tirsdag 7. juli 2009

Yndig og delikat


- blir jeg vel aldri, men det er jo ikke noe i veien for at jeg kan like yndig og delikate ting, ikke sant?

Jeg har plutselig fått så veldig sansen for blonder og rosa og sånt - jeg gjør det med jevne mellomrom. Jeg tror det er hormonelt.

For en god stund siden fikk jeg adoptere en engel av Tonje. Hun bor i en krans som henger over peishylla. Ja, engelen altså. Tonje bor vel hjemme hos seg selv. (Jeg kaller det peishylla selv om vi ikke har peis lengre. Det var en der før i verden. )

Jeg kom over flere Tilda-figurer på Blogglandia-reisene mine og nå er jeg hekta.
Disse to kom i posten i dag og det er en til under oppseiling. Det er akkurat det jeg trenger. Flere hobbyting! Men altså, jeg har så mye stoff og greier liggende. Jeg har i flere år trodd at en gudegitt evne til å sy quilt og sånt skulle komme drattede på en fjøl - det skjedde aldri. Men sånne småting kan jeg virkelig tenke meg å sy. Tenk så koselig.

Jeg har heklet noen flere Nikoline hetter også. Jeg fikk virkelig sansen for dem. Med en bit svamp under ble den finfin som nålepute. Jeg trengte en jeg kunne få plassert ullnåler og sånne litt store nåler i. Så nå begynner jeg å få litt system i sysakene mine.

Jeg fant noe glassmaling i en av hobbyskuffene mine og pyntet litt på glasset. Det er utrolig hva jeg har av ting og tang. Det er jo bra at jeg får bruk for noe av det innimellom.

Jeg har ikke kommet så veldig mye lengre på toppen min, men den er i ferd med å bli tunika.

Den har jeg strikket fra toppen og ned og det er bare så utrolig lurt. Jeg har ikke mønster, men det går jo an når jeg kan prøve plagget underveis.

Jeg la opp 96 masker, beregnet 10 til halsen foran, 12 masker til hver skulder og 52 til ryggen og så 10 til halsen på andre siden. Strikket frem og tilbake og økte 1 maske på hver side hver 4. omg. til utringningen. Raglan blir til ved at man øker i steden for å strikke sammen på begge sider av skuldrene.
Når utringningen ble sånn omtrent som jeg ville ha den økte jeg 3 masker annenhver omgang til jeg hadde like mange masker foran som på bakstykket og så kunne jeg strikke rundt. Blonden er en helt enkel Feather and fan. Jeg heklet en kant med en skvett sarisilke som var blitt tilovers. Jeg gjør vel det samme nederst.

På fredag drar vi på ferie. Vi reiser til Isle of Man.
Det er en øy som ligger mellom Storbritannia og Irland, men den er faktisk ikke innlemmet i Storbritannia. De er selvstyrte. De er heller ikke medlemmer i EU.
Sudrøyene kalte vikingene den. De kom dit rundt 850 og øya var norskstyrt fra 1079 til 1266.
Pusifer er en Manx og Manx-kattene kommer derfra. Og til Isle of Man kom de sannsynligvis med et av vikingeskipene som kom sørfra.

Vi har leid et hus ved sjøen og jeg har tenkt å sitte med tærne i vannet hele dagen. Muligens natten med. Himmel og hav som jeg savner sjøen. Jeg har store planer om å samle drivved og skjell og virkelig ha meg. Værvarslet er ikke dårlig og jeg har virkelig store forhåpninger. Og blir det regn, vel så gjør ikke det noenting heller. Det skal bli koselig uansett.

God sommer!21 kommentarer:

Frk.Badegakk sa...

Kjempeflott topp!!!! Og ganske så lekker farge også! Heldige dere som skal på tur, og heldige du som har orden i sysakene. Den som bare hadde hatt det...=P

Litt om alt sa...

Ååå, du skal jo til en liten øy du. Sitte der og dingle med beina i sjøkanten og martini'en i hånden??
Kos dere! Ønsker deg verdens beste ferie :)
Genseren blir flott! Og Tilda-ting er sjarmerende. En hobby fra eller til spiller ingen rolle ;)
Masse sommerklemmer

gunknitter sa...

Hei, hei ! Du verden for ei flitting dame du er:) Og så kreativ ! Eg unner deg en riktig god ferietur til Isle of Man, kos deg riktig ! Du har vel pakka med deg ull og nåler ?

God sommar, Ruth

Gamleheksa sa...

Stadig like kreativ, ser jeg. Flott topp da.

God ferie, det høres herlig ut.

malla-b sa...

Ser vanskeleg ut å strikke gensaren frå halsen og ned, det har eg aldri prøvd. Når det gjeld quilting er det berre å kaste seg utpå, øvelse gjer mester veit du.
Ha ein kjempefin sommar. Vi har hatt kjempefintvær i sommer, kan telle på ei hand regndagane sidan påske.Når vi bur så langt ut mot havet så er det skjelden at det regner når det er varmt, det er indre strøk som får det.

mormonsen sa...

Å, så delig det høres ut med den øya! For noen år siden ferierte jeg med bil på vestkysten av England. Da så jeg at det stemte det jeg hadde sett på gamle filmer: Folk satt på stranda i fulle klær (med tørkle på hodet), og vandret på strandprommen i PARKAS! Det var skikkelig EKSOTISK! Det var en herlig ferie, vi kjørte på lykke og fromme uten å bestille på forhånd. Og overnattet i alle kategorier BB: fra de mest fornemme, med toast i sølvstativ og marmelade i krystall, og frokosten servert på trillevogn i spisestuen, til frokost ved kjøkkenbordet, hvor mor satt ved ovnen og stekte loffskiver i fettet etter bacon og pølser, og delte romslig ut til hundene som lå rundt på golvet. Alt var så engelsk og herlig og anderledes, og jeg bare stortrivdes!
Ser du er i full sving, ja. Jeg har oppdaget at etter at jeg begynte å blogge - som absolutt er blitt en givende hobby - så har jeg fått mer og mer lyst til å både hente opp gamle hobbyer, og lære meg nye. Det er gøy. Og du er absolutt en som jeg opplever beriker min bloggverden. Du skriver så innmari bra og morsomt, er du sikker på at du ikke har gjømt bort en yrkesskribent av ett eller annet slag inni deg en plass?
En kjempefin somemrferie ønsker jeg deg! :)

Stubbetufsa sa...

Så artig ferie, da! Rusle i fjæra og finne sommerminner! Ha det riktig bra!
Klem!

Spurven sa...

Lekker blåfarve!

Om du henter inspirasjon til noen Tilda-figurer på ferietur - nyttig info igjen om geografien, liker det - så regner jeg med at vi får se dem i bloggen din snart. Du får ting unna, ser eg!

Men med tærne i vannet, får du vel annet å gjøre ei stund - kos deg!

Annepålandet sa...

Ha en riktig god ferie!!!

Birgitta sa...

Hej
Jag hoppas verkligen att ni får en skön vecka på ön och att vädret visar sej från bästa sidan. Det känns alltid bättre om solen skiner. Vi får väl se bilder därifrån sedan hoppas jag.
Ha det så gott och njut av dagarna.
Kramis Birgitta

LivM sa...

Toppen din ble jo super. Jeg skjønner meg ikke på dere som strikker etter eget mønster, eller mangel på slikt og kun etter hodet! Jeg må ha noe å holde meg til ellers så mister jeg interessen. Jeg håper du får en deilig og avslappende ferie!

snakkemunn sa...

Super topp blir noe å sprade rundt i på Isle of Man. Da kan du føle deg delikat og lekker når du sitter med beina i vannkanten
Kos deg :-)

Sylvia sa...

Ha ha...det er som å være hjemme hos meg! Jeg har skapene fulle av ting og tang og hobby!!! Godt vi HAR en hobby eller fem, sier jeg da!!
Fiiiin topp/tunika. Endelig noe som passer første gang du setter igang? Den blir flott. Får vi se den på til slutt?
Å, du må ha en riktig fin ferie, og nyyyte den masse med kjæresten/mannen din. Stor klem

Muffin sa...

Den toppen ble ... helt topp! Ønsker deg en god ferie ved vannet, håper ingen kommer og snapper etter de blå. Her er det vann på alle kanter men jeg dypper sjelden noe nedi av frykt for forfrysninger og påfølgende katarr på unevnelige steder. Rosa og blonder er helt nydelig, bare ikke hos meg for jeg er for tøff.

Farmors sa...

Hei, og takk for hilsen, å nei da, du må ikke tro at det er no kvilting jeg driver med, det kan jeg ikke noe om, det er bare et helt flak med vatt mellom lagene, og så er det hele sydd sammen med den rutete kanten rundt. Har gjort det samme med hell på et annet teppe, det har vært i bruk i 3 år, og holder enda. Hadde lurt litt på om jeg skulle sy noen nest mellom noen av rutene, men droppet det.
Ha en riktig fin og solfylt ferie, jeg stikker til Hvaler, så det blir nok stille hos meg også en ukes tid...Kanskje får jeg strikket noen av prosjektene mine ferdig:)

Berit T sa...

Du er så flink og kreativ, og det må da være supert å bgyne ovenfra og nedover og prve underveis, da får en det til å passe akkurattt der en vil.

Ønsker deg en fin ferie, håper været blir flott at du kan sitte med tærene i vannet og strikketøyet på fanget og bare nyte livet.
Kos deg storlig.
Her har damen badet både i saltvann og ferskvann og det har vært herlig, og det er ikke verst for badetemperaturen pleier ikke bli brukende før august, men i år har jeg badet mange ganger allerede, kanskje det er fordi jeg har hatt barnebarn på besøk, da gjør man alle tingene som de vil....men det har vært deilig rett og slett.

Ha en fin ferie!

RennyBA sa...

Du er i din fulle rett til å like det som er yndig og delikat og til og med bestemme hva som er det. Dessuten syntes jeg du har en delikat smake.

God ferie og sommer til deg også. Ikke noe er som å ha tang mellom terne og et glass hvitvin i hånden - hele natten lang :-)

sipusa sa...

Aiai! Toppen tar helt av;-D og så gjør du det på den proffe måten med utringning som jeg synes er finest men slettes ikke alltid gidder, hm.....

Rosa og blonder må man få lov til av og til, bare det ikke tar helt av, men jeg har ikke helt følelsen av at du kommer til å få massivt rosa blondehjem noen gang, hehe.

Ja, og sist men ikke først ønsker jeg dere en kjempeflott tur! Krysser fingre for vær og alt som kan gå bra:-D

shygirl sa...

Flott topp, liker fargen. :-)
De heklede hettene var kjempesøte, måtte inn på den bloggen å se mønsteret. :-))
Ha en flott sommer!!! :-))))

Blomsterpiken sa...

Det var noen kjekke bøker du har kjøpt. Den som heter "sew pretty homestyle" - er det mye funksjonelt i den eller er det mange figurer?

Nikoline sa...

Rart det der med kor det plutseleg kan skifta fargemessig... Brått og brutalt vart eg plutseleg til ei rosa-blondete-dill-dall-dorte.... Men det er nok hormonellt,ja..Takk for oppklaringa. Takk også for svar ang, stormarikåpe :0) Skal ut og plukka meir til tørking no.
Og så synes eg det var rett så koseleg at du kallar heklinga for Nikoline-hetter!! (sjølv om det ikkje er EG som er opphavsmann til hettene...)
Håpar de hadde det flott på Isle of Man og at føttene ikkje er gått heilt i oppløysing av saltvatn...
Kos deg vidare med sommardagane :0)