lørdag 6. juni 2009

Tusser og troll

Nå må jg ha litt hjelp altså. Jeg har et problem og jeg kommer ingen vei med det.

Dere vet, disse huldrene og ting jeg lager? Jeg har blitt spurt om å lage for betaling. Men hva KOSTER de??? Jeg har aldri tenkt på det og nå er jeg fullstendig i tvil. Hva er de verdt og ER de verdt noe i det hele tatt? Selve materialene koster meg vel en 50 - 150 kr. pr. stk. alt iberegnet.
Jeg kommer neppe til å lage mange av dem uansett, det tar så veldig mye tid og jeg må være "inspirert" for i det hele tatt å få det til.

Jeg har sittet i flere dager og søkt på Etsy bl.a., men der koster sånt fra noen hundre kroner til flere tusen så det ble jeg ikke mye klok av.

Så nå har jeg spekulert og spekulert og blir ikke det minste klokere. Så om dere kunne si hva dere syns?

Tussene er minst. De er vel rundt en 20 cm. og forholdsvis enkle.

Trollene er rundt 30 cm og

huldrene er rundt 30 cm de også, men de er det veldig mye mere arbeid med enn de to andre. Både tusser og troll er ganske runde i formen, mens huldrene krever mye mere "fasong" og ansiktene er nitid arbeide.

Så hva koster de? Jeg har lurt litt på 450 kr. for tussene, 550kr for trollene og 700 kr. for huldrene, men så får jeg jo selvfølgelig for meg at det er helt bortinatta og alt for mye.
Men det er en ukes arbeid med de fleste av de og --- nei, jeg vet ikke!

Kan dere ikke bare si hva dere tror? Jeg kommer til å bli sittende her til evig tid og får hverken strikket eller blogget.

17 kommentarer:

Elisabeth MD sa...

Jeg har ikke den fjerneste peiling, og jeg er så glad for at jeg stort sett slipper å tenke på sånne ting.

Lykke til med avgjørelsen, håper du blir enig med deg selv.

God helg! :)

Muffin sa...

Synes ikke akkurat den ukelønna du stipulerer er til å leve med. :)
Du burde skrive en bok heller, om tussene og trollene, og deres gjøren og laden. Selvfølgelig foto-illustrert med de ekte figurene som aktører... Jeg forhåndsbestiller herved et eksemplar ar førsteopplaget. Tenk over det er du snill!

Berit T sa...

Det var da slett ikke mye!!!
For når jeg er på messer rundtomkring så er det helt andre priser. De er da helt unike, ikke to som er like.
Jeg gikk på kurs for endelår siden og hun som var lærer solgte nisser i samme teknikk, og prisen var 1200 for de på rundt 30 cm.

Men det er jo du som må avgjøre det....
Lykke til og god helg til deg.

snakkemunn sa...

Synes ikke du skal ta så lite for de. Du forteller at du sitter og jobber opp til en uke. Da er det dumt å ikke verdsette de. Du får heller sette prisen litt opp. Vil ikke folk betale for de, da kan du heller ha de selv til pynt å gled.
:-)

MirreVirre sa...

Jeg synes det er kjempevanskelig å sette pris på de tingene jeg lager for salg... Synes du fint kan ta litt mer enn du har skrevet jeg, siden det er sååå mye jobb med de!
Ha en finfin helg!

marit sa...

Du er for billig! Vil folk ha dem, så betaler de. Dette er håndlaget, og prisen bør være deretter. De er virkelig flotte, og har massevis av personlighet!

Ha ei flott helg!

Beyla sa...

stakkars godingene kan jo ikke selges for billig.. de kan jo komme til å tro de ikke er verd noe, stakkars! Så de prisene du har stipulert synes jeg er et minstekrav altså. sånn, for selfølesen sin skyld til disse vakre små

malla-b sa...

Synest huldrene er kjempefin. Synest prisen er litt låg. Ville tatt minimum 1000 kr. for den huldra.

sipusa sa...

....er ellers veldig enig med Muffin, hvis det blir bok så er herved to eksemplarer forhåndsbestilt!!

Og ja, du kan svært godt ta mer enn det du skriver, i hvert fall ikke mindre! Aldri!

(husk å ta noen bilder av tussene og trollene ute i hagen så du har noe å starte boka med *ivrig*)

Anonym sa...

Disse trollene dine er helt unike, de har sin egen historie, og er helt gjennomført flotte!...det er absolutt verdt noen kroner!!
Om man betaler en "høy pris" for en ting, så blir den gjerne enda mere verdsatt også!
Prissetting er vanskelig ja. Men jeg mener du trygt kan ta mer enn du anslår;)

Trultemor;)

Anonym sa...

Hei Ruth! Det er allltid vanskelig å sette en pris på ting man har laget. Tenk deg en time "lønn" og regn ut(he,he)Lurest er vel å prøve med auksjon, sett en minstepris og se hva folk er villige til å gi. Figurene dine er kjempe fine, så du skal ikke ta lite, det er beskjedenhet og det lønner seg ikke.
Lull

Beyla sa...

ja dét skal sies, med -9kg på en måned (nøyaktig på grammet faktisk!) har det også dukket opp muskler de snodigste steder. nå klarer jeg lett å ta repetisjonene mine med gubben sine 20kg småvekter. magemuskler av stål har jeg og. bare urettferdig at de fine musklene skal være så innihampen godt innpakka i flesk? rare greier ;) men blir vel ordning på det og. skal ned 1kg til innen 19, det blir neppe noe problem.
den hersens klipperen er jeg veldig klar for å sette fyr på, men skal isteden la den dø en stille død. JEG skal aldri røre den igjen hvertfall, det er altså helt sikkert. jeg kjefta sånn (og ser så ihjelslått ut på kroppen) at gubben var helt enig i at vi skal investere i en ny en

Sonja sa...

Huff og huff,og dette har jeg satt i gang.Beklager.Bortsett fra det så synes jeg du har lagt deg på en grei middelpris i forslaget ditt.
Men du kan sikkert høyne om du bestemmer deg for å begynne å selge. Det er vanskelig for andre å vite hvor mye arbeide som ligger bak. Lykke til med avgjørelsen.

gunknitter sa...

Hei:) gunknitter igjen! JA. de er verdt masse figurane dine !! Det er vanskelig å sette en prislapp på dei. En føler det er mange ting som spelar inn. Materiakostnad , arbeidstimar og sist men ikkje det minste: UNIK KREATIV KUNST SOM ER ETTERSPURT. Dersom du har tenkt å berre lage når du er inspirert, blir dei skjeldnare og meir eksklusive. Eg støttar deg på den prisen du snakkar om 450-700, og får du meirsmak, legg du berre på.

Lukke til !! Figurane dine er flotte !!

Litt om alt sa...

Dette kommer helt an på hva du er ute etter. Skal du selge for å selge, kan du legge deg på de prisene du har sagt. Skal du selge til de som verdsetter ett håndverk bør du ta mer. 1000,- er ett minimum. En ukes jobb for 500...nei tror ikke det!
Det er det vanskeligste som finnes å sette en pris på ting. Har vært og sett på priser i forhold til smykkene mine også. Noen steder går de for rundt 1000-lappen, andre selger for 200.....En ting er sikkert..en skal ikke selge seg FOR billig. Det er tross alt snakk om håndverk og unike ting. Masseproduserte fabrikksaker er noe helt annet.Og det å gi bort (snakker for meg selv nå).
KLEM

Stubbetufsa sa...

Jeg bestiller også boka fra deg når den kommer! Må vel ha tre bøker! I hvert fall!

Anonym sa...

Jeg synes disse prisene høres helt greie ut. Jeg selger også en del av det jeg lager, og det å sette en pris på det er så vanskelig at det ødelegger nesten hele moroa. Jeg synes ikke man kan ta noen timepris for håndlagde ting... da ville prisen blitt ALT for høy, men man skal jo ikke selge seg for billig heller. Det er jo viktig at utgifter til materialer og evt porto blir dekket, men så kommer problemet.... skikkelig dilemma det der...

Jeg lager ting fordi jeg synes det er morsomt å ha noe å holde på med, men har ikke bruk for alt selv så jeg (personlig) synes det er greit å legge seg på en pris der folk kan ha råd til å kjøpe det jeg lager... jeg ønsker ikke å ta noen overpris bare fordi det er håndlaget (som jeg har sett flere eksempler på på forskjellige messer og websider (Etsy feks)).

Lykke til med prissettingen.... utroolig vanskelig!

Tone