torsdag 5. februar 2009

Det sner, det sner - tiddelibom

Det er knapt annet på nyhetene akkurat nå. For det er arktiske forhold, må vite. 280 skoler stengt i Skottland, flyplasser er stengt, togene står - vi har fått beskjed via TV og radio at vi må passe på våre eldre naboer slik at de ikke fryser ihjel. Det er kaos på veiene og vi blir bedt om å holde oss inne.

Og hvordan ser det da ut her, under slike ekstreme vinterforhold?

Sånn!
Det er 2 cm sne og - 1,3 grader. Akk ja. Det er jammen ikke greit. Jeg får holde meg inne, det kunne jo tenkes at jeg sank ned i sneen og forsvant - ihvertfall til skosålene.


Jeg har strikket Karius-skjerf i kidsilk på pinner nr. 4. Det var forholdsvis fort gjort, men så syntes jeg det ble så kjedelig i bare brunt og heklet et rysjekant rundt med bitteliten heklekrok og den tok det en hel evighet å bli ferdig med. Og så heklet jeg en liten blomst også. Jeg skulle egentlig heklet flere, men det var så dørgende kjedelig, så det ble bare en.

Nå har jeg begynt på noe som det er lenge siden jeg har gjort. Jeg fikk plutselig ånden over meg i går kveld.

Først lagde jeg et sånt helt enkelt piperenser-skjelett - så viklet jeg polyesterfyll rundt og stakk det på plass.

Så bruker jeg kardet merinoull og former kroppen. Det tar lang tid fordi man må stikke og stikke og stikke og ..... vel .... stikke. Jeg får litt følelse av å være voodoo-heks mens jeg holder på, men det føles rensende på en måte også. Jeg kan ikke helt forklare det. Mens jeg strikker kan jeg høre på radioen eller se på tv'n, men med dette så må man følge med som en hauk. Nåla er lang og veldig spiss og det gjør skrekkelig vondt å få den gjennom fingeren eller inn i hånden. Så hodet tømmes for tanker og det eneste som teller er å få formet ullen.
Jeg har aldrig noen faste planer når jeg gjør dette. Bare vage forestillinger om hva det skal bli. Det kommer som regel mens jeg former hodet og det er like spennende hver gang. Så nå det blir vel en stund til jeg får strikket noe. Men garnet er trofast det, det ligger pent og venter og så kan jeg jo TA på det og tenke strikketanker, det er lykke i det også.

I morgen kommer DH hjem og han tar med seg Barnet fra Glasgow. Barnet er fokjølet og vil vel hjem for å få rødvinstoddy og dundyne, tenker jeg. Det er koselig det.

DH er litt betuttet for tiden. Han savner Pusifer som var hos ham på ferie mens jeg var i Norge. Han har begynt å prate alvorlig om å skaffe en pus til. Han vet at jeg ønsker meg veldig en Norsk Skogkatt og har kontaktet oppdrettere her i Skottland. 450 pund!!! Jeg skal da så aldeles ikke begynne med noe avl og å betale så mye for en pus som bare skal være hushersker nr. 2 er galskap syns nå jeg. Og ikke vet jeg hva Pusifer vil si til noe sånt. Det blir ihvertfall ikke snakk om at han kan ha en hos seg. Pusekatter skal ikke bo i trange leiligheter, dermed basta. Men sender han meg flere bilder av små skogkattepuser nå, så vet jeg ikke hvordan dette ender.

Den ene oppdretteren han kontaktet ble fyr og flamme da hun hørte jeg var norsk. Hun trengte hjelp til norske kattenavn. Jeg skjekket web-siden hennes. Kattene hennes heter Trygve og Berit!! Hun trenger nok hjelp ja.
Tenk å måtte fly rundt veggene og rope; "Trygve, nå kommer du hjem med en eneste gang ellers så sender jeg flyvåpenet etter deg!"

Jeg håper alle får en fantastisk helg.

16 kommentarer:

Mammadragen sa...

Æ syns Trygve var et flott navn på en katt, men tror ikke det hjelper å true med flyvåpen for å få kattskinnet heim for natta!
Det høres ut som dokker har like mye sne som vi i det sørlige Østfold! Lurer på koførr vi ikje e vant til at vinter lengre skal være snø og kulde (med mindre man bor rundt omkring polarsirkelen..jaja :)
Jeg har en teori at katter har behov for navn med S i... ikke at det hjelper min Anton eller Bono... Kattenavn er vriene greier egentlig...

Mammadragen sa...

såpass, ja da skjønne æ at det hjelper å true med flyvåpnet, her i huset er pusenen redd for støvsugeren :) ha en flotte dag da!

Berit sa...

Første gang jeg har hørt at Berit er brukt som kattenavn, hehe!

Snøen er kommet her også, og er vant med at vinteren kommer i februar. Men skoler og flyplassen blir ikke stengt da...
Men det har en lei tendens til å bli mildvær sånn innimellon og så fryser det om nettene og blir grusomt glatt, det liker jeg ikke!

Spennende prosjket med den dukken du holder på med. Jeg laget en nissefamilie i samme teknikk, og tovde tøyet som skulle brukes til klær. Mye arbeid, men du så fine de ble.

Ha en fin helg og en flott morsdag!

Lisabeth (sushigirl) sa...

Det er i grunnen vanskelig å finne gode kattenavn, synes jeg. Det er mye enklere å finne hundenavn, av en eller annen grunn. Pussig det der...

God helg!

marit sa...

Prøver igjen- blogger åt opp kommentaren...
Kattenavn? Gråpus og Svartekatta og Pysekatten- vi hadde en som het Prikken også, det var før barn #3 hade lært å si "R", så oppsynet på de besøkende ble noe flakkende...;-D
Vi har omtrent like mye(lite) snø som dere har, og idag tror jeg sola stikker fram igjen også. Men vi får ingen "snowday" likevel...urettferdig, synes ungene. Og så flirer vi jo litt av at det går an å bli så mye kaos av så lite snø...
Ha ei flott helg med mann og Barn!

Frk.Badegakk sa...

Stakkars, snør du inne du da... hihihihihi...=P
Jeg har et hjertesukk på bloggen min ang. snø, men her laver det faktisk ned til knehøyde, noe som involverer meg med ei snøskuffe osv osv... blæhsj...

Så, gå inn på bloggen min for litt vårvibber da vel!=D

Høres ut som helga di blir bra, selv skal jeg jobbe fredag til søndag, men jeg har planer om å avslutte jobbinga med et pannekakeparty for meg og min kjære etter jobb på søndag! Weeee! Noe å se frem til. Det er viktig det! Ønsker deg en strålende strålende helg!

P.S; Thomas synes Tormod er et genialt kattenavn...

Litt om alt sa...

Det skjerfet var "berre lækkert", og rysjekanten var vel verdt jobben synes jeg.
Hva er det du lager av kroppene? Nisser og hekser, eller blir det engler? Legg ut bilde når du er ferdig, morsomt å se!
Det må være litt av en overgang å komme til kaos av 2 cm snø, tatt i betraktning hvordan det var i Norge når du var her?
Og apropos Norske navn, svigermor kalte katten sin for Borghild! *ler*
Klem

Rigmor sa...

Så nydelig Karius skjerfet ditt ble.Ble nydelig med kanten og blomsten. Håper dere ikke snør ned der borte, så mye snø som dere har fått*ironi* he,he
Kan få litt hos oss, snør på Østlandet i dag, ikke fritt for at det blir kaos her også.
Ha ei fin helg.

Hobbygåsa sa...

Så herlig - ja det er forskjell på snøkaos gitt. Her har vi over meteren med snø nå tror jeg... Og enig med deg - hjelp de menneskene - ingen katt kan vel hete Berit og Trygve hehe. Ha en fin helg!

LivM sa...

Det er ikke greit må du vite!! Men da skulle du vært her i dag , for nå har det lagt ned minst 30 cm snø. Gubben går i fast rute for å måke unna.Godt at en kan holde seg innendørs med strikkepinnene
Flott sjal du har strikket. Greit med slike prosjekter som en får raskt unna. ha en riktig fin helg og kos deg i snøen!!

Petunia sa...

Å, jeg har så lyst til åprøve meg med å lage slike figurer med filting (Det er det du gjør dder ikke sant?). men jeg synes det ser så vanskelig ut. Og du skrev det selv... tar lang tid.
Kan ikke akkurat si at jeg er så tålmodig av meg.

Mormor sa...

Skjerfet var helt nydelig. Men jeg måtte le litt av din beskrivelse av de ekstreme vinterforholdene. Vi har litt snø kaos på Østlandet denne helgen også, men her er det over en meter, og det laver fortsatt ned. Jeg synes jeg hører deg fly rundt og rope på Trygve ja :-) He he.
Ha en fortsatt fin helg.

Litt om alt sa...

Titt innom siden min :)))

Annepålandet sa...

Er det første gang det snør i Skottland?? Siden det blir sånn kaos, mener jeg?

Her fikk vi en halv meter snø forrige helg, og i dag har det snødd minst en halvmeter til. Nå raste det nettopp en diger skavl fra taket ned foran døra, så den går ikke å få opp... Håper det ikke skjer noe så vi må rømme huset i løpet av natta, emn da kan vi jo bare hoppe ut av vinduet... Men skolene blir nok ikke stengt pga litt snø her, nei.

Sjalet ditt ble flott! Skal bli spennende å se hva du lager nå - har aldri sett teknikken før.

Tonje sa...

Ja, her har vi hvertfall fått vinter. Litt uvant for meg som ennå er vant til den skotske vinteren... Gurimalla, jeg trodde jeg visste hva norsk vinter var, men man glemmer visst fort...

Tonje sa...

Jeg glemte jo helt det jeg skulle "si" ang kattenavn... Da mannen min var liten, hadde de en katt som het Plusskvamperfektum... kanskje litt tungvindt...??