tirsdag 28. april 2009

Kulturuke

Det er ikke ofte jeg får tårer i øynene og klump i halsen av akrobater. Det har aldri skjedd, tror jeg. Men av denne fikk jeg begge deler.Og denne akten fikk meg til å holde pusten i flere minutter.
Som dere kanskje skjønner så svarte Cirque du Soleil-forestillingen til forventningene. Det var rett og slett MAGISK. Det var like mye teater som det var cirkus og like mye ballett som teater. Musikken var også fantastisk. Så får dere muligheten en gang - løp avgårde og kjøp billetter. Det var verdt hver eneste øre.Vi hadde fantastisk vær også (til alt overmål) og tilbrakte resten av ettermiddagen ute ved en av kanalene. Dvs. Barnet, Dama til Barnet og meg. DH stakkar måtte kjøre tilbake til Aberdeen.Jeg har fått spist masse på restaurant, gått i masse butikker, vært på kino og fått klippet håret. Jeg rakk ikke den kunstutstillingen jeg hadde tenkt å få med meg, men det er jo bra og ha noe til gode også.

Glasgow er en spennende by egentlig. Den har et litt ufortjent dårlig rykte. Det er absolutt steder der jeg holder meg langt unna og jeg vet ikke om jeg hadde likt å gå rundt der alene sent på kvelden. Men det er utrolig mange muligheter der. Det er et handleparadis av de virkelig helt store, alle museer er gratis og det er mange av dem.
Arkitekturen er et helt kapittel for seg selv. Det er nydelige georgianske bygninger, blandet sammen med både det hypermoderne og hus som burde vært revet for lengst.Folkelivet er noe helt for seg selv også. Jeg kan sitte i timesvis å bare se på folk.

Jeg var i mange butikker. Jeg til og med kjøpte klær. Lang sort sjalsjakke i spindelvevs tynn lin og sorte linbukser. Og så en litt korte jakke i samme lintypen, men grå. Og da måtte jeg jo ha en topp som passet. Sant? Men jeg kjøpte ikke garn! Ikke et eneste lite nøste. Jeg fikk jo litt dårlig samvittighet fordi jeg brukte så mange penger på klær som jeg ihvertfall ikke har bruk for her oppe.

Ja, og så sparte jeg jo mange penger på bøker igjen.
Jeg er jo egentlig rasende økonomisk.


På fredag kom DH og hentet meg og vi kjørte hjem. På lørdag måtte vi en tur til Dumfries. Det er en liten by en times vei herfra. Og der hadde de en garnbutikk og jeg kjente det holdt hardt. Jeg måtte inn. Stor, fin garnbutikk - uten et eneste nøste av ull. Det var vegg til vegg akryl. Men jeg klarte å stoppe skjelvingene med 6 100 grams-nøster bomull/bambus garn.
Avhengighet er en fryktelig ting.

Jeg fikk ikke strikket mye mens jeg var i Glasgow. Jeg ble alt for opptatt av å være bydame. Men jeg fikk ferdig en liten babyjakke jeg har lovt noen.


Den er strikket i ett stykke og kommer av pinnene med ermer og det hele. Det eneste som må syes sammen er sømmene under ermene. Superenkelt med andre ord. Oppskriften ligger HER.
Jeg må sette på noen bånd og blokke den litt, tror jeg. Kanskje noen små silkeblomster? Jeg er ikke helt oppdateret på baby haute couture. Finns det en foresten? Bryr babyer seg om hva de har på seg?

Nå kom Pusifer inn og jeg kan gå å legge meg.

10 kommentarer:

Litt om alt sa...

Skjønner godt du holdt pusten! Akrobatikk på det vakreste. Har de ben i kroppen tro?
En skal ikke kimse av å leke bydame noen ganger, man trenger liksom det også..? Men da er det godt å komme hjem, selv om utvalget av butikker og mulighetene er større. Det er godt en kan velge det noen ganger, fremfor det motsatte (synes jeg)
Babymote? Mulig.. Men det er garantert ikke babyen som bryr seg!!
Ha en herlig dag :D
Klem

Gamleheksa sa...

Så fint å få seg en Glasgow-tur for en hjemmesitter også. Det er ikke den eneste byen der en tur ut alene sent på kvelden vil være litt skummelt. Jeg ville betakket meg i Oslo også jeg. På -80-tallet fartet jeg rundt der til alle døgnets tider, særlig på østkanten. Ingen betenkeligheter da, nei.

Kan du begripe hva all akrylen har i strikkegarn å gjøre? Det er jo helt ubrukelig, iallafall å ha på seg. Svetter bare ved tanken. Back to the-80 igjen... ;)

Ha ei flott hjemme-uke.

Gamleheksa sa...

PS. Gratulerer med ny blogg-layout.

Beyla sa...

du er flink å velge bøker! Jeg holder på å strikke Anouk kjolen til ungen av vennepar av meg... med min strikkefasthet vs oppskrifta sin strikkefasthet er kaoset komplett. Man skulle jo tro at 16 m pr 10cm vs 18cm pr 10cm ikke skulle bli sånn sant kaos, men det blir jo baaare rot. Redd meg! Og finner jeg flere babyoppskrifter som lages fra nakken og ned skriker jeg høyt. Jeg vil ikke VIL IKKE strikke fra halsen og ned! NEI! Makan.

Jeg og vil klippe håret og være i stor by og alt samma. Makan. Du var ikke og bli forkjølt i Glasgow vel? Nøffesjuka kan vi ha oss betakket for!

sipusa sa...

det er vel først og fremst foreldrene som driver med baby-design og når det gjelder så små så er det heldigvis fornuften som råder hos de fleste, men noen små blomster til pynt er ikke ufornuftig så hvorfor ikke?

Driver og lurer på hva jeg skal finne på å skrive på h-innlegget på alfabetet jeg, jeg har jo ikke andre innlegg nå for tiden så da må jeg i hvert fall klare å holde på det.

Finner vel på noe tenker jeg. Og så har jeg tatt bilder da! Så kanskje det kommer strikkeinnlegg også? Hvis jeg støvsuger her jeg bor i morgen skal jeg jammen unne meg en tur på internettkafe med min kjære laptop og få opp et innlegg:-)

Stubbetufsa sa...

Jeg lasta ned for å se. Skjønner deg godt. hadde nok grått hadde jeg vært der. Men her er det liksom langt fra sånt, sånn er det. Vi har andre ting, som gauper utenfor kjøkkendøra, bjørn som kommer ut av hiet... Da jeg var lita pie, leste jeg pelsgjegerhistorier fra Alaska, obs, en digresjon!

Annepålandet sa...

For en utrolig kroppsbeherskelse! Har nok ikke kastet bort tiden med å sitte i sofaen og strikke de der, nei.

Naboen min går på sirkusskole i Europa et sted, og lærer blant annet turning i sånne stoffremser. Ganske imponerende.

Så fint at du har hatt det fint! Ville ikke hatt noe fargerik pynt på den jakka jeg - syns den var lekker as is, og dessuten lettere å vaske noe som er ensfarget. Men smak og behag kan jo ikke diskuteres!

Gamleheksa sa...

Bare send ham hit du, på den betingelsen at du blir med sjøl, hehe.
Jeg bør vel kanskje ikke be folk på mat før jeg vet om jeg har noe å servere, men Gubben dyrker tonnevis av potet, løk og hvete, så da blir det jo mat ;) Han er litt mere å stole på innen agro-faget enn meg.

LivM sa...

Skjønner at du hadde en skikkelig flott tur. De akrobatinnslagene der var bare fantastiske. Det er hyggelig med en bytur og kan en få handlet litt i tillegg så er det jo supert. Det var jo bra at det ble litt garn på deg tilsist da! lesestoff får en liksom aldri nok av, selv om jeg faktisk har hatt en lesetørke-periode i det siste. Nusselig babyjakke da!!

Tonje sa...

Ser jo ut som om du har koset det i Glasgow. Fin handleby... var der flere ganger selv da vi bodde i Bathgate.

Søt babyjakke du har strikket. Hvis du bestemmer deg for silkeblomster så husk å feste dem så godt at babyen ikke kan få dem av selv og sette dem i halsen...