søndag 14. juni 2009

Mere regn

På lørdag bestemte vi oss for å reise fra regnet.
Vi satt oss i bilen, picknic-kurv pakket og med kaffe på termos. For et eller annet sted må jo selv regn slutte.

Vi satte nesen for the Trossachs. Det er en national naturpark i områdene rundt Loch Lomond, nord-vest for oss. Og ganske riktig, der skinte solen, det var varmt og det var vakkert.
Det virker nesten litt norskt. Vann, skog og fjell.
Bekker og blomster. Det gjorde inderlig godt. Det kan bli litt vel mye nakne åser til tider.
Området er virkelig nydelig, med masse natur og små koselige byer. Veiene er kronglete og trange, men det kan være koselig det også.

Men etter noen timer måtte vi vende hjem og et par mils vei før vi kom frem så det sånn ut gjennom bilruta;


I morgen skal det bli enda verre ifølge meteorologiske. Det er flomvarsler og hva har du - det kan da ikke være rettferdig?


Så det var ingen som trodde at jeg strikket tversoversløyfer til verdig trengende?
Selv syntes jeg det hørtes veldig så plausibelt ut.Nei, jeg gjorde jo ikke det da. Jeg måtte bare strikke lapper fordi alle andre gjorde det og jeg hater å føle meg utenfor.
Så sånn ble sløyfene mine seende ut etter at jeg strikket dem sammen.

Jeg brukte restene av et par nøster med Kauni som lå her og rullet omkring. Pluss noen andre smårester jeg hadde. Det gikk vel med litt over 200 gr. på pinner nr. 4,5.


Og sånn ble den etter et par kraftige omganger i vaskemaskinen. Jeg glemte å strikke hank selvfølgelig, så den får komme senere.
Ser det ikke herlig innviklet ut? Men det var egentlig ikke det, den var faktisk ganske enkel å strikke.
Oppskriften er en gratis Ravelry en og ligger her.

Jeg forandret bittelitte grann . Jeg strikket inn noen shortrow omganger øverst sånn at den ble litt rettere i kantene. Og jeg strikket IKKE noen I-cord rundt kanten oppe.
Hellanfred, det er jo verre enn å strikke lapper. Jeg strikket bare noen omganger rett og da ruller jo kanten seg av seg selv. Og så strikket jeg bunnen litt bredere enn den som var i oppskriften.

Nå må jeg bare få sydd i et for - og kjenner jeg meg selv rett (og det gjør jeg nok) så kommer det vel til å ta vintrer og vår før det kommer så langt. Jeg liker nemlig ikke å sy for heller. Har regelrett aversjon mot for.

Her er hekleteppet mitt i helfigur. Det er jo ikke noe egentlig i veien med det - og bevare meg vel, jeg liker da heklede tepper. Jeg har et par jeg bruker hele tiden, men de har jeg ikke heklet selv.

Da jeg for over 30 år siden heklet dette teppet ble jeg så lei av det at jeg ble kvalm bare jeg så det. Og det har ikke gitt seg. Men kanskje jeg burde tilgi det nå. Det er ikke sydd ordentlig sammen og det fikk aldri noen kant, men kanskje jeg kan bruke det i solstolen? Uten kanter. for ikke om jeg så mye som nærmer meg dette med en heklekrok. Fysjom.

22 kommentarer:

snakkemunn sa...

Det var bra at du fikk oppleve litt sol igår. Vi hadde en nydelig dag med sol og fint vær(vestlandet)Bergen er ellers kjent for mye regn , men i år har det bare vært herlig tørt. Hekleteppe ditt er nydelig. Hva med å gi det i en verdig presang? tipper på at teppet hadde blitt tatt i bruk.feks. til en ny baby eller noe.
Vesken var jo helt super den. Du kan også kjøpe ganske røffe veskeremmer som du kan sy på.
Solen skinner her idag , du får mure deg inne med en kopp kakao, strikke og være tolmodig, selvom det bare er sol vi ønsker på denne tiden. Ha en fin dag. :-)

Merete sa...

Høres ut som dere bor litt "regnfullt" til ja... Men godt du fikk en dose sol i går. Naturen SÅ faktisk helnorsk ut!

At de rare tversoversløyfene skulle blir til en så KJEMPEFIN veske!?!?! Det ville jeg ikke gjettet.

Håper du får en fin uke.

Litt om alt sa...

Herlig veske!! Knallfin :) Legg sy-avesjonen til side og få inn fòr og strikk hank og bruk den!
Likeså med hekleteppet. Luksus å bruke i solstolen, men hvorfor ikke unne seg litt luksus der også?? Bedre at det blir brukt, og snakk om Shabby chic hage..
Vær er og forblir kjedelig så lenge det holder seg til gråsonen av skalaen. Punktum.
Ha en flott start på uka :D
Klem

Gamleheksa sa...

Så flott veske. Ser da komplisert nok ut for meg, dette.

Jeg kan skjønne at du ble lei av dette hekleteppet, så mye jobb, men det er jo riktig flott da. Mange som hadde gitt mye for å få "kloa" i dette.

Prøver å sende litt oppholdsvær vestover,men er nokså usikker på om jeg klarer ;) Ha ei fin uke.

Odins lille hjørne sa...

he he du e goe!!! den veska var helt knall!! du e go med strikkepinnene!
Det heklateppet va flott! Noe slikt kommer jeg aldri til å ha tålmodighet å lage!! Det skal du være stolt av!

lise sa...

For en kul veske! Skikkelig stilig - den kommer du til å få mye oppmerksomhet for!

Guro sa...

Regnværstrøst! Sjekk yr.no på Tromsø. Vi e i samme båt, at d går an førr et regnvær og ingen bedring i sikte, - og enda har vi planlagt ferie i England. Håpe d blir en av de gode sommran England kan by på....
Veska di va superfin :)

mormonsen sa...

Hahaha. Du skriv så arti! Hadde ikke gjetta på veske, nei. Men den ble da kjempeflott! Håper det bedrer seg med regnet, for nå synes jeg det virker som du har levd lenge i regnvær. Vi hadde en antydning av sol på lørdag her i Tromsø, men etter det har det bare regna her og. Så de stakkars sommerblomstrene mine står stadig som i sjokk. Hadde egentlig pakket bort symaskinen, men nå har jeg funnet den fram igjen. Noe skal man jo gjer på i regnværet. Hadde vi bodd nærmere, så kunne vi jo gjort byttearbeid. Det går nemlig ikke kjemperaskt med meg og strikketøy :)

Sylvia sa...

Halloys! Tilbake fra USA i dag. Er helt i tåka...jetlag....går på det 2 døgnet nå, men søvnen er blitt til hyper......prøver med kaffe, jeg.....
Knallfin veske. Så artig måte å lave mønster på da. Den var skikkelig spennende, altså!

Bruk hekleteppet ditt!! Ting må brukes, ikke sant? Du har jo lagt ned en masse arbeid i det teppet.
Vi snakkes!

Januarsola sa...

Den sløyfeveska ble jo råkul! Godt å ha noe å bryne seg på i dritværet... Er i ferd med å bli deprimert etter en eledig forsommer. Egentlig skulle jeg ha pakket bort alt av bunadarbeide på denne tida av året, men pga været må jeg ha noe å hevne meg på - rett og slett! Er så glad for at jeg ikke har lagt masse penger i blomster ute for de hadde nok krympet så ille som det er nå om dagen. Det var dagens oppgulp ;)

Elins Strikkeri sa...

Uff trasig med så mykje regn, men lite vi kan gjera med det!! Men du har iallefall laga ei knalltøff veske, sjelden er den og og i flotte farger:) Håper sommeren kjem snart både her og der, ha ei fin veke!!

Røsslyng sa...

Fy søren for en kjempestilig veske!!! :) Blir rent misunnelig...
Hekleteppet ditt er også flott og du må jo ha lagt ned vannvittig mye arbeid i det så det er synd og skam at det bare ligger bortgjemt, håper du kommer over "kvalmen" og tar det i bruk.
Nå synes jeg du etterhvert har fortjent litt finvær og sommer.
Ha en finfin uke! :)

Annepålandet sa...

For et vær dere har da - enda godt dere fikk litt sol på dere i hælja. Det er ikke strålende her heller (Oslo), men det er da opphold i det minste.

For en morsom veske!! Har aldri sett noe lignende før. Men MÅ du ha for da? All sånn ferdiggjøring er kjeeeeedelig...

Og for et flott hekleteppe! Du må jo bruke det! Tenk at du har heklet det - det må ha vært et enormt arbeid!!!

Nå skal jeg prøve å motivere meg til å skrive et blogginnlegg, men jeg tror ikke det går - er litt nedi dumpa for øyeblikket. Ha en fin uke!

LivM sa...

Så bra at dere fikk litt godvær på turen, det trengs når en bare har regn i dagevis. Vesken ble jo skikkelig tøff. Men du, det teppet må du sette i stand. Kan ikke bruke det ute i stolen da. Uff og uff! Jaja som Sylvi sier så er det bedre å bruke det der enn å la det ligge bortgjemt. Men det hadde fortjent en bedre skjebne! Ha en flott uke, kryss fingrene for sol istedenfor flom!

Tonje sa...

Å Ruth! Sånn heklet teppe har jeg! Helt prikk likt!... jeg måtte faktisk gå og se etter, og jo, det er heeeeelt likt, men mitt har kant. Det var min farmor som heklet det til meg for maaange år siden... str dobbeltseng... kanskje hun også ble lei av det og det var derfor hun gav det til meg...?? Jeg bruker mitt... de FÅ gangene jeg rer opp sengen...

marit sa...

Sånne tversoversløyfer vil jeg også ha- knallstilig! Du brukte så flotte farger!

Hekleteppet ditt er flott. Skjønner godt at du ble kvalm på hele greia- det er litt av et arbeid. Men teppet er for godt til bare å bli gjemt bort!

Håper du snart får litt mer sol og sommer!

Birgitta sa...

Hej!
Hur jag hamnade här vet jag inte, men jag har haft en trevlig stund och jag kommer tillbaka till dej. Jag har blivit följare av din blogg också.
Ha en trevlig midsommarvecka.
Kram Birgitta

Sonja sa...

Loch Lomond,der er det fint.Godt at det ble fint vær sånn at dere kunne drikke kaffe i den fine naturen.
Oy..ble det ei veske.Hvem hadde vel gjettet det.Det så innviklet ut å strikke den men den ble virkelig fin.Må nok kikke på den oppskriften.

Beyla sa...

w o w

nydelig teppe!! og dueeehh.. vel overstått? ifjor tenker du på? for jeg har som sagt ikke min dag før 16 JULI altså :D jeg er bare en sånn bortskjemt skitunge at jeg får gaver fra juni og helt frem til bursdagen. ett år fikk jeg skinnjakke og donna karan sko i for tidlig gave.. men det var når jeg fylte 18 år, så det var jo ganske spesielt da :)

Beyla sa...

jeg gruer meg så jeg er kvalm! fredag morgen ligger jeg på operasjonsbordet og så herper de kroppen min for evig og alltid. fysj faken!! Jeg gruer meg ikke bare litt, for idag har jeg luftet hunden, kjøpt og montert hyller, organisert garnet mitt (tettitett med poser oppå hverandre dekkende HELE golvet på mitt 16m2 hobbyrom...) vasket ned nevnte rom, besøkt naboen, vasket klær, støvsugd huset, handla mat..... gubben sto opp istad, begynte å lage middag og beordret meg til å pakke. så må jeg dusje. så må jeg ta ut penger, og kjøre 1,2 timer til flyplassen. det er nå nøyaktig 3 timer til flyet mitt går. Ser du også en viss unvikende innstilling? ja, la oss ikke gå inn i at jeg nå har gjemt meg bak pc'n....
FYSJ! er alt jeg har å si om alt det her.. håper DU får all sola, og tar et glass vin for meg ;) *knuseklem*

Nikoline sa...

Huff,dette regnet... godt du fann sola for ei stund! Og det eine bildet ditt med vatn,skog og fjell kunne like godt vore knipsa her på vestlandet!
Så må eg sei at eg er alldeles overraska over resultatet av tversoversløyfene.... aldri i verden om eg trudde det skulle verta ei veske! (men eg trudde ikkje på den versjonen DU kom med heller)
Og det gamle heklateppet ditt... nydeleg! Med eller uten kant..nydeleg!
Ha ein flott dag:0)

sipusa sa...

masse blogging om regn, og det er det jammen her også, høres ut som om himmelen har tenkt å prøve bryte seg vei inn til oss, men det tror jeg neppe den får til i denne omgang.

men fint dere fikk litt sol i går da. Selv om det var for en liten stund og at dere måtte tilbake til fukten igjen.

Ang teppet, så synes jeg du skal tilgi det jeg. og hva skal et teppe med kanter egentlig? Nei, det er helt fint uten også. Dessuten, når det gjelder veska, hvis du bruker den til sånn oppbevaring for strikketøy, så trenger du faktisk hverken hank eller for nemlig, er ikke jeg smart;-)