torsdag 30. april 2009

Gult

Veldig gult faktisk, men det kan trengs sånn som det regner her.

Jeg ble endelig ferdig med denne. Strikket i tynn bomull og etter Rowan mønster.

Jeg liker jakken, men jeg er ikke helt fornøyd med mønsteret. Jeg var klar over at jeg måtte ned et par størrelser, det blir alt for stort ellers. Men skuldrene er for vide sånn at ermene blir hengende litt ned på armen og ryggen er alt for vid. Jeg sydde inn og mekket litt, men det burde jo være unødvendig. Uansett, jeg innbiller meg at den blir fin å ha en sommerkveld. Dessuten så var den morsom å lage.

For en stund siden sendte Farmor meg mønster, farger og sjablonger til å lage bl.a. skinnvotter. Jeg har virkelig gledet meg til å prøve. Først måtte jeg øve meg og bestemte meg til å prøve å lage en pute.
Jeg fant et skinnskjørt i en charity-butikk og som kostet meg 10 kr. og da var det ikke så skummelt å klippe i det.
Sjablongene Farmor sendte meg vil jeg spare til jeg vet hva jeg holder på med, men jeg visste at jeg hadde noen sjablonger liggende et eller annet sted.
Og sånn ble den.

Den andre siden er en bit av mammas gamle lammeskinnskåpe.

Jeg ble helt skjelven mens jeg holdt på - tenk om jeg ødela alt sammen? - jeg vet ikke helt hvorfor - som sagt, bare et gammelt skinnskjørt. Men det var innmari spennende. Og nå har jeg store planer. Tenk så mye flott jeg kan lage nå. Lurer på om jeg kan få til en veske?

Mens jeg drev og lette etter sjablongene måtte jeg endevende endel skuffer. Himmel og hav så mange hobbyting jeg har. Jeg har malersaker nok til å utmykke en domkirke, det er jeg sikker på. Men jeg kan jo slett ikke male. Jeg tror at jeg tror evnene skal komme en dag, sånn helt plutselig.
Jeg fant flere meter hvit silke som venter på å bli malt på også og silkemaling drev jeg faktisk mye med en gang i tiden.
Dette er et stort sjal som jeg helt hadde glemt jeg hadde malt. Jeg tror jeg må stryke det og bruke det til noe. Kanskje.

Det er ganske stort og som skjerf - vel, det er ikke helt min ting. Men som duk eller noe?

Jeg håper det ikke bare er meg som har det sånn? Med hobbyting, mener jeg.

Jeg fant Sumi-e malersakene mine også. Det er orientalsk maling og det var faktisk skikkelig morsomt å holde på med. Det tror jeg nesten at jeg må prøve meg på igjen. Bok om kalligrafi var det også der, med et helt sett med penner. Mengder med Fimo-leire. Kanskje jeg kunne lage knapper eller noe?

Jeg tror jeg må ha hushjelp. Jeg vil drive på med hobbyer og kommer ikke til å få tid til noe som helst annet.

15 kommentarer:

Litt om alt sa...

Takk og pris at vi er fler i den klubben :)
Jeg har ett rom med stoff og rester(lappeteknikk),pensler,akrylmaling, lerret,garn, akvarell,perler og utstyr til det, gips..tror til og med det er noen mosaikkbiter ett sted.....og tusen andre ting. Det er det jeg kaller skattekammer! Kan komme godt med en vinterkveld?
Genserjakken din ble aldeles nydelig, og jeg likte spesielt godt den heklede? kanten.
Vi kan vel danne en forening; *De tusen hobbyer* eller noe sånt..*ler*

Og puten din: Flott!
KLEM

Røsslyng sa...

Du er ihvertfall ikke alene om å ha huset fullt av hobbysaker. Her er skuffer, bokser, svære pappesker, kurver, poser osv fullt av ting og tang jeg tror jeg en vakker dag skal få laget noe av, ulempen er bare at når det er noe spesielt jeg trenger så orker jeg ikke lete gjennom alt for å se etter om jeg kanskje har slikt liggende så da kjøper jeg nytt...
Jeg tror at i de ryddige hjemmene er de enten lite kreativ eller så har de en masse skapplass, boder eller egne rom til denslags...

Nydelige kanter på jakken, den blir sikkert god å ha på sommerskvelder.

Håper regnet hos deg gir seg snart, i mellomtiden får du ta frem saker og ting fra "hobbylageret" og kose deg. Imponeres stadig over hva du kan av saker og ting!

Gamleheksa sa...

Du kan være helt trygg. det er ikke bare du som har et godt utvalg av hobbyting! Jeg ryddet på hobbyrommet mitt for litt siden, har nemlig hatt fobi mot å kaste den minste ting. Du store all verden så mye ting og tang. Med meg går interessene VELDIG i bølger... ;)

Den jakka di så flott ut, helt perfekt til sommerkvelder den der.

RigmorNY sa...

Innom for å ønske deg en fin 1 mai. Og ser du har lagd mye flott her. Kos deg i morgen.

Annepålandet sa...

Der traff du spikærn på hue igjen. Nei, det er ikke bare du som har det sånn. Vi er nok flere. Arbeidsrommet mitt er så fullt at det ikke er plass til å arbeide med noe som helst der. Derfor har jeg bestemt at jeg ikke skal ha flere hobbyer nå. Men skinn ser jo veldig gøy ut da... Og puta ble kjempefin! Jakka også - selv om du sier at den ikke passer, så SER den i hvert fall flott ut!!

Takk for ønsket om en rolig natt - jeg regner med du sikter til natt til 1. mai. Jeg har to tenåringer på vei ut i den usedvanlig milde og fine vårnatten, hvorav den ene er russ. De pleier å oppføre seg sånn noenlunde dannet, men mor er jo alltid bekymret uansett.

Ha en fin helg! Her er det som sagt strålende vår/nesten sommer, håper det blir sol på dine kanter også!

PS: MÅ bare komme med en kommentar til det Røsslyng skrev lenger opp her om ryddige hjem og kreativitet - det er et sitat jeg har lært av en kreativ dame:
"I ethvert prikkfritt hjem bor det kun triste fruer."

Beyla sa...

Skremmende! Skremmende kreativt? javisst! Men fremdeles skremmende ;) Fimoknapper! Lage små sauer! Jaaa! Ypperlig plan!

Og du, hvordan har du sydd de derre putene? de ble kongetøffe, for et flott eksempel på gjenbruk!!

Trollkåno sa...

Kjempeflott.....både jakke og pute!!
Ang. hobbyting: herlighet kor det har samla seg opp gjennom åra, og ingen ting kan kastast......hobbyrommet er "sprengt" og halve kjellaren okkupert.....veit ikkje kor det endar...og det er kansklje like greitt.
Ha ei god helg!!!

Farmors sa...

Hei på deg!
Igår fikk jeg en særdeles innholdsrik pakke fra deg, du er jo helt tullerusk!
Skal blogge om den bare jeg får summt meg. Sender deg en mail bare jeg får tilgang til en!
Jakken ser lekker ut, og du kommer helt sikkert til å få til en masse med skinnideene dine - de popper jo opp ser jeg, morsomt! Trodde du liksom at du var alene med mange forskjellige hobbyremedier? Her finnes alt fra tørre blomster til perler. Tror jeg har vært innom det meste av hobbybølger som har passert. Har helt nylig hatt en opprydning med en "lokal" utgave av Hilde Hummelvoll(les venninne)
da fikk jeg faktisk kastet litt. Tror ikke at jeg får bruk for decoupage-lakk og hobbykeramikk igjen. I gamlelandet er det sommerlige tilstander, god helg!

Strikkelines sa...

hushjelp ja....ska vi spleise:) hihi....huff...men sånn e det nu da....vakker jakke du har laget..male på sjal ja..trur ikke æ hadde turdt...men flott..ha en fin dag i mai

snakkemunn sa...

Du er helt skjønn, skriver om det som jeg er litt lei av meg selv for. Så ser jeg at vi er en gjeng med likedannede. Flott supert, for i min veninneflokk er det bare meg som roter rundt, de andre har full orden.
Oki, jakken var flott synes jeg. de putene var flotte, god og kreativ ide med hjelp fra farmor.
Ha en fin dag. :-)

Muffin sa...

Himmel og hav! Her var det mye flott, kanskje du har enda mer i de uutømmelige skuffene dine? Gleder meg til å se om du får til veske, den puta ble helt knall, den er jo nesten en veske da. Silkemaling er en av de få tingene jeg aldri har prøvd, det ser artig ut og du har laget nydelig skjerf!

marit sa...

Du er nok ikke alene, nei...gubben truer av og til med å sende ungene inn for å rydde syrommet-men dser jeg stygt på ham-det er MITT!!!Stakkars dem som skalrydde op etter meg...;-D

Så stilig pute og jakke! Du er kreativ og flittig!

Kunne trengt en hushjelp her også forresten...

Ha ei flott helg! Vi er hjemme på sørlandet i konfirmasjon! 90 mil/13 timer ned, 90 mil/13 timer opp igjen...

Tonje sa...

Du kan trøste deg med at du er IKKE den eneste som hamstrer hobbyting. Jeg har skuffer og skap og pappesker og hyller fulle av forskjellig hobbyting. Man vet jo aldri hva slags humør man er i... hva man har lyst å lage. Akkurat nå for tiden er jeg i stemple/lage kort humør, men for litt siden var det strikking og før det lappeteknikk, calligrafi, hekling, korssting/brodering, maling osv osv...da er det jo viktig å ha utstyret i orden uansett hva man føler for, ikke sant.

Puta ble fin... alltid morsomt å prøve nye teknikker.

Sonja sa...

Ruth den allsidige, slår til igjen,skjønner jeg. Det var mange fine ting på en gang.
Den puta ble helt lekker.Jeg skjønner godt at du kviet deg litt for å klippe i de skinnklærne. Jeg hadde det på samme måte i forrige uke da jeg begynte å klippe i en skinnjakke.Ville prøve å veve stoff til ei veske i skinn og ull.
Først klippet jeg noen remser av en vinterjakke i ull og så noen remser av en skinnjakke. Om det blir fint får tiden vise.Vet jo ikke engang om det blir ei veske av det .Men det var bra skummelt å klippe opp de dyre jakkene.Det var nesten så jeg bestemte meg for å bruke dem et år til.
Hobby,hobby det er morsomt det! Hvorfor kommer alltid hybelkaninene og ødelegger for en ellers hyggelig dag?

Anonym sa...

Den jakka var da bærre lekker!

Skulle ønske jeg kunne strikke!


Mette