torsdag 21. mai 2009

Våren

-- hvor er den hen? Her er den ihvertfall ikke. Vi har regn i flere varianter, pøsregn, bøtteregn, sidelengs regn og sprutregn. Kaldt er det også. Jeg blir grinete av det.

Men det er jo mye å glede seg over også. Jeg har fått en utmerkelse av Mammadragen og sånt blir man jo selvfølgelig glad for.


The rules are as follows for the nominees:

1. Copy the award to your site.
2. Link to the person from whom you received the award.
3. Nominate 8 other bloggers.
4. Link to those on your blog.

5. Leave a message on the blogs you nominated.Det er alltid koselig å få en slike utmerkelser. Det er hyggelig å vite at andre liker bloggen min, det hadde jo ikke vært mye å morro ellers.
Jeg har alltid store problemer med å gi slike videre, det er så veldig mange blogger jeg liker og jeg syns jo alle fortjener en, men jeg skal altså velge meg 8.


Røverdottirs skattkiste.
Beylas blogg er et oppkomme av humør og ideer.

Stubbetufsa.
Hun er helt fantastisk til å finne nye måter og metoder på gjenbruk. Hun har også utlodning på bloggen sin akkurat nå. Hun feirer 5000 besøkende og lodder ut en av de gøyale veskene sine. Løp og meld deg på.

Littomalt.
Hun lager så nydelige smykker og akkurat nå er visst kreativiteten på topp.

Nikoline på landet.
Bloggen hennes er en nytelse fra begynnelse til slutt. "Kreativ" dekker ikke alt hun kan.

Farmors hobbyblogg.
Hun har så vakre bilder, en skikkelig koselig blogg og hun lager de nydeligste ting av skinn.

Ost, kjeks og rødvin.
Sylvias blogg er en opplevelse enten det nå gjelder strikking, matoppskrifter eller annet. Hele bloggen hennes spruter av energi og kreativitet.

Strikketing og andre greier.
Sipusa strikker og syr uten mønster og i fargesammensetninger som er helt unike. Og alt hun lager blir utrolig flott. Utrolig inspirerende.

Hverdagssnublerier.
Røsslyng har en koselig og kreativ blogg. Henne har jeg lært å lage løvetannsaft av. Hun har også en haveblogg som er utrolig informativ. Og hun kan alle blomternavn på latin!


Jeg har fått ferdig toppen jeg begynte på. Den ble jo selvfølgelig helt anderledes enn det som var meningen til å begynne med.

Jeg stikket noen flere fliker nederst og så strikket jeg bare rett opp uten å felle av til armene. Plukket opp noen masker rundt og lagde en bitteliten kant.

Overarmene mine lever sitt eget liv på en måte og jeg syns ikke omgivelsene bør bli utsatt for bingovingene mine i all sin prakt. For alt jeg vet kan det bli klimaendringer av sånt.

Men hva jeg nå skal med sommerklær vet jeg ikke. For her er visst sommeren avlyst på tredje året.


Jeg har hatt 6 nøster med Kidsilk Haze liggende i en evighet. Orange er ikke den fargen jeg kler best, men jeg har sneket inn litt orange her og der fordi det er en sånn gladfarge. Jeg tenkte at jeg kanskje kunne bruke dette garnet til litt kanter histen og pisten, men pytt - jeg strikker genser av det. Stor genser. Jeg har ikke mønster og strikker på gehør.

Det er ren luksus selvfølgelig og det har jeg litt behov for akkurat nå. Jeg vil ha en sånn genser jeg kan gå og labbe i om morgenen før jeg må ta av meg pysjen og bli menneske. Eller bruke hele dagen de dagene jeg ikke vil bli menneske i det hele tatt. Det skjer.

Jeg har en joggebukse jeg ofte bruker på sånne dager. DH hater den voldsomt og intenst. Jeg aner ikke hvor den kommer fra, jeg kan slett ikke huske å ha kjøpt den. For å være ærlig så tror jeg ikke jeg kan ha kjøpt den, den må ha funnet veien inn i huset helt av seg selv.
Den er knallrosa med snøring i livet og nederst på bena. Den har paljetter og blomstermønster oppetter hele ene benet. Den er i det hele tatt helt ubeskrivelig fæl. Kanskje jeg kan kombinere de to. Rosa joggebukse og orange genser? Mere umenneskelig enn det kan man vel ikke bli?

Nå er det natten. Pusifer sover i stolen sin og jeg går og legger meg. Kanskje det blir sol i morgen.

15 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Hei på deg, Ruth, med rosa joggebukse og planlagt orange genser!
Tusen takk for utmerkelse! Det er godt for selvtilliten! Takk igjen!
Er det virkelig 3. året uten ordentlig sommer? Elendig rettferdighet! Har du tenkt på kunstig sol i hagen?
Vi hadde tre dager med sol sommeren som gikk, men nå har vi hatt mange fine dager allerede med sol og brukbare temperaturer (regner alt over ti som brukbart!). Jeg har gått i fjæra i t-skjorte uten ermer, grevinnearmer meg nå her og der*,##¤)%"! Er blitt solbrent!

sipusa sa...

Hei.
Takk for oppmerksomhet, bloggen min har vært så sen i det siste at det er vel noen som tror den er avsluttet, men det er bare ikke så mye tid til å skrive, eller jeg bare tar meg ikke tid?

Men jeg har fått meg leilighet i oslo! Og det er flott. Eieren var også svært positiv til katter, så hvis nå bare Gulli får kommet seg hjem snart så blir vi tre stykker som vender nesen sørover 11.juni. Den ligger i 4.etg i en søt gammel leiegård, og kattene kan gå ut på taket! Kjempestilig.-D Leiligheten er vel strengt tatt en hybel, for det er ikke eget bad men det er eget lite hybelkjøkken (og så glad jeg er i å lage mat *kremt* er jo det greit) sengekrok og 23kvm å boltre seg på.

Men først skal jeg jo på ferie, og sånn som jeg ser på bloggen så må jeg ta med meg mest skjørt, for mine bukser er så lange at i regnvær er jeg fort våt til over knærne;-) Men jeg har noen fine skjørt og kjoler så det er ingen fare. Gleder meg til å se hvordan det ser ut "over there";-)

Frk.Badegakk sa...

Gratulerer med ferdigstilt prosjekt! Gleder meg veldig til å se gehør genseren!=D Orange er sånn ca tøffest i verden. Sånn ca.

Ønsker deg en strålende dag! Nå skal jeg gå å slåss med en brøddeig av 6.5kg mel..=P

Gamleheksa sa...

Først: Gratulerer med utmerkelse. Det var vel fortjent.

Den joggebuksa hørtes interesant ut. Satte nesten maten i halsen her. Er det mulig å få se den blogget, gjerne sammen med tilhørende orange genser ;)

Om en time skal jeg møte to "ukjente" strikke-bloggere fra Florø. Gleder meg så det bobler i magen.

Litt om alt sa...

Tusen takk, kjære du!
Jeg blir hoppende glad, for hvem liker vel ikke å bli tenkt på?

Toppen din ble lekker, og mye penere med litt arm (bingosleng eller ikke)

Og den oransje (skal du adoptere den bort noen gang..) Oransje er den gladeste av glade farger :) Den sammen med paljettblomstermønster i rosa variant må jo være perfekt den dagen man trenger litt ekstra påfyll?

Sender en stor sol til deg NÅ
Solklem

Anonym sa...

de dagene man ikke vil bli mennesker...det er kanskje de dagene man skulle hatt noen ekstra flotte "koseklær"....du har iallefall fargerike...jeg havner lett i svart. Heldigvis sjelden da!
(og antagelig fordi jeg ikke har tid til sånne dager, hehe)

Likte den toppen din;). Men skal prøve å få til en time idag likevel (reiser bort i helga og da blir det Wii-fritt uansett)

Ha en kjempefin dag!

trultemor:)

og du... ang Wii' vær forsiktig med yogaen...ryggen min kræsja

Anonym sa...

Du har slik en herlig humor.Må alltid smile når jeg leser innleggene dine.Og jammen er du flink med strikkepinnene også.Imponert:)Det regner her også(Sørlandet),så nå pakker jeg kofferten og reiser til mitt andre hjem i Hellas.Ha en fin dag,så håper jeg sola kommer snart til deg også.

Anonym sa...

*ler* Ser linjene mine har flyttet litt på seg, men du skjønner kanskej sammenhengen likevel;)
trultemor

Røsslyng sa...

Oj, tusen takk for awarden! Klemmm
Skal legge den inn i bloggen min når jeg bare får somlet meg til å finne ut av hvordan...

Sommertoppen ser kjempeflott ut! Sommerværet kommer nok skal du se ;)
Jeg ler meg i hjel av det med bingovingene...et utrykk jeg ikke har hørt tidligere, her på disse kanter kalles det grevinnemuskler og går nok ut på det samme.

Den oransje genseren høres ut som en drøm å subbe rundt i og den luksusfølelsen en slik herlig genser gir er deg vel unt :)
Skjønt jeg tror jeg ville styrt unna å kombinere den med rosa joggebukse med mindre du av en eller annen grunn skal avlegge den snåle naboen en visitt, da hadde det kanskje vært på sin plass slik at han skjønner at dette er ei dame med mot *ler*

Det er alltid så trivelig å lese bloggen din men du burde hatt et varselsskilt om at det kan være fare for kaffesprut under latterutbudd...

Kos deg og ha en super langhelg!

Muffin sa...

Våren er her hos oss, den :) Men ikke spesielt varmt da. Bikinisesongen er heldigvis et stykke unna. Og du har jo etterhvert så mange nydelige strikkeplagg å iføre deg, kan forresten ikke skjønne at du vil deg selv så vondt at du går rundt i en rosa joggebukse. Du har vel tilhørende crogs også tenker jeg ;) Ønsker deg en nydelig dag! Slå ut med vingene!

Spurven sa...

Jeg begynte en kommentar i sted, den forsvant visst. De første ordene var;

Du er god - bli menneske igjen, hi hi. Sånn har vi det nok, mange av oss - egentlig. Jeg foretrekker å være meg sjøl, umenneskelig eller ikke. For en lettelse det har vært å vrenge av seg arbeidsklærne(trange og pene riktignok) og få på seg vanlige, komfortable klær. Og i slike farger som viser hvem vi er; Orange for fandenivoldsk, eller? Gjerne glad, glødende - jo, det er en farve man blir levende og menneskelig av;-)

Du fortjener din utmerkelse, vet du! Du setter ord på det vi andre knapt vet at vi tenker..?!

Så må da livet gå sin gang i smått og stort, for alle. Takk for at du deler dine dager med oss andre!

Idag er det regn og grått her, vi har hatt en nydelig mai-måned, med varme og vakkert vær etter den 12. ca:-)

Sånn er det med den våren -den kommer og erter oss, får oss til å håpe og tro at nå er vinteren endelig over.. Den hvite, ja.

Men så kommer den grønne vinteren. Vi har noen sånne her i nord iblant - ifjor fikk ikke jentungen ha småklærne på eller bade i hagen, det var iskald nordøst hele sommeren. Det er da man kan lure på hva i hel.... man gjør her på noen og sytti nordlige breddegrader.

MEN - takke meg til regn og grønne skoger istedet for tørre ørken og ikke mat, vann osv. Sola skaper liv i våte skoger, det ser vi her i nord nå. Det vokser over hodene på oss - vi bor i tunneler av skog. Men man kan jo ikke klage når man har livsnødvendighetene.

Jeg for min del kan bare se over veien når jeg får lyst til å klage over livets viderverdigheter. Der kan jeg iblant se naboen på veranda - somi tidligere år pusler hun med blomstene hun plantet nettopp. Hun raker plenen, er der hun pleier å være - allesteds nærværende. Så griper hun en banan, kler på seg turskoene og vandrer avsted på lette ben. På hodet bærer hun sitt tørkle for å skjule hårstubbene og arret etter operasjonen. Uten at hun har vist meg det, aner jeg tidligere pennemerker etter strålebehandlingen. Jeg har sett sånne før. Det kom som en bråttsjø over meg å se de små barna med sånne merker på hodet på barneavdelingen for mange år siden. Jeg satt der i min egen verden og var livredd for narkosen da min datter skulle ha en liten operasjon. Jeg fikk noe å tenke på, ja. Perspektivet kom med en gang da foreldrene kom innpå avdelingen etter en liten pustepause - de levde livet som best de kunne med ungene sine, spiste et måltid og var der sammen med dem, selvfølgelig. Men for en styrke de måtte ha. For en belastning.. De samme foreldrene fant jeg på benken utenfor, noen holdt hverandres hender og så samtidig så sterke ut - sammen. Noen satt i egne tanker. For innenfor sykehusveggene var det et elsket, men skjørt menneskeliv - deres elskede barn - som var overlatt i legenes og sykehusets hjelpende hender - nå kunne de ikke annet gjøre enn å håpe og be. Og stole på legene. Hjemme var det noen som hadde konfirmasjon for et eldre barn - også elsket.

Hvordan kan man bli menneske igjen etter noe sånt?

Så godt vi har det når vi er friske og har våre sammen med oss.

Der ender dagens tankeferd i livets irrganger. Det er ikke for å moralisere, men for å trekke noen oppklarende og kanskje gode linjer til alt det livet gir oss av godt og mindre godt. Men alle har vi hatt noen svinger og utforkjøringer iblant. Og da er det ekstra godt å være på veien igjen, kjenne vinden og regnet i ansiktet - og etterhvert sol og varme.

En gledelig helg ønsker jeg deg og dine - hils din vakre Pusifer fra meg:-)

Røsslyng sa...

Du får også utmerkelsen i retur, rett og slett fordi du fortjener det! :D
Den ligger inne på 'Hverdagsnubleriene' mine

marit sa...

Toppen ble flott! Gleder meg til å se den orange ferdig- det er en flott farge, men jeg tør ikke å bruke den...Jentungen derimot! Hun på snart 14! Idag gikk hun i ei avklipt knallrosa bukse med "HA-HA" brodert bakpå, orange topp, og gul ettellerannet utenpå der igjen. Lekkert...!

Ha ei flott helg! Utmerkelsen er deg vel unt- det er en fryd å lese bloggen din!

Annepålandet sa...

Hei hei! Det regner her også - i bøtter og spann, og tordner litt innimellom. Men nå skinner plutselig sola litt igjen.

Jeg har blitt kastet ut av bloggen din mange ganger i dag - kommer såvidt inn og så er det rett ut igjen. Er det noe gæli??

Toppen ble kjempefin! Jeg så den i Vogue, men ToDo-lista mi er rett og slett full nå.

Orange er jo glad-fargen fremfor noen da. Dessverre ser jeg ut som et lik i orange, med min nordisk bleke hud, men jeg satser på orange sokker - det må da gå bra?

Ha en fin hælj!

Sylvia sa...

Hallooooooo!!!
Her er jeg!!! Og tusen takk for awarden. Så hyggelig at du tenker på meg, da!!
Orange!!! I love it!! Holder jo på med noe i orange, jeg da. Og har netopp avsluttet noe i blått til snuppa, men PLUMET, som er ganske likt Kidsilk. derfor har jeg 10 nøster Kidsilk som bare ligger og venter på meg.....hi hi.

Og han "fjompenissen" du driver å lager for tiden, er jo bare så sjarmerende. Veldig greit med de som er litt annerledes, synes nå jeg, da!!

Ønsker deg en kjempefin helg, og lover å blogge litt oftere fremover. KLEM