tirsdag 28. juli 2009

Flue

Dette er jordbæravlingen min i år - så langt. En får trøste seg med at små gleder også er gleder.
Det er EN flue i huset og den er utrolig selskapssyk. Den følger etter meg fra rom til rom og er i ferd med å drive meg fra vettet. Jeg lurer på om jeg må flytte på hotell?
Et lite hotellrom i Spania kanskje? Eller Italia - eller ----- For må jeg dra så kan jeg jo like godt dra til et sted det ikke regner. Fy flate så lei jeg er av regn nå.

Jeg er støl og stiv i dag. Etter ferien turte jeg ikke starte opp med Wii'en min. Jeg var sikker på at jeg hadde lagt på meg flere kilo. Engelsk mat er utrolig lite god når den er vond, men desserter - det kan de lage. Jeg innrømmer det - har de Death by Chocolate på menyen, så har ikke jeg evne til å si "nei takk". Og det hadde de faktisk. Flere steder. Tiramisu også og Trifle. Jeg evner ikke å si "nei takk" til noe av det, skal jeg være ærlig.

Men så måtte jeg til pers. Jeg blir jo ikke tynnere av ikke å veie meg. Ikke egentlig.
Men tenk, jeg hadde gått ned en kilo! Forstå det den som kan. Kanskje jeg burde gå på sjokolade-diett? Ikke for det - jeg gjør jo det allerede. Jeg mener sjokolade er medisin. Den kurer gruff bl.a. Og Gruff kan være utrolig plagsomt, særlig hvis den blir kronisk.

Vel, jeg trente over en time for å gjøre opp for latskapen min - og nå har jeg vondt i muskler jeg ikke visste jeg hadde. Jeg må være temmelig muskuløs egentlig - siden jeg har så mange å få vondt i. Det er jo ikke så galt da?

Jeg har sydd et lite Tilda stitchery til. Det er skikkelig morsomt og utrolig enkelt. Ikke er det nødvendig å kjøpe ferdig påtrykkede heller. Det ligger masse gratismønstre rundt omkring på nettet og enda morsommere må det jo være å lage sine egne.

Jeg var innom en Charity-butikk og se hva jeg fant; Masse herlig stoff.

Ett pund kostet herligheten meg.

Så da måtte jeg jo sette meg ned ved symaskinen igjen.

En liten pose ble det. Og med litt stitchery og litt applikasjon så ble den søt syns jeg. Jeg tror jeg må skaffe meg noe tykkere vatt sånn at de blir litt stødigere og så kan jeg sy flere. Ting til å ha ting i er fantastisk lurt, både å ha og til å gi bort.

Men nå gleder jeg meg til å begynne på Cookie A sokkene jeg skal strikke for august. Dessuten har jeg en av "skapningene" mine liggende i bakhodet og hun vil ut. Det blir ratt travelt her. Men først skal jeg legge meg.

Natta

9 kommentarer:

Monicas sa...

du skriver så godt...smiler og ler her jeg sitter...kg..ja velkommen i klubben...sukk...flink å sy du:)

Beyla sa...

godt å se jeg ikke var den eneste som vasa opp seint i natt ;)
Så herlig at du syr!! Jeg har utviklet er slags skyldforhold til symaskinen, ja jeg BURDE, for lenge siden, og så er det bukser gubben skal ha sydd opp og bukser jeg skal ha sydd inn og nei fysj farken. la oss ikke glemme glidelåsbyttet. er det rart jeg ikke har lyst til å ta i den? Har en plan, da. har fått det nabokjerringene henviser til som mattefiller - og de stoffbitene som er fillete skal bli heklet til matte også gitt. men!! det som ikke er utslitt, det skal bli neste års sommerskjørt (og kanskje sommerkjole? vi får se hvor ambisiøs jeg blir) og milde skaper som jeg gleder meg til det.
Ang sjokoladekuren, så må jeg bare nevne at når jeg gikk ned 12 kg på 6 uker, så måtte jeg simpelthen kose meg med brie og litt kjeks og litt attåt annenhver helg, for hvis ikke stoppet jeg å gå ned. helt sant!! laila dietetikeren og kjøkkensjefen forklarte meg det der. kickstarte forbrenninga. *nikke* derfor trenger man gode ting!! tiramisu... lurer på om det er godt lengre, jeg? her smaker alle sjokolader margarin for tiden (tenk billig østeuropeis møkksjokkis) og jeg vet, det har ingenting med selve sjokoladen å gjøre. det er mine smaksløker som er blitt skadd. men det er jo okay da. en fristelse mindre ;)

malla-b sa...

Så fin pose du har laga. Det fins ein fin vatt til å stryke på. Eg bruker den når eg lager vesker.
Den vekta er problematisk. No skal eg ut å jobbe i hagen + ein tur til gartneri, så kanskje der blir borte noen gram. men eg har samme problemet som du eg elsker søte saker.
Ha ein fortsatt fin dag!

snakkemunn sa...

Nydelig Tilda motiv. Du er rask når du setter igang.
Gledelig å gå ned i vekt når man tror man er gått opp.
Herlige vesker du har sydd, jeg venter på mere for nå er du vel ifarta. Ha en fin dag. ;-)

Spurven sa...

Så mye fint du lager, Ruth!

Og som det går unna i svingene - jeg gjemmer stitcheriet til høsten, eller noe sånt. Bare det ikke blir for dårlig lys, lite sol, lite inspirasjon.. Jaja.

Men nå har jeg altså ferie:-)

Håper du snart får sol og varme!

Klem, Spurven

Birgitta sa...

Hej
Trevligt att läsa vad du skriver. Kan du inte slå ihjäl den envisa flugan, om du bara har en.
Vilken fin väska eller kasse du sytt. Den ser så trevlig ut och tygerna är ju så fina.
Jag är också trött på regnet. Men idag har vi haft solsken och värme och det är skönt.
Ha det så skönt!
Kramis Birgitta

Muffin sa...

Death by Chocolate, det må være verdens beste dødsårsak, tror jeg går for den. Alt som smaker av sjokolade er spiselig og drikkelig, unntatt slankedrikker selvfølgelig. Irish Cream. Krokantrøffel. Myyyyke sjokoladekaker. Jeg sitter her og koser meg med brownies, og vet du hva, selv om jeg er sjokoholiker er jeg ikke spesielt tjukk, bare lykkelig og glad :)
Tror jeg må tegne meg noen stitcherymønster, så kanskje noen kan vise meg hvordan man syr. For dine ser veldig lekre ut!

Anonym sa...

Haha!! Humrer meg gjennom innlegget ditt; som de ville sagt på mine kanter "søkkjanede bra" !!(det vil si veeeldig bra)
Sjokolademedisin er jeg helt for!!
Gir veldig god polstring for uante muskler :o)

Forresten så har jeg også ei sånn flue, på kontoret mitt...men siden ejg tross alt har hatt sol i ferien min...så er det ikke tida for å rømme...så jeg knærta den-galant!

Likte god dine nye yndige produksjoner.
God natt:)
Trultemor

Annepålandet sa...

Jeg HATER fluer. Ekle kryp! Heldigvis er det nesten ikke fluer her - det blåser så fælt her på fjelltoppen min at de blåser vel bort - det har sine fordeler. Samme med mygg.
Kjempefin pose du har sydd! Det er så kjekt å ha noe å ha alle sakene sine oppi. Jeg har også tenkt at det må være ENDA morsommere å lage sine egne stitchery-motiv - f eks noen som ikke er så supersøte som alle de ferdigtrykte. Supersøte motiv er fint det også, men det er gøy med litt variasjon. Noen skikkelig stygge noen, for eksempel. I orange, kanskje?

Jeg har forresten ikke orange kjeledress, by the way.
Håper du fikk en god natts søvn. Ha det bra!