lørdag 18. april 2009

Nu går alt så mye bedre


Utrolig hva en god madrass og en velvillig pusekatt kan gjøre. I dag er jeg sprek igjen.

Det hjelper å få pakker i posten også. Og sjokolade hjelper - det hjelper på det aller meste faktisk. Og er du ikke enig så er det bare fordi du ikke har spist nok.

Farmor lager de lekreste ting i skinn. Jeg har lenge beundret det hun får til og hva skjer? Jo, hun sender meg farger, skinn-nåler (med fiks ferdig nålepute), sjablonger, mønster og et langt brev med forklaring på hvordan det skal gjøres. OG sjokolade - som jeg allerede har spist opp! Vel, ihvertfall Melkesjokoladen. Kvikklunsjen skal jeg dele med Barnet i morgen. Jeg er jo ikke umenneskelig heller.
Man blir jo glad av sånt. Tenkt at det finnes mennesker som er villig til å dele på denne måten? Og det er mange av dere der ute i Blogglandia, det vet jeg.

Vi har hatt strålende vær i dag. Nå er det kaldt, minus 1 grad, men i dag har det vært skikkelig vår.
Det er litt rart, jeg bor på en måte i blokk. Horisontal blokk. Husene ligger tett, vegg i vegg oppetter hele veien og alle andre veier her. Rett foran husene går veien. Og da mener jeg "rett foran". Når jeg åpner døren og tar ett skritt ut, da står jeg faktisk midt i veien. Og på den andre siden av veien ligger havene. De er små og ligger vegg i vegg de også. Eller heter det "gjerde i gjerde"?

Så en vasser i naboer og alle vet alt om alle og alle vet hvem alle er, hva de gjør og en god del ting som jeg er sikker på vedkommende ikke vet om seg selv engang.
En merker det virkelig når solen skinner. Alle komme ut av husene sine, pusler i havene eller står i klynger på veien og skravler.

Og denne helgen har "Den Slemme Naboen" begynt våren. Først maler han alt, absolutt ALT, gjerde, haveskur, fuglebrett, blomsterpotter og hva har du - blått, mens han spiller Elton John for fulle mugger på kassett-spilleren sin. Så sitter han og ser utover sitt lille kongerike mens han drikker øl. Utpå ettermiddagen blir han melankolsk og spiller "Whiter Shade of Pale" av Procol Harum i flere timer. Om igjen og om igjen. Så blir det vel for kaldt å sitte ute og han fortsetter inne hos seg selv.
I morgen kommer han ut, sur og sint og spiller gamle kampsanger fra den gangen de slet med å hive ut engelskmennene og Bonnie Prince Charlie samlet skottene. Det endte med Slaget ved Culloden, det blodigste slaget på britisk jord og en katatrofe for skottene. Jeg skjønner jo at de er litt bitre, men det får være måte på. Det skjedde i 1746 og begynner å bli en liten stund siden.

Senere på dagen kommer han til å fly opp og ned veien her og brøle at dette er "God's ain country" vill i blikket, på jakt etter en engelskmann han kan tyne. (Det lykkes aldri). Dette er en av vårtegnene her. Etter det kommer vi ikke til å se ham på en stund.

Men vi drar til Glasgow i morgen formiddag så han kan bare holde på. Vi får nok referat når vi kommer hjem igjen.

Vi skal på Cirkus. Og gjett om jeg gleder meg! Jeg blir resten av uken i Glasgow hos Barnet. Jeg skal kulturuke litt igjen. Jeg må det med jevne mellomrom for å holde meg sånn nogenlunde sivilisert. Litt kunst, litt kino, litt mat, noen butikker og en hårklipp og etter det er jeg så sivilisert som jeg noengang kommer til å bli.

Ha en flott uke.

18 kommentarer:

Strikkelines sa...

hei, og takk for besøket...du verden for et sted du bor på. Har lett på kartet, for å finne ut, hvordan det er, men dette bildet sier jo alt.. litt småkoselig vil jeg tro med slike tett i tett hus..og grinete naboer..fysj....han skulle jo ha sendt ut nabovarsel hver gang....ha en flott uke isivilisasjonene.....

Gamleheksa sa...

God by-tur!

Det kan ikke være noe savn å komme unna den naboen noen dager. Den er litt fremmed for oss den byggeskikken der, gitt. Artig å se på for den som er turist, men jeg er glad det er "litt vann mellom båtene" her jeg bor.

Forresten; så bra at ryggen spiller på lag igjen, ellers hadde byturen blitt et slit.

Ha ei festlig uke.

snakkemunn sa...

Så gøy å lese. Ja,ja jeg synes nå det er litt morsomt med en slik fyr mellom de andre som sikkert ikke gjør de store sprellene. Ha en fin uke i Glasgow. :-))

malla-b sa...

Ser så koseleg ut der du bur, men eg foretrekker no å bu i hus med litt hage rundt på alle kanter, sjølv om det ikkje er så mykje. Håper du får ei fin veke.

Annepålandet sa...

Så fint at ryggen er frisk og rask igjen - kanskje det hjelper med gode ønsker og varme tanker? En slags online healing, sort of.

Så utrolig idyllisk det er der du bor! Da er det jo nesten nødt til å være en slange i paradiset. Han liver da opp i hverdagen i hvert fall, han naboen din. Men huff så ubehagelig han høres ut. Vi hadde en nabo som skilte seg litt ut her også, men han flyttet, og nå har vi ingen å sladre om lenger - det har blitt rent kjedelig og besteborgelig i gata her.

Håper du får en flott uke i Glasgow! Man trenger å lufte seg litt med jevne mellomrom, man føler seg plutselig som folk igjen!

Sylvia sa...

"Hyggelige" naboer vet jeg alt om, men de fleste er hyggelige da...hi hi...
Bra at du er blitt bedre. Sjokolade hjelper for ALT det, unntagen migrene, da! Nå har sønnen fått sitt 3 anfall på 2 uker, og han skal iallefall ikke få sjokolade!
Masse deilig garn OG knapper du har ervervet deg. Koooos deg masse med det, Ruth!!

Tonje sa...

Hahahaaa... jeg ler meg skakk av skriveriene dine... han naboen hørtes jo "flott" ut... Da vi bodde i Inverness hadde vi en nabo som pleide å synge gamle Bonnie Tyler låter for full hals ute i hagen (som selvfølgelig lå gjerde i gjerde...) hele sommeren. Vi tror hvertfall det var Bonnie Tyler låter hun sang... vi kjente igjen teksten, men melodien var helt monoton og ufattelig falsk (hvis det går an å være monoton og falsk samtidig...) Grøss og gru...

Flott pakke du har fått... norsk sjokolade var noe av det jeg savnet mest da vi bodde "der borte".

Beyla sa...

tok meg et stort glass vin for virkelig å medføle din ryggsmerte. den må ha vært veldig drøy, for medfølelsen sa meg at det kunne nok trenges enda et glass.
Jeg gleder meg til å se skinnpakke resultatene! Sjokoladen ble jeg litt (veldig) misunnelig på. PMS sjokosulten, sur og sliten sendte jeg gubben på butikken for å kjøpe namme. Og han kom hjem med to pakker kakao-i-smør, altså bitter og grusom 70% kakao "sjokolade". FYSJ! og du verden så snirt. følte meg fullstendig snytt!! dårlig gjort. så, man trenger ikke være i skottland for å surke :D Her har vi hatt snestorm, fjøs port som ble nesten blåst til en viss plass, Rummel med gikt smerter, garn kjøpe stopp (men jeg TRENGER jo islandsk stikkeull! og alle oppskriftene!!!) og.. nai, nå går jeg og henter det nevnte glasset. join me?

Guro sa...

Det mæ æ si, førr en opplevelse, men våren e vel verdt det?!

marit sa...

Her ser jeg til naboene- det er ganske åpent rundt fjorden- men det er ingen som er så nærme at jeg kan høre hva de synger;-D

Godt at ryggen er samarbeidsvillig igjen! Hvordan var det på Cirkus???

Ha ei flott ulturkuke...eh, ulkurtuke...eller noe sånt:D

Røsslyng sa...

Sitter her og humrer av latter over beskrivelsen din av naboens "våronn". Vi blir vel alle litt yr av våren men heldigvis finnes det forskjellige måter å gi det utløp på.
I det store og hele virker det da som om det er en koselig gate å bo i selv om naboen virker en smule skrullet...
Artig å se bilder fra et landskap som er så vidt forskjellig fra det jeg er vant med

Kos deg i sivilisasjonen! :)
Slike turer en nok et must for "forstanden" kan jeg tenke meg

Sonja sa...

Jeg synes det høres veldig hyggelig ut med litt underholdning sånn på en vanlig dag,rett utenfor døren. Skjønner ikke hvorfor du reiser til Glasgow for å gå på sirkus når det er sirkus i nabolaget.

Det så veldig koselig ut i din lille gate.Og snill som du er vil du til og med dele sjokoladen.
Ha det trivelig i Glasgow.

Litt om alt sa...

Nå ble jeg overrasket så det holdt! Har innbildt meg at du har bodd helt for deg selv utpå hedene ett sted, fantasien hadde laget seg ett bilde...og så ser jeg at du bor svært så "sivilisert" i rekke. *ler*

Måtte inn til "farmor" å se på det hun laget, og jeg ble mildt sagt imponert. Det blir spennende å se hva du får til.

Greit at naboen er relativt forutsigbar, ellers hadde det blitt noen spennende døgn.

Ønsker deg en flott tur!

KLEM

Anita K sa...

Hei, her sitter jeg og leser og koser meg masse, du skriver så tårene mine triller, helledussen så vittig du forteller om naboen og alt annet. Håper ryggen din er grei igjen og at du har det bra, skal kikke innom deg en annen dag igjen :)

Berit T sa...

Har en utfordring til deg om du har lyst.....

LinnMarit sa...

sett paa makan, at jepp jeg tror nok vi bor paa samme side av "byen". koselig at du kom innom bloggen min, naa sjal jeg sannelig "holde oeye med deg" for aa se hva du driver paa:) koselig at vi nesten er naboer;)

mette sa...

jeg synes det ser svært så idyllisk ut. Det er vel en sånn formening vi nordmenn har av skotsk og irsk sjarm?? Hvis man da ikke ser for seg skotske heder, og irske små hvite hus hist og pist!
Skjeive og skakke, og herlige!
Og du har rett i at det er ikke mye som kan holdes hemmelig på et sånt sted!
Også en pub i enden av gata??????

Bor i blokk sjøl, og det er nesten ikke en kjeft å se hele vinter'n. Nå tyter mine naboer fram også, det er jo litt koselig, selvom de er overalt! hehehehe

Og den naboen din må vel være en lise for såre øyne? "JIPPI, det er VÅR!!" *s*s*

Flott at du ble så fort bra i ryggen! Katteskinnet hjalp forstår jeg!

Ha en alldeles strålende dag i Glasgow!

Si ifra hvis du har en kjekk skotsk kar som er ledig!

Spurven sa...

Du får det sagt! De naboene, vi har også en sånn - i perioder blir det vel drøyt med munnbruk og høy musikk. Heldigvis har fruen en annen døgnrytme enn oss som passer med frokostplass og ettermiddagssola;-) Håper da deres nabo er rimelig grei resten av året.. masse snø.
God bedring med ryggen!