tirsdag 25. august 2009

- den annens brød


Lørdagen regnet det faktisk ikke!! Og endelig fikk vi satt opp haveskuret - eh - hagerommet mener jeg. Det var kjøpt som byggesett og det gikk utrolig fort når vi først kom i gang. Men da vi kom til taket plundret vi litt. Vi er jo ikke noen husbyggere egentlig, hverken DH eller jeg.

Naboen nedenfor oss, som faktisk er husbygger av yrke, kom plutselig ut med verktøykassen sin og tilbød å hjelpe. Så på null komma niks var taket på også.Han er en litt underlig skrue denne naboen.
Han er så tynn og duknakket at jeg i mitt stille sinn har døpt ham "Bokfinken Knut". Evindelig bekymret og pjuskete. Han er en hyggelig kar, men så ivrig etter å hjelpe har jeg aldri visst at han var.

Vi takket og bukket og var mer en takknemmelige, både DH og jeg selvfølgelig.

"Jeg har begynt et nytt liv", forteller han. "Jeg har hatt en nær døden opplevelse. "

Han hadde hatt vondt i magen i lange tider og til slutt klarte han å overbevise seg selv om at han hadde magekreft. Han hadde gjort en avtale med Vårherre om at han skulle gjøre en god gjerning hver dag hvis han bare fikk leve litt lengre. "Jammen hva sier legene da?", lurte jeg på og var skikkelig forskrekket. Nei, han hadde jo ikke gått til lege fordi han ville ikke ha dødsdommen, en han kjente hadde dødd to dager etter at han hadde vært til legen.

Men, - fortsetter han før jeg fikk igjen stemmen, - han hadde ikke blitt noe bedre av å være snill og så hadde han fått for seg at Vårherre ville at han skulle bli snill mot Den Slemme Naboen også, de to har vært erkefiender i flere år nå, og der gikk grensen mente han. Det var aldeles for mye forlangt. Ikke engang Vårherre kunne tvinge ham til det.

Så han bestilte legetime og det viste seg at han hadde magekatarr. Han hadde fått medisin og nå var han mye bedre.
"Jammen du hjelper jo oss nå, fortsetter du med en god gjerning om dagen fremdeles?" lurte jeg på. -Ja, ikke hver dag da, men han hadde funnet ut at folk hadde blitt så mye hyggeligere i det siste så han tenkte han kunne fortsette litt til.

Folk slutter aldri å forundre og fasinere meg.

Etter en skikkelig våt søndag dukket jammen meg solen opp igjen i går. Halv åtte om morgenen sto jeg ute og malte hageskur. Og det gjorde jeg hele dagen - helt til klokken syv på kvelden. En må jo gjøre ting mens det er sol - det varer aldri lenge.

Jeg sparklet og grunnet, slipte og malte. Tok ut vindu og dør, malte sprosser og dørkarmer. Det er lenge siden jeg har vært så inderlig sliten. Det tok et to timers bad for å bli menneske nok til å kunne legge meg.


Jeg hørte det øsregnet i natt, i morges regnet det fortsatt og det var jeg ganske så glad for. Men så klarnet det jammen meg opp og det jeg gjør akkurat nå er å finne på ting sånn at jeg slipper å gå ut å male det siste strøket. Jeg vil gjerne selvfølgelig, men ryggen min nekter. Armene og bena også. Kroppen min er veldig mye eldre enn meg og akkurat nå har den bestemt seg for å være olding.

Jeg har heklet litt, jeg måtte jo prøvekjøre de nye heklenålene mine. Siden jeg fortsatt ikke hekler tepper så fant jeg ut at bestemorsruter kanskje kunne gjøre seg som skjerf også. Jeg brukte det Regia merino/silke 6ply garnet jeg kjøpte og jeg syns selv det ble ganske fint faktisk.

Jeg ble ferdig med englemaskesjalet også. Tror jeg da. Hva gjør man med kantene? Hekler man rundt det eller skal det båre være sånn? Og hva slags kanter bruker man i tilfelle?


Nå skal jeg sette meg ned å fundere litt på hva jeg skal kalle "rommet" mitt. For det må jo ha et navn vel? Hvis noen har et godt forslag så taes det i mot med takk. Hodet mitt er visst ganske så skrapt det med.

21 kommentarer:

Monicas sa...

hehe..ja du får det sagt....for det første: grattis med huset...jeg tror jeg ville kalt det "det glade vanvidd" eller lykkebua....(det er par her nord som har navnene på sine aneks)...nydelig skjerf av ruter...å når det gjelder englene, så hekler jeg bare rundt helt enkelt..(aner ikke hva det heter...sååå go e æ med stava å sånn)..her ha migrene sluppet litt taket, så tandoorien blir nok ferdig til sambo er hjemme fra jobb,...sola skinner og jeg skal fortsette med kofta etter middag..kjenn du ka godt det e å være tell?...klem til en morsom blogger .

Gamleheksa sa...

Hehe, hvordan i all verden har du havnet i det nabolaget der??? Den ene mere snodig enn den andre. Men så godt at Pjusken fikk hjelp for magen da og enda ville være snill litt til. Uterommet blir flott, men tenk nå litt på helsa :=D

Nå skal jeg ta et langt bad etter å ha fått "juling" av kiropraktoren. En god slump med avslappende oljer og jeg er en hvit rosin når jeg er ferdig.

snakkemunn sa...

Det er et tidi nabolag. De kommer å hjelper til den ene etter den andre. Kjenner du alle i hele gaten. "Time out", kan jo være et navn på bua. Fin var den iallefall. :-)

Anonym sa...

Hei Ruth! Det der må da være "Snekker-bua" di,
ikke Emil sin.
Du kommer nok til å "gjemme deg" der like mye som han gjorde i sin.
Lull

Litt om alt sa...

Det kan ikke være kjedelig ett sekund i nabolaget ditt? Vårherre sitter nok å smiler litt tror jeg?

Pleier å hekle en liten kant rundt sjalet. Lager luftmaskebuer på den øverste kanten først (bruk like mange luftmasker som det er på de andre kantene, på mine er det 6)og så hekler jeg fm,halvstav,3staver, halvstav, fm rundt hver luftmaskebue.
Bestemorruteskjerfet=nydelig!

Og med hensyn til navnet på furtebua di; Er helt sikker på at du kommer opp med verdens beste navn selv :)

KLEM

Annepålandet sa...

Jeg skjønner at jeg har kjedelige naboer i forhold til deg! Her tusler de bare rundt og klipper plenen og sånne kjedelige ting.

The Mansion må jo være et passende navn når man har sitt helt egne hus?? Gratulerer!

Det ser ut til at heklenålene virker som de skal, og jeg har hørt mye skryt av det garnet. Når det gjelder englemaskesjal, så hekler jeg ikke kant rundt i det hele tatt jeg. Skal det være det?? Jeg bare fulgte Felisis englemaskekurs (på bloggen hennes, link hos meg) til punkt og prikke og det ble så fint så.

Ha en fin uke!

Birgitta sa...

Hej! Ser att du har varit så duktig i helgen, så nu får du allt vila dej lite, så du inte förtar dej.
Vilken lite fin "Friggebod" du har fått. Namn på den, jag vet inte.
Ha det så gott nu.
Kram Birgitta

Muffin sa...

Jeg er sjokkert over tempoet dere stiller opp med. Hus, hekling og sjal i en eneste runde. Her er lysthuset ferdig, men maling og innredning gjenstår. Så gikk vi lei... men når det gjelder å bygge luftslott! Der føler jeg at ekspertisen er på plass. Kos deg masse i huset, blir det kaldt har du varme plagg. Kall det gjerne for luftslottet, så kan du fylle det til randen med drømmer.

Januarsola sa...

Med din fantasi blir du garantert å finne passende navn til den flotte hytta di. Herlig å ha naboer som gir en håndstrekning, mine bare skuler ...
De bestemorrutene vekte minner, jeg likte fargene du hadde satt sammen.

Felisi sa...

Litt av en skrue han naboen din ;)
Men flott å få hjelp, det ser ut til å bli kjempefint!

Takk for tipset ang sokkeboken, jeg skal sjekke listen før jeg begynner på noe der.

Trollkåno sa...

Fantastisk historie om den pjuskete naboen......som gjerne ville gjere noko godt.
Flittig som ein maur er du......
Ha ein fin dag!

Merete sa...

Gurimalla for en spooky nabo!?!? Bra han ikke fikk det for seg at han skulle være slem sine siste dager da...

Har du en kropp som er eldre enn deg du også? Skjønner ikke hvordan dette skjer, eller når det skjedde.

Jeg foreslår at bua di får et ironisk navn som henspeiler på størrelse, f.eks. Palasset eller Slottet.

Ha en fin dag videre!

gunknitter sa...

Hei, så flott Hagerom !! Så var det den kurvstolen da ? Dette blir så kjekt for deg. Er sjølv like heldig. Min Kjære er snart ferdig med paviljongen. Han er snekkerkyndig, men ikkje duknakket og tynn. Liknar slett ikkje på noken bokfink :)he he

Du får ta med deg kurvstolen i "jomfruburet" ditt, og tulle deg inn i fine tepper, sjal og sokker. Og strikke, hekle, skrive og ta bilder og blogge slik at vi andre kan kose oss sammen med deg :)

Gratulerer med ny koseplass!!

shygirl sa...

Morsomt nabolag du bor i, det er jo bra naboen har funnet ut at folk er blitt litt hyggelige etter at han begynte å bli det. Hehe.
Har ingen forslag til navn på huset ditt, men gratulerer. Hehe, mange gode forslag i kommentarene over, blir gøy å se hva du kommer fram til. :-)
Ellers så var det noen herlige håndarbeidsprosjekter du har laget i det siste. Oldemors skjerfet og sokkene var kjempefine. Slike sjal har jeg heklet kant med en fm, fire-fem halvstaver og en ny fm i hver rad. Du trenger jo egentlig ikke noen kant heller, sjalene er jo fine uten slike kanter også. :-)
Mann og barn i fiskelue kan nok bli et morsomt syn, selv om jeg har sagt at jeg aldri i livet beveger meg ute sammen med mannen i den lua.. Hehe..
Ønsker deg en fin uke!

mormonsen sa...

Gratulerer med bua! Nå må du ikke glemme mønsåskanna! Jeg har en kollega som kalte opp bua etter mannen sin - dvs. Haakonsvern. Kaller du opp DH, så kanskje Dream Heart Pavillion? Kanskje ikke så dumt å gi heder og ære til flittige byggmestre. Eller kanskje skulle du kalle opp den hjelpsomme naboen? Bok Finks Nest? Nei, det ble for treige forslag. Du er mye mer kreatoiv sjøl. Og det var skikkelig kreativt det med å bruke vinstativ til ruller! Kossen i all verden kom du på det? Jeg er bare så besnært av alt som kan brukes til å "temme" sånt som ellers ligger og slenger og ruller og og sloger og roter seg til i heimen.
Prøv deg fram med kanting på sjalet (som ser lekkert ut). F.eks. med sånne tunger. Du vil fort se om det blir fint, og hvis ikke ikke, så bare rekk opp. (Slik taler ei som omtrent er anafabet på å lese oppskrifter).Min erfaring er at det meste tar seg penere ut med en finish av ett eller annet slag. Er det ikke sånn, at når man har pussa opp et rom, så er det alltid de aller siste listene man slår på, eller maler, som gjør susen? Skjerfet så forresten også deilig ut, så nå bør du være godt rustet mot høsten. Ha en super augustkveld!

Trultemor sa...

Den ene kariakturen etter den andre:) Et mangfold av naboer tydligvis.
Bua di blir fin:) DER er det vindu! (Vil du fortsatt adopteres??;)) Luftslott er jo fint, du har jo allerede laget et bilde å ha på veggen!
Når blir det innflyttningsfest??

Lykke til med bua og navnevalg:)
ha en fin kveld!

Stubbetufsa sa...

Icebreaker? Siden dere fikk kontakt med naboen?

Æ flire så mye, du e sunn, altså! Æ har lest til gubben om ny handletur... Du e toppen, men det blir vel få handleturer heretter...
he, he...

Sonja sa...

Man skal ikke være lenge ute på reise før det har hendt en masse artige ting hos deg. Nå har jeg gått glipp av så mye at jeg får ta en helaften på bloggen din i morgen.
Nå vil jeg bare gratulere med det nye huset ditt.

sipusa sa...

hehe, ja folk altså, de er noen raringer, og av og til er de det på koselige måter da er det fint å være menneske;-)ser ut til at rommmet ditt blir fint, littavhvertstua kom jeg på men det er alt for langt, et skilt med det på ville vart helt ut til mønet;-)

hvis du kalte den lilleNos ville du oppkalt den etter yndlingspusen min, men det er jo dessverre et helt ubrukelig navn på et helt hus.
NoRain kan du jo kalle det, for inne er det ikke regn, og så kan du male interiøret solgult hehe;-D

Nei nå må jeg kutte ut alle de "gode" forslagene mine, og gå til strikketøyet i stedet;-)

bare ikke kall det gjessheim, for du er ingen gås LOL;-D

LivM sa...

Så flott den ble og så misunnelig jeg er!! Navn har jeg ikke tenkt å foreslå for er det noen som finner det rette så er det nok du! Godt med snille naboer da, og så piffer det jo litt opp hverdagen at man oppdager nye sider ved naboene!!!
Ja jeg venter jo fortsatt på det teppet ditt, men må jo innrømme at skjerfet ble flott. Sjalet også!

Sylvia sa...

Hallå!
Tenk å ha slike snille naboer da! Og jeg sier: gir man noe bort til andre, får man igjen en dag...det er ganske hyggelig å være snill. Jeg liker best å GI gaver enn å få, sånn er det bare!
Jeg holder på med et rute-skjerf selv, som skal stå til vesten(i bloggen) men begge er modeller til butikken, ikke til meg.....litt feil farger, ligsom.
Det må være digert, det englemaskesjalet ditt, herregud, du brukte jo så mye garn til det. Er du sikker på at det er et sjal? hi hi...nesten et teppe, innbiller jeg meg!!
God tur sammen med vikingene. A Andersen er bra, jazz er bra, heng deg på. han kommer snart til vår by for å ha konsert også, og da tror jeg at jeg må......
Enjoy your weekend! Klemmer