onsdag 4. mars 2009

Sorry asså

- jeg har fått skjenn og smekk på fingrene både via e-mail og telefon om at jeg blogger for sjeldent.
Men jeg har jo ikke hatt tid.

Når jeg elegant og freidig lover bort premier som jeg hverken har ferdig eller påbegynt - så er det jo ikke annet å gjøre enn å sette seg ned å lage en. Og det tar så lang tid, men nuuh - klokken 3 på natten, så er hun altså ferdig - og det er jeg også. Det blir lenge til neste gang, tror jeg.

Det ble en skogshulder denne gangen. Hun er en slektning av fjellhuldra som var innom her for en liten stund siden. Hun har hverken kuer eller gjeiter og ikke bor hun på gard. Hun bryr seg ikke så mye om pynt og stas heller. Når sant skal sies grer hun hverken hår eller hale, ihvertfall ikke før til midsommers - men hun liker å pynte seg med blomster. Så litt forfengelig er hun vel.Hun flytter snart til Annepålandet fordi hun ble den 10.002 gjesten på bloggen. Jeg håper dere blir venner.

I går ble det sagt at det var ventet snestorm her. I morges pøsregnet det og jeg kjørte til nærmeste by i full fart. Jeg har liten lyst til å kjøre bil på vinterføre med sommerdekk. Og jeg måtte handle en del og ta ut noen penger sånn at jeg fikk betalt snekkern som skal fikse loftet vårt. Vel fremme parkerte jeg og nærmest svømte til nærmeste hulliveggen. Og hva var så pin-nummeret mitt? Ja, for jeg vet ikke.
Den plassen i hjernen min som pinnummeret skal oppholde seg var fullstendig tomt. Og det er det fremdeles. Jeg har rett og slett ikke den minste anelse om hva det kan være. Heldigvis hadde jeg nok penger på meg til å kjøpe melk, men det hadde jeg jo ikke trengt å kjøre så mange mil for.
Så nå får jeg - og snekkern - sitte her til banken får sendt meg et nytt. Og nå sner det også. Snøkjærringer så store som frimerker daler ned i svære mengder.

Hvorfor kan man ikke ha PIN-ord istedet for nummer. Jeg hater nummer.

Jeg har fått strikket bittelitte grann også. Jeg måtte ha litt pause fra all stikkingen innimellom, fingrene mine blir helt stive av det.

Jeg var så vidt innom hodet til Sylvia for å hente ut mønsteret til hekleluen hun lager (merket du at jeg var innom Sylvia?) Jeg strikket et Karius-skjerf også. Med dusker og treperler som jeg fikk av Muffin.
Men fargen ble helt anderledes enn jeg hadde trodd. Jeg tror ikke jeg liker meg i den. Garnet er kjøpt på e-bay og er sammensatt av flere tråder, ull, lin, bomull etc. Du finner det her. Det var faktisk godt å strikke med, så jeg bestilte like godt mere av samme garn, men i en annen farge. For jeg skal ha sånn Sylvialue.

Nå må jeg gå og legge meg før det blir for tidlig.


9 kommentarer:

Berit sa...

ÅÅÅ denne var da også flott! Masse arbeid, og så gi den bort, heldig er hun som får den iallefall.

Merkelige greier det med pinkoder. Plutselig så er de borte, og ike kul krampe om en kommer å det. Så kanskje etter en uke så er den på plass igjen. Min mann hadde dette fenomenet nå i uken, men da var det pinkode til et kort som var gått ut for lenge siden som dukket opp. Heldigvis hadde han den nye nedskrevet her hjemme.

Og strikke gjør du, godt å ha noe å gjøre selv om fingrene blir vonde... men det gjelder om å ikke gjøre for mye i lengden. variere litt på håndarbeidet.

Nei nå skal lillegull opp.
Ha en fin dag videre.

Litt om alt sa...

Ja, nå skal jeg ærlig og redelig innrømme at jeg er en bitteliten smule godt gammeldags SJALU!
Herrejeremi så fine huldrene dine er!!!Burde vært utstilt på kunstmuseet eller noe, for maken til håndtverk...
GRATULERER Annepålandet; Du er heldig :)

Du vet du kan "lage" ord av pin.nr?
Hvis du ser på mobilen har hvert tall sine bokstaver..er pin feks 2237 kan du skrive aber..det er bare at du må lage ordet selv.

Og ja, du er savnet når du ikke skriver. Må jo innom fler ganger hver dag for å se etter. Men forstår veldig godt at du ikke har hatt tid nå når en ser resultatet av fraværet.

Klemser

Beyla sa...

Jeg har en genial løsning på det der. Hvis jeg trenger å bruke kort, så bruker jeg gubben sitt, HAN kan ikke sin egen kode med den kan jeg svææært godt. Mine egne penger tar jeg ut i cash (minus det vi skal spare dne mnd) og så har vi det som bensin/mat/brukspenger den mnd. Veldig grei løsning! Snakker om sola, jeg må dobbelsjekke at lånet er trukket...
For en morgen!! Kaffen smakte ekstra godt - sola skinner lavt enda, ligger igjen godt med sne tross plussgradene de siste dagene, måsen og kråkene holder hoff nede på den kritthvite sandstranda (jeg har TO slike tilgjengelig, den ene ser jeg fra den ene stua, det er ca 3 minutt å gå dit) Så teknisk sett synes jeg vi burde få en mini-golfstrøm inni vika her om sommeren, KUN om sommeren vel og merke, så vi kunne fått heftige badetemperaturer og drept heslige kryp ala krabbe i samme slengen. Dang. Ligner ikke meg å være så brilliant genial om morrakvisten..! *kikke skeptisk i koppen* Hva er det i kaffen ah??

Jeg tror huldrene dine bor her jeg, i sjel. Dette er ypperlig hulderland, med de fredede myrene og multetuene...

RigmorNY sa...

For ei nydelig Hulder, helt fantastisk. Goshhh a mei. ;)
Alle haqr vel hentet ideer hos Sylvia, eller... ;)
Ha ei fin uke, med eller uten PIN kode. ;)

marit sa...

Jeg har akkurat fått meg en god latter- takk for den;-) Du skriver knallbra!

Pinkoder er noe herk...passord også! Må huske koden både til mitt, gubbens og sønnens kort...nåja, de er ikke altfor vanskelige da.

Huldra er fantastisk!At det går an å få noe så flott ut av en dott med ull! Heldige Annepålandet:-)

Annepålandet sa...

Åhh, nå ble jeg NESTEN stum! Fantastisk - og bare fordi jeg var nr 10 002!!! Hvor i alle dager har du lært å lage noe så flott? Du kunne jo ha kunstutstilling med de flotte huldrene dine! Og da mener jeg KUNST, ikke husflid, for disse er jo helt unike.
Jeg ble nesten litt skjælven her, jeg vinner jo aldri noen ting, og så skulle jeg vinne noe så flott - snakk om supeflaks! Tusen takk!!

Stubbetufsa sa...

Den der skogshuldra, altså! ho kan no være så slurvat med hår og hale som ho vil, men fin er ho likevel! Nydelig!

Beyla sa...

Myrulla er hodene til de små myrnissene.. de er sånne skikkelige norske nisser, ikke i rødt, men i mosens farver, og de har hvitt hår som står alle veier og når det blir mørkt løper de rundt og plager alle dyra og fuglene i nærheten, men er snille også for hvis noen fugleunger ikke får nok mat får de bær og myggmos av myrtrollene. SÅ det SÅH!
Jeg er så dritlei strikking at det er grusomt. Du veit den Trellis jakka jeg var SÅÅ stolt av? Den fineste tingen jeg har strikka osv osv.. VEEEEL, den passa ikke. Den er så kort i livet at hadde den vært til ei jente hadde man vel trodd det var et kjipt magedanser outfit. Søssa skal prøve å blokke den ut - toppgarnet strekker seg jo veldig, så får håpe det funker!
Milde jehosafat, nå er jeg knusetrøtt! Holder på å hekle en liten brikke. Skal blogge om alle skattene etter mamma og svigermor, vanvittig mye fine heklesaker! Ble grusomt inspirert,har rekket opp en god del da for som strikker er man jo vant til en del flere variasjonsmuligheter. det funker ikke så godt i hekladuker, mattestykket i 4 omgang går ikke opp om 2 omgang ble vas! ;) *klem* til deg og pusifer!

Tonje sa...

Oj, den huldra var LEKKER. Må si jeg er litt misunnelig på Annepålandet...