onsdag 27. mai 2009

Gode råd

- er dyre sies det, men dere skal få et av meg, aldeles gratis; Ikke smør hendene inn med håndkrem mens dere strikker med Kidsilk. Det oppdaget jeg i dag.

Jeg lurte et øyeblikk om jeg skulle ringe på til "Den Slemme Naboen" og late som om jeg var i ferd med å bli varulv, men - orange varulv? Ikke en gang han kunne vel egentlig tro på det.

Jeg lærte noe annet også idag.
Når man skal male noe med spraymaling må man passe på at hullet ikke vender mot en. Jeg kjøpte meg et par bokser med krakeleringsmaling og krakelerte meg selv i hele fjeset. Og der er jeg krakelert mer enn nok fra før, thank you very much.

Det har i det hele vært en svært så lærerik dag.

Kidsilk er egentlig greit å strikke med. Det røyter ikke så mye. Men når man rekker opp,
da røyter det da. For selvfølgelig strikket jeg alt for stort. Igjen! Så nå har jeg gått veldig ned i maskeantall og bruker mindre pinner. Men jeg ble litt lei for å være ærlig.

For å få litt avveksling strikket jeg hansker innimellom. Jeg har bare strikket en så langt. Mønsteret står i det siste Vogue Knitting og de var forbløffende enkle å strikke.
Jeg brukte Rowan 4ply cotton og pinner 2,25.Det står 3.25 i oppskriften, men det ble for stort. Det gikk med 24gr på en hanske.
Rysjekanten nederst strikkes for seg, men jeg la opp en midlertidig kant og strikket fra den isteden for å plukke opp masker. Jeg syns det ble penere.

Når jeg nå bare får bort resten av den orange mohairen som fremdeles sitter fast på fingrene skal jeg bruke disse og bli delikat, feminin og mystisk. Tror jeg. Muligens.Jeg fikk endelig ferdig genseren til DH også.

Eller - det ble vest fordi jeg gikk opp for garn. Den har ligget og vært UFO lenge, stakkar. Men garnet er så tykt (Dale Fasan) og det hele ble så tungt at jeg kunne bare strikke bittelitegrann om gangen.

Og så føles det litt galt å sitte og strikke i tykk ull nå når det liksom skal være vår og allting.
Her regner det selvfølgelig i bøtter og spann, men de sier at det skal bli bedre til helgen.Jeg ser det er flere som mener jeg burde skrive på "ordentlig". Det er jo fryktelig hyggelig å å høre det selvfølgelig. Men, og det er et veldig stort MEN - da måtte jeg begynne å tenke på ting som gramatikk, plusskvamperfektum, setningsoppbyggelse, kommaregler, rettskrivning og at man ikke kan begynne alle setninger med Men, Og eller Så. Og da ble det jo ikke morro mer.
Det hele ville vel endt med at jeg bet meg fast i bordkanten igjen og når sant skal sies, det er jeg for lang til og det ville bli utrolig ubekvemt.

Historiene til skapningene mine blir til mens jeg lager dem. Jeg må vite hvem de er ellers så blir personligheten borte, om dere skjønner hva jeg mener. Men jeg lager jo ikke så veldig mange av dem så det ville ta mange år før det ble en bok av det. Skjønt, man skal aldri si aldri. I mellomtiden får jeg vel bare plage dere med historiene mine. ;)
Jeg setter ihvertfall stor pris på å høre at noen liker det jeg skriver. Det er jo det som gjør det så utrolig morsomt for meg! Så tusen takk for det.

23 kommentarer:

Røsslyng sa...

Hehe, man lærer så lenge man lever...
Dette med sprayboks feil vei har jeg gjort selv, men med skoimpregnering. Utrolig kjipt, nesten umulig å få bort igjen og en vannvittig ekkel lukt.

Vi plages vel ikke akkurat av historiene dine, annet enn noen ganger når man får kaffien i vrangstrupen av latterutbrudd ;)

Ha en super uke videre! :D

Rigmor sa...

Så flotte saker du har strikka. Hanskene ble ordentlig lekre.
Humrer for meg selv når jeg leser innleggene dine, ser det for krakelering i ansiktet, orangevarulvhender m.m.

Ha ei flott uke!

Litt om alt sa...

Herlige, gavmilde, skjønne Ruth!!
Du deler med deg så dagen blir lys og morsom, jeg kan begynne dagen med en STOR latter (krakelerte fjes og oransje varulver, biting i bordkanten..).
Og du burde skrive...selv om setningene begynner med og...
Du kan bare ta blogginnleggene sine, akkurat som de er, og gi ut i bokform!
Takk for at du er den du er, du herlige dame :D
KLEM

Gamleheksa sa...

Jeg lar meg svært gjerne "plage" med dine historer i framtida! Så skal du se at en vakker dag har du nok til bok.

Tonje sa...

Ja, hvis det er måten du plager folk på (med skriving mener jeg) så er det greit for meg. Jeg lar meg gjerne plage...

Du får huske på det der med kidsilk og håndkrem når det blir Halloween igjen... kanskje en god unnskyldning for å kjøpe en annen farge kidsilk... orange varulver finnes jo ikke, men nydelige lyse grå eller brune derimot... hmmm...

Stubbetufsa sa...

Ja, tenk en dag når du har flere figurer, og de begynner å kjenne hverandre riktig godt, og du vet akkurat hva som har skjedd i går... og du fotograferer dem... og du krakeleres i ansiktet av smil og glede, da blir det barnebok! Klem!

Anonym sa...

Jeg vil GJERNE plages sånn som du utfører plagene!!
*ler*
Men...bare ikke bit i bordkanten!
Trultemor

marit sa...

Jeg har heller ikke noe imot å bli "plaget"!!! Koser meg med det du skriver, og ler høyt!
Nydelige strikkerier, forresten!

Januarsola sa...

Sier som Ole Brumm: Ja takk begge deler! Fortsett og fantasere og la tastaturet videreformidle ut til oss historiene som skapes.
Jeg storkoser meg og syns minst du skal klore deg fast til bordkanten ;)

RigmorNY sa...

Unnskyld at jeg ler............krakelert ansikt, tsiii unnskyld. Livet er en land utdanning, desverre er det på tabber vi lærer mest. ;) Ha en fortsatt lærerik dag.

Stubbetufsa sa...

Du den kommentaren hos meg om de plantene, Smørbukk er et veldig lokalt navn. Den heter egentlig Rosenrot, og massevis av folk eter den nå som kosttilskudd, virker visst for alt... "Som dagene går" minnet meg på navnet, og hun hadde et annet lokalt navn: Kalvedans!
(1. del av Ullhedinas plantenavnkurs er nå påbegynt. Hm.)

LivM sa...

Ja du må gjerne plage meg med historiene dine! Jeg måtte innom bloggen for å se om det var noe å hygge seg med før jeg køyer, og det var det! Jeg ser deg for meg med krakelert ansikt og gult hår der det helst ikke skal være. He-he!!!!
Vesten var i alle fall flott, super farge! Håper den blir god mottatt! God natt til deg!

Beyla sa...

sier det noe at det første jeg gjør vel hjemme er å sjekke bloggen din? Jeg trengte å smile - du har et vanvittig talent! Tusen takk for at du skriver så masse flott og deler det! Stor klem til super ruth!

Muffin sa...

Takk for gode råd!
Jeg lover å ikke bruke håndkrem hvis jeg skal strikke med kidsilk. Lett å holde, da jeg ikke bruker håndkrem til vanlig, og knapt vet hva kidsilk er - men det ser skikkelig lekkert ut. Råfine halvhansker!! Angående spraymaling så har jeg allerede lært (på den ekle måten) hvilken vei dysen skal peke. Og malingen var mørkeblå. Say no more.
Hvis du begynner å skrive "på ordentlig" har du i hvertfall en ivrig leser. Herved legges inn forhåndsbestilling på den første utgivelsen!

randi K design sa...

N[ er det sengetid her også.. M[tte bare le litt av deg med krakelert ansikt! Det der har jeg gjort også, haaper du ikke fikk noe i øynene!

Nikoline sa...

Ho,ho,ho... veit ikkje om det er så bra og lesa fleire innlegg på rappen her frå deg,for den eine latterkula tek over etter den andre.. no har eg tørka lattertårer så eg er sår rundt augene..
Tusen takk for awarden eg fekk,det er så kjekt at ein vert hugsa på når det skal delast ut ære og heider!
Godt du ikkje skremde vet og forstand av naboen din,for eg har fått litt sansen for han der.. det har vel kanskje mest med at han spelar Whiter Shade of Pale.. Det har vore min stoooore favoritt sidan starten av 70-talet nemleg! (plata altså,ikkje naboen..)
Ha ein strålande dag,Ruth!

Elin Osa Søreng sa...

Så mye fint du har laga! Likte spesielt godt trollet under her- spørs om han er en engel i forkledning ;o) Takk for titten, hilsen Elin

Annepålandet sa...

Hei hei! Så mye fint - du er en turbostrikker! Har hatt datatrøbbel jeg også nå, men nå går alt så meget bedre. Og jeg strikker fortsatt sokker.
Ønsker deg en kjempefin pinse!

Sonja sa...

Ikke prøv deg på å slutte med den plaginga.Hva skal jeg le av i de sene nattetimer når jeg sitter her alene mens gubben sover skjønnhetssøvnen sin på den andre siden av veggen,da.OG..bok kan det jo bli alikevel,selv med lange setninger og og og sånn.
Det finnes bare en som deg i hele bloggverden og vi elsker historiene dine.
Lurer litt på om du selger noen av de skjønne skapningene du lager på ordentlig.Skulle så gjerne hatt en sånn.De lokker på meg.Tror nesten de er litt levende.
Ha ei fin Pinsehelg.
Klem fra Sonja.

Sonja sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Sonja sa...

Nå har jeg studert litt på høyden på Steinur.Kanskje du må legge på litt for høyden.
Sonja

Sylvia sa...

Takk for tipset med KIDSILKèn, jeg strikker med den nå, jeg også, og er stadig borte i bodylotion, siden jeg er lettere RØD enn BRUN for tiden. Sommeren kom veldig brått på for meg i år, og skulle nyyyyte den, men ble brent!!!! Skyggen er god å sitte og strikke i da!!!
Håper finværet også er kommet til deg. Klem

Felisi sa...

Hehe... Jeg smører alltid hendene før jeg setter meg ned for å strikke, men jeg skal huske å droppe det hvis jeg skal bruke Kidsilk ;)

Du skriver helt herlig, så bare fortsett på samme måte, og begynn setningene med akkurat hvilke ord du vil. *klem*