onsdag 3. juni 2009

Besøk


Jeg har hatt besøk. Sipusa var på visitt i Skottland og kom for å besøke meg. Mitt aller første bloggmøte i Real Life.

Og hun hadde med seg Sommeren. Jeg tror nesten at vi har hatt begge de to siste årenes fraværende somre konsentrert ned til fire dager og servert nå, for du verden så varmt det har vært.

Utpå ettermiddagen i går var det 28 grader i skyggen. Men så reise hun hjem igjen og i dag var det fortsatt sol, men temperaturen sank radikalt og nå er det 4 grader ute!! Det er faktisk meldt frost til natten.

Vi fikk solt oss og drukket vin, strikket og solt oss litt mere. Vi fikk oss en tur også. Det er så mange fine små landsbyer rundt omkring og vi måtte jo ut å lunche slik som Damer skal.

Sipusa ble bestevenner med stedets kjælehøne i løpet av 30 sekunder. Det er den første høna jeg har møtt som faktisk malte som en katt.
Vi møtte stedets andre befjærete beboer også. Bitteliten og veldig sulten var den.

Jeg syns jo det var utrolig hyggelig å få besøk. Og så er det litt spennende også, å møte kjente man aldri har møtt før.

Men nå er det tilbake til det vanlige. Det er meldt regnvær og vind og jeg har hamstret garn.

The Knitting Godess garn. Det skal bli sokker det også. Jeg hadde planlagt å starte på noen nå, men det har vært så varmt at jeg holdt ikke ut tanken på å ta i ull engang. Men det kommer nok.


Jeg ble endelig ferdig med Pysjamas-genseren min også, selv om det tok tid. Og for en gangs skyld ble den akkurat slik jeg ville. Florlett og vid, men uten at jeg druknet i den. Og nå er jeg jammen så brun blitt at jeg kanskje kan bruke den selv om noen kan se meg. For sånn til daglig så er nok ikke orange en farge som er særlig flatterende til meg. Men pytt. Spiller nå det egentlig noen rolle?

Rart det der med farger foresten. Da jeg var ung måtte alle med rødt hår bestandig gå kledd i grønt. Og man kunne ikke ha blått og grønt sammen. Hva var det nå med det da? Blåklokkene gjorde jo det og det gikk da strålende. Man kunne ikke bruke sort og brunt sammen heller hvis jeg husker riktig. Nei, regler er til for å brytes. Og kanskje jeg ikke blir grå og gusten i orange? Kanskje jeg bare blir blek og interessant?

Jeg har fått nydelige nåler av Littomalt som passer perfekt til. Herlige rampete hjerter.

Jeg ble så fasinert av Sipusas strikktøy. Hun strikket jakke fra toppen og ned og da måtte jeg jo prøve meg jeg også. Og kanskje jeg da får litt bedre kontroll på størrelsene og slipper å strikke størrelse Elefant hver gang.

Mønsteret er et gratismønster fra Ravelry og ligger HER.

Jeg må lage noen små forandringer her og der (jeg greier ikke å la være), men mønsteret er jo flott akkurat sånn som det er også.

Garnet har jeg faktisk kjøpt i en "ordentlig" butikk for en gangs skyld. King Cole Bamboo cotton. Det var kjempebillig og 50/50 bambus og bomull. Mykt og deilig og det er faktisk kjølig å ta på. Passet jo ypperlig akkurat nå.Og så har jeg handlet knapper igjen. Jeg har fått så utrolig sansen for Injabulo-knappene.
De er anderledes, gøyale og så støtter de en god sak. Ikke koster de mange kronene heller. Ta en titt på dem HER.

Nå er det natten og det skal bli godt å legge seg faktisk, når det ikke er så varmt. Det gleder jeg meg til.

15 kommentarer:

Strikkelines sa...

herlighet så fin en genser.pysjamas....? jaja..flott var den..å knappene også...ser ut som du har det bra, å det er bra...skal hjem fra nattevakt snart

Sylvia sa...

jeg er visst den første innom her i dag......
Så koselig med besøk, da!!! jeg har også truffet noen bloggvenner, og det er virkelig hyggelig, altså!
Jeg drar til USA på ferie nå, og skal endelig få hilset på mannen og ungene til min amerikanske venninne, som jeg har hatt i mange år. Vi har truffet hverandre 2 ganger. Vi begynte som brevvenninner.........og det er jo som å være på nettet, det.

Da har jeg også blitt ferdig med min modell i kidsilk, og den er i bloggen akurat nå.
Til orange er det knallfint med lilla, bare prøv..........!
Stor klem

Gamleheksa sa...

Så koselig med besøk. Kan tenke meg at dere fant tonen nokså fort...

Den orange jakka ble flott da. Jeg kunne ønsket meg en sånn til kjølige sommerkvelder ved Mjøsa jeg, og vet ikke hvorfor jeg ikke har fått begynt på det i løpet av vinteren. Men til neste sommer..... kanskje.

Beyla sa...

så det er deeeerfor det har vært så stille fra dere to!! dustorealpakka så sjalu jeg er! Ja, for det inrømmer jeg med en gang, dyp, inderlig sjalusi!!
Sommer og vin og luncher og strikking og.. nei makan. Herlig å høre dere hatt gode dager!! og si fra hvis du knekker koden på de der topp ned genserne.. jeg har panikk for dem, føler at jeg ikke har kontroll nok...stor klem

Annepålandet sa...

Hørtes så hyggelig ut med besøk! Det ble jo det reneste Mestermøtet det, mellom to superstrikkere.

Syns den orange genseren ble kjempefin! Driver og hekler meg et sjal med mye orange i nå - kler eller ikke, orange gir nå en energiinnsprøytning da!

Den modellen du strikker fra Ravelry har jeg sett på et par blogger, den er kjempefin. Har strikket et par gensere toppenogned, og liker metoden godt. Nå har jeg meldt meg på en KAL for å lære flere finesser.

Flott sokkegarn og knapper også!!! Jeg har jo havna på sokkekjøret, jeg også. I denne kulda er det fint med varme sokker! Det er kaldt her og - ca 6-7 grader og sur vind. Enda godt vi har varme ullgensere og skjerf på lager!

lise sa...

Herlig genser, nå fikk jeg selvsagt lyst til å strikke meg en stor kosegenser...

Kjempekjekt med besøk - og bekjentskaper fra blogglandia har jeg bare gode erfaringer med jeg også. Og flott å bli inspirert!

Merete sa...

Deilig og flott orange genser, som nok framhever det den skal framheve! Hvis du føler deg fin i den, blir du fin vettu.

Jeg har ved flere anledninger møtt 5-15 personer i en sleng fra forumverdenen (var tidligere veldig aktiv på lavkarbo.no). Skummelt på forhånd, men alltid veldig hyggelig å få ansikt og stemme til ordene man har blitt så godt kjent med. Apropos: Har du bilde av deg selv her inne, eller er det bare jeg som er dårlig til å lete?

Ha en flott dag videre!

LivM sa...

Dette så jo riktig koselig ut. Fint at hun hadde med seg sommeren til deg. Her er det iskaldt og regn i dag. Flott genser du har strikket. Jo jeg kjenner til aalt det med grønt/blått og rødt hår! He-he!! Spennende nytt prosjekt du har startet og det garnet ditt var jo bare herlig. Hva er det med oss og garn? Før var garn noe jeg strikket med. Nå er det noe jeg først nyyyter lenge, for så å strikke noe!

Stubbetufsa sa...

Dere må ha hatt det flott! Det er så spennende å tenke på å kunne treffe noen man kjenner fra blogging! Stemmer det man tenkte og trodde?
Håper dette ble gode opplevelser for dere begge, slike man kan leve en stund på!

Litt om alt sa...

*Dypt missunnelig*
Men bare for å rette litt opp den litt barske starten, så er det fordi jeg har lyst til å møte deg, jeg også!
Genseren ble lekker (som vanlig)
Og knapper kan en nesten nyte på samme måte som en nyter garn, selv om det ikke skal brukes til noe spesielt :)
KLEM

mormonsen sa...

Knapper er små skatter! Og ull og silke er toppen av luksus og lykke! Du har virkelig skjønt noen vesentlige ting i livet. Men jeg skjønner ikke atg det går an å være så kjapp med strikkepinnene som det du er! Du har en skikkelig imponerende produksjon. Sainnt ja?

Tonje sa...

Så koselig å få besøk av folk man kjenner, men ikke kjenner likevel. Jeg traff også et par bloggvenner i fjor sommer... kjempekoselig!

Den orange genseren ser superdeilig ut. Husker også godt det der med hvilke farger man kan og ikke kan bruke sammen. Rød og rosa var også uhørt...
Søte knapper forresten.

Ha ei fin helg!

sipusa sa...

wow! Ferdig med genseren, så bra! Det var jo en del igjen når jeg dro og søren for noen bittesmå masker! Men jeg er slett ikke ferdig med min, så der slo du meg ned i sokkelesten ja;-D

men altså, ja det var kjempefint å komme på besøk, du var minst like bra saker som jeg hadde trodd på forhånd og kjempeinteressant å snakke med, til og med fikk lille *vet best* sipusa lært seg litt og det er ikke ofte det må medgis;-p

Og så må jeg takke for lånet av Pusifer, for hun er den koseste lille sengekameraten jeg har hatt (Pusemor insisterer alltid på å ligge i fotenden så jeg må styre en masse for å få kost henne, hehe;-) og selvsagt, en katteavhengig som meg erbestandig glad for litt puseselskap:-D

Skal komme med bilder og skrift jeg også, men for tiden er det ikke mye fornuftig som blir gjort i sipusa-land, venter på å flytte den 11. og da blir jeg så rot/rastløs.

Jaja, vi får se, jeg håper jeg kan komme tilbake en gang, for det skal du stole på at da skal vi på spinneri, trallala:-D

Frk.Badegakk sa...

Det ser ut som dere to har hatt det strålende! Blir jo reint misunnelig en annen en jo! Og jeg vil også ha ei kosehøne!!!! (Den setningen ble bare feil...=P)

Anonym sa...

det jeg var ute etter, takk