tirsdag 21. juli 2009

Ferieslutt


Isle of Man var vakker. Det var rent og pent. Det var kaldt. Det regnet mye og maten var elendig. Engelsk mat på sitt absolutt verste. Vi hadde gledet oss, vilt og uhemmet begge to - til sjømat og fisk, men det var umulig å oppdrive. Det endte med at vi kjøpte fiskekaker på butikken og spiste hjemme.

Huset vi leide var fint og hadde en nydelig have, men det var altfor kaldt til å sitte ute.

Det var i grunnen ikke så mye å foreta seg, vi besøkte alle museene og House of Manannan i Peel var en fornøyelse. Der hadde de rekonstuert øyas historie.
Du satt i et rundhus fra tusen år tilbake og hørte historier bli fortalt rundt bålet - derfra til et kjøkken hvor en keltisk husmor gift med norsk viking kranglet om hvilet språk barna skulle snakke - til dødsleie til en gammel viking som ville høre om Balder. Gamle butikker som luktet som de gjorde, den gang da og tok du på parasollen til damen som satt der fortalte hun sin livshistorie.

Det samme gjorde fiskeren og smugleren osv. Det var helt fantastiske figurer som var så livaktige at det nesten var nifst.

Det var vikingeskip selfølgelig.

Dette skipet ble bygget til Trondheims 1000-års jubileum og så seilt til Isle of Man.

Vi var i Rushen Abbey som var et gammelt kloster og gikk i havene der. Selve utstillingen tror jeg var beregnet på barn, men vi måtte jo benytte oss av de tilbud som var og her er DH i vilt ritt på en gyngesau.

Jeg forsøkte meg med bemerkninger om "Bukkerittet" og "Peer, du lyver", men det var bortkastet. Når man er gift med en som tror at Ibsen og Tsjekhov er en og samme person og som påstår ungdommen hans ble ødelagt fordi han måtte lese "To søstre" på skolen - så er det ingen vits.

Vi kjørte mye rundt, men fordi det var et motosykkel-race på gang mens vi var der, stengte de hovedveiene mellom kl. 18.00 - 22.00 hver kveld så da var det bare å holde seg hjemme. Men vi fikk da ihvertfall slappet av så det holdt. Og det var jo litt av meningen med denne ferien, skjønt neste gang drar vi nok et helt annet sted.

Jeg hadde tatt med meg angoragarnet mitt. Det kan jeg rett og slett ikke strikke med innendørs, det røyter verre en 20 overnervøse katter.

Jeg vil ha denne. Drops mønster. Men jeg vil ha den mye større. Pledd med ermer i liksom. Og det sorte Sublime merino/angora-garnet mitt har ligget på vent lenge. Jeg satt ute i haven på feriestedet med genser, sjal og pledd og strikket en hel kveld, men jeg ga til slutt opp. Neglesprett og strikking er ikke en bra kombinasjon.

Så jeg har ikke kommet lengre enn dette. Her sprutregner det selvfølgelig så jeg lurer på om den blir ferdig noen gang. Men om den blir så blir den herlig. Supermyk og stor. Røytingen gir seg vel etter en vask eller to. Håper jeg da.


Jeg ble ferdig med denne kvelden før vi reiste. Jeg ble fornøyd og det er jeg faktisk ganske så forskrekket over enda. Jeg strikket den helt etter eget hode og ovenfra og ned. Kjempeenkelt og skrekkelig lurt.


Jeg ble ferdig med Cookie A sokkene mine også.
De er fra boka Sock innovation og heter Eunice.

Jeg hadde jo gått til innkjøp av så mye lekkert sokkegarn for å strikke sokkene fra boka, men fant fort ut at flerfarget garn ikke er det lureste til Cookie A-sokkene. Mønstret forsvinner litt og det er jo det som er hele tingen med dem. Jeg hadde noe garn liggende, King Cole merino. Det er et sånt såkalt "økonomigarn", men jeg syntes fargen var fin og mente det ville passe. Og sokkene ble jo fine de egentlig, men det var ikke så morsomt å strikke sokker når garnet ikke var superdeilig, ekslusivt, helt spesielt og som smør mellom hendene. Det ble bare sokkestrikking på en måte. Så her må det nok kjøpes mere garn.

Da jeg kom hjem lå det en pakke og ventet på meg. Jeg hadde bestilt en Tilda-dukke og den måtte jeg sy med en eneste gang. Jeg hadde knapt nok tid til å pakke ut.

Jeg har så sansen for fete damer og jeg har flere av dem.

Noen har jeg fått, noen har jeg kjøpt og nå kan jeg lage noen selv.

Når sant skal sies så har jeg faktisk blitt en av dem selv. Akkurat det hadde jeg egentlig ikke regnet med.

Kanskje jeg burde begynne å samle på slanke damer?

I morgen drar DH tilbake til Aberdeen og hverdagen begynner igjen. Det er ok det også.

12 kommentarer:

Farmors sa...

Nå hadde du virkelig fortjent en solfylt ferie, men så blir man nødt til å ta det været som kommer.
Selv har jeg "feriert" en drøy uke på Hvaler, der har det nok like lett for å være fint vær som det har lett for å regne hos deg. Så jeg klarte tilogmed å bli litt solbrent! Hytta er nesten ferdig, så jeg gleder meg til å bare nyte tiden der, kanskje neste sommer...
Skal si du har vært flittig! Lekkert ble det også! Den jakken fristet veldig, men med mitt tempo vil jeg sikkert ha jobb hele vinteren, skal titte innom Drops og se om den finnes i str. XL.

Gamleheksa sa...

Velkommen hjem fra ferie. Synd at de ikke hadde fikset været og maten bedre. Kan trøste litt med at det har vært det samme været her. Maten har jeg besørget selv, så den har vel vært tvilsom den også ;)

Så fin topp du har laget. Litt misunnelig jeg, kjenner jeg nå :)

Ønsker god dag til deg og alle de andre flotte damene du har rundt deg i heimen.

snakkemunn sa...

Nå har du hvertfall vært på Isle of man. Kanskje du med ditt strabiøse klima sulle sikret deg en uke i varmen.
Toppen du ble ferdig med før du dro ble kjempefin, ekstra gøy er det når den er strikket rett fra hodet. Jakken du holder på med no er lekker, sikkert vanskelig i svart mohair. Jeg har to ufoer i svart mohair, men du er et rivjern på strikkefronten så det går nok greit med din jakke.

Ja , du har vel hørt om tankens kraft så bare kjøp noen slanke damer du, med mindre du ikke elsker frodigheten. Egentlig så synes jeg at disse damene dine er superfine så hvem vet hva vil skje med meg. Hehe
Ha en fin dag. ;-)

Stubbetufsa sa...

Ja, e det ikke likt sæ?
Her samle ho på "fete damer" og ser ikke at det bare e kvinnfolk me former!
Det e forresten ikke bare, det, det har vært tider da det har vært på moten! Men så va det en luring (fattig mann som ikke hadde råd til å ha kone) som gjorde det til mote å se så utsvolten ut som mulig! Og no skal dæm også vrikke så forføranes som mulig på aille dela som kainn vrikkes på. Det e jo fordi at de ikke vugger når de går på naturlig måte, når man e så tyinn, må man vrikke... Og så trur vi på det der!
Nei; jenter, Vis at dokker e kvinnfolk!

Birgitta sa...

Hej
Vad duktig du är på att sticka. Jättefina saker du förfärdigat.
Synd att det var kallt på din ferie, men förstår att ni hade en hel del att se ändå.
Ha det så gott nu.
Kramis Birgitta

Anonym sa...

Så godt å ha deg tilbake, har savnet deg rettogslett:)
Er godt å skifte "stue" selv om været ikke er så topp.
Det "historiehuset" hørtes interessant ut!

Men du...det heter da ikke feite samer, emn frodeige:) Må ta med seg det som er positivt vettu!

Trultemor

Berit T sa...

Der var du, har savnet å "snakke" med deg.

Synd at været ikke var på deres side,og at det også var hindringer i å kjøre turer. Men du har da fått sett mye da.

Så du er blitt hekta på frodige damer, de er må fine også da. Når en ser på disse avmagra vandrende skjeletteene, nei da er det bedre med noen puter her og der..

Og den tovda damen på benken var jo blinken, snakk om flott.

Fikk meg en latter i dag også, av de ti nervøse kattene... måtte til og med lese høgt for mannen,hehe.
Du får nå sagt det.

Jakka blir nok deilig når den blir ferdig, og det rekner jeg med blir fort, for du er en racer på strikepinnene.
Her har strikkepinnene stort sett hvilt i hele sommer, de eneste gangene jeg har strikket er når vi kjører bil over lengre strekninger. Kan ikke kaste bort dyrebar tid til ingen nytte, iallefall når en har sett det som er langs veien 100vis av ganger før.

Den gyngesauen var virkelig flott.Treverket var nydelig, må være villsau det der.
Har sett slik laget her, trauste og er sikkert dalasau...

Ha en flott dag med strikketøyet ditt.

Beyla sa...

du dette hørtes mektig kjent ut. akkurat nå vet jeg ikke hva jeg ønsker meg - vind eller varmt - er godt å ikke måtte to dyner midtsommers, bevares, men når det ikke blåser stiv kuling så blir vi innvadert av makkflue/svartfluge/whateveryoucallthem og de monstrene BITER jo, og dess svettere du blir, dess varmere det er og dess mindre det blåser, jo mer steintoillat blir de. og for de av oss med blødende magesår og slitne hoder er ikke det å bli spist levende det som frister aller mest. egentlig vil jeg bare sove i sola i et klegg-og-mygg-og-fluefritt verandaliv. *nikke*
kan jeg sende min DH til aberdeen og? er jammen ikke bare dumt å bli kvitt dem litt med jevne mellomrom ;)

Odins lille hjørne sa...

Så flotte arbeid du har laget!! ja du er virkelig kjapp med strikkepinnene!! Misunelig!!
Vi var i nord Sverige på ferie.. masse kjøring, (6gr da vi kom frem) lite sol, masse mygg,klegg,knott... Regn.. ja ja og ikke minst masse folk på liten plass.. Så jeg føler med deg!! Det er nesten så man trenger ny ferie etter ferien.. :)

mettesierno sa...

Så synd at maten var så lite innbydende da! Der har de tydeligvis litt å gjøre!

Men ellers så er det nok vakkert på Isle of Man vil jeg tro, og som du sier, dere fikk SLAPPET av og det er viktig det! :)

Ha en fin fin hverdag!

LivM sa...

Velkommen hjem! Det er igrunnen godt at været ikke er menneskebestemt for da hadde det i hvert fall vært mye krig og elendighet! Var det en trøst? Sikkert ikke. Men du har vært der og du har slappet av. En ferie har vært bra når det er godt å komme hjem! Den toppen du har strikket var knæsj! Alle damene dine forbir går jeg i stillhet, men jeg synes å dra kjennsel på noen! (huff da). Lykke til med neste sokkepar og jakken !

Annepålandet sa...

Syns den toppen din er så fin. Jeg har skjønt hvordan man strikker ovenfraogned med rund hals, men hvordan i alle dager får du til sånn fin utringet hals med den metoden????

Jeg er enig med deg i det med at ensfarget garn får frem mønsteret best på sokker. Synd for det fine, flerfargede garnet. Men når man først sliter og strikker avansert mønster, er det jo ergelig om det ikke syns! Men jeg vil jo også helst strikke av dyrt&deilig&mykt garn, så nå har jeg gått over til å kjøpe NESTEN ensfargede garn, sånne som f eks er blå men med litt fargespill i. Så nå satser jeg på å få både i pose og sekk!

Det regner her og. PØSER, faktisk. For å se litt lyst på det så er det jo ikke skogbrannfare mer, i det minste. Det er jo også et poeng, når man bor midt i skogen som jeg. Aldri så gæernt at det ikke er godt for noe!

Synd dere ikke fikk noe sol&varme i ferien. Men det høres jo ut som dere hadde det ok likevel.
Ha det så bra!