tirsdag 28. juli 2009

Uten vinger

Jeg skulle rydde opp på kjøkkenbordet etter all den sying min. Det fløt av stoff over alt og av og til trenger man jo å bruke kjøkkenbord til - vel, kjøkkenbord.

Men så fant jeg ut at restene etter Tilda-dukken jeg sydde kanskje var nok til en til og dermed var det gjort. Og før jeg visste ordet av det var det sen kveld og alt for sent til å få utført noe rydding. Jeg lagde meg en husregel om ryddeforbud etter klokka 10 på kvelden akkurat der og da.

Det er veldig mye mulig at Tone Finnanger som designer Tilda-dukkene ikke har ment at de skulle ende opp på dette viset, men min iboende fandenskap tok over. Jeg kan ikke noe for det. Den tyter ut i de mest upassende situasjoner. Defor ble det en Boudoir-engel, uten vinger. Eller som Mae West sa; "I am no angel". Og hun har ikke kledd av seg - hun har ikke kledd på seg fordi hun venter besøk.


Noen spurte om stitcherybroderiene. De er sydd med helt enkle attersting.
Jeg brukte 3 tråder på de store omrissene og 2 tråder på detaljene. Enklere kan det vel knapt bli.

Flua? Den vandrer akkurat nå på pc-skjermen min. Jeg tror den er full av iboende fandenskap den med. Men den kan snart regne med å få en skikkelig dask i hodet hvis den ikke endrer levesett. Den kan muligens bli helt uten levesett. Jeg skal gi den tid til i morgen.
14 kommentarer:

Berit T sa...

Den Tildadamen var flott, og uten vinger gjør ingen ting det. Jeg var så heldig å vann en i fjor, som bor her å hytta nå. Har ikke sydd slike, men en bok har jeg kjøpt og den var det mye kjekt i, som skal prøves sånn etter hvert.
Spesielt noen små pengepunger, og sminkepunger med broderi. Klippet opp en hel del, men fikk liksom nok med det.... kan du forstå det? Av og til er en jo tilfredstilt av å lese i boka, klippe til, finne fram alt som skal til, så deretter pakke sammen. Jeg elsker stoffer, og kjøper ofte bare for at det er fint, men bruke det... det skal jeg senere. En dame spurte om jeg skulle bare drive med hobby i mitt neste liv??? Ja tror det, selv om de er mye det jeg gjør nå også.

Og sen slik plagsom flue har jeg også hatt, satt på pc skjermen, forfulgte meg, og krøp i ansiktet, fryktelig, men det smalt til slutt.

Ha en fin dag,
her høljer det ned!

sipusa sa...

Hehe, nydelig liten ventende frøken, måtte hun få alle sine drømmer oppfylt;-D

og så setter jeg pris på at du gir fluene en sjanse!

Anonym sa...

haha:)) (igjen) Flua som muligens blir uten elvesett...og Tildaukker som tyter ut i kjent Ruth-stil?

Veldig bra!

Jeg er også helt for ryddeforbud etter 10om kvelden:)

Ha en flott dag:)

Hilsen travel-trultemor på jobb

snakkemunn sa...

Flott med litt egne design også.
Jeg har en sønn som begynner å virke om kvelden også, det er ikke måte på hva han skal lage å begynne må. Kan jo ikke stoppe kreativiteten hans. Så det er bare å stå på etter 10 om kvelden, da blir alt tryllet frem. Ikke husarbeid selvfølgelig.
;-)

LivM sa...

Flott Tilda. Den yngste datteren min er så flink til å sy slike så jeg har flere jeg har fått i julegave! Heldige meg. Koselig å se deg (bilde øverst), det er så rart med det men det blir noe spesielt når man "ser" den man skriver til! Ha en forteffelig dag, og ta nå å kverk den flua!

malla-b sa...

Så flott dame du har laga.
http://www.lappeteknikk.no/
På denne adressen fin du under siste stykk, ein veskevatt. med lim på begge sider til å stryke på den eg har brukt kaller dei berre veskevatt, den er litt blålig i fargen og skal strykast på på eine sida.
Håper at du finn ut av det.

Litt om alt sa...

Jeg elsker din iboende faenskap, for det blir så mye herlige resultater av det!!! Den budoir-damen var rett og slett fortryllende forførisk. Skulle likt å sett den mannen som klarte å stå imot sjarmen fra den damen...
Jordbær er godt! En eller hundre spiller ingen rolle.
KLEM

Birgitta sa...

Hej
Vilken härlig Tilda-ängel dusytt, även om den är utan vingar.
Vad duktig du är.
Ha det så gott.
Kramis Birgitta

Beyla sa...

Sy skjørt av lapper..? Hmm! Det må jo også vurderes. ja, for jeg hadde bare tenkt å bruke restestoffene jeg har fått uten å gjøre noe patchwork greier, bruke det som vanlig stoff rett og slett... Ideene kom ramlende her!! Tror slips skjørtet må ha vært konge, jeg digga ideen med en gang bildet tok form i hodet! Lurer på om jeg må begynne å raide fretexene for slips, jeg.. Hadde vært et fantastisk artig skjørt å ha! kommer til å sitte og vurdere monteringsteknikkene til langt utpå natta her er jeg redd.
Og du? så HERLIG!! å se et bilde av deg!! det var dagens store opptur for meg! For de av oss som sitter og tvinger i oss babymat og kjefter ut dumme magesår er lyspunktene nødvendige ;) vi er visst naboer i tåkeland tror jeg!

Muffin sa...

Fantastisk altså, nå er du sannelig i støtet. Den engelen var bare SÅ elegant, om enn noe vovet til engel å være. Ingen av de englene jeg har møtt i virkeligheten har hatt vinger, så ikke se på det som noen mangel.
Husker en flue jeg plagdes mye med, tror det er 19 - 20 år siden... umulig å bli kvitt, så jeg ble heller venn med den og døpte den Petra. Jeg sverger på at jeg hadde Petra boende i 3 hele uker, enda ekspertene mener fluer lever bare en uke. Med godt stell kan de faktisk vare veldig lenge!
Din flue har iallfall maktet å bli berømt og kommet på selveste internettet, ikke så dårlig for en alminnelig husflue.

Jeg har tegnet litt i kveld, vi får se...

mormonsen sa...

If you not can beat them, join them! Flua altså..
Og kos deg med Tildaen - eget design? Hun er helt herlig - og laget av rester - tenk det. Kanskje burde hun heter (r)Esther? Nei, det blir vel litt for stødig for ei slik lettsindig dame?
Tenk, ett pund for alt det flotte stoffet. Sånt er de ikke flink til å få til her på Fretex. De kan ha noen restekurver beregnet på mattefiller, men det er ganske dølle greier, som regel.
Ja, her er det varmt og godt. pluss 25 i dag også. Nå håper vi bare på at det gamle værtegnet med at dersom hunddagene går inn med sol, så går også de ut med sol, faktisk har noe førr sæ. Sjøl om han eine naboen min sier at "bi det no varmar, så fløtte æ te Oslo". Den kurven du har laget, med applikeringer ol. er kjempefin. Her er så mye gode ideer å finne, jeg kjenner at jeg får lyst til å lage sånne presangposer. Og til det med jordbær og små gleder - du kjenenr kanskje til den om at kunsten er å gjøre dine gleder små (ja, nettopp), for da blir de mange.
Som vanlig en glede å lese dine innlegg, jeg både ler og koser meg og nikker og tenker at "det var innmari godt sagt" osv. En strålende fin dag til deg!

Sylvia sa...

Hallo snuppa!
Så du har fått helt dilla på Tilda-damer, du. De blir jo kjempeflotte, de du lager iallefall.
Engelsk mat....grøss! Har vært i London en gang på 80 tallet, og da gikk jeg jeg ned 3 kg! det er sant! jeg fråtser i mat når jeg er på ferie, og jeg er vel nesten altetende, men det skal smake godt! Blæ...alt vi fikk smakte IKKE, og tilogmed ølet var vondt (og jeg er glad i øl, ikke bare rødvin!)
Så det er vel en av grunnene til at keg ikke velger England som reisemål. I morgen går jo turen til Køben, og gjett om jeg skal spise Wienerbrød til frokost!! Slankingen får komme ETTER ferien. Nå skal jeg bare koooose meg!!

Stubbetufsa sa...

Du er lik deg sjøl, hi, hi!
Fortsett, vennligst....

Felisi sa...

Herlig dame du har laget! Synes ikke det gjør det minste grann at hun mangler vinger jeg, alle kan ikke være engler heller ;)