenge nok til å sovne.

Beyla sa...

også duuuu? Skottland er en av verdens største lakseprodusenter. Og du har en røykebu? hallooooooo? Einerøkt.. laks.. *sikle*

Ohh, eller spareribs!! De skal være røkt til dommedag! namm!! jeg vil ha røykebu, som du kanskje skjønner..? du kan lage eget krydder!! smoked paprika! yay! det er såå godt!

Beyla sa...

ja ehh altså... nå er det jo sånn at den skulderbetennelsen min holder på å bli kronisk, så jeg BURDE IKKKKKKKE strikke, og det gikk fint.. helt til igår. Da sto det til slutt mellom å begynne å røyke eller strikke litt.....!
På ibenholtpinnene hviler 20cm feather and fan skjerf til meg selv (!!!) i nydelig varmbrun tynn alpakka fra DSA... nydelig garn, nydelige pinner, nydelig mønster... og it's all for me! tror det var en god løsning. Må bare huske å begrense meg kraaaftig..!

Litt om alt sa...

JA, den kåpen var skikkelig lekker *sikle*
Den eventyr-tesen var slettes ikke dum. Skikkelig bra faktisk! :D I mitt neste liv skal jeg bli heksa som gjør som hun vil, hun som hiver seg på kosten å reiser til Bloksberg en gang i året.
Og du; Den som ikke blir glad for strikkingen din eksisterer ikke. Glem alle dumme tanker!
KLEM

Sterita sa...

Åh, jeg blir så inspirert når jeg leser bloggen din! Jeg lurer på å kjøre i gang et par sånne pose-sokker, de så veldig enkle og fine ut. Men er nok lurt å legge med bilde om man gir dem som gave ja :)
Har sett litt på garn på ebay, lurer på å kjøpe alpakka garn derfra, det er jo så dyrt i norge. Har lyst å strikke et helt enkelt babyteppe av mykt deilig garn, da må vel alpakka være et bra alternativ..
Uansett, takk for en fin og underholdende (og inspirerende) blogg! Ønsker meg bilder av huset ditt, det høres ut som tidenes drøm å bo slik som du gjør!!

Ruth sa...

Ja, EBay er lurt. Hvis man passer på å skjekke selgerens tilbakemeldinger og at den er 100% eller deromkring så er man som regel trygg.

Så hyggelig at du liker bloggen min, Sterita. Jeg har ingen link til deg så jeg får ikke sett bloggen din. Eller har du ikke en?

Muffin sa...

Ja du må no berre stress... :) Jeg skylder ikke akkurat på eventyrene da, men på ordtaket "som julekvelden på kjerringa" -hvorfor er det akkurat kjerringa julekvelden skal kommme på? Syns den kan komme på mannen heller, slik at kjerringa (jeg) kunne ta det mer ro hele adventstia og så rolig og makelig besøke herreundertøybutikken på lille julaften og se etter en lekker gave til mannen som han kunne ha glede av. Gleder meg til å se dånekåpa di ferdig, et stort prosjekt, så nå ser vi deg vel ikke på en stund :( Lykke til i alle fall, hva du nå enn stresser med.

sipusa sa...

Ost!
Jeg har smakt en røkt ost og det smakte bare heltdigg:-D
Og så....hmm......skinke? Fisk? Hamburgere? LOL

Og lekker, for et spørsmål, klart den er lekker, den er lekrere enn lekrest, den er knusedeilig og jeg skulle vel egentlig ha kjøpt meg enda mere álafoss-lopi for nå har jeg en kg men i to farger og det duger sikkert dårlig, akk o ve, hvor masse trenger man? Hehe;-P

Ja, nå leste jeg igjennom de andre kommentarene her og da kom jeg på den eventyr-teorienm din, og jammen santen har du rett altså! Og ikke bare at jenter må være dydsmonster for å få prinsen, gutter må være tvert imot og helst være late og plukke med seg masse skrap og ikke like å skifte klær....nei, jeg skjønner nok mye mer nå, det er snickers og twist altså!

Når det kommer til julegaver er jeg sikker på at dine julegaver er aldeles utmerkede. Skulle gjerne tatt en usett jeg hehe LOL

Beyla sa...

gubben ble så morsk i natt... kanskje fordi han skulle på jobb halv sju og jeg holdt hus til klokka 5? Med samme gamle tralten "Jeg har så vondt i skuldra mi!" (Karius&Baktus stemme) Milde himmel altså. Så er visst off limits ennå en stund *sukk* hadde planlagt å avreagere med hardangersøm, mennehhhh.. mørketid.. finner ikke broderibrillene mine eller tålmodigheten.. det får nok vente ei stund ;) I mellomtiden har jeg uansett en haug krumkaker jeg må få laget, tenkte å ta med til tantene!

LivM sa...

Den jakka, eller kåpa var jo utrolig lekker da! Den må du bare strikke. Stå på og få tak i nytt garn.
Vil gjerne få ønske deg og dine en riktig God Jul!

Lisabeth (sushigirl) sa...

Hei, er innom på min lille surferunde, og vil få ønske deg en god jul og et godt nytt år. Ligger forresten noe til deg i bloggen min. :)

Tonje sa...

Lekker?? Lekker er bare fornavnet! Skjønner jo godt at du bare MÅ ha den kåpa/jakka! Og jeg er sikker på at strikkede julegaver faller i smak hos dem som får dem, spesielt når det er du som har strikket...

Sommerkoteletter, ja. DET savnet jeg og da jeg bodde "der borte", men nå, etter at vi flyttet "hjem" har jeg igrunnen spist nok av dem, så det blir vel ei stund til neste gang. Nå gleder jeg meg mest til ordentlig Norsk julemat... fårerull, sylte, fenalår...mmmm...

Sonja sa...

Ja er det ikke rart hva jenter må tåle? Det var nesten godt å høre at andre jenter også stresser enda alt er ferdig. Jeg måtte ta meg i det her om dagen da jeg fikk det for meg at det og det har jeg ikke tid til,fordi det snart er jul. Tenk så trenger jeg ikke å gjøre noenting til denne jula. Pakkene er ferdig,det er fårerullen også.Og det var den julestria. Blir jo ikke hjemme i år.
Hurra for ferdiglaget jul:)

Ønsker deg en riktig GOD JUL og et GODT NYTT ÅR.

Berit sa...

Den kåpa vår bare dritlekker!!!

Kan godt tenke å strikke meg noe slikt på nyåret.

Ønsker deg en flott julehelg!!!!

mange klemmer herfra.

Stubbetufsa sa...

Kjære Ullhedina! Du er god! Jeg har lest til gubben og flirt, om 5cm snø og innepåbud, nyttårsfeiring og andre ting! Og så har du bodd i Oran! Jeg har bodd i en landsby nær Blida sør for Alger i ett år! Du skulle ikke være tvilling også? Jeg må i allfall prøve å linke til deg! Må følge med på ditt liv med bl. a. observasjoner av endringer i lyspærestyrke og svart garn som suger lys! Klem!