søndag 1. februar 2009

Utmerkelse og utfordringer

Jeg har fått både utmerkelser og utfordringer mens jeg har vært borte. Mange hyggelige kommentarer har jeg også fått. Tusen takk.

Denne har jeg fått av Stubbetufsa. Hun la inn en kommentar hos meg for en stund siden og slik fant jeg henne også. Og takk for det. Hun har en gøyal og spennede blogg man blir i godt humør av. Og så har vi en del andre ting til felles også. Vi har bodd i Algerie begge to f.eks. Det er ikke ofte jeg treffer andre som har vært der. Tusen takk, både for kommentarene og for utmerkelsen. Det blir satt stor pris på.

Hun har også utfordret meg til å vise bilde 6 fra mappe nummer 6. Det var ingen vits i å dra frem noe bilde fra "min egen" mappe. Der er det bare garn og greier og de fleste av de bildene har dere sett før. Så jeg dro frem min og DHs felles mapper.
Og da ble det dette bilde.

I 2006 bodde vi i Geneve (Sveits) i 6 måneder. Dette ble tatt fra balkongen i leiligheten vår. Det var de mest utrolige solnedganger der (og de mest borteinatta lyn og tordenvær også). Det er Jura fjellene dere ser i bakgrunnen.

Jeg fikk samme utfordringen fra Rigmor også. Og jeg kan jo ikke bruke det samme bilde hele tiden så jeg tar ett steg frem og viser bilde nummer 7 i mappe 7.

Vi tok ofte hjulbåten over Lake Geneva til Frankriket og dette er fra en liten by som heter Nernier. Praktfull. Det er ikke stort mere å si om den saken. Er dere på de kanter så stopp der. Handle der, spis der og drikk der også.

Og så har jeg fått en utfordring fra Littomalt som ber meg fortelle 3 ting jeg er flink til.

Ja, det var det da? Det må jo være noe jeg er flink til, men jammen om jeg er i stand til å komme på noe sånn i farta. Skal vi se, skal vi se...................

Jo, jeg er god til å lage sauser. Jeg er litt sær sånn egentlig, jeg lager til og med hvitløksmajones fra bunnen av.
Jeg er flink til å være sta. Har jeg først bestemt meg for noe så gir jeg meg ikke før jeg får det til, uansett hva det måtte være. Noen sa engang til meg at jeg var for dum til å forstå at visse ting er umulige - og det kan jo være noe i det.
Også er jeg ganske flink til å pusse opp. Male, slipe, tapetsere og sånt.

Oj, den der var vanskelig. Hadde det vært flere enn 3 så hadde jeg vel blitt sittende her til våren.


Om jeg fikk med meg noe garn hjem i kofferten? Å ja. Masse kjøpte jeg og masse fikk jeg. Snille, gode Littomalt sendte meg haugevis med garn. Vi gjorde en sånn bytteavtale, hun og jeg. Jeg liker smykkene hun lager og hun ønsket seg sokker. Og smykker fikk jeg da, bedre meg. Mange flere enn jeg syntes jeg fortjente, og på toppen av det så sendte hun en masse garn også.

Og så fikk jeg plutselig dilla på lilla. Jeg som aldri har brukt lilla i hele mitt liv! Det er hormonelt, det er jeg sikker på. Det begynner med overgangsalderen og en merkelig forkjærlighet for rosa - som sakte glir over i dilla på lilla og som sannsynligvis ender med at jeg kjøper meg en purpurfarget hatt og en stor pose med kamferdrops.
Begynnelsen på slutten med andre ord.

Jeg tok helt av. Lilla alpakka, mohair, kidsilk, ull og lilla perler. Og ikke vet jeg hva det blir av det.

Jeg kjøpte denne også fordi Sylvia anbefalte den - og det er jeg jammen glad hun gjorde. Herlig bok med inspirasjon i bøtter og spann, så det kommer vel.


Og så må jeg fortelle - jeg hadde noen dager i Aberdeen før vi kjørte hjem og jeg travet rundt i bruktbutikker på jakt etter bøker som vanlig.
Jeg var innom den som samler inn penger til dyr, der har de bøker og en god del ting til kjæledyr. Mens jeg står der og skravler litt med damen, sier hun plutselig; "Vi fikk inn noen gensere fra en butikk - har du lyst til å se?" Og det hadde jeg jo.
To splitter nye gensere i 100% kasjmir, i min størrelse!!!! 45 kroner hver. Jeg tok ikke mye betenkningstid nei.
Men nå har jeg altså et lite problem. Jeg greier ikke bruke høy hals. Visse deler av meg har totalt klaustrofobi, halsen er en av dem. Men jeg får helt panikk av tanken på å begynne å klippe i kasjmir. Det er jo nesten helligbrøde. Lurer på om jeg kan true meg selv til å gå med høyhalset genser? Jeg er som før sagt, en smule sta, men det kan jo slå begge veier?


11 kommentarer:

Litt om alt sa...

For en flott blomstervegg på ett nydelig hus! Tenk å ha tålmodighet og grønne nok fingre til å få til noe sånt??
Tror vi alle trenger å bli minnet på hva vi klarer/kan/mestrer en gang imellom. Vi er så altfor dyktige til å si hva vi ikke kan! Og en sånn stahet som du er i besittelse av er bare bra, har ikke noe med dumhet å gjøre overhodet.Lurer på hvor verden hadde vært idag om det ikke var for innbitt stahet?
Masse klemser

Sylvia sa...

Hei, og velkommen "hjem" igjen! Gjett om jeg har savnet deg da!!!! Endelig er du tilbake igjen....med masse lilla garn, ser jeg......da er vi fler, for jeg har helt dilla på lilla, jeg også. men det blir lenge til vi får lilla hår....du har vel sett de damene der....med puddelsveis som er lilla. Kan de ikke se det selv i speilet?
Høyhalset genser, usj! Jeg klarer det heller ikke! Det er derfor jeg strikker "ørten" skjerf til meg selv, for å slipe å bruke høy hals.
Å være sta er da bare bra!!!! Iallefall for en selv, hi hi

sipusa sa...

Oi.....vet akkurat hvordan det er med halsen, min vil heller ikke ha noe hals mot seg, og en gang byttet jeg inn et skjerf fordi det var for trangt;-P haha, nei det siste var bare tull så klart men sannelig om jeg vet hva jeg skal råde deg til

jeg ville klippet tror jeg.

Ellers veldig flotte bilder, sånne som vitner om at man har reist og ikke bare sittet på baken, er nok litt beundrende til sånt jeg ja, for selv om jeg ikke har reist så masse er det en liten vandrer i meg som gjerne skulle ha begitt seg ut på tur.....

Ja, og masse garn det er flotters det:-D

Ang det å bruke broderimønster til å strikke med må jeg innrømme at jeg har lånt den ideen fra noen og siden jeg er en ærlig sjel klarer jeg ikke ta æren på meg selv om jeg var fristet en stund;-)

Stubbetufsa sa...

Du, min Algerie-venn! Jeg kunne ha fortalt deg på email, mabrisimalfakrøllonlinedottno

Nutte sa...

Hei:) Så moro at du har fått dilla på lilla da, er i min mening en av de flotteste fargene som finnes! (bare å se på hva jeg har laga i det siste det..) Jeg synes du forresten har en veldig koselig blogg, tenker jeg stikker innom igjen :) Ha en fin dag.

Annepålandet sa...

Velkommen tilbake!
Du glemte å nevne at du er superflink til å strikke!!!
Skal bli spennende å se hva det blir av alt det lilla garnet. Jeg har en del lilla garn på lur selv...

Stjerneglimt sa...

Så trivelig at du er tilbake igjen, og at du har hatt en fin tur!

LivM sa...

Der var du jo tilbake igjen!Velkommen hjem! Og så alt det garnet du har fått da, ja da er det bare å svinge pinnene igjen. Høyhalset genser, nei da er du som meg, det er umulig. Men det er dumt, tenk så deilig og varmt!

Tonje sa...

...og så er du jo flink til å strikke... og å kjøpe garn... og flink til å skrive underholdende/morsomme blogginnlegg... Se det, det var tre ting til... ;)

Anonym sa...

Har du bestemt skjebnen til pologenseren?
Jeg synes du du skal gi den en omgang med saksa.
Polokragen kan jo bli et matchende pannebånd eller ei lue :-)
Det er jo gøy med redesign :-)

Anonym sa...

Har du bestemt skjebnen for pologenseren?
Jeg synes du skal klippe av polokragen å lage ny halskant, kanskje til og med gjøre helt om på genseren.
Polokragen kan jo bli et matchende pannebånd eller ei lue :-)
Redesign er gøy :-)