torsdag 14. mai 2009

Sol


Vi har hatt SOL i to og en halv dag. Nesten ikke til å tro.
Fordi det er så sjeldent vi har fint vær så har en jo ikke tid til å sitte ned å nyte det. Nei, en må jobbe som en hest. Så nå er det nesten bra at det har gitt seg litt, jeg trenger en pause. Men den trenger jo ikke bli så veldig lang da.

Jeg har malt gjerdet, spadd opp beddene og gjødslet, plantet, malt nattbordene til soverommet (det må gjøres ute syns jeg). Jeg har fått ryddet i haven, vasket havemøbler og har i det hele tatt vært utrolig flink.

Som dere ser så må jeg over veien for å komme til hagen. Nederst der, ved siden av garasjen, har jeg laget "min" krok hvor jeg kan gjemme meg litt. En sitter jo på utstilling ellers, men det kan være litt hyggelig noen ganger det også hvis man vil snakke med folk som går forbi. Så jeg har en benk og et bord foran også.

Jeg har foresten bare fått malt gjerdet foran haven, det er ørten meter igjen. Men det er altså det kjedeligste jeg vet. Dessuten har jeg ventet for lenge, det har jo grodd og skal jeg male hele gjerdet nedover i haven må jeg trampe rundt i blomsterbeddene og det kan jeg jo ikke. Eller? Kanskje gjerdet kan være litt rustikt nedover der?

Jeg har hatt underholdning mens jeg holdt på. Den Slemme Naboen har feiret våren igjen. Faderullan så mye bråk et enslig menneske kan klare å lage. Det var ikke så ille på mandagen. Da gikk det mest i Elton John og selvfølgelig "Whiter Shade of Pale". Men på tirsdag gikk det i Jacobinersanger og slaget ved Culloden igjen og nasjonalismen tok helt overhånd.

Det rare er at når han får det sånn så blir alle unntatt ham selv engelskmenn og Sassenachs. Han kjefta opp ungene på veien, bikkja til naboen og et par katter som kom vandrende forbi. Gjerdet hans fikk gjennomgå også og fikk seg et par spark. Jeg regner med at det var bak. Det er vanskelig å vite med gjerder.

Siden han malte alt blått da han feiret vår sist, malt han haveskuret sitt til det skotske flagget .

Men i dag er det overskyet og litt regn så nå er vi forhåpentligvis over det verste. For denne gangen.

De fleste nordmenn tror ( i hvertfall gjorde jeg det) dette er det engelske flagget, men det er ikke det. Dette er Union Jack, flagget for Storbritannia.

Dette er det engelske flagget. St. George's cross

Dette er det irske flagget. St. Patrick's cross og

dette er det skotske. St.Andrew's cross.

Lagt oppå hverandre utgjør de tilsammen Union Jack.

Pusifer fant igjen yndligsplassen sin også og var så lykkelig som bare en pus kan være.

Det er rart det der med katter og yndlingsplasser. Denne flekken finner hun hver eneste vår. Jeg lurer på hva det er som er så spesielt med den? Kanskje jeg burde begynne å ligge der jeg også, men jeg får vel ikke plass.

Hun liker seg på benken min også så jeg får vel holde meg der. Kan dere se hvor rustikt det gjerde bak er? Ehhh. Kanskje litt vel mye rustikk.

Jeg har fått garn i posten også.

Masse lekkert sokkegarn. Det ytterst til venstre er vel ikke sokkegarn foresten. Twisted Sister silk/merino. "Voodoo". Men jeg bare "måtte" ha.
Neste er Salvia 100% merino
Så kommer "Not another Knitting Yarn" i "peacock" 75% ull og 25% nylon.
Det lys lilla er Mirage og merino/tencel
"Fyberspates" alpakka/ull i grønt og sist en "Not another Kniting yarn" i bambus/ull og nylon.

Masse forskjellig. Det skal bli morro å prøve ut.
Jeg har brukt Wii'en min også. Den forban... forbaske..... den maskinen påstår at jeg er overvektig og 66 år gammel. Hva vet vel den om det? Den burde fått seg et spark bak den også. Kanskje jeg ikke engang gidder å slå den på, så kan den bare sitte der og være dum.

Nå skal jeg opp og vaske soverom og sette på plass nymalte nattbord.

23 kommentarer:

Gamleheksa sa...

Jeg må si sola har en voldsom effekt på deg. Her går det unna i svinga, gitt. Kanskje litt mere målrettet enn naboens "anfall".

La gjerdet være rustikt og kos deg på benken med ei bok og en kopp/el glass med noen godt i neste gang sola finner på å titte fram ;)

Beyla sa...

Hahahha. Det her høres alt for kjent. Vi har jobba til 22 hver kveld. naboene har holdt på å få innfarkt (man legger seg da kl21??!!) og når vi hogget ned det hersen bjørketreet som gav oss høysnue og i tillegg tok ALL sol fra verandaen, nei da måtte hele bygda ringe hevrandre og spørre hva gale ungdommene egentlig holdte på med der oppe på Flatvollen.
Vi har selvsagt tatt det hele med stoisk ro og pent sagt ifra om at hva ungdommen gjør er opp til ungdommen selv da de faktisk eier marka si og resten av verden kan hoppe jamfots. er bra imponert over hvor mange meninger det kan gå an å ha om andres eiendom. (Nå må dere snart rake! Nå må dere rive drivhuset, det er stygt! nå må dere....You get the idea)
Idag har jeg krabbet rundt på alle 4 på den 16m2 verandaen og skrubbet hvert eneste bord fri for grønske med en sånn liten oppvask skrubb. knærne mine dør og minner meg på at folk i min vektklasse er for store til å krabbe for noe som helst. Men gubben er og kjøper verandabeis, så det blir vel fort vekk mere kravling der og.
Kanskje sånne hockey knebeskyttere hadde vært noe...?

Røsslyng sa...

Oj, dette med flagget visste jeg ikke, man lærer noe nytt hver dag :)

Rustikke gjerder er helt ok, inntil et visst punkt... vårt ble så rustikt at det datt sammen...

Jeg er imponert over alt du har fått gjort disse soldagene og når det grøvste er unnagjort blir det nok også tid til å nyte hagen og solen litt også.
Den naboen din virker jammen ikke riktig vel bevart, men en viss underholdningsverdi må jeg alikevel si at han har og dessuten får slike en selv til å virke heeelt normal uansett hva man finner på ;)

Masse lekkert garn du har pådratt deg, herlige farger, er spent på hva du kommer til å trylle frem fra dem.

marit sa...

Så du har det også sånn i finevær...??? Jeg har sådd kjøkkenhage og renska etpar blomsterbed, og satte jo opp gjerde siste fineværsperiode...egentlig er det litt godt når det regner så en med god samvittighet kan sitte inne og strikke...elller lese...eller gjøre ingenting. Men nå kommer gubben hjem ikveld, så her må det vaskes! Snekkeren dukka også opp- han har jeg venta på siden tirsdag i forrige uke! Og guttungen klipper plen, hvis bare plenklipperen ville starte!

Den WII- maskinen din hørtes ikke helt god ut...litt frekk, syns jeg!!!

Sylvia sa...

Hei snuppa!
Grattis med dagen på etterskudd!!!! Du er en tyr, du da, og det er folk jeg kan være sammen med! de er snille!
Ikke bekymre deg for XL. Det betyr jo EKSTRA LEKKER, visste du ikke det?
Nydelig garn du har ervervet deg. Jeg prøver å være flink med garninnkjøp, siden alt garnet mitt nå er stuet inne på soverummet........lurer på når jeg får vasket der inne neste gang? det blir vel som med det "antikke "gjerdet ditt, tenker jeg!!! Klem

snakkemunn sa...

Jeg synes det er veldig kjekt å lese innleggene dine. Du skriver så lett og forteller om dagliglivet ditt i Scotland.
dette med flaggene var veldig kjekt å lese.
Imorgen skal vi få besøk fra England på skolen vår. Vi dramatiserer en legende om "George and the dragon" i forbindelse med besøket. Tro om
det er denne St. George i en av utgavene.

:-)

Anonym sa...

Flott rustikt gjerde har du;)
det med flaggene ante jeg ikke...morsomt å få vite!

Wii ja...jeg gruer meg like mye hver gang...ang den alderen..men foreløbig har det værste tallet vært 43.(er 39;)
Idag tok jeg like godt 2 tester...på den første var jeg 40 og den andre 21 *haha* (gjennomsnitt på 30.5 er jeg fornøyd med!)
Men morro er det lell...å spille!
trultemor

Berit T sa...

Skal si du jobber, må nyte litt og innimellom må du huske på!!!

Og det gjerdet var flott slik det var, og benken også, rustikt og flott. Det er jo slikt folk kan tenke seg, og her har du det fiks ferdig!

Og det med flagget har jeg aldri visst, artig!

Og så mye flott garn du har, nye prosjekter hele tiden?

Og den fine pusekatten du har da. Det er noe eget med katter og fint vær, da storkoser de seg, slik vi gjør.

Ha en fin uke videre.

Annepålandet sa...

Sannelig er du et arbeidsjern, Ruth, det må jeg si! Det ville tatt meg et år å gjøre alt det der!
Når det gjelder gjerdet, syns jeg det er fint as is jeg - shabby chic kan du kalle det, og det er jo in.

Er han gæærn han naboen din, eller er han alkoholiker? Er han bare sånn når sola skinner? Uansett, et merkelig fenomen å ha i nabolaget!

Lekkert garn - og fine farger! Nå skal jeg også sette i gang for fullt og strikke "fine" sokker (altså med mer enn bare vanlig vrangbord og sånn). Det blir spennende.

Ha en fin helg! Her skal vi jo feire 17. mai så det suser - gjør du det? Du kan jo få med deg naboen på litt leven?

Litt om alt sa...

Står på som en ekte helt...selv om Wii'en er slem.Ikke bry deg om den du:)
Rustikk er bare sjarmerende, de betaler jo dyrt for å få ting til å se rustikke ut!
Den naboen din skulle jeg likt å se i action engang! Sikkert morsom om det ikke blir i for store doser.
Garnet ser nydelig ut, spennende å se hva det blir ut av det :)
Klem

Stubbetufsa sa...

Du høres helt normal ut! Det er det man gjør når det er godt vær: Jobber!
Vi har hatt flere dager med regn, i dag var det strålende vær. Jeg m¨tte da ta 8 timers jobbing i hagen på hytta, selvsagt, så nå er ryggen passe fornøyd, og det er faktisk jeg og: det var ikke en eneste flue!!!! Men det er en av de tidligste vårene jeg har opplevd her! Ruske i hagen før 17.mai, går ikke an!
Nytt for meg og det med flagget...

Stubbetufsa sa...

Du høres helt normal ut! Det er det man gjør når det er godt vær: Jobber!
Vi har hatt flere dager med regn, i dag var det strålende vær. Jeg m¨tte da ta 8 timers jobbing i hagen på hytta, selvsagt, så nå er ryggen passe fornøyd, og det er faktisk jeg og: det var ikke en eneste flue!!!! Men det er en av de tidligste vårene jeg har opplevd her! Ruske i hagen før 17.mai, går ikke an!
Nytt for meg og det med flagget...

Trollkåno sa...

Du hendelse kor kjekt det er å besøke bloggen din....
bra med litt "flagglære" no føre nasjonaldagen vår.

marit sa...

Dette med flagget hadde jeg ikke peiling på, så jeg viste det til min yngste- 12 år og sjetteklassing- og forklarte at "sånn er det!" "Jamenn, det vet jeg da!" Hmfp- alt de lærer på skolen nå til dags;-)

Spurven sa...

Ja, sola gjør godt for arbeidslysta iblant! Deg har ho jo veldig god innvirkning på, sånn som du har jobba. Men sånn er det vel - det ene tar det andre og når man er ferdig her, så er det mer i en anna krok. - Kanskje kan du sende litt arbeidslyst til meg også med det samme?:-)
Kos deg utendørs sammen med pusen - det er koslig med en kopp te, avisen og eller hva som nå er på ditt bord - og så er det visst in med slik rustikk benk.. Jeg har også sånne som er merket av vind og regn.Velbrukt! Du har vel også med deg handarbeidet ut? For det garnet ditt kommer vel snart på pinnene, vakkert og fristende som det ser ut.
Og den der Jack - hvor kommer han inn i flagget...?! Tilgi en uvitende, men ordkløyvende nysgjerring-per/mor! Takk for forklaringen - som du sier, kan vi nordmenn lett tenke England og engelsk - istedet for Storbrittania, skotsk og irsk. Men er det ikke noe fra Wales? Og Shetlandsøyene? Sikkert flere jeg ikke husker.. Kan jeg få lov til å kopiere flaggforklaringen din til min skolejente?

Da får du fortsatt ha en fin dag - så håper jeg at naboen blir litt snillere igjen. Han høres ut til å ha fått noen glass for mye og ikke være helt i harmoni med hverken seg selv eller omgivelsene. Vi har ei sånn vi også, som vi advarer ungene mot - men også passer på å si at hun er syk og at de ikke må plage henne. Ingen ringe på og stikke av der.

Hilsen Spurven i nord - som omsider har fått sol og varme

Tonje sa...

Haha... han derre naboen høres ut som noe for seg selv...
Skal si du har vært iherdig utendørs i det siste. Det garnet ditt ser lekkert ut. Blir spennende å se hva det blir til etterhvert.

Teraks sa...

Synes du definitivt skal strikke Brainless - de er kjempefine!!Skal igang med nr 2 jeg asså (en annen ting er at jeg skjønte mønsteret ;O) ). Her er det full 17.mai forbredelse - dvs: en sønn sovende, 1 foran tv, jeg på pc med gips og mannen på treningssenteret. Haha - skla gi deg 17.mai jeg ;O). Skal stryke skjorta etterpå! Ha en strålende dag!!

Lindas Hus.. sa...

Hei!Morro å titte inn til deg.
Huff,litt av en nabo.
Her bor vi også tett i tett.
Det er på våren og sommeren en prater med naboen.
Åååå,så lekkert garn du har fått.
Helt i min fargeskala,jeg elsker turkis.
Herlig å bruke tiden ute nå om våren.Flott benk du har,nydelig pus.Pusen vår ligger her i yndlingsstolen å sover.
Nå er det snart klar til å dra på vårmarked for å se etter blomster.
Ha en fin lørdag!Linda :))

LivM sa...

Ja du har det ikke kjedelig om dagen i hvert fall. Lekkert garn du har kjøpt. Hva skal du trylle frem nå da?
Takk for hilsen på bloggen. Jo jeg har tatt akkupunktur, og i fjor hjalp det 100%. Men i år er det verre. Det er mulig jeg begynte for sent og i tillegg er det ekstremt mye pollen i år. Men det går jo heldigvis over. Du skal vel vaie med flagget i morgen!!! Ha en flott helg i alle fall.

Muffin sa...

Så fint med sol, og med flagg i rødt, hvitt og blått! Det hører sammen ikke sant. Her nord i verden har vi hatt nydelig vær i mange dager, og i dag har vi flagget og feiret. Det er godt å se hvor både katter og gjerdemalere livner til når det blir sommer, og bytter fra vinter- til sommeryndlingsplass! Ha en fortsatt fin og solrik tid!

Anita K sa...

herlighet så morsomt det er å besøke deg, jeg ler meg skakk :) Håper godværet er kommetfor å bli, slik at du får nyte litt vær også og ikke bare jobbe. ps.digger terapien din, flirer fortsatt jeg :)

Mammadragen sa...

for en nydelig kattepus!!!

æ har nokka til deg i bloggen min!

Frk.Badegakk sa...

Jeg er dødelig sjalu på alt sokkegarnet. Alt ser så mye mer eksklusivt ut i dokker. Gleder meg til å se hva du får ut av dette altså! *vente spent*