mandag 11. mai 2009

Str. XL

Tusen takk alle sammen for alle hyggelige meldinger og ønsker.

Dere er nå en kjempegjeng da. Selv om dere ler av arme meg.


Jeg fikk gaver. Jeg fikk faktisk mange gaver, det kom venner på besøk og alt ble såre vel.

Jeg fikk et kjempesmart arbeids-/tegnebrett av DH. Det kan jeg bruke til å følge med på mønsterskjema med. Lurt!
Så fikk jeg skinn-innbundet skisseblokk og
notatbok. Og ikke hvilken som helst notatbok heller. Denne er den samme som både Hemingway ogPicasso har brukt.

(((Litt pussig i grunnen at de to måtte bruke samme bok - og ingen av dem har skrevet eller tegnet noe i den heller. )))Jeg fikk en stor boks med "ting til badet" av venner. Det var til og med en fjærboa oppi boksen. Den får bli med neste gang jeg skal selvterapisere meg, det var vel bare den som manglet sist.

Jeg har fått champagne og sjokolade og masse kort.

Og så fikk jeg denne;
av DH og Barnet. Jeg er grundig bortskjemt er jeg.

Vi hadde en hel seanse her i formiddag, DH, Barnet og jeg. DH var innmari dårlig på rokkering, men god i slalom. Jeg falt i hoppbakken så fjæra føyk (ja, for jeg var iført fjærboa nemlig) og Barnet var god på det meste. Vi lo jo oss skakke. Skikkelig morro var det. Jeg måtte jo prøve litt ordenlig da jeg ble alene og det var ganske så mye tøffere enn jeg hadde trodd. Jeg tror jeg skal bruke den litt hver dag, men jeg må huske på å trekke for gardinene og LÅSE DØREN!

Men tilbake til str. XL. For det er min størrelse. Extra Large. Deprimerende og nesten ikke til å holde ut, men vel - sånn er det nå bare.

Jeg hadde kommet et langt stykke på genseren jeg strikket da jeg skjønte at den kom til å bli alt for stor - og det var ingen vei utenom. Den måtte rekkes opp.
DH vet at han må gå stille i dørene når jeg frogger. Jeg blir jo så innmari sur av det. Jeg sitter der og mumler for meg selv. Forbaska mønstre som alltid var helt umulige og aldri stemte og mumle, mumle.DH kremtet litt forsiktig. "Du" sier han, "det skjer jo hele tiden det der. Alt du strikker blir for stort og du må alltid rekke opp eller sy inn. Du sier ofte at du må ned en størrelse eller to for å få det til - kanskje du ikke ER størrelse XL?"
"Hørt sånt tull", sier jeg. "Du har vel ingen greie på mønsterstørrelser. Komme her og komme her. Jeg vet vel hva jeg holder på m............."

For når sant skal sies, han har jo helt rett i det der. Det blir alltid for stort. Og når man skal trekke en logisk slutning - - - - -

Himmel og hav så dum jeg føler meg nå. Her har jeg sittet i hundre år og forbannet hvert eneste mønster fordi de ikke passer. Jeg har trodd at jeg må ned en størrelse eller to fordi det er feil på mønsteret! Jeg er jo ikke riktig navla. Går det an å være så teit?

Så ok, jeg er ikke størrelse Extra Large. Jeg er høy og slank og smekker! Så det så.

21 kommentarer:

Nikoline sa...

Javisst er du høg,slank og smekker! Neste prosjekt av strikkinga må bli i str small,og om det skulle vera slik at det blir i minste laget får du heller strikka ein liten kile og setta inn der det strammar.. det gjorde bestefar med buksene sine etterkvart som dei vart for trange.. Men eg må nok fortsetta å strikka XL,og jammen meg passar det også...!ALDRI for stort noko som helst her i gården..
Så kjekt at det vart feiring av dagen og masse flotte gåver!Du har nok vore snill i året som har gått!
Ha ei strålande veke:0)

marit sa...

Du har en klok mann!!! Og det betyr at du er ganske klok selv også, siden du valgte ham. Men når det gjelder størrelser, er vel de færreste av oss særlig kloke...pussige greier det der!

Så flott at du fikk pakkenelliker og en fin bursdag! Jeg må bare innrømme: Jeg satt her og lo høyt mens jeg leste!

Ha ei fin uke!

Elisabeth MD sa...

Gratulerer med overstått bursdag!

Det er i grunnen morsomt det du skriver om størrelser, man kan i grunnen bli sprø av mindre. Jeg har nemlig en gammel pysjamas i str 38, som fortsatt passer. Hadde jeg prøvd str 38 i en butikk i dag, hadde jeg vel neppe fått en bukse opp til knærne engang. Når jeg strikket meg genser nylig, og hadde riktig strikkefasthet, var den størrelse M. Skal jeg handle en genser i butikk, blir det XL. Tror jeg skal holde meg til bare strikkede klær, for da trenger jeg mindre størrelser. ;) Bortsett fra sokker, da. Størrelse hest er størrelse hest uansett i sokker og sko. :(

Ha en fin uke!

Gamleheksa sa...

Er du helt sikker på at den som ga deg fjærboaen ikke hadde vært inne og titta på seansen din i badekaret????

Snill den mannen din da som fant så praktisk gave og som faktisk hadde lagt merke til at du er ei stilig dame i din beste alder. Men pass ryggen når du trimmer med Wii. ;)

Litt om alt sa...

Høye,smekre, herlige du! Jeg vil også bli høy, smekker og like morsom som deg når jeg blir stor :D
Det er litt fint med bursdag likevel?? Klarer nesten ikke vente med å høre noen boa-historier, for ikke å snakke om Wiiiiiii.
Klem

Merete sa...

Hei Medium/Large! :-D Jeg ble gjort oppmerksom på bloggen din på fredag av 'Litt Om Alt'. Jeg var deppa og trengte oppmuntring, og et besøk inne hos deg gjorde absolutt noe med humøret! Kommer til å følge med deg videre - du skriver kjempebra. Gratulerer med dagen som var forresten. Hilsen Merete (http://meriata.blogg.no)

LivM sa...

Der ser du, alt ordnet seg til sist! Og den boken du fikk sier at det er flere enn jeg som mener du burde skrive litt andre steder enn i bloggen din!!! Ja i tillegg til bloggen selvfølgelig. Du må jo ikke snyte meg for de gode stundene jeg har her! Lykke til med prosjektene til den høye slanke!!

Stubbetufsa sa...

Gratulerer med vel overstått!
Du er nå rar, men så liker jeg rare folk, da! Strikke en størrelse for stort i årtier!?
Klem! Og lykke til videre!

mormonsen sa...

Gratulerer med vel overstått! Jeg må jo bare fortelle at jeg fikk en vii jeg også, i julegave fra mine to sønner. Den er jo kjempeartig. Det trimprogrammet med yoga er faktisk veldig bra, men jeg burde brukt det MYYYE mer, så mye tid som jeg bruker foran bloggen eller symaskinen med rompa ned i stolen.
Det med klær og størrelser er vanskelig - det kunne det vært skrevet store bøker om!
Ha en flott dag!

Anonym sa...

ler godt:))))))))))
Så omsider så gikk det opp for deg at det ikke var mønsterstørrelsen det var feil med.
Fy fela, du er så bra;)

Og WiiFit...det har jeg hold tpå med i 6 dager, og det er ikke for pingler altså!! Rokkeringen får det meste til å slå krøll på seg.
Kjenner masse "nye" muskler, men merker forbedring hver dag (viss de prosentgreiene ikke bare er lureri) Første dagen greide jeg knapt head'e EN ball.
Kos deg videre med spillet;)

trultemor

Annepålandet sa...

Enda godt du fikk gaver og oppmerksomhet på bursdagen - hva er ellers vitsen med bursdager?? Og så FINE gaver da!

Vi ler ikke AV deg - vi ler MED deg!! I tillegg til egenterapeutisering driver du med terapeutisering av mange andre også - for latter er sunt for kropp og sinn! Du har en helt egen evne til å se humoren i hverdagslige småting, og som du ser av det forrige innlegget, så har du mange trofaste lesere som setter pris på det!

Æsj, størrelser vil jeg ikke snakke om en gang, jeg har ikke helt kommet over det med bunaden enda, if ever. For en deilig aha-opplevelse du må ha hatt! Klart du er høy og slank - jeg aner jo ikke hvordan du ser ut, men det høres absolutt sånn ut! Og tenk bare hvor syltynn du kommer til å bli etter noen uker med rockering!! Det er nemlig super trim! Ha en fin uke!

Desiree sa...

Plutselig kom jeg på at det var lenge siden jeg hadde vært på besøk i bloggen din. Så nå har jeg koset meg og flirte godt over din tur i badekaret! Du er jo bare så herlig!

Ja godt du fant ut at du ikke er XL mere da... jeg må nok legge på en X eller to til jeg dessverre.

Ha en knakende fin vår der oppe i heiene!

Gamleheksa sa...

Takk for kommentar. Den sommertoppen min er det oppskrift på bare i mitt hode, dvs den var der mens jeg strikket, men er borte nå. Jeg tok litt fra to forskjellige oppskrifter og mekket sammen.

Beyla sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Sonja sa...

Ja selvfølgelig er du høy og slank og vakker.Tenk at du måtte bli et helt år eldre før du forsto det.
Det var jo masse fint du fikk til gebursdagen din.Men jeg lurer litt på hvordan det blir å gå i badet med den fjærboaen.

Gleder meg til hver gang du skriver dine morsomme historier.

Spurven sa...

- som du kan fortelle:-) Du gir nok smil og latter til mange, en av årsakene er nok at vi kjenner oss igjen.
Så stå fortrøstningsfullt på videre - dine ord gir gode stunder i hverdagen.

Klem!
Spurven

LinnMarit sa...

GRatulerer med vel ovestaatt! JEg forstaar jo at jeg maa komme paa besoek til deg litt oftere, du er fabelaktig! Du er nok ikke fruktansvard gammal, men fruktansvard morsom DET er du!
Ha en god 17 mai! Vi skal i tog i Edinburgh i aar som i fjor:)

Beyla sa...

*humre* Jeg satt og foreleste til gubben i det vide og det brede om at et bruksplagg må ha tett bakside, m.a.o ingen laaange glipper mellom når kontrastgarnet tvinnes, for da kan de henge seg fast når brukeren skal ha det på seg. etter tja - et kvarters forelesning ble jeg så imponert av at han ikke hadde bedt meg klappe igjen.. så jeg sluttet å strikke og så litt nærmere på ham - der satt han, med ipoden i øra og småsmilte fornøyd. Herlig publikum ah gitt. ;)

Tonje sa...

Så flotte bursdagsgaver du har fått. Sånn Wii fit skulle jeg også hatt... jeg prøvde bunaden i går og fant ut at jeg må bråslanke meg før 17.mai for at det ikke skal bli så veldig ubehagelig å gå med den hele dagen... hmpf...

mette sa...

LoL -
ja, du skriver fantastisk bra altså!
Det er en fryd å sette seg å lese, og veit du...
jeg har også hivd meg på bloggWii-bølgen...

hadde en maskin, og Mario Galaxy (digger Mario!) den var så vanskelig synes jeg, og arvingen... så vi solgte maskinen til ei venninne med tvillinger, for en billig penge. Snill vettu...
Så datt jeg innom det ene bloggskrytinnlegget etter det andre ang. WiiFit, og VIPS gitt!
Nå står den i stua igjen - ha'kke turt å sagt det til hun jeg solgte den første til!! hun kommer til å le seg skrukkete!!

Rockeringen er morsom og slitsom!!

Ha en strålende 17mai blant de skotske lier!

Muffin sa...

HEHEHE ja det er artig når det er sånn at man feilberegner størrelsen "feil" vei.. her har jeg skapet fullt av feilberegnede plagg i str S, her om dagen måtte jeg innse at S er ut og M kommet for å bli. Har lenge gått og klaget over at plaggene nutildags har sinnsykt trange ermer, og ben. lykke til med wii, men pass på så du ikke havner på M av det, det kan ta lang tid før man oppdager det selv.