torsdag 7. mai 2009

Vannvittig

Det regnet da jeg våknet opp og vinden hylte rundt nåva. Den eneste som virket uberørt var den forbaskede hanen over veien som kykelikyet uavbrutt. M.a.o. - verden var ganske dum da jeg våknet. Verden har vært dum i flere dager faktisk.

Jeg satt nede i stua og drakk kaffe og tenkte på hvor lite morsomt det er å være deppa. Og så fikk jeg en sånn "På vei til Damascus" opplevelse. Det ER lite morsomt å være deppa. Ikke morsomt i det hele tatt. Jeg ble helt imponert over mine egne dype tanker og fant jo fort nok ut at dette her var lite matnyttig og at det måtte jeg gjøre noe med. Egenterapisering var det som måtte til.

Jeg føk rundt som en besatt en stund, med støvekost og bøtte - huset var fylt til randen av hybelkaniner og det som værre var. Det er jo snart helg og - vel - det som kanskje ligger til grunn for denne deppenheten min - jeg har fødselsdag. Og jeg blir jo så fruktansvärd gammal.

"Tar De livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske, tar De lykken fra ham med det samme." skrev Ibsen og det har han jo rett i. Men nå er det ikke nok å unngå speil lengre. Jeg får nok bare innse at det jeg aldri trodde skulle skje meg - har skjedd. Jeg har blitt gammel. Jeg er eldre enn det moren min var da hun var eldgammel - da jeg var ung. Men, ok, hun ble jo mye yngre da jeg ble eldre. Snodig det der.

Uansett, jeg bestemte meg for å slutte med all den betuttetheten, det hjelper jo ikke på noe som helst.

Så huset ble vasket og midt oppi det hele kom postdamen med pakke.

Masse nydelig alpakkagarn fra Litt om alt. Hun og jeg har byttehandlet litt igjen. Og ikke bare var det et aldeles praktfullt, mykt garn i deilige farger, men hun hadde sendt med et halssmykke som sto i stil også. Man kan jo ikke drive å være deppa da?

Tenk så nydelig genser det må bli av dette. Jeg blir snill bare av tanken.

Men altså, videre med historien, for selvterapisering er og blir, for meg, BADEKAR.

Og i dag bestemte jeg meg for å gå hele milen. Jeg ville ha alt. The lot. Så jeg fylte opp badekaret og lot det stå til.

Disse husene ble ikke bygd med innlagt bad. De ble ikke bygd med bad i det hele tatt. Så badet vårt må være verdens minste. Men jeg har et stort badekar. Og jeg har et sånt badekar-stativ med plass til stearinlys, bok og vinglass. (Julegave fra DH) og Barnet sørger for at jeg til enhver tid har nok av L'Occitane badeoljer og kremer. Ren luksus.
Jeg åpnet en flaske med champagnebobler og fylte et stort glass med masse jordbær. Jeg satte en cd jeg liker på spilleren, kjørte håret fullt av Arabisk leire og viklet cling-film rundt, la på en sånn bomull facemask - og så var jeg klar.

Men jeg hadde vært så aldeles for generøs med badeoljen. Det var fullstendig umulig å sitte, det var glatt som isholke. Siden badekaret er så langt er det ingen ting å butte føttene imot og jeg skled ned. Det er fullstendig umulig å drikke champagne liggende. Bare prøv. Det går ikke.
Til slutt ble jeg hengende krampaktig på en av håndtakene på badekarsiden med tærne viklet rundt vannkranen - for her skulle det drikkes vin om så fanden sprakk.

Så kom jeg på at jeg hadde glemt å låse ytterdøren. Vi bor på landet. Åpner du ikke døren på første bank, kommer folk bare rett inn. Jeg fikk panikk, tenk om det kom noen og her satt jeg med en maske som fikk meg til å se ut som noe ut av en amerikansk skrekkfilm og med håret innklint i leire og plastfilm! Uten klær, gudbedre.

Så jeg var på vei ut av badet og opp for å låse døren, men så sklei jeg selvfølgelig, det var alt for glatt. Og gikk rett til bunns. Utrolig nok så hold ansiktsmasken, men plasten falt av og leiren i håret ble til gjørme som rant nedover nakken og fjeset.
Og så dukket den sangen opp i hodet mitt "If my friends could see me now" og dermed fikk jeg latterkrampe. Og gikk rett til bunns igjen, men denne gangen greide jeg å få med meg vinglasset. Der lå jeg og vaket i olje, gjørme, vin og knuste jordbær. Så er jeg ikke tearapisert nå, så vet jeg gudbedre ikke. "En får ikke mere morro enn det man lager sjøl" sa broren min alltid.

Jeg har ikke invitert til selskap i år. Det er første gangen i mitt uhorvelig lange liv jeg ikke skulle ha burstakalas. Jeg har t.o.m sagt til DH at jeg ikke vil ha presang!!! Dette er krise altså. Jeg må få jagd sammen noen venner og lage bløtekake. Og jeg håper DH har mere vett enn meg - for får jeg ikke presang - ja da blir jeg deppa!


PS. Jeg er ikke sikker på at "egenterapisert" ER et ord, men det burde være.27 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Her sitter jeg stakkar i en helt annen del av Europa og flirer av din beretning om din uhellssvangre bading i glatt he he badekar...Jeg har vondt i siden av deg! Syns jeg ser deg som går til dukkings for andre gang, OG FÅR MED DEG VINGLASSET! Til bunns? Tsji-i-hiii-hiii-pust-pust-hiiiii...

Annepålandet sa...

Himmel og hav, du er den morsomste i bloggeland!!!!!! Det er midt på natten, og jeg håper jeg ikke vekker resten av familien her jeg sitter og ler så jeg rister.

Er det i dag du har bursdag? Eller til helgen? Uansett - GRATULERER MED DAGEN!!!

Jeg lærte masse om egenterapeutisering her. Det er nyttig, tror jeg. Det trengs jo innimellom. Her om dagen fikk jeg ikke på meg bunaden. Jeg var veldig tynn da den ble sydd, og nå har jeg holdt pusten i flere år på 17. mai, men på lørdag var det helt umulig å få den på. Det var veldig deprimerende, så jeg trenger nok en tur i badekaret jeg også. Takk for tipset!

Det var forresten en som foreslo at du burde skrive bok i kommentarfeltet til forrige innlegg. Det syns jeg var en god ide - det burde du gjøre!

LivM sa...

Dette skulle jo vært filmet vet du!! Det var jo nesten litt tragikomisk. Men herlig å lese en stille morgenstund da jeg måtte kravle meg ut av sengen fordi allergien ikke vil gi seg. Ligge å nyse i ett sett er ikke noe særlig. Gratulerer med dagen! Nyt den og jeg er sikker på at du får presang!

Nikoline sa...

Er du ikkje kurert etter DENNE "terapiseringa", ja då trur eg ikkje noko kan hjelpa!!! Ha,ha,ha... I alle fall heilt umuleg å vera deppa etter å ha lese innlegget ditt!
Gratulerar masse med dagen!! Eg har aldri laga kalas på min dag,og eg likar ikkje å ha gebursdag heller... synes ikkje det er noko å feira at eg er blitt endå eit år eldre....
Får endeleg håpa at det blir gåve til deg,for DET vil me vel alltid ha... gammal eller ei..?
Ha ei flott helg og kos deg på dagen din:0)

Monica sa...

Fantastisk, Ruth! :D
Denne vekas absolutte høgdepunkt! Tusen takk skal du ha for at du gjorde ein ganske grå fredag før arbeidshelg til noko så artig!

marit sa...

Godt jeg var alene nå- jeg lå tvikroket over tastaturet og LO! Åssen får du til å skrive sånn??? Regner med at vannskaden på det nærmeste er "reparert"...

Ha en flott bursdag!

Og forresten:Jeg kjenner tenåringer som er MYE eldre enn deg...;-D

Farmors sa...

Ja, du kan få sagt det! Så det hele for meg, jeg lo så tårene trillet!
Godt du så det humoristiske i det til slutt, det manglet bare at det kom noen....
Riktig god helg! og gratulerer med høyere alder - trøst deg med at du aldri tar igjen meg!

Gamleheksa sa...

Jeg er uten ord, nesten. Ler så tårene triller, helt sant. Dårlig gjort å le av andre sin "elendighet"? Ja, da må du skylde deg sjøl som skriver så levende ;)

En er ikke eldre enn det enn er inni seg og da er nok du en meget ung dame, men med den livserfaringen så unge damer ikke har. Derfor=> helt perfekt.

Ha en flott bursdag!!!!

Litt om alt sa...

*latterkrampe*
*ler*
*skrattegriner*
TAKK for DAGENS og UKENS artigste halvtime!

Litt om alt sa...

Og kjære vene, jeg glemte nesten det viktigste;

GRATULERER MED DAGEN :D

MirreVirre sa...

Gratulerer med dagen!
Jeg må si jeg lo godt for meg selv her jeg sitter, og dagen min, som ikke startet så bra som jeg hadde håpet, har nå blitt noen hakk bedre!!!

Anonym sa...

Herlig blogg du har.Må smile når jeg leser.Gratulerer så masse med dagen!Hilsen fra Sørlandet

Røsslyng sa...

Neimen, kjære vene, dette høres jo ikke bra ut, men selv om ikke humøret ditt er helt på topp for tiden så får du nok likevel frem latteren hos andre. Jeg vet at det ikke er høflig å more seg på andre sin bekostning men jeg sitter her og flirer likevel, badekarsdramatikken var jo ustyrtelig morsom (ihverfall for oss som leser om det i etterkant).

Å fylle år er ikke det verste som kan skje...
Aner ikke om bursdagen din er i dag, i helgen eller når det måtte være... men GRATULERER SÅ MASSE!!! likevel. Klemmm

Anonym sa...

hahahahahahahahahahahahahahahahaha...så fantastisk bra skrevet;)
Virkelig egenterapisert ble du ja!
Kan det gjøres bedre??

Gratulerer så mye med dagen!! (igår?) Fikk du gave??

Trultemor;)

Annepålandet sa...

Hei igjen, Ruth! Og takk for trøstende ord på bloggen min. Dessverre er det ingen tvil om at det ER min bunad - jeg er den eneste her i huset som har bunad. Men det var i hvert fall et godt forslag!!
Ha en riktig god helg! Håper virkelig mannen hadde med bursdagsgave hjem til deg!

Guro sa...

Utrolig godt beskrevet, har ledd mæ gjennom fortellinga og sett de utroligste bilda for mæ, en god latter forlenge livet, så no blir vi nok urgamle alle sammen

Guro sa...

Gratulerer med dagen, håpe du får mange gava, - førr ei fortellerglede, har ledd mæ gjennom badescenen. En god latter forlenge livet, så no blir vi nok urgamle alle sammen.

Beyla sa...

Nå lo jeg så jeg gråt - og så gråt jeg en skvett ekstra sånn for sikkerhets skyld. de er noe herk disse bursdagene. Hva i heiteste er det folk tenker på - jeg fikk e-post idag med bilder fra finnmarksferien. heh. var IKKE godt for sjela å se bilder av seg selv. for å si det sånn, denne jenta eksisterer fra hodet og opp. så da å måtte se hele skiten kobla i hop, det er jo nok til å skremme fanden på flatmark. kjenner jeg trenger noen sånne derre bobler jeg og!!!

Beyla sa...

Men viktigst av alt.. Gratulerer så veldig masse med bursdagen herlige, herlige du. stor klem!

Sonja sa...

GRATULERER med dagen.Håper du får både gaver og selskap og bløtkake.
Jeg er ikke sikker på hvordan en sånn på vei til Damascus opplevelse er for andre,men for meg er det øvelse i det arabiske språk og kribling i magen av pur glede.
Din på vei til Damascus opplevelse gikk vel mer i retning av Hamam.Vet ikke om du har prøvd det,hvis ikke så kan jeg love deg at din rundtur i badekaret med gjørme og bobler og oljer er nok mer å foretrekke enn å gjøre det på Damascus vis.
Min opplevelse:tykke damer i fløyelskjole som sitter på gulvet i et mørkt,fuktig og meget varmt rom av stein. I hendene har de stive skrubber eller var det kanskje kniver (så ikke helt i mørket).Her skulle det skrapes og skrubbes til man så ut som en nyfødt grisunge.Så bar det rett inn isteikovnen før man ble spylt ut derifra.
Og etter at teen var drukket var alle enige om at nå hadde vi prøvd det.
Ha en koselig helg og gebursdag.

Muffin sa...

♥ Himmel og hav, jeg dør på meg av latter, vekker hele huset når jeg sitter og gauler midt i natta og det er bare din skyld :)) Og GRATULERER MED DAGEN! ♫♪ jeg er SÅ glad for at du er blitt så gammel som du er blitt, ellers hadde jeg jo aldri blitt kjent med deg - og du er bra dum som er deppa for det - og hvis du ikke får gave kan du bare strikke noe superherlig til deg selv av de staselige lillafargene!! Gleder meg til å se!!

Tonje sa...

Ha ha ha... fantastisk... dette var terapi for meg! Ikke det at du er deppa, altså, men måten du skildrer dagen din på.
Håper du får/har/har hatt en fantastisk bursdag. Får du ikke gave, er det jo en utrolig god unnskyldning for å gå og kjøpe noe ekstra lekkert garn til deg selv i gave fra deg selv...

sipusa sa...

himmel, her sitter jeg og depper som vanlig og så bare besøker jeg deg og blir full av latter med en gang, takketakk, jeg skjønner godt at du er yndlingsbloggeren min altså!

Men altså, jeg har ikke gitt opp helt, selv om blogginga mi er litt treg for tida. Det kommer av at lille Nosa er forsvunnet, hun har vært borte i over en uke men jeg innbiller meg å ha lokalisert henne, har lånt felle fra dyrevernlaget og har gått opp dit så masse at jeg har fått lårmuskler av en annen verden;-) nåh, vel, men jeg har fått mosjon, så ingenting er så vondt at det ikke kommer noe godt ut av det. Går med MBT-sko også, så det skal være sunt og nytting for hele kroppen!

Håper du fortsatt vil ha besøk av meg til mai, jeg skal love å ikke syte og klage, det gjør jeg bare skriftlig nemlig;-p Og nå har jeg i tillegg kjøpt meg elefant så nå skal nok lykka snu snart, ei jeg deler kjøkken med har allerede merket det, hun kom inn på den skolen hun ville på i England.-D

mormonsen sa...

Du driver ikke bare med egenterapisering - du terapiserer en god del andre også! Man må jo bare bli i godt humør av å lese bloggen din. Er inne på bloggen din for første gang, og har lest mye. Du skriver så livaktig og morsomt! Og må jo være litt av en racer med strikkepinnene!
Gratulerer med dagen din, uansett om den har vært, eller om den kommer! Ha en fin søndag!

Stjerneglimt sa...

oj oj oj magelatterkrampe! Du er hærrrlig til å skrive, vet jeg har sagt det før, man blir rett og slett avhengig! =0)

GRATULERER MED DAGEN!

Iryl sa...

Takk Ullhedina! Dette var sparket bak jeg trengte i dag for å komme i bedre humør :-) Synes jeg ser deg i badekaret - fast bestemt på at her skal det egenterapiseres! Gratulerer med dagen på etterskudd!

Odins lille hjørne sa...

Haaha ha ha ha ..... nå har jeg lest, ledd og lest mer og ledd enda mer... Gratulere med overstått... he he he .. Har vært innom å tittet på siden din, og nå ligg du inne hos meg, for blogge din vil jeg gjærne følge!!