torsdag 7. mai 2009

Regn

Jeg sitter her i øsende, pøsende regnvær og har lite jeg skulle ha sagt. Det regner så aldeles forfryktelig og i morgen er det meldt kuling også. Jeg er lut lei.

Denne mandagen var det "Bank Holiday". Her er de så redde for feriedager som kommer midt i en uke at de har fjernet dem og gitt folk en Bank Holiday isteden for og den kommer alltid på en mandag. Så kan ingen ta "ovale" helger.

Men altså, DH tok en dag fri! Nesten ikke til å tro.
Vi måtte få skurt og oljet plattingen ute i hagen bl.a. På lørdag var det såpass mellomrom mellom regnskurene at vi faktisk fikk det til. Men så ble jeg overmodig og mente at vi måtte på hagesenter. Jeg kjøpte blomster og jord og gjødsel og potter og snegledreper og alt jeg kom over.

På søndag sto jeg i øsende regn og plantet. Men så ble det jammen frost. Så klokka to på natten sto jeg ute i sludd og dro svære blomsterpotter inn i garasjen. Og siden har regnet bare høljet ned uten så mye som en pustepause.

På veien ned til hagesenteret passerer vi en liten by. Midt i byen står det en statue. Av Pegasus. Hesten med vinger, dere vet. Men det var også navnet på hesten til Robert Burns, Skottlands nasjonaldikter.

Det ser så inderlig pussig ut med den digre sokkelen og den bittelille hesten på toppen. Jeg kommer alltid på "The Julekalender" når jeg ser den. Der de laget propell til flyet sitt etter Boka og lagde den like stor som bildet. Jeg lurer på om det er det som har skjedd her.

På mandag kjørte DH tilbake til Aberdeen. Nesten fremme forsvant plutselig takluken. Den hadde rett og slett løsnet og blåste av. Heldigvis var det ingen bil bak, ellers kunne det jo ha gått riktig ille.
Så på tirsdag morgen måtte han kjøre tilbake til Glasgow for å sette bilen på verksted - ta toget hit opp og grytidlig i morges dro han tilbake til Aberdeen i MIN bil. Så nå er jeg værfast også. Det er ikke det at jeg egentlig er så mye ute og kjører, men det er litt godt å vite at jeg kan, hvis jeg har lyst. Litt rart det der.

Det eneste jeg har fått strikket den siste uka er et par sokker. Jeg er med på en KAL på Ravelry og skal strikke sokkene til Cookie A.

Disse er de første og ikke likte jeg sokken og slettes ikke fargene sammen med det mønsteret. Temmelig mislykket ble det. Jeg frogget to ganger, men mønsteret var så sært å strikke at jeg tenkte det fikk bare bli sånn. Selve garnet er Fyberspates alpakka/merino og helt nydelig, men fargene ble slettes ikke som jeg hadde tenkt.

Cookies sokker egner seg beste til ensfarget garn, tror jeg. Og det fant jeg ut , etter at jeg har kjøpt meg et helt garnlager med dyrt og lekkert flerfarget sokkegarn. Akk ja.


Postdamen kom med strikkeblader til meg i dag. Det var da ihvertfall hyggelig.
Jeg har fullstendig energitørke og kan trenge litt inspirasjon. Faktisk så syns jeg hanskene på forsiden var ganske så lekre. Kanskje jeg burde strikke dem og bli litt delikat og feminin? Det kunne trengs, men jeg vet ikke om det er noe håp.

Jeg har lagt opp til denne i et litt knortete bomull/lingarn jeg hadde liggende. 480 masker. Jeg kom ikke lengre enn 3 omganger. Entusiasmen er liksom ikke helt tilstede.

Jeg trenger SOL! Jeg er rett og slett vannskadet, det er det jeg er.

13 kommentarer:

Nikoline sa...

God mor`n!
(det har kanskje vore morgon leeenge hjå deg allerede,hvis ikkje hanen er kverka,då..)
Her var det mykje kjekt å lesa idag,både humor og alvor i passe dose..
Eg trur du er værsjuk,det er det som gjer "tørken". Du får kosa deg med godt lesestoff og inspirerande blad fram til sola kjem att... då kan du dra blomsterpottene ut av garasjen og la både blomane og du sjølv nyta vårsola! Og då kjem heilt sikkert energien tilbake også...
Ha ein god innendørs-dag!

Ellen sa...

Jeg synes sokkene ble fine, jeg. Jeg likte fargen også :o)

Hjertlig hilsen, Ellen

Gamleheksa sa...

Stakkars deg, vannskade er alvorlig det!

Men 430 maskers opplegg, er det sytråd du skal strikke av??

Litt til trøst: det regner og sludder her i dag også, men vi har jo hatt sol til nå, så jeg skal ikke klage, bare fortelle.

Håper på snarlig opptørke av vannskade og ar du får tilbake bilen snarest. Bare det å vite at.... æsj

Røsslyng sa...

Akk, ikke greit å være vannskadet, og uten fluktmulighet (bilen), du får prøve å gjøre det beste ut av det og med alt garnet du antakelig har liggende skulle vel det ikke by på de helt store problemer ;)
Toppen du har begynt på (hvis det er den til høyre?) ser flott ut, og kjenner jeg deg rett går det vel ikke mange dagene før vi får se det ferdige resultatet.

Så fint at hagelysten har grepet deg! Litt planter og utendørsarbeid gjør underverker, håper drittværet snart gir seg.
Ønsker deg en finfin uke videre!

Litt om alt sa...

Stakkars vannskadde deg! Idag regner det kattunger her også, så kanskje du får litt opphold nå?? Vi får håpe det :) Eneste fordelen med regn er at pollenplagene blir borte en liten stund.
Statuen var så absolutt morsomt proposjonert :) Var det egentlig søylen man skulle se på,tro? Hesten slengte de på litt sånn tilfeldig til slutt, noe de hadde stående i ett lager ett sted kanskje?
Litt kreativtørke er kjedelig, men du prøver jo likevel. Og jeg kan ikke forstå hva som var galt med de sokkene?
Den toppen i bladet var l e k k e r
Klem

Stubbetufsa sa...

Det er ikke greitt å være Ruth og lide av vannskade! Jeg syns inderlig synd på deg der du fortalte om hagearbeid i regnvær og så måtte du attpåtil ut om natta for å berge planter fra sluddfloden!
Men: Etter regn kommer sol!

marit sa...

Her er det mer sånn at etter regn kommer....mer regn....og så litt mer regn, vannrett og loddrett og vått, bare sånn for syns skyld. Jeg planta i regnet igår. Vi var hjemme (jada, jeg reiser fremdeles "hjem!) i konfirmasjon i helga, 900 kilometer hver vei, med tre tenåringer i bilen, og så spadde jeg opp syriner og løpstikke og iris- og eik! Pappa trodde jo jeg var blitt gal! Hjemme er eik mer å regne som et ugras!!!- og så sto det to bøtter med avleggere fra en nabo da vi kom hjem klokka svarte natta. Så jeg planta, utstyrt med fullt oljehyre. Det er imidlertid ikke klarert med gubben, så det er mulig det må flyttes en gang eller ti;-D
Kreativ tørke pleier å bli avløst av en syndflod...Ellers så syns jeg at sokkene ble fine. Ta deg en kopp te, og bla litt mer i bladene, de så spennende ut. Så skal jeg finne en kopp te her, og så kan vi slurpe te i kor.

Håper det lysner snart.

Annepålandet sa...

Ja, du kan få sagt det. Her hadde vi sol og sommer i forrige uke, denne uken har det hittil vært sol og kaldt, og nå er det regn og kaldt. Jeg har vokst opp med den viktige leveregel å ikke plante noen ting før 17. mai, i tilfelle frost. Eneste unntak er stemorsblomster. Så jeg har ikke løftet en finger og ikke engang vært innom hagesenteret for å titte.
Men sokkene dine ser da bra ut, syns jeg! Har bestilt boka jeg også, men den er utsolgt. Er den virkelig SÅ veldig mye flottere enn alle andre sokkebøker på jorden, eller er det bare en markedsføringsjippo tro?

Joda, jeg har sett de hvite nettingstrømpene til Mari Muinonen. På bloggen hennes har hun lagd noen sorte også. Lekkert, jada, men raggsokker matcher liksom bena mine bedre, hvis du skjønner. Men jeg har jo en datter med lange, smekre sportsben, så hvem vet.

Ha en riktig fin uke fortsatt - håper vannskaden lar seg reparere og at solen vil skinne hos dere også! Tror vi nordmenn har blitt litt lurt av turistreklamen fra Skottland - på bildene er det jo alltid blå himmel og grønne åser. Men det gjelder visst overalt, forresten.

Mormor sa...

Vannskade er noe herk det vet vi alle, men jeg vet ingen andre en deg som klarer å legge fram et problemet på en så humoristisk måte. Har du overveid og skrive bok mens du sitter inne i sludd å regn, jeg tror den kunne blitt fantastisk morsom.

malla-b sa...

Kan trøste deg med at vi har regn og kuling og, har hatt ein super fin april, men no er uværet komme tilbake.
Håper sola tittar fram att snart, og at arbeidslysta kjem att

Guro sa...

Oi, her va d mye vann, skjønne godt at du klage litt. Her i nordens Paris e d sol, men kaldt men heller ingen inspirasjon, verken te strikking eller blogging, mangle bare stropp på bomullstopp, samme garn som jakka æ e så fornøyd m, men så skjønte æ at d ikkje gikk, alt for klumpat, vid og kort, garnet passe rett og slett ikkje, har ikkje en gang mot tell å rekke opp. På jobb trur dem æe sjuk sida æ har vært to daga uten strikking :o)

Berit T sa...

Uff da, surt og kaldt, men våren er der uansett. Her er også varierende, sol, regn og tilogmed haglebyger, men mest fint vær. Det er så greitt med våren, det skifter så fort.
Har ikke satt noe sommerblomster jeg enda, for det har vært nattefrost et par dager. Ikke vist å kaste bort pengene. Så det blir som regel noe til 17.mai i en krukke på trappa, og så handler jeg når juni går inn.

Men strikke det kan du, og en dyktig en også. Men det hørtes veldig mye ut med nesten 500 masker, evighetsprosjekt, slikt gidder jeg ikke.

Håper du får fint vær i helga!

Sonja sa...

Neimen stakkar deg da.Skikkelig skotsk vær,med andre ord.Men sol i hjerte og sol i sinnet og sol i alt som du produserer med din strikkepinne ,det har du i allefall.
Snart kan du ta ut alle de fine plantene og da blir allt bra igjen.

Trøst fra meg.