torsdag 23. juli 2009

Enda yndigere


Jeg broderer! Fullstendig av egen fri vilje. Det er ikke til å tro. Vel, jeg tror det i hvertfall ikke selv.

Det er vel ikke helt sant å si at jeg ikke kan brodere. Jeg gjør jo det på en måte. Da jeg var ung og befant meg i en slags hysterisk nygift husmor-tilstand broderte jeg roser på et helt dobbelt laken engang. Jeg skulle bruke det til duk. Det var vel omtrent på samme tid som jeg heklet det sengeteppe. Og jeg ble godt kurert for både brodering og sengetepper. Ekteskapet også, men det er en annen historie.

Men Stitchery så litt morsomt ut og siden rosa-hormonene mine fortsatt går beserk kunne jeg jo like godt hive meg uti det. Det følger maling med og de males på til slutt.

Hva jeg skal med det? Nei, det vet jeg ikke riktig, men det er da vel søtt da? Eh?
Jeg har utrolige mengder med tøy liggende og jeg begynte å dra frem det også. Symaskinen stakkar, sto bakerst i et skap og den ble det også tørket støv av. Jeg kan ikke quilte, men jeg fant ut at jeg måtte da klare å få sydd sammen små firkanter.

Så det ble to puter av det. Jeg hadde flere meter med blonder liggende også. Det er jo greit å bruke noe av det innimellom. Jeg har en tendens til å hamstre.

Så ble jeg inspirert av boken til Tone Finnanger og tenkte jeg skulle sy noe til å ha posten i. Alt som kommer til DH gjennom uka blir liggende i en haug på skrivepulten.Den hadde vært enklere å sy om jeg ikke hadde slitt sånn med å få den helt skjev og skakk. For den skal være sånn. Noe med autentisk naivitet og ekthet og symbol på hvordan våre formødre sydde - uten lys og for hånd midt på svarte natten - når de var sånn cirka 5 år gamle.Jeg tørker rosene mine og de beholder duften, så jeg sydde noen hjerter og fylte dem opp med rosenblader og vatt.

Jeg skal nok sy flere av dem, tror jeg. De blir kjempefine som småpresanger og sånt når det lir mot jul. Vel, man skal alltid tenkte fremover, ikke sant?


Haveskuret mitt har sett sine beste dager. Det begynner å bli temmelig så skakt og skjevt.

Det sto her da huset ble kjøpt og jeg syntes det var så fantastisk at døra kunne låses fra innsiden. Man kan jo spekulere litt på det der. Hvem ønsker å låse seg inne i et lite haveskur. Og hvorfor?

Men nå har jeg fått et nytt i presang av DH.
Og dette er ikke et haveskur altså, bare så dere vet det. Det er et haverom. Og inni der skal jeg ha hyller og et eldgammelt skap jeg har og en kurvstol som jeg ikke har - enda.
Jeg ønsker meg så veldig en sånn stol. Og i den kan jeg jo ha alle disse rosa putene jeg syr. Så kan jeg også ha lås på innsiden, låse meg inne og sitte der og være yndig og feminin på harde livet uten at noen blir skadet. Det må da bli bra?


21 kommentarer:

Monicas sa...

heisann...så flott havehus du har fått....klart du finner deg en stol du kan ha de flotte putene i..hjertet kunne jeg nesten kjenne duften av hit..ha en god helg

Gamleheksa sa...

Jammen blir "furte-bua" di flott når du får fylt opp med klenodiene dine. Til og med vindu da gitt.

God helg!

Trollkåno sa...

Du verden so produktiv du er.....sying og greier!!!!
Spent på det broderiet som skal maling på.....har tenkt å prøve på noko slikt, men motet svikta.....kanskje eg får nytt mot når eg ser korleis det går med ditt....spennande!

malla-b sa...

Flott hagestue du har fått. Nydelege puter og broderi . Er det ikkje det som er spesielt med handarbeid å lage mykje forskjellig. Kjenner igen det med lager av alt mulig, men som oftast kjem det til nytte ein gong. Kjekt når du får insperasjon å berre begynne uten ein tur til butikken først.

snakkemunn sa...

Det hørte ut som en god ide. Det må være en god plass å sitte med håndarbeid, vekk fra husarbeid og halvgjort arbeid. Synes dine syting var fine, Det er ikke noe annet de gjør de som quilter, kanskje de jobber litt med mer med presisjon. Forstod du hva jeg mente?
Ha en fin dag. ;-)

mettesierno sa...

jammen er DH snill du!

Og jeg er imponert over kreativiteten til mange av disse bloggdamene altså!

*tror jeg setter på en kaffekanne til*

Hej då!

Merete sa...

Jeg har akkurat blogget om min begeistring for rosa, og her var det jammen mye deilige rosa ting å se på. Særlig disse hjertene var ultrasøte! Jeg kjenner deg ikke godt nok til alltid å vite når du er ironisk, men de blafreøynene på smileyen når du fortalte om den autentiske naiviteten til våre 5-årige formødre.....hmmm..... ;-)

Beyla sa...

hvis jeg kjøper sånn havehus og bardunerer det fast til grunnfjellet, så kan jeg sitte der inne (ev. med skodder foran vinduene så de ikke blåser til fanes) og så kan jeg late som jeg bor i et varmt land med sommer og sol og ingen stiv kuling og slett ikke regnbyger i 2t hver dag så jeg ikke får malt huset mitt *nikke*

du er genial, Ruth.

Rosakick.. godt vi er flere om det der. Gubben får noia når jeg har rosa kick. også fordi jeg ikke klarer motstå fristelsen å ikle meg galskapen. er nok der det svikter for min del. når man er 26 og har opptil flere grå hår burde man nok avstå fra dusty pink og lignende.

Annepålandet sa...

Du blir bare yndigere og yndigere du Ruth! Stitchery er gøy, og de hjertene dine var veldig fine! Du er så utrolig produktiv!

"Hysterisk nygift husmor-tilstand" var et godt uttrykk, syns jeg. Tilstanden eksisterer fortsatt, det kan man se rundt omkring på interiørbloggene, for eksempel. Nok om det.

Så smart med hagehus - det kan man saktens trenge når det regner hele tiden. Lås på innersida er vel noe a la det Emil i Lønneberget hadde - for å holde faren ute. Jeg spottet huset til naboen din i bakgrunnen, så kanskje du kan trenge å låse deg inn når han har raptusene sine?
Uansett, ha en fin helg!

Birgitta sa...

Hej
Vilket häärligt havehus du har fått som du ska sitta i och mysa, så inte blåsten når dej.
Jag tycker du är duktig både med broderinålen och symaskinen.ö Det ger alltid en speciell känsla att ha gjort något alldeles själv.
Ha ett skönt veckorslut nu.
Kramis Birgitta

Anonym sa...

"og der skal jeg være yndig og feminin på harde livet" Hahaha!! Du får sannelig sagt det!
Og for en produksjon da! Makan til kreativitet:)
Søt den med roseblader i ja...ja putene og Tildadamen også;)

Fint med ei egen bu å gjemme seg bort i...for å kose seg helt glugg!
(det jeg savner i heimen er mitt helt eget rom som jeg kunne innredde akkurat sånn helt meg...uten å ta hensyn til andre)
Jeg kan da ikke bare låse meg inn på vaskerommet, sant vel?? Selv om det liksom er heeelt mitt;)
Ikke er det plass til en vegg emd bøker og ikke en god stol og masse puter heller...

Ha en riktig god helg:)
Trultemor

Odins lille hjørne sa...

Du har virkelig vært produktiv!! Og for et hærlig hagerom!! Kommer til å bli kjempe koselig!

Litt om alt sa...

Hei :))
Jeg leser, ler, imponeres og koser meg glugg ihjel her inne hos deg :)
KLEMMM

mormonsen sa...

Så hyggelig å ha deg tilbake fra ferien! Du har tydeligvis lada opp batteriene, så produktiv som du er. Har lest og ledd og kosa meg med bloggen din. Så klart det ligger i genene - det med hamstring og redebygging! Fra den gang vi bodde i huler og mennene var jegere og kvinnen var samlere. Og det med fete damer - jeg holder nå bestemt på at det er bare kroppen som frandrer fasong med årene! Takk for kommentar! Ja, det er nesten sånn at jeg savner ulltråden! For her kommer det opp store og små bokstaver og stor og liten skrift, mens jeg sjangler av gårde på et nytt og ukjent tastatur. Den bua di var knall. Har vært med og bygget en slik for mange år siden. Gjorde forresten mesteparten, hyper som jeg var. Hang i tvinger og satt skrevs over mønet og spikra.
Ha en fin søndag! :)

mormonsen sa...

- og så glemte jeg å si atStitchery ser morsomt ut. Kan du ikke gi oss en liten leksjon?

Frk.Badegakk sa...

Gratulerer med nytt "jomfrubur";D
Og med din ny oppdagede broderingsglede. Nå begynte jeg å fundere veldig på hvorfor noen ville låse seg inne i et sånt skur... Kanskje de som bodde der før ofte ble jaget?

Eller...no..?
Stor søndagsklem til deg!

Felisi sa...

Søte ting du har laget! Godt at du har fått nytt hagehus, det gamle ser en smule spooky ut...
Armbåndene går i posten imorgen, så kan du pynte deg selv mens du sitter der blant de rosa putene dine ;)

Berit T sa...

Jeg smiler alltid når jeg kommer inn til deg, med dine sprelske ordformuleringer :O)
Synes jeg ser deg for meg, med de rosa putene i korgstolen og låst dør, enten er dama sur eller så vil hun ha fred...?? Hagestua di blir nok fin når du har fått dandert og stelt til.

Og du kan nok det meste innen håndarbeid, så brodere det må da være lekende lett.
Men så artig å male på broderiet i tillegg, det var da noe nytt.

Du kommer nok snart med egen design der du, og det vil jeg se.

Kos deg med håndarbeid og fullføring av hagestuen.

Muffin sa...

Jeg har virkelig sansen for ting som er litt skakke og skjeve. Fatter ikke hva som er så attraktivt med rette vinkler og beine linjer!? Har veldig sansen for det skakke gamle uthuset, og jeg forstår meget godt hensikten med lås på innsiden. Og hus til fuglene er det også... men man må jo bare bøye seg for tidens tann - og det nye hagepalasset blir berre kjempelekkert, min bedre halvdel holder på å snekre "utebur" til meg også. Som han ga meg i presang.

Tror vi går langs to parallelle akser du og jeg. Bare det at jeg ikke er yndig :)

LivM sa...

Jo takk jeg synes jeg ser deg inne der , låst inne helt frivillig! He-he! Men flott var det så her får du et flott sted til alle hobbyene dine. Spennende det broderiet ditt. Jeg broderer men bare korssting på lin. Men nå har vist strikkingen tatt overhånd. Ønsker deg en flott uke og at alt står bra til!

sipusa sa...

Wohoooo!!:-D Så flott hagehus du har fått deg:-D Hils til DH og si ham at det var en virkelig bra greie, her er en kar som vet hvordan damer skal behandles;-)

Og så kikker jeg litt på de rosa sakene dine, de er søte da, selv om jeg personlig ikke er kommet i rosafasen enda, og den oppbevaringssaken med fugl på er rett og slett nydelig:-D